Gastromand anmelder Anarkist: Masser af øl og delemad

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen
Facaden
Facaden

Gastromand er en af Danmarks største madblogs og er medejere af MigogOdense

Tilbage i 2017 kunne MigogOdense berette om Albanis nye ølserie: Anarkist. Det var mikrobryggeriet Theodor Schiøtz Brewing Co. (som Albani står bag) som sendte 4 nye øl på gaden. Her havde brygmesteren fået lov til at slippe passion og kreativitet løs. I 2018 kom der så endnu en nyhed, nemlig et samarbejde mellem Royal Unibrew (ejer Albani m.m.) og Meyers – om en ny restaurant i Odense. Målet var at få øl og mad til at spille sammen. Stedet skulle hedde Anarkist. Navnet Anarkist er inspireret af bryggeriets grundlægger, Theodor Schiøtz, der i 1859 grundlagde det odenseanske bryggeri, og af mange blev kaldt netop en anarkist.

Der er stille i den gamle tappehal, da vi ankommer til Anarkist. Her er nærmest ingen gæster på stedet. Vi har dog også valgt at komme tidligt, da det passede bedst ind i dagens program. Restauranten er indrettet i en del af de gamle tapperihaller hos Albani, hvorfra man kan se ind til store ståltanke. Til den ene side ser man køkkenet, som er delvist åbent, og på den anden side ligger baren, hvorfra man kan få masser af øl fra en af de de tyve ølhaner.

Rustik og enkel indrettet

Da vejret er godt, vælger vi dog at sidde udenfor på deres hyggelige terrasse. Selve menukort og bestilling er relativ simpelt. Ved alle borde finder man et menukort, hvor man kan krydse af, hvilke retter man ønsker, og herefter kan man så aflevere sedlen og dermed sin bestilling. Menukortet består af snacks, deleretter, tilbehør, burgere og sandwich og dessert. Selvom menukortet optræder simpelt og nok ikke henter michelinstjerner hjem, så er der alligevel noget forskelligt at vælge i mellem, og der burde være noget for enhver smag – og vælger man at dele retterene, kan man jo prøve lidt forskelligt.

Udfyld selv det du ønsker og aflever i baren.

Gode øl, men lang ventetid

Selvom vi kun er to personer af sted, vælger vi at bestille en masse forskellige retter, så vi kan komme det meste af menukortet rundt. Efter vi har afgivet bestilling får vi vores øl og tænker, at maden nok kommer hurtigt ud (altså hvor lang tid kan det f.eks. lige tage at servere en omgang ølpølser?) Vi bliver dog lidt skuffede eftersom vi venter over 30 minutter på at få maden. Man vælger nemlig at servere alle 6 retter på én gang. Det giver ikke ret meget mening at gøre det, da flere af de varme retter jo når at blive kolde, inden vi kommer igang med dem.

Øllene fejler absolut ingenting

Men maden skal jo testes, så jeg kaster mig først over de ølpølser, vi har bestilt. De er heldigvis rigtig gode, og den dertilhørende dijonnaise til at dyppe i er også god. Ølpølser er bare noget, man skal have, når man sidder og drikker en god øl, så de her må siges at være et must have på menukortet.

Gode ølpølser og rigtig fin dijondip til

Vi går fra ølpølser til en tatar. Her har man prøvet at være kreativ og valgt at rive en gravad æggeblomme udover retten. Det giver en fin wowfaktor, men udeblivelsen af en rigtig æggeblomme betyder desværre, at denne tatar kommer til at mangle et cremet element. Det er faktisk superærgerligt, for selvom retten måske for mig er lidt underkrydret, så har den en rigtig god syre og det klæder den virkelig godt. Jeg vil ønske, at man havde taget den gode dijonnaise fra ølpølserne og kommet den på tallerkenen. Så havde man nemlig haft den her fedme og cremethed, som tataren skriger efter.

Vi kommer ikke helt i mål med denne tatar.

Flere af retterne på menukortet er uden kød, og selvom jeg er en kødmand, så kan jeg godt finde glæden i at spise grøntsager, når de er lavet godt. Så vi vælger også at afprøve både bagt blomkål og grillet kål. Der er godt med bid i kålet og den brunede smør passer bare så godt til. Der står også at der skal være kapers med til kålretten, men dem har vi lidt svært ved at finde – desværre. Skulle jeg komme med et stort ønske så havde det virkelig klædt kålene at have noget sprødt drysset henover. Måske nogle ristede eller røgede nødder kunne have været virkelig godt. Vi får også et bagt blomkål – altså et helt blomkålshoved, som måske lige er i overkanten til to personer. Selve blomkålet er godt tilberedt og har en fin sauce til. Ifølge menukortet så skulle det være en ostesauce, men smagen af ost udebliver lidt her, hvilket ikke nødvendigvis er en dårlig ting, da saucen bare fungerer rigtig fint i denne ret.

Grillet kål med brunet smør. Det holder altid.
Rigeligt blomkål og rigtig god sauce til.

På menukortet finder vi også en kulmule, så den bliver også bestilt. Det første, som springer en i øjnene, er rettens størrelse, som selv for en deleret at være er ret stor. Vi får altså den voksne udgave. Heldigvis er fisken flot tilberedt, og det er svært at sætte en finger på den. Krydringen og smagen sidder hvor den skal. Den ølbraiserede fennikel til passer også godt til retten, så det kan sagtens anbefales.

Flot tilberedt kulmule.

Dagens nok bedste ret er pale ale polentaen. Det er den cremede slags polenta og er lidt spicy (chipotle), men ikke brændende ubehagelig. Den har en lækker smag af øl og det løfter bare hele smagen i retten. Svampene passer godt til, og det er en ret, jeg kan spise igen og igen.

Pale Ale polenta – opskriften sender i bare 🙂

Vi lukker dagen med en dessert, som vi sjovt nok også vælger at dele. På Anarkists menukort finder man to forskellige. En flødebolle fra Summerbird og en ølis med ale, brød og rabarber. Vi bliver hurtigt enige om at springe flødebollen over, for selvom jeg er stor fan af Summerbird, så lyder en ølis bare sjovere. Igen oplever vi desværre ventetid, hvilket jeg slet ikke forstår, for det burde bare være tre færdiglavede ting, der skal lægges på en tallerken, og så serveres. Desserten er dog hæderlig og ventetiden værd. Godt nok er det lidt specielt med ølis, men det fungerer fint sammen med det søde brød og de syrlige rabarber.

Is med øl, rabarber og brød.

Tilbage sidder man ret mæt og undrer sig over, at det skulle tage så lang tid at servere disse retter. Da det er deleretter, burde de blive serveret løbende som de blev færdige, så man kunne komme igang med at deles om dem. Det håber jeg, køkkenet får øjnene op for.

Dommen: Kommet for at blive

Øl og mad passer bare rigtig godt sammen, så jeg tror, at Anarkist er kommet for at blive. Til trods for nogle svipsere, så tror jeg, det blot handler om, at både personale og køkken skal falde til i de nye rammer og finde deres sted. Personalet virker flinke og imødekommende. Eftersom de kalder stedet for et “beer and foodlab”, må jeg gå ud fra, at vi på sigt kommer til at se en udvikling i antal og kvalitet i retter og generelt i køkkenet. Den nuværende status bærer som sagt præg af, at stedet er nyt og personalets viden og erfaring om menukort og sammensætningen med øl nok kommer på sigt. Jeg synes i hvert fald, at de viser gode takter – og så smager øllet jo ret godt, så ventetiden på maden giver blot anledning til en omgang mere.

Udsigt til tappehalen

Åbningstider

Man – Torsdag 15.00 – 23.00
Fre – Lørdag  12.00 – 02.00
Søndag 12.00 – 23.00

Designduo fra Odense hitter: Giver vinylpladerne nyt liv

Skrevet af: Kristina Obitsø Baltov

Rath & Stok er historien om to venner, der til en pladefrokost i 2016 blev enige om, at æstetisk og funktionel opbevaring til vinylplader var en mangelvare på markedet.

Og sådan blev dét, der startede som en god idé, til forretning for odenseanerne Kaspar Rathje og Jesper Stokholm.

Kaspar har en baggrund som designingeniør og Jesper som teknisk designer, og tilsammen udgør de en ny dansk designduo, som skaber opbevaring til vinylplader og magasiner i overensstemmelse med den skandinaviske designånd.

”Vinylpladerne er vores fælles hobby, og vi oplevede begge, at det var svært at finde opbevaring, som så pænt ud i hjemmet og som samtidig var nemt at bruge” fortæller Jesper og Kaspar.

Er du medlem af ClubOdense, sparer du 20 % på køb af Rath & Stoks holder. Det koster kun 35 kr./mdr. at være medlem af ClubOdense.

Et æstetisk alternativ til mælkekassen

Derfor begyndte de at udvikle det produkt, de selv manglede. I første omgang var det tiltænkt deres egne vinylsamlinger, men de oplevede hurtigt en interesse fra venner og bekendte. I dag sælger de deres produkter til kunder i hele Danmark og Europa.

”De første prototyper lignede mest postkasser, og det var først sent i processen, vi kom frem til glaspladen og det enkle udtryk, som vi har navngivet produktet efter.

Det hedder ’Display’, netop fordi glaspladen gør det muligt at have vinyl- eller magasinsamlingen som en integreret del af indretningen. Ens musikidentitet siger meget ens personlighed, og på den her måde kan du vise, hvem du er”.

Less is more

Der er intet, der overladt til tilfældighederne ved ’Display’-holderen. Det er stilrent dansk design holdt i et så enkelt udtryk som overhovedet muligt. Alt er gennemtænkt, og alt har en funktion:

”Vi har arbejdet længe på at finde den helt rigtige form, som giver den bedste understøtning af pladerne. Vi har nørdet hver eneste detalje til ukendelighed– selv læderdetaljen i fronten, som umiddelbart syner som et visuelt designgreb, har en vigtig funktion. Det er vigtigt for os, at der ikke er noget overflødigt” fortæller Kaspar og Jesper.

Bæredygtigt fokus

Bæredygtighed er et vigtigt omdrejningspunkt i produktionen af Display-holderne. De bliver produceret lokalt – hos Hudvad Furniture, som ligger i Årslev på Fyn – både at mindske transporten men også for at støtte nærmiljøet:

”Miljøet er ligeså vigtig for os som kvaliteten af vores produkter. Vi forsøger altid at tænke miljøet ind i de valg, vi træffer – lige fra produktion til valg af materialer og emballage – og ved at placere vores produktion i Danmark, ja faktisk i Årslev her på Fyn, så mindsker vi udledningen af CO2” afslutter Kaspar og Jesper.

Spar 20 % med ClubOdense

I denne måned kan du spare 20 % på Display-holderen  fra Rath og Stok som medlem af ClubOdense.

Med vores fordelsklub ClubOdense kan du spare masser af penge i Odense. Vi giver dig nemlig rabat på byens bedste steder.

Hver måned sender vi dig en GoodiePack til din telefon, som giver dig eksklusive fordele. Det er spændende at udforske, og så sparer du altså en del penge. Det koster kun 35 kr. om måneden at være medlem, og du kan melde dig ind uden binding lige her.

Med ClubOdense kan du også…

  • Spare 25 % på raw bowl og burgere hos café Kosmos
  • Få 2 drinks for 1’s pris hos Copper Box
  • Spare 70 kr. på ‘spis til pindene knækker’ hos bar’sushi
  • Og meget mere! Du melder dig ind lige her.

Det var kattens: OB præsenterer ny maskot og andre fede tiltag

Skrevet af: Jens Erik Møller
OBs hjemmebane
OBs hjemmebane

Op mod superligastart præsenterer fodboldklubben OB en række nye tiltag i forbindelse med holdets hjemmekampe på Nature Energy Park. Det drejer sig blandt andet om en helt ny fanzone samt et område, der henvender sig til især børnefamilierne.

Og tidligere på ugen kom det frem, at klubbens maskot, tigeren Victor, går på pension.

“Victor har været på banen siden 2002, så han var slidt op. Dengang ville vi gerne være tigeren, men nu er tiden inde til noget andet,” fortæller Jack Jørgensen, kommerciel chef i OB, til MigogOdense.

Ny kat i byen

Men en fodboldklub kan ikke undvære sin maskot, og fredag eftermiddag blev en ny, ung maskot så præsenteret på OB’s hjemmeside.

“Selvom han er fræk og lidt svær at styre, så faldt vi for ham med det samme. Af navn minder han os om vores gamle maskot, tigeren Victor, men af udseende og race så minder han om OB’s første maskot, katten,” siger Jack Jørgensen og fortsætter:

“Og selvom den nye Victor er en kat af få ord, så er han fyldt med charme og masser af selvtillid. En af hans absolutte livretter er grå mus, og så elsker han at danse. Vi sikre på, at alle andre OB fans også vil falde for ham, som vi allerede selv har gjort.”

Katten Victor. Foto: OB

Ifølge Jack Jørgensen, er det ikke tilfældigt, at man har valgt at kigge bagud.

“Modsat for eksempel F.C. Midtjylland eller FCK har vi en lang historie. Det er en del af klubbens dna, og vi vil gerne trække tråde tilbage vores 131-årige historie, for det er en god ballast at have med,” siger Jack Jørgensen.

Street food og livemusik

Selvom man gerne vil trække på den 131-årige historie, så understreger Jack Jørgensen også, at det er vigtigt at være innovativ og tænke nyt. Den nye maskot er derfor heller ikke det eneste nye på Nature Energy Park efter sommerferien.

Katten Victor er en del af en overordnet strategi, der skal sikre, at OB i en konkurrencepræget verden kan trække alle odenseanere til stadion, forklarer Jack Jørgensen.

“Man skal passe på, når man rører ved 131 års traditioner og historie, men vi har tænkt meget over, hvad vi kan gøre for, at OB’s hjemmebane bliver et naturligt samlingspunkt, og at det er en oplevelse at tage på stadion.”

Det har resulteret i, at man åbner en særlig Albani Fanzone.

Her kan man møde spillerne inden kampen, og der er mulighed for at købe en lang række specialøl fra det odenseanske bryggeri – og hovedsponsor – Albani.

Derudover har man med hjælp fra Storms Pakhus store planer om at åbne flere madboder med street food. Til sæsonstart kan man således møde en food truck fra restaurant Bull, hvor man kan få en helt særlig OB-burger, som ikke kan købes andre steder, ligesom der også er mulighed for at nyde særlige gourmet hot dogs.

Den nye fanzone er indrettet med street art af den lokale kunstner Hans Arnklit, ligesom der vil være underholdning med lokale musikere, stand up’ere, dj’s med mere som optakt til hjemmekampene.

Familiezone med ansigtsmaling og flagværksted

Men i erkendelsen af, at børnefamiliernes gunst også er vigtig, hvis man vil fremtidssikre forretningen, så har man også valgt at indrettet en familiezone under navnet Faxe Kondi Familiezonen.

Det bliver et område for de helt unge fodboldfans med blandt andet ansigtsmalling og flagværksted forud for hjemmekampene, ligesom spillere fra superligaholdet kommer ned og skriver autografer med mere. Og så vil den nye maskot, katten Victor, selvfølgelig også være tilstede og skabe den helt rigtige stemning.

På Faxe Kondi Familiezonen kan børn blandt andet få malet striber i ansigtet, så de er helt klat til kampstart.  . Foto: OB

Et andet tiltag, som allerede nu har skabt røre blandt de mange OB-tilhængere, er, at man har valgt at skifte den musik, som spilles hver gang spillerne løber på banen forud for kampen.

De sidste mange år har det været Survivors-hittet “Eye of the Tiger”, men fremover bliver det 40 sekunders klassisk musik af den verdenskendte fynske komponist Carl Nielsen, som Odense Symfoniorkester har indspillet til formålet.

Den nye indløbsmusik “Espansiva” af Carl Nielsen tages i brug ved sæsons første hjemmekamp 22. juli, hvor OB tager i mod SønderjyskE.

Ny indbygger i Odense Zoo: Girafkalv kom til verden i dag

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: Odense Zoo
Foto: Odense Zoo

Spændingen har næsten ikke været til at bære for ansatte i Odense Zoo, hvor man med længsel har ventet på, hvornår mon der kommer en lille ny beboer.

Helt tilbage i junimåned, nærmere bestemt 23. juni, skrev Odense Zoo på Facebook:

“Der er en lille ny girafkalv på vej! Under torsdagens besøg kom dyrlægen med et forsigtigt bud på en dato, og noget tyder på, at vi kan se frem til en giraffødsel i nær fremtid.”

Den fremtid har altså ladet vente lidt på sig. Men i dag til middag skete det endelig. En lille ny girafkalv kom til verden. Odense Zoo skriver på Facebook:

“Så skete det endelig! Lidt over middag kom denne hangiraf til verden. Ungen er kommet på benene og har diet ved sin mor, så begge har det godt ovenpå fødslen.”

Det er ellers altid en barsk fødsel for girafkalve. En giraf føder nemlig stående, og den nye kalv startede derfor livet med et fald ud på jorden.

Stort tilykke til Odense Zoo med den lille nye beboer.

Succes for odenseansk robotfirma: Flytter sammen med Facebook

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: Nybolig Erhverv Odense
Foto: Nybolig Erhverv Odense

Inrotech – det tidligere Robcom – flytter til nyt domicil på C.F. Tietgens Boulevard 26 i Tietgenbyen, hvor der i dag ligger virksomheder såsom Facebook, robotfirmaet MIR, Swarco Technology, YOYO Global Freight og Riwal Danmark. Her har Inrotech lejet en ejendom på 1.760 kvm.

Odense-firmaet Inrotech har specialiseret sig i mobile og adaptivt intelligente svejserobotløsninger, og de står bag nogle af de løsninger, som industrien har så hårdt brug for.

Inrotech tog sit udgangspunkt i slut 00’erne på Lindøværftet, hvor de mobile og intelligente robotter blev udviklet af Inrotechs stifter, Flemming Jørgensen. I dag, 10 år efter at denne innovative landvinding så dagens lys for første gang, har Inrotech fortsat fuld damp på udviklingskedlerne. Planerne og ambitionerne hos Inrotech er store, fortæller CCO Morten Arndal Nielsen.

”Vi ønsker at levere både standardprodukter og kundetilpassede løsninger – og vi ønsker at gøre det globalt til mange forskellige industrier og segmenter,” siger Morten Arndal Nielsen.

Inrotech har formået både at vokse, udvikle nye produkter og teknologier samtidig med, at de sidste to regnskabsår har givet overskud. Herudover er Inrotech indstillet til DIRAs automationspris 2018 for deres unikke og verdensførende svejserobotter og -teknologier. Samtidig med det, er medarbejderstaben de sidste 18 måneder vokset fra 10 til 30 personer.

Spændende vækstområde

Mange større virksomheder har fået øjnene op for det attraktive erhvervsområde i Tietgenbyen, som ligger nær motorvejen, Bilkabyen, Rosengårdcentret, Cortex Park og Nyt OUH. Det er Nybolig Erhverv Odense, der har forestået udlejningen af lokalerne på C.F. Tietgens Boulevard til Inrotech, og erhvervsmægler Jesper Engskov mener, at Tietgenbyen er den helt rigtige lokation for det fynske robotfirma.

”Vi har vist forskellige ejendomme frem til Inrotech – steder der også ligger motorvejsnært og i attraktive erhvervsområder, men Tietgenbyen er ret unikt, fordi Inrotech her bliver nabo til andre med samme vækstprofil som dem selv. Herudover har Facebooks opførelse af et datacenter i området også gjort stedet attraktivt,” udtaler erhvervsmægler Jesper Engskov, Nybolig Erhverv Odense.

Der er gang i Odense og især robotklyngen har vokseværk. Senest er det fynske robotfirma ODICO blevet børsnoteret, som den første danske robotvirksomhed, og for nogle måneder siden kunne man læse, at MIR, Mobile Industrial Robots, tredoblede omsætningen i 2017 og blev solgt til ejeren af Universal Robots.

Ifølge en ny rapport fra SDU om “økosystemet bag robotteknologi i regionen” udtaler en investor, at Odense er yderst interessant: ”Fyn har føretrøjen på – det er by far det hotteste sted set med investorøjne. Der er andre interessante steder, men de måler sig ikke med Fyn”.

Ukendt mand kastede pølser ind til løverne: Nu er han fundet

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: Odense ZOO
Foto: Odense ZOO

Søndag 8. juli om eftermiddagen kravlede en ukendt mand op på hegnet til løverne i Odense ZOO, hvorefter han kastede pølser ned til de sultne løver.

Fyns Politi har efterfølgende efterforsket den alvorlige episode, som kunne have udviklet sig livsfarligt. I den forbindelse har Politiet modtaget flere henvendelser fra offentligheden om, hvem manden kunne være, og på baggrund af disse henvendelser, har Politiet nu identificeret manden.

Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Det drejer sig som en 33-årig mand med bopæl i København, men med relationer til Fyn. Manden har erkendt, at det var ham, der kravlede op på løvernes hegn søndag eftermiddag, og ifølge Politiet har han også indrømmet, at han foretog en tilsvarende handling natten til fredag 29. juni.

Den 33-årige mand er sigtet for overtrædelse af straffelovens § 264, bedre kendt som husfredskrænkelse, for begge episoder. Ifølge Fyns Politi, er det egentlige motiv til episoderne stadig uklart.

Nyheden om, at man har fundet manden vækker glæde hos Odense ZOO.

“Vi er meget lettede over at have fundet gerningsmanden. Alle har været urolige og bange. Især dyrepasserne, som har deres daglige gang i løveanlægget,” fortæller konstitueret direktør for Odense Zoo, Nina Collatz Christensen, i et opslag på Facebook.

På nuværende tidspunkt ønsker Fyns Politi ikke at give yderligere oplysninger i sagen.