Gammel Odense-kending åbner spændende koncept i Svendborg

Skrevet af: Morten Hopballe
Kim Lundvaldt og Jonas Haugegaard Rasmussen foran Resumé, lige da de havde fået lokalerne. I aften slår de dørene op for første gang.
Kim Lundvaldt og Jonas Haugegaard Rasmussen foran Resumé, lige da de havde fået lokalerne. I aften slår de dørene op for første gang.

Her på redaktionen elsker vi udviklingen på madfronten i Odense.

Men vi er absolut ikke blinde for at se, hvad der ellers sker i nærheden af byen.

I aften åbner nemlig en helt ny gourmetrestaurant i Svendborg, som vil forkæle de sydfynske smagsløg.

Det er en gammel kending i Odense, som åbner med et helt nyt koncept i Svendborg. Kim Lundvalt er tidligere bestyrer og køkkenchef på Odense-restauranten Mmoks og havde tidligere samme titel på Munkebo Kro.

Når restaurant Resumé åbner i Møllergade er det med et “hverken mere eller mindre”-koncept, hvor gæsterne får serveret en komplet aften med gastronomiske oplevelser og tilhørende drikkevarer for blot 500 kr. per gæst.

“Vi åbner Resumé med et ønske om at skabe noget nyt og anderledes for svendborgenserne, og samtidig ønsker vi at bryde med forestillingen om, at det skal være dyrt, når man går ud og spiser gourmetmad,” ejeren Kim Lundvaldt.

“Ved at fjerne alle uoverskuelige menukort og dyre vinkort slipper vi for en masse spild. Det kommer gæsterne til gode, fordi de på den måde får mere for pengene – så på den måde kan vi servere en lækker madoplevelse for en ganske rimelig pris. Men det kræver selvfølgelig, at vores gæster stoler på os,” siger Kim Lundvaldt.

Navnet Resumé er et udtryk for, at den nye Svendborg-restaurant ønsker at servere et ”resumé” af det klassiske køkken og de nyeste gastronomiske tendenser, men ejeren lægger heller ikke skjul på, at det i sidste ende kun er fantasien, der sætter grænser.

“Jeg har aldrig ønsket at lægge mig fast på retningen i mit køkken. Jeg er inspireret af mange forskellige køkkener. Til gengæld kommer menuen til at skifte mindst hver anden uge, og vi vil følge sæsonerne tæt i vores valg af råvarer,” siger Kim Lundvaldt, der har sine personlige ingredienser i en god madoplevelse.

“For det første skal maden selvfølgelig smage godt, for det andet skal man blive mæt, og så ønsker jeg altid, at mine gæster bliver underholdt og får lidt at tænke over, når de spiser hos os.”

Manden bag den nye restaurant er selv fra Svendborg, og han indrømmer, at det er lidt af en drengedrøm, der går i opfyldelse med åbningen af Resumé.

“Jeg er Svendborg-dreng, og jeg har i mange år leget med tanken om at åbne en restaurant i min hjemstavn. Nu går den i opfyldelse, og jeg glæder mig rigtig meget til at se, hvordan svendborgenserne tager imod vores restaurant,” siger Kim Lundvaldt, der er meget ambitiøs på Resumé vegne.

“Vi er meget ambitiøse på svendborgensernes vegne. Vi går ikke efter Michelin-stjerner, men efter at blive Svendborgs bedste spisested.”

Resumé åbner i Møllergade 35A og holder åbent fra tirsdag til lørdag fra kl. 17.30-24.00.