Gammel Odense-kending åbner spændende koncept i Svendborg

Skrevet af: Morten Hopballe
Kim Lundvaldt og Jonas Haugegaard Rasmussen foran Resumé, lige da de havde fået lokalerne. I aften slår de dørene op for første gang.
Kim Lundvaldt og Jonas Haugegaard Rasmussen foran Resumé, lige da de havde fået lokalerne. I aften slår de dørene op for første gang.

Her på redaktionen elsker vi udviklingen på madfronten i Odense.

Men vi er absolut ikke blinde for at se, hvad der ellers sker i nærheden af byen.

I aften åbner nemlig en helt ny gourmetrestaurant i Svendborg, som vil forkæle de sydfynske smagsløg.

Det er en gammel kending i Odense, som åbner med et helt nyt koncept i Svendborg. Kim Lundvalt er tidligere bestyrer og køkkenchef på Odense-restauranten Mmoks og havde tidligere samme titel på Munkebo Kro.

Når restaurant Resumé åbner i Møllergade er det med et “hverken mere eller mindre”-koncept, hvor gæsterne får serveret en komplet aften med gastronomiske oplevelser og tilhørende drikkevarer for blot 500 kr. per gæst.

“Vi åbner Resumé med et ønske om at skabe noget nyt og anderledes for svendborgenserne, og samtidig ønsker vi at bryde med forestillingen om, at det skal være dyrt, når man går ud og spiser gourmetmad,” ejeren Kim Lundvaldt.

“Ved at fjerne alle uoverskuelige menukort og dyre vinkort slipper vi for en masse spild. Det kommer gæsterne til gode, fordi de på den måde får mere for pengene – så på den måde kan vi servere en lækker madoplevelse for en ganske rimelig pris. Men det kræver selvfølgelig, at vores gæster stoler på os,” siger Kim Lundvaldt.

Navnet Resumé er et udtryk for, at den nye Svendborg-restaurant ønsker at servere et ”resumé” af det klassiske køkken og de nyeste gastronomiske tendenser, men ejeren lægger heller ikke skjul på, at det i sidste ende kun er fantasien, der sætter grænser.

“Jeg har aldrig ønsket at lægge mig fast på retningen i mit køkken. Jeg er inspireret af mange forskellige køkkener. Til gengæld kommer menuen til at skifte mindst hver anden uge, og vi vil følge sæsonerne tæt i vores valg af råvarer,” siger Kim Lundvaldt, der har sine personlige ingredienser i en god madoplevelse.

“For det første skal maden selvfølgelig smage godt, for det andet skal man blive mæt, og så ønsker jeg altid, at mine gæster bliver underholdt og får lidt at tænke over, når de spiser hos os.”

Manden bag den nye restaurant er selv fra Svendborg, og han indrømmer, at det er lidt af en drengedrøm, der går i opfyldelse med åbningen af Resumé.

“Jeg er Svendborg-dreng, og jeg har i mange år leget med tanken om at åbne en restaurant i min hjemstavn. Nu går den i opfyldelse, og jeg glæder mig rigtig meget til at se, hvordan svendborgenserne tager imod vores restaurant,” siger Kim Lundvaldt, der er meget ambitiøs på Resumé vegne.

“Vi er meget ambitiøse på svendborgensernes vegne. Vi går ikke efter Michelin-stjerner, men efter at blive Svendborgs bedste spisested.”

Resumé åbner i Møllergade 35A og holder åbent fra tirsdag til lørdag fra kl. 17.30-24.00.

Burgerkæde kommer til byen: The Burger Concept åbner snart i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Brødrene bag The Burger  Concept
Brødrene bag The Burger Concept

Silkeborg, Holstebro, Viborg, Egå og snart Odense.

Den fremadstormende burgerkæde The Burger Concept slår snart dørene op til deres femte og største restaurant.

Den kommer til at ligge i Odense, og der er store forventninger til indtoget i Danmarks tredjestørste by.

“Vi glæder os nemlig enormt meget til at forsyne vores fynske venner med de saftigste burgere med alt det bedste tilbehør såsom sprøde fries, der knaser tilpas meget mellem tænderne, og smager endnu bedre med en lækker dip efter eget valg.

Få en iskold milkshake, der altid lige kan klemmes ned sammen med en toplækker burger fra vores spændende menukort,” lyder det fra indehaverne og brødrene Simon og Morten Franck Jacobsen i en pressemeddelelse.

På deres Facebook søger de også pt personale blandt andet en restaurantchef.

PR-foto

Åbner i Rosengårdcentret

Når Odenses nyeste burgerrestaurant åbner bliver det i Rosengårdcentret, der i forvejen satser meget på deres Food Avenue.

“Når vi åbner vores nye burger-restaurant i Rosengårdcentret, som i øvrigt bliver vores hidtil største, bliver det med udgangspunkt i nye tiltag, der skal skabe en hyggelig atmosfære, så vores kære kunder kan nyde deres måltid i hyggelige, nærmest hjemlige, omgivelser.

Det er nemlig sådan, vi bedst kan lide det her hos The Burger Concept, og hygge er vel et begreb, der kan forstås, hvad enten man er fra Jylland, Fyn eller Sjælland?,” lyder det fra brødrene, der har stor succes med konceptet i de fire øvrige byer.

Åbner med et brag

Da restauranten åbnede i Holstebro var det med gratis burgere, så mon ikke de finder på noget lignende i Odense?

“Når vi slår dørene op for vores nyeste The Burger Concept restaurant i Odense i udgangen af 2019, bliver det med et brag, der kan sammenlignes med, hvad der sker på himlen, når klokken slår 24 på nytårsaften.

Vi kører nemlig med vilde og knaldgode åbningstilbud, så alle madglade burger elskere kan få en smagsprøve på, hvad der venter dem, når de i fremtiden aflægger Rosengårdcentret et visit og slentrer ned ad Food Avenue, som er et nyt tiltag i det store indkøbscenter.”

Burgerbrødrene satser på solide burgere til fornuftige priser, og det har givet pote i de jyske byer. De fleste af deres burgermenuer ligger på 79 kr.

Du kan læse mere om The Burger Concept her

Unikt foredrag i Odense: Drabscheferne fortæller om de største sager

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

I løbet af et år dukker mange spændende mennesker op i Odense for at holde foredrag.

Men det er sjældent, at man møder to så fascinerende foredragsholdere på samme scene.

Drabscheferne Kurt Kragh og Ove Dahl kommer nemlig til Odense næste år, hvor de fortæller om de mest spektakulære drab i nyere dansk historie.

Kurt Kragh og Ove Dahl er Danmarks mest erfarne og respekterede drabsefterforskere og har indgående kendskab til nogle af de mest gruopvækkende drabssager i Danmark.

På denne aften deler Kragh og Dahl detaljer om sagerne, som du ikke havde mulighed for at læse i aviserne. Der er dog noget tid endnu, men arrangørerne fra Tikko melder, at billetsalget allerede stryger afsted, så man skal nok være hurtigt ude.

Du skal sætte kryds i kalenderen ved den 6. maj 2020, hvor du kommer i over to timers selskab med de profilerede drabschefer. Du kan booke billetter her

De syv motiver – unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder

De to garvede drabsefterforskere fortæller om de syv motiver, der typisk ligger bag et drab – jalousi, begær, profit, magt, udstødelse, hævn eller fanatisme.

De kommer i foredraget ind på konkrete og store landskendte sager som Amagermanden, Stewardesse-drabet og Sonay-drabet, der i tidens løb trak store overskrifter, og giver et helt unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder.

Foredraget gør dig også klogere på, hvorfor nogle mennesker vælger at begå den ultimative og frygtelige forbrydelse – at slå et andet menneske ihjel.

Du kan læse mere om det her.

Har mødt mange mordere

Kurt Kragh og Ove Dahl har været med til at opklare nogle af de mest opsigtsvækkende mord i Danmark og har siddet ansigt til ansigt med både mænd og kvinder, der har taget livet af andre mennesker

Kurt Kragh har været i politiet i 37 år, heraf 27 år som kriminalkommisær og souschef i Rejseholdet. Her var Kurt primært efterforskningsleder af en række af de tungeste drabssager både i Danmark og uden for landets grænser.

Ove Dahl har været ansat 40 år i politikorpset, heraf de sidste otte år som drabschef ved Københavns Politi, hvor han også har været souschef og røverichef.

Både Kurt Kragh og Ove Dahl er kendte ansigter på TV og er forfattere til flere bøger om efterforskningsarbejde og de konkrete sager, de gennem tiden har arbejdet på.

Hvad: Foredrag – Drabscheferne
Hvor: Odense Congress Center
Hvornår: Onsdag d. 6. maj 2020
Billetsalg her

Smagen af jul: McDonalds lancerer risalamande som Sundae-is

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto McDonalds
PR-foto McDonalds

Det er sjældent, at fastfood-giganten McDonalds lancerer et produkt kun tiltænkt det danske marked.

Men det er lige præcis, hvad der sker i denne uge, når McDonalds Danmark lancerer deres Sundae Deluxe Is à l’amande.

Altså en af deres klassiske Sundae-is, der smager af risalamande-is.

Julen begynder allerede på torsdag i de danske McDonald’s restauranter.

Her lancerer McDonald’s en variant i sundae-deluxe serien. Sundae Deluxe Is à l’amande. Den er på menuen frem til 20 januar.

Den består af klassisk sundae-is, mandelsplitter, kirsebærsauce og flødeskum.

Ingen jul uden risalamande

En tidligere sæsonvariant har været æble/kanel sidste efterår. McDonald’s har store forhåbninger til den. Varianten er helt igennem udtænkt og udviklet i Danmark.

Det skriver McDonalds i en pressemeddelelse.

“Der er selvfølgelig en del ikoniske produkter på vores menu, når vi er McDonald’s.

Derudover udvikler vi løbende danske produkter i tråd med danskernes præferencer og ønsker.

For mig er det ikke jul uden ris ala mande, og sådan er der mange danskere, der har det.

Man kan få traditionel ris ala mande mange steder.

Når vi lancerer en udgave, er det selvfølgelig med et McDonaldsk glimt i øjet.

Vi håber, at vi med vores kolde take på alle danskeres yndlingsjuledessert kan gøre vores til, at så mange som muligt kommer i julestemning,” siger Marie Halmø Hürdum, marketingdirektør, McDonald’s Danmark.

Hindbærsnitte-is og White Russian Is

Her i Odense er vi dog vant til, at der eksperimenteres med is. Paradis Is i Aalborg har tidligere også lavet en risalamande is, hindbærsnitte-is.

Det er en ny vej, McDonalds gerne vil tage, at de laver helt specifikke produkter rettet mod et lokalt marked som Danmark. Det fortalte McDonalds marketingsdirektør til Dansk Markedsføring forleden;

“Det er klart, at vi skal have ikoniske og populære produkter som Big Mac og McNuggets på menuen, men reelt har vi mulighed for også at produktudvikle og markedsføre i tråd med danskernes ønsker,” sagde hun.