Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

 1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
 2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
 3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gælder fra i dag: Disse restriktioner ophæves

Af Nathalia Hentze Nielsen

TV2 skriver her til formiddag, at der foretages en række ændringer til udfasningen af coronarestriktionerne.

Dette er en del af den genåbningsaftale, der blev indgået af et flertal af Folketingets partier 10. juni.

Det betyder at:

 • Forsamlingsforbuddet indenfor bliver hævet til 250 personer. Hidtil har det været på 100 personer. Fra 1. august afskaffes restriktionerne for at samles indendørs helt.
 • En negativ PCR-test er nu gyldig i 96 timer i stedet for 72 timer. En negativ PCR-test fremgår af coronapasset, der fortsætter med at blive brugt visse steder en rum tid endnu. En lyntest er fortsat kun gyldig i 72 timer.
 • Fra torsdag behøver man heller ikke længere bestille tid til at blive PCR-testet de fleste steder i landet.
 • Arealkrav og anbefalinger om afstand for serveringssteder, hvor gæsterne primært sidder ned, fjernes. Hidtil har der måttet være én person per to kvadratmeter, hvis gæsterne primært har siddet ned. Der har ikke været arealkrav ved udendørsservering.
 • Regler for festivaler og stående koncerter udendørs ændres også torsdag, så det fremover er tilladt med sektioner à 1000 koncertgæster. Der må dog fortsat maksimalt være i alt 2000 gæster samlet.

I de kommende uger og måneder står en lang række øvrige restriktioner til at blive løftet:

 • 15. juli udvides åbningstiden for serveringssteder yderligere til klokken 02.00, ligesom forbuddet mod salg af alkohol i detailhandlen efter klokken 24 tilsvarende lempes, så man kan købe indtil klokken 02.
 • 1. august ophæves krav om coronapas på små spillesteder, museer, indendørs idrætsaktiviteter samt konferencer og møder.
 • 1. september åbnes nattelivet, herunder diskoteker, natklubber og lignende, med krav om coronapas, men uden andre restriktioner. Forbuddet mod salg af alkohol i detailhandlen i visse tidsrum ophæves.
 • 1. september forsvinder kravet om mundbind i offentlig transport, og kravet om coronapas ophæves på serveringssteder, i fitnesscentre, ved festivaler og lignende. Ligeledes vil arealkravet blive ophævet.
 • 1. oktober forventer man at ophæve kravet om coronapas helt.

Del artikel

Andre læser også