MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Går du med boligdrømme? Sådan finder du den bedste bolig for dig i 2022

Af Annoncør

Vi når allesammen til forskellige milepæle i vores liv. Man starter med at få uddannelser, bliver konfirmeret, finder en partner og på et tidspunkt skal man til at kigge efter en bolig. Det er i sandhed en af de helt store milepæle i ens liv, da det for de fleste drejer sig om den største investering i hele deres levetid. 

Annoncørbetalt indhold leveret af: bomae.dk

Derfor er det værd at gøre sig nogle tanker om, hvordan man skaffer sin drømmebolig samtidig med, at det bliver en god proces som i sidste ender med et godt resultat. Vi skriver dog 2022 og boligmarkedet har ændret sig meget de seneste år – og gør det stadig. Derfor giver vi dig i denne artikel en række gode råd, som du kan tage udgangspunkt i for at have de bedste forudsætninger for at få din drømmebolig i hus.   

Sæt dine kriterier ud fra din livssituation

Det første, som ud skal gøre, er at kigge indad og gøre op med dig selv, hvilke kriterier, som skal være opfyldt og hvad du ikke kan gå på kompromis med. Det er utroligt vigtigt at sætte disse kriterier, da man ikke bare kan skifte en bolig ud uden videre, hvis man senere hen fortryder. 

Nogle gode kriterier at sætte op er om man ønsker at bo i en lejlighed eller et hus, hvor stor boligen skal være samt hvor i landet, man gerne vil bo. Det er alle 3 nogle ting, som er meget svære at ændre på senere hen, hvorimod, at hvis man gerne vil lave noget om på det indvendige, så kan det nemmere klares.  

Vær ærlig overfor dig selv 

Dernæst skal du være ærlig overfor dig selv og vurdere om den boligdrøm, du går med netop nu også kan være din drømmebolig i fremtiden. Der er blandt andet rigtig mange unge mennesker, som har boet i lejligheder i storbyerne under deres uddannelse, som ender med at købe en lejlighed fordi, at de har været vant til det de sidste mange år af deres ungdom. 

Det kan dog godt være, at netop en lejlighed i en storby ikke er en holdbar løsning på den lange bane, hvis man blandt andet regner med at skulle have 2 børn og en hund, hvor det vil kræve noget mere plads. Vær derfor ærlig overfor dig selv og se tingene i det store perspektiv og på den lange bane.

Undersøg markedet

Når du så har sat dine kriterier op og tænkt lidt over tingene, så er det tid til at undersøge boligmarkedet. Er det rent faktisk nu, man skal købe? Er der de boliger på markedet, som man søger og ligger priserne på et niveau, hvor man kan finansiere boligdrømmen? 

Det kan være meget svært at svare på, da boligmarkedet altid ændrer sig, og det kan være meget uforudsigeligt om priserne på markedet skal gå op eller ned. For at få de bedste forudsætninger til boligkøbet, kan du med fordel benytte råddet, som vi vil præsentere dig for nu. 

Få den rette rådgivning 

Den rette rådgivning kan nemlig gøre den helt store forskel i en købsproces. Det kan være en rigtig god ide at benytte en boligrådgiver i din jagt på boligdrømmen, da boligrådgiveren er din personlige rådgiver, hvis ultimative opgave er at sikre at du får den bedste bolig til den bedste pris. 

Boligrådgiveren er en ekspert i boligkøb og har erfaringen til at hjælpe dig med boligkøbet. Man er altid bedre stillet med en ekspert ved siden, så det kan være en rigtig god ide med en boligrådgiver. Klik her for at læse mere om fordelene ved at benytte en boligrådgiver.  

Hav økonomien i orden

Det sidste gode råd, som vi vil præsentere dig for, er at have økonomien i orden. Man kommer nemlig ikke særlig langt i jagten på ens boligdrømme, hvis man ikke kan bevise overfor banken, at de vil få deres penge igen, og at det ikke er en stor risiko at låne penge til dig. 

Udover det generelle forbrug, skal du også sikre dig, at du har nok penge på bankbogen til at betale din udbetaling på huset. Dette beløb udgør 5 % af den samlede pris på den bolig, som du ønsker at købe, så det er aldrig for tidligt at begynde at sparre op.

Lad dig inspirere af rådene i denne artikel og brug dem til at få din drømmebolig i hus.

Del artikel

Andre læser også