Gastromand anmelder Anarkist: Masser af øl og delemad
Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen
Facaden
Gastromand er en af Danmarks største madblogs og er medejere af MigogOdense
Tilbage i 2017 kunne MigogOdense berette om Albanis nye ølserie: Anarkist. Det var mikrobryggeriet Theodor Schiøtz Brewing Co. (som Albani står bag) som sendte 4 nye øl på gaden. Her havde brygmesteren fået lov til at slippe passion og kreativitet løs. I 2018 kom der så endnu en nyhed, nemlig et samarbejde mellem Royal Unibrew (ejer Albani m.m.) og Meyers – om en ny restaurant i Odense. Målet var at få øl og mad til at spille sammen. Stedet skulle hedde Anarkist. Navnet Anarkist er inspireret af bryggeriets grundlægger, Theodor Schiøtz, der i 1859 grundlagde det odenseanske bryggeri, og af mange blev kaldt netop en anarkist.
Der er stille i den gamle tappehal, da vi ankommer til Anarkist. Her er nærmest ingen gæster på stedet. Vi har dog også valgt at komme tidligt, da det passede bedst ind i dagens program. Restauranten er indrettet i en del af de gamle tapperihaller hos Albani, hvorfra man kan se ind til store ståltanke. Til den ene side ser man køkkenet, som er delvist åbent, og på den anden side ligger baren, hvorfra man kan få masser af øl fra en af de de tyve ølhaner.
Rustik og enkel indrettet
Da vejret er godt, vælger vi dog at sidde udenfor på deres hyggelige terrasse. Selve menukort og bestilling er relativ simpelt. Ved alle borde finder man et menukort, hvor man kan krydse af, hvilke retter man ønsker, og herefter kan man så aflevere sedlen og dermed sin bestilling. Menukortet består af snacks, deleretter, tilbehør, burgere og sandwich og dessert. Selvom menukortet optræder simpelt og nok ikke henter michelinstjerner hjem, så er der alligevel noget forskelligt at vælge i mellem, og der burde være noget for enhver smag – og vælger man at dele retterene, kan man jo prøve lidt forskelligt.
Udfyld selv det du ønsker og aflever i baren.
Gode øl, men lang ventetid
Selvom vi kun er to personer af sted, vælger vi at bestille en masse forskellige retter, så vi kan komme det meste af menukortet rundt. Efter vi har afgivet bestilling får vi vores øl og tænker, at maden nok kommer hurtigt ud (altså hvor lang tid kan det f.eks. lige tage at servere en omgang ølpølser?) Vi bliver dog lidt skuffede eftersom vi venter over 30 minutter på at få maden. Man vælger nemlig at servere alle 6 retter på én gang. Det giver ikke ret meget mening at gøre det, da flere af de varme retter jo når at blive kolde, inden vi kommer igang med dem.
Øllene fejler absolut ingenting
Men maden skal jo testes, så jeg kaster mig først over de ølpølser, vi har bestilt. De er heldigvis rigtig gode, og den dertilhørende dijonnaise til at dyppe i er også god. Ølpølser er bare noget, man skal have, når man sidder og drikker en god øl, så de her må siges at være et must have på menukortet.
Gode ølpølser og rigtig fin dijondip til
Vi går fra ølpølser til en tatar. Her har man prøvet at være kreativ og valgt at rive en gravad æggeblomme udover retten. Det giver en fin wowfaktor, men udeblivelsen af en rigtig æggeblomme betyder desværre, at denne tatar kommer til at mangle et cremet element. Det er faktisk superærgerligt, for selvom retten måske for mig er lidt underkrydret, så har den en rigtig god syre og det klæder den virkelig godt. Jeg vil ønske, at man havde taget den gode dijonnaise fra ølpølserne og kommet den på tallerkenen. Så havde man nemlig haft den her fedme og cremethed, som tataren skriger efter.
Vi kommer ikke helt i mål med denne tatar.
Flere af retterne på menukortet er uden kød, og selvom jeg er en kødmand, så kan jeg godt finde glæden i at spise grøntsager, når de er lavet godt. Så vi vælger også at afprøve både bagt blomkål og grillet kål. Der er godt med bid i kålet og den brunede smør passer bare så godt til. Der står også at der skal være kapers med til kålretten, men dem har vi lidt svært ved at finde – desværre. Skulle jeg komme med et stort ønske så havde det virkelig klædt kålene at have noget sprødt drysset henover. Måske nogle ristede eller røgede nødder kunne have været virkelig godt. Vi får også et bagt blomkål – altså et helt blomkålshoved, som måske lige er i overkanten til to personer. Selve blomkålet er godt tilberedt og har en fin sauce til. Ifølge menukortet så skulle det være en ostesauce, men smagen af ost udebliver lidt her, hvilket ikke nødvendigvis er en dårlig ting, da saucen bare fungerer rigtig fint i denne ret.
Grillet kål med brunet smør. Det holder altid.Rigeligt blomkål og rigtig god sauce til.
På menukortet finder vi også en kulmule, så den bliver også bestilt. Det første, som springer en i øjnene, er rettens størrelse, som selv for en deleret at være er ret stor. Vi får altså den voksne udgave. Heldigvis er fisken flot tilberedt, og det er svært at sætte en finger på den. Krydringen og smagen sidder hvor den skal. Den ølbraiserede fennikel til passer også godt til retten, så det kan sagtens anbefales.
Flot tilberedt kulmule.
Dagens nok bedste ret er pale ale polentaen. Det er den cremede slags polenta og er lidt spicy (chipotle), men ikke brændende ubehagelig. Den har en lækker smag af øl og det løfter bare hele smagen i retten. Svampene passer godt til, og det er en ret, jeg kan spise igen og igen.
Pale Ale polenta – opskriften sender i bare 🙂
Vi lukker dagen med en dessert, som vi sjovt nok også vælger at dele. På Anarkists menukort finder man to forskellige. En flødebolle fra Summerbird og en ølis med ale, brød og rabarber. Vi bliver hurtigt enige om at springe flødebollen over, for selvom jeg er stor fan af Summerbird, så lyder en ølis bare sjovere. Igen oplever vi desværre ventetid, hvilket jeg slet ikke forstår, for det burde bare være tre færdiglavede ting, der skal lægges på en tallerken, og så serveres. Desserten er dog hæderlig og ventetiden værd. Godt nok er det lidt specielt med ølis, men det fungerer fint sammen med det søde brød og de syrlige rabarber.
Is med øl, rabarber og brød.
Tilbage sidder man ret mæt og undrer sig over, at det skulle tage så lang tid at servere disse retter. Da det er deleretter, burde de blive serveret løbende som de blev færdige, så man kunne komme igang med at deles om dem. Det håber jeg, køkkenet får øjnene op for.
Dommen: Kommet for at blive
Øl og mad passer bare rigtig godt sammen, så jeg tror, at Anarkist er kommet for at blive. Til trods for nogle svipsere, så tror jeg, det blot handler om, at både personale og køkken skal falde til i de nye rammer og finde deres sted. Personalet virker flinke og imødekommende. Eftersom de kalder stedet for et “beer and foodlab”, må jeg gå ud fra, at vi på sigt kommer til at se en udvikling i antal og kvalitet i retter og generelt i køkkenet. Den nuværende status bærer som sagt præg af, at stedet er nyt og personalets viden og erfaring om menukort og sammensætningen med øl nok kommer på sigt. Jeg synes i hvert fald, at de viser gode takter – og så smager øllet jo ret godt, så ventetiden på maden giver blot anledning til en omgang mere.
Har du set det?: Dele af Odense Å er fuldstændig grønt
Skrevet af: Redaktionen
Det var et bemærkelsesværdigt syn forbipasserende fik ved et stykke af Odense Å tidligere i dag.
Her var vandet fuldstændig grønt, og det fik folk til at standse op for at kigge nærmere på fænomenet. Odense Kommune blev også kontaktet både af borgere og medier for at få svar på, hvad der gjorde, at dele af åen var helt grønt.
Det var i Eventyrhaven ved Bagåen, at man fik det usædvanlige syn, og der blev straks sat folk på sagen for at undersøge årsagen.
Drillenissen har været på spil
Efter flere forskellige konklusioner har man nu fundet frem til den rigtige årsag. Det fortæller Vandcenter Syd i en meddelelse.
“Drillenissen har været på spil.
Den såkaldte Bagå ved Eventryhaven er p.t. skrigende grøn.
Man skal dog ikke være bekymret, da den grønne væske ikke er giftig – for hverken mennesker eller dyr.
Efter alt at dømme har en nærliggende ejendom testet deres kloak for utætheder ved hjælp af grøn sporingsstof, der så er røget i åen.”
Man kan se video fra den grønne del af åen på TV 2 Fyns indslag herunder
Store navne afsløret: Her er programmet for Valdemars Slot Open-air
Skrevet af: Michael Qureshi
Danske darlings, retro-rock og kommende superstjerner – programmet for Valdemars Slot Open-air er netop offentliggjort.
Det vil for mange være rimelig klogt allerede nu at krydse datoen lørdag den 22. august 2020 af i kalenderen.
For denne dag byder Valdemars Slot nemlig på en eksklusiv oplevelse i det sydfynske:
“Det bliver lyden af sommer og smagen af Fyn i de smukkeste omgivelser. Med et så kraftigt udsving på lækkerheds-barometret, så bliver denne lørdag svær af slå, siger Rune Erbs Ledet, program- og kommunikationschef hos Live Culture.
Valdemars Slot er et af de mest pragtfulde spillesteder i landet. De idylliske omgivelser og den skønne natur skaber en helt unik ramme og et fællesskab, der hurtigt forvandler en stemningsfuld lørdag i august til en ren folkefest.
Lækker, lækker, lækker…
Øverst på plakaten til Valdemars Slot Open-air finder du Danmarks største pop-duo. Nik og Jay er kendt som et af landets bedste live-bands, og deres optræden bliver med garanti en kæmpe fest, når beatet får elmetræerne til at pulse i takt til alt fra boing boing til boom-bang-badanka-dang.
Et af sommerens helt store nostalgiske navne er legendariske Malurt. Mange danske rockelskere har længe drømt om en gendannelse af det episke band – og nu, hvor drømmen er blevet til virkelighed, kan vi se frem til et fantastisk genhør med rendyrket dansk rock.
Folkekære Mads Langer kræver nærmest ingen introduktion. Han har knækket hitlisterne utallige gange, og fortsætter med at levere den ene klassiker efter den anden. Mads Langer er gaven, der bliver ved med at give – og vi pakker den gerne op igen og igen.
Barselona er på rekordtid blevet et af de mest lovende navne på den danske musikscene. De har spillet udsolgte koncerter over hele landet, og anmelderne drysser flittigt stjerner ud over de to unge fyre.
Svendborg-bandet Patina er tre trommeslagere, der skiftes til at være frontmand. Bandets specielle ramme er blevet fremhævet af anmeldere som ”skabt til den store scene” og ”blandt årets oplevelser”. Bandet vandt P3’s Karrierekanonen i 2019.
Noget for enhver smag
Med et koncertprogram, der sætter barren højt og bredt, har det været vigtigt for arrangøren, at resten af arrangementet følger den høje kvalitet. Det betyder blandt andet, at især maden bliver noget helt særligt.
“Det handler om hygge og velvære – men også høj kvalitet.
Med det brede og udsøgte udvalg inden for musikken og maden vil gæsterne hurtigt kunne mærke, at det her er en folkefest med fokus på forkælelse,” fortæller Rune Erbs Ledet.
Koncertpladsen bliver udvidet med et helt nyt område, Valdemars Foodcourt, hvor gæsterne vil kunne nyde mad og drikke hele dagen igennem fra forskellige madboder.
Køkkenerne vil have det tilfælles, at de alle har fokus på økologi, de gode råvarer og bæredygtighed.
Og vil du undgå madkøen og hellere bruge tiden på at synge med foran scenen, kan du allerede nu bestille en lækker picnickurv. Så er maden og underholdningen sikret.
Køb din billet allerede fra den 12. december til en helt særlig early bird pris på 495,- + gebyr. Prisen stiger 1. februar til 550,- + gebyr og igen 1. juni til 595,-.
Billetsalget starter på fredag, og her regner man med, at alle billetter er solgt på få minutter. Men i kølvandet af Aerosmith blev hele plakaten for Rock Under Broen 2020 også afsløret.
Danmarks største endagsfestival har i den grad masser af fede navne klar igen. Den 13. juni løber festivalen af stablen for 32. gang, og det bliver i selskab med stjerner som Rasmus Seebach, Scarlet Pleasure, Hjalmer, Nik&Jay og mange flere.
Allerede før weekenden var der solgt over 7.000 billetter, og man forventer faktisk, at der bliver udsolgt i januar. Der er sat 20.000 billetter i salg, hvilket er 1200 flere end sidste år.
Per 1. januar stiger priserne til 600 kr. per billet.
Drømmen om at afholde udendørskoncert under Lillebæltsbroen gik i opfyldelse i 1989, og siden er arrangementet blevet en helt fast bestanddel af den danske musiksommer.
“For det første har vi en både central og smuk placering under Lillebæltsbroen.
Så har vi også år efter år serveret en fantastisk musikprogram, og så har vi indretter vores festivalplads som om, det var en festival over flere dage. Det vil sige, at der er aktiviteter, masser af borde og bænke og områder, hvor man kan trække sig lidt væk fra musikken og slappe lidt af.
Det er jeg sikker på, at folk sætter pris på,” har festivalens formand Bent Frandsen tidligere fortalt MigogOdense.
Dette website bruger cookies og andre tracking teknologier for at forbedre navigering og dine muligheder for at afgive feedback, analysedata i form af brugen af vores produkt og services samt samhørrighed af eventuel marketingsmateriale fra tredje part.
Når du besøger hvilket som helst website kan det ske at websitet gemmer eller henter information fra din browser, ofte i form af cookies. Informationen omhandler muligvis dig og dine preferencer eller din enheds data og bruges mest af alt for at få websitet til at fungere som du forventer det skal fungere. Informationen vil oftest ikke bruges til at direkte identificere dig, men kan give dig en mere personlig online oplevelse.
Fordi vi respektere din ret til privatliv, kan du vælge ikke at tillade visse typer cookies. For mere information kan du klikke på den enkelte kategori og her ændre den givne standard opsætning. Du skal dog være opmærksom på, at blokering af cookies kan resultere i at websitet ikke giver den oplevelse og service som ellers tilgængeligt.
Drifts nødvendige
Altid aktiv
Disse cookies er nødvendige for vores website fungere og kan ikke fravælges på baggrund af dette. Eksempelvis er det sådan vi gemmer dine cookie indstillinger, for at overholde dine privatlivs rettigheder.
Cookie
Formål
Wordpress cookies
Contains system and session cookies
Lidt Lakrids Cookie Module
Keeps track of your cookie privacy settings
Bannere
Visning af bannere på siden.
Performance cookies
Aktiv
Disse cookies tillader at vi holder øje med antal besøgende og generel traffik, så vi kan måle og forbedre vores online performance. De hjælper os med at holde et overblik over vores mest og mindst populære indholds-sider, og giver indblik i hvordan besøgende bevæger sig rundt på websitet. Alt informationen disse cookies indsamler, er anonymt indhold. Hvis du ikke tillader disse cookies, vil vi ikke vide hvornår du har besøgt vores website.
Cookie
Formål
Google Analytics
Perfomance måling. Måler anonymt på antallet af besøgende, hvilke sider der besøges, for at hjælpe os til at forbedre websitets performance.
Targeting cookies
Aktiv
Disse cookies sættes på vores site af vores adverterings partnere. De kan bruges til at opbygge en profil over dine interesser og derved give dig relevante reklamer på andre websites. De virker ved at identificere din browser og enhed. Hvis du ikke tillader disse cookies, vil du ikke opleve vores target advertisering på tværs af andre websites.