Gammel Odense-kending åbner spændende koncept i Svendborg

Skrevet af: Morten Hopballe
Kim Lundvaldt og Jonas Haugegaard Rasmussen foran Resumé, lige da de havde fået lokalerne. I aften slår de dørene op for første gang.
Kim Lundvaldt og Jonas Haugegaard Rasmussen foran Resumé, lige da de havde fået lokalerne. I aften slår de dørene op for første gang.

Her på redaktionen elsker vi udviklingen på madfronten i Odense.

Men vi er absolut ikke blinde for at se, hvad der ellers sker i nærheden af byen.

I aften åbner nemlig en helt ny gourmetrestaurant i Svendborg, som vil forkæle de sydfynske smagsløg.

Det er en gammel kending i Odense, som åbner med et helt nyt koncept i Svendborg. Kim Lundvalt er tidligere bestyrer og køkkenchef på Odense-restauranten Mmoks og havde tidligere samme titel på Munkebo Kro.

Når restaurant Resumé åbner i Møllergade er det med et “hverken mere eller mindre”-koncept, hvor gæsterne får serveret en komplet aften med gastronomiske oplevelser og tilhørende drikkevarer for blot 500 kr. per gæst.

“Vi åbner Resumé med et ønske om at skabe noget nyt og anderledes for svendborgenserne, og samtidig ønsker vi at bryde med forestillingen om, at det skal være dyrt, når man går ud og spiser gourmetmad,” ejeren Kim Lundvaldt.

“Ved at fjerne alle uoverskuelige menukort og dyre vinkort slipper vi for en masse spild. Det kommer gæsterne til gode, fordi de på den måde får mere for pengene – så på den måde kan vi servere en lækker madoplevelse for en ganske rimelig pris. Men det kræver selvfølgelig, at vores gæster stoler på os,” siger Kim Lundvaldt.

Navnet Resumé er et udtryk for, at den nye Svendborg-restaurant ønsker at servere et ”resumé” af det klassiske køkken og de nyeste gastronomiske tendenser, men ejeren lægger heller ikke skjul på, at det i sidste ende kun er fantasien, der sætter grænser.

“Jeg har aldrig ønsket at lægge mig fast på retningen i mit køkken. Jeg er inspireret af mange forskellige køkkener. Til gengæld kommer menuen til at skifte mindst hver anden uge, og vi vil følge sæsonerne tæt i vores valg af råvarer,” siger Kim Lundvaldt, der har sine personlige ingredienser i en god madoplevelse.

“For det første skal maden selvfølgelig smage godt, for det andet skal man blive mæt, og så ønsker jeg altid, at mine gæster bliver underholdt og får lidt at tænke over, når de spiser hos os.”

Manden bag den nye restaurant er selv fra Svendborg, og han indrømmer, at det er lidt af en drengedrøm, der går i opfyldelse med åbningen af Resumé.

“Jeg er Svendborg-dreng, og jeg har i mange år leget med tanken om at åbne en restaurant i min hjemstavn. Nu går den i opfyldelse, og jeg glæder mig rigtig meget til at se, hvordan svendborgenserne tager imod vores restaurant,” siger Kim Lundvaldt, der er meget ambitiøs på Resumé vegne.

“Vi er meget ambitiøse på svendborgensernes vegne. Vi går ikke efter Michelin-stjerner, men efter at blive Svendborgs bedste spisested.”

Resumé åbner i Møllergade 35A og holder åbent fra tirsdag til lørdag fra kl. 17.30-24.00.

Vildt hattrick: Odense-restaurant vandt Schiøtzprisen for tredje år i træk

Skrevet af: Michael Qureshi
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen

Hele ugen har en af Danmarks største madfestivaler SPIS! Odense Festival fyldt rigtig meget i bybilledet.

Søndag kulminerede det traditionen tro med Fyns største kokkekonkurrence, Schiøtzprisen 2019.

Her dystede kokke fra hele landet om æren og hovedpræmien til en samlet værdi af 70.000 kr.

Helt fantastisk blev det for tredje år i træk Odense-favoritten Restaurant Fynboen, som løb med et usædvanligt hattrick og en præmie 30.000 kr. plus den gigantiske gære.

Var oppe imod stærke navne

Fynboen var på forhånd udråbt som favorit, men de var oppe imod stærke navne blandt andet måske Danmarks hotteste restaurant lige nu, Alchemist.

I front havde Fynboen sendt de to kreative kokkehjerner Stefano Foschi og hans assistent Frederik Hedegård på Anarkist

Kokkene havde 90 minutter til at fremstille den bedste ret, med smag, håndværk, innovation og visuel præsentation som målestok for retterne.

Undervejs hyldede Fynboen-teamet afdøde Kim Larsen ved at afspille nogle af hans sange og ved at mixe noget Kim Larsen favoritter ind i maden.

Havde hyldest til Kim Larsen

Restaurant Fynboen jublede naturligvis over deres fornemme hattrick.

“Vi vandt fandme!
Det lykkedes os igen for tredje gang i træk at hjemtage sejren i Schiøtzprisen 2019.

Tak til dommerne. Vi er glade for at I forstod vores hyldest til Kim Larsen

Vi er trætte, glade og en lille smule fulde. Vi glæder os til at se jer på besøg på Fynboen.

Tak til alle vores dygtige ansatte, vores dedikerede venner og familie og alle andre der har støttet os i vores hårde kamp. Både på Fynboen og på vores søsterrestaurant Ristorante Capri.

Og tak til SPIS Odense Food Festival for at skabe noget af det fedeste, der er sket for Odense de sidste 10 år,” skrev de på Facebook efter sejren.

Sdr. Bjert Kro og Restaurant Hesselet kom på henholdsvis anden- og tredjeplads i konkurrencen.

 

Starter mandag: Vejarbejde spærrer motorvejstilkørsel ved Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Vejdirektoratet
Foto: Vejdirektoratet

Som om at mandag morgen ikke er hektisk nok i forvejen, så har Vejdirektoratet nu meldt ud, at den kommende mandag måske kan blive lidt mere frustrerende end normalt.

En ny 1600 meter lang støjskærm skal nemlig etableres langs den Fynske Motorvej, hvilket kommer til at medføre, at tilkørselsrampe 52 skal delvist spærres i tre uger.

Det kan derfor kun betale sig, at du allerede nu er opmærksom og planlægger en anden rute, hvis du normalt benytter dig af tilkørsel 52.

Benyt en anden tilkørsel

Rampen vil være delvist spærret allerede fra mandag morgen, mens den spærres fuldstændigt fra 19.30 om aftenen til 6.00 om morgenen, hvor etableringsarbejdet finder sted.

Spærringen for konsekvenser for de bilister, der kommer fra Odense C ad Assensvej og skal i retning mod Jylland. Her anbefaler Vejdirektoratet, at trafikanterne i stedet sætter kurs mod tilkørsel 51 eller 53.

Men det er selvfølgelig ikke uden en god grund, at vejarbejdet startes op.

Den nye støjskærm skal nemlig være med til at reducere støjgener fra motorvejen for boligområdet vest for Assensvej.

Eventyrligt løb for store og små: HCA Marathon vender tilbage til Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For 20. gang kan odenseanerne se frem til, at byens gader forvandles til eventyrlige løberuter, når HCA Marathon vender tilbage.

Maratonet tiltrækker altid tusindvis af både løbere og tilskuere, og du kan stadig nå at tilmelde dig – uanset om du er garvet løber eller modig debutant.

Med de mange forskellige løb og ruter er der i høj grad mulighed for, at alle kan få en god og eventyrlig oplevelse.

Løberuter for alle

Som med H.C. Andersens eventyr, der tit kan forstås på flere niveauer, er dette løb også opdelt sådan, at både små og store ben kan følge med.

Som en del af arrangementet afvikles DM Marathon for 14. gang til Nordens 5. største maraton. Derudover er der også mulighed for at deltage i ½ Marathon og “Løb de sidste 10”.

Børn og unge kan skrive deres eget eventyr ved MiniMarathon og Klassedysten på 1/10 maraton, dvs. 4,2 km.

Der vil være eventyrlige medaljer til alle deltagere.

Det store deltagerantal vidner om, at HCA Marathon ikke blot er en lokal begivenhed, men også tiltrækker løbere på et internationalt plan.

Eventyrene hepper på dig

Foruden at være opkaldt efter byens berømte forfatter så vil omgivelserne også understøtte det eventyrlige navn. Der vil blandt andet være eventyrfigurer ved hvert kilometermærke.

Du kan altså næsten mærke historiens vingesus, når du selv flyver igennem Odenses gader.

Ruten vil være trafikfri i seks timer.

Læs mere og tilmeld dig her – tilmelding lukker 26. september 2019 kl. 12:00

Hvad: HCA Marathon
Hvor:Odense Idrætspark
Hvornår: 29. september 2019