Gammel Odense-kending åbner spændende koncept i Svendborg

Skrevet af: Morten Hopballe
Kim Lundvaldt og Jonas Haugegaard Rasmussen foran Resumé, lige da de havde fået lokalerne. I aften slår de dørene op for første gang.
Kim Lundvaldt og Jonas Haugegaard Rasmussen foran Resumé, lige da de havde fået lokalerne. I aften slår de dørene op for første gang.

Her på redaktionen elsker vi udviklingen på madfronten i Odense.

Men vi er absolut ikke blinde for at se, hvad der ellers sker i nærheden af byen.

I aften åbner nemlig en helt ny gourmetrestaurant i Svendborg, som vil forkæle de sydfynske smagsløg.

Det er en gammel kending i Odense, som åbner med et helt nyt koncept i Svendborg. Kim Lundvalt er tidligere bestyrer og køkkenchef på Odense-restauranten Mmoks og havde tidligere samme titel på Munkebo Kro.

Når restaurant Resumé åbner i Møllergade er det med et “hverken mere eller mindre”-koncept, hvor gæsterne får serveret en komplet aften med gastronomiske oplevelser og tilhørende drikkevarer for blot 500 kr. per gæst.

“Vi åbner Resumé med et ønske om at skabe noget nyt og anderledes for svendborgenserne, og samtidig ønsker vi at bryde med forestillingen om, at det skal være dyrt, når man går ud og spiser gourmetmad,” ejeren Kim Lundvaldt.

“Ved at fjerne alle uoverskuelige menukort og dyre vinkort slipper vi for en masse spild. Det kommer gæsterne til gode, fordi de på den måde får mere for pengene – så på den måde kan vi servere en lækker madoplevelse for en ganske rimelig pris. Men det kræver selvfølgelig, at vores gæster stoler på os,” siger Kim Lundvaldt.

Navnet Resumé er et udtryk for, at den nye Svendborg-restaurant ønsker at servere et ”resumé” af det klassiske køkken og de nyeste gastronomiske tendenser, men ejeren lægger heller ikke skjul på, at det i sidste ende kun er fantasien, der sætter grænser.

“Jeg har aldrig ønsket at lægge mig fast på retningen i mit køkken. Jeg er inspireret af mange forskellige køkkener. Til gengæld kommer menuen til at skifte mindst hver anden uge, og vi vil følge sæsonerne tæt i vores valg af råvarer,” siger Kim Lundvaldt, der har sine personlige ingredienser i en god madoplevelse.

“For det første skal maden selvfølgelig smage godt, for det andet skal man blive mæt, og så ønsker jeg altid, at mine gæster bliver underholdt og får lidt at tænke over, når de spiser hos os.”

Manden bag den nye restaurant er selv fra Svendborg, og han indrømmer, at det er lidt af en drengedrøm, der går i opfyldelse med åbningen af Resumé.

“Jeg er Svendborg-dreng, og jeg har i mange år leget med tanken om at åbne en restaurant i min hjemstavn. Nu går den i opfyldelse, og jeg glæder mig rigtig meget til at se, hvordan svendborgenserne tager imod vores restaurant,” siger Kim Lundvaldt, der er meget ambitiøs på Resumé vegne.

“Vi er meget ambitiøse på svendborgensernes vegne. Vi går ikke efter Michelin-stjerner, men efter at blive Svendborgs bedste spisested.”

Resumé åbner i Møllergade 35A og holder åbent fra tirsdag til lørdag fra kl. 17.30-24.00.

Vinbar lukkede pludseligt: Nu er lokalerne sat til leje

Skrevet af: Redaktionen

Som MigogOdense kunne fortælle for et par uger siden, så lukkede Noé Vinbar ret pludseligt fra den ene dag til anden.

De trak sig samtidig også ud af restaurant-festivalen DinnerDays og lukkede ned for bordbestillinger.

Forklaringen lød fra driftsansvarlige Mads Friis på, at langtidssygdom havde ramt hårdt, og at man var klogere i uge 7 eller 8.

Men nu ser det ud til, at Noé Vinbar endegyldigt lukker i de eksisterende rammer.

Der er plastret stort “Til Leje” skilt på facaden, og i cvr-registret meldes selskabet under tvangsopløsning.

Lokaler i Kongensgade er til leje

Erhvervsejendomsmægleren Colliers bekræfter over for MigogOdense, at de har fået lokalerne i Kongensgade til leje.

Noé Vinbar har ellers været en af byens populære vinbarer, hvor de det seneste år har satset på servering af mad suppleret med god vin og cocktails.

Da Noé Vinbar pludselig lukkede ned for nylig lød forklaringen;

“Lige nu er vinbaren lukket ned for en stund. Vi har været ramt af noget langtidssygdom blandt personalet, og vi arbejder lige nu på at genetablere stedet.

Men det er desværre usikkert, hvad der kommer til at ske. Vi er forhåbentligt klogere omkring uge 7 eller uge 8,” sagde Mads Friis til MigogOdense.

Åbnede i 2016

Det var i 2016, at ejerne Peer og Kim Sjødahl satsede på vinbaren midt i Odense.

Noé Vinbar åbnede primært med fokus på topvine på glas.

Vin og cocktails er stadig til stede, men der er gennem tiden også kommet mere fokus på servering af mad.

Så brunch, frokost og aftenservering har den seneste tid været en del af Noé. Men det er slut nu.

Store minusser på bundlinjen

Dykker man lidt ned i regnskaberne kan man se, at Noé Vinbar ikke ligefrem har været en bragende succes på bundlinjen. I to regnskabsår har den givet et større minus.

I etableringsåret i 2016 var årets resultat på minus 1,6 mio. kr. og seneste regnskab viser et minus på 1,3 mio. på bunden.

Snak om en eventuelt konkurs eller problemer på likviditeten vil man dog ikke spekulere i offentligt.

“Det er slet ikke noget, jeg kan kommentere på,” sagde Mads Friis til MigogOdense forleden.

Klar igen i foråret: Smørrebrødsbuffet på hotel er populært

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: First Hotel Grand.
Foto: First Hotel Grand.

First Hotel Grand i Odense er atter klar til at introducere deres populære smørrebrødsbuffet.

Det kører i foråret 2019 på fire lørdage i hver måned. Det første arrangement starter lørdag d. 23. februar.

På smørrebrødsbuffeten de dygtige kokke på hotellet skabt en ekstraordinær frokostoplevelse, som kombinerer det klassiske smørrebrød med et moderne tvist.

Man kan spise lige så mange, man vil, og trille fra hotellet smilende og mæt.

Smørrebrød på Grand

Både de traditionelle og til de eventyrlystne

På smørrebrødsbuffeten finder du alle de højtbelagte fristelser, traditionelt tilberedt og belagt med omhu.

Til de eventyrlystne har smørrebrødsbuffetens kokke genskabt de klassiske stykker med et moderne tvist, så buffeten imødekommer enhver smag.

Et godt eksempel er den klassiske smørrebrødsvariant med æg og rejer. Hos First Hotel Grand består den her i 2019 af økologiske æg, røgede grønlandske rejer og hjemmerørt mayonnaise.

Men ikke alt er som i gamle dage, for den hjemmerørte mayonnaise er ikke hvid, men derimod næsten skriggrøn.

Hvad: Smørrebrødsbuffet
Hvor: Grand Hotel
Hvornår:
Lørdag d. 23 februar
Lørdag d. 16. marts
Lørdag d. 6. april
Lørdag d. 25. maj

Book bord her

Byggeplaner godkendt: Gammel skole forvandles til boliger

Skrevet af: Redaktionen
Sådan skal de nye boliger se ud
Illustration: Sandal Ejendomme
Sådan skal de nye boliger se ud Illustration: Sandal Ejendomme

På grunden hvor den gamle Fyns Privat Skole ligger, skal der nu bygges 25 nye boliger.

Byrådet i Odense vedtog forleden en lokalplan, hvor nye boliger bygges på hjørnet af Ivar Vinds Vej og Demantsvej i Hjallelse.

Indtil 2016 var der fuld af liv i bygningerne på Fyns Privat Skole, men de seneste år har den stået tom.

Der er stor interesse for at bygge boliger i attraktive område.

“Der er ikke nogen tvivl om, at Dalum er et meget eftertragtet område at bo i i Odense. Rigtigt mange vil gerne bo i vores forstæder og ikke mindst i Dalum.

Derfor lytter vi med interesse, når en privat bygherre ønsker at opføre nye boliger, sagde by- og kulturrådmand, Jane Jegind, ifølge Byens Ejendom.

Bygning skal rives ned

Projektet kræver, at den eksisterende bygning på ejendommen rives ned, så der kan opføres ny bebyggelse.

Det er kvarter primært med villaer, parcelhuse, rækkehuse og enkelte etageboliger. Der ligger flere bevaringsværdige bygninger fra slutningen af 1800-tallet og 1920´erne. Flere af dem er opført i forbindelse med Dalum Fabriksby.

De nye boliger på skolegrunden opføres i 1,5-2,5 etager, og lokalplanen sikrer, at bygningerne danner bygade ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej og trapper ned i højden ind mod eksisterende boliger umiddelbart nord for planområdet.

Ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej kan opføres 2 nye bygninger i 2,5 etager med 8 og 12 lejligheder, og ind mod Zacharisvej kan der opføres 5 rækkehuse 1,5 etage.