Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gælder også Odense: Politiet varsler stor kontrol i denne uge

Af Redaktionen

Der køres for stærkt på mange skoleveje, hvilket skaber utryghed og farlige situationer for de mange børn, der færdes på vejene.

Derfor sætter politiet ind med en landsdækkende kontrol på landets skoleveje fra mandag 6. til og med fredag 10. januar.

Det gælder også hele Odense-området, oplyser Fyns Politi.

3000 bilister blev snuppet sidste år

Da politiet i samme periode i januar 2019 kontrollerede trafikanterne på skolevejene, blev mere end 3000 bilister på landsplan sigtet for at køre for stærkt.

“Det er vigtigt at køre hensynsfuldt på skolevejene, hvor tusindvis af børn færdes hver dag.

Vi stopper desværre alt for mange bilister, der har glemt at bruge sele på dem selv og deres barn.

Rigtig mange af bilisterne kører også for stærkt, og for høj fart er involveret i mange trafikulykker. Netop nu, hvor det er mørkt, og sigtbarheden er dårlig i morgen og eftermiddagstimerne, er det ekstra vigtigt at være opmærksom og overholde fartgrænserne.

Derfor gennemfører vi kontroller på skolevejene i den kommende uge for at passe på skolebørnene,” siger Christian Berthelsen, politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Holder øje med skolebørn

Under kontrollerne vil politiet også holde øje med, om de cyklende skolebørn overholder færdselsreglerne og passer på sig selv i trafikken.

Politiet vil fx tjekke, om børnene taler i håndholdt mobiltelefon, mens de cykler, har husket cykellygterne, og om de går eller cykler over for rødt.

Tal fra vejdirektoratet viser, at 10 gange så mange 16-årige kommer til skade eller bliver dræbt i trafikken som 6-årige.

Del artikel

Andre læser også