Gastromand anmelder Under Lindetræet: Det er solidt håndværk

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen
Rødtunge og trøffel
Rødtunge og trøffel

Gastromand er en af Danmarks største madblogs og er medejere af MigogOdense

Nærmest midt i al Odenses byggerod ligger Restaurant Under Lindetræet.

Her i H.C. Andersens højborg er tiden gået i stå, og i et gammelt bindingsværkshus er kærligheden til klassisk fransk gourmet velbevaret.

Der er roligt i restauranten, da vi ankommer, og belysningen i lokalet er dæmpet. Snakken ved bordene er lav, så støj og larm er ikke noget, som forekommer her.

Bordene står tæt, så selv med få gæster virker restauranten godt befolket. Jeg har glædet mig til igen at besøge Under Lindetræet, og mine forventninger er også høje. I aften skal vi igennem den store eventyrmenu; 6 retter og gode vine. Det tegner godt!

En eventyraften

Der går ikke lang tid fra at vi har sat os til rette ved det anviste bord, før vi får første servering. Normalt er jeg ikke til fisk og skaldyr, og jeg kigger derfor lidt modvilligt på et lille stykke multe, som serveres på en meget stor isterning.

Dette er den første af tre appetizers.  Jeg er sulten, så jeg hapser fisken i mig, og den er faktisk ikke, hvad jeg forventede. Smagen er behagelig, konsistensen kødfuld, og det er ikke skræmmende, når man nu er lidt kræsen omkring fisk.

De to øvrige appetizers er henholdsvis et letrøget vagtelæg og et hjemmelavet knækbrød med rygeostcreme. Alle tre retter passer virkelig godt sammen i smagene og kunne sagtens have været en samlet ret.

Jeg forstår nu godt hvorfor at tingene koster lidt i denne restaurant – det smager virkelig godt! Det hele glider ned med et godt glas bobler, og så er vi ligesom i gang med aftenen.

Caviar og aspargeskartoffel

Forkæles med eksklusive råvarer

Det er ikke længe, vi får lov at sulte, for ret hurtigt bliver næste ret serveret. Endnu en gang skal vi forkæles med de eksklusive råvarer, da turen nu er kommet til caviar. På papiret en simpel ret med aspargeskartoffel, malt-tuille og caviar, men simpelt kan også være utrolig velsmagende. Anretningen er proportioneret godt, med en fin mængde caviar. Det bliver endnu en tommelfinger op herfra.

Taskekrabbe

Efter en meget delikat og lille ret får vi nu serveret taskekrabbe. Retten ser imponerende ud, og portionen er overvældende stor. Min medspiser virker rigtig tilfreds her, og endnu en gang bliver der serveret en dejlig vin til maden.

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg ikke spiser op. Taskekrabbe bliver nok ikke min nye favorit, men det er nok bare mine smagsløg, den er gal med. Tallerkenen overfor min er i hvert fald tom.

Alt bliver bare bedre med trøfler

Den næste ret er rødtunge og minsandten trøffel – alt bliver bare bedre med trøffel! Denne ret er ingen undtagelse. Trøflen høvles henover retten ved bordet, og et venligt ”Lidt mer’” til tjeneren giver da også et par ekstra skiver på retten.

Fisken smager skønt, den flager helt som den skal, og trøflen giver lige det sidste pift. En smuk galette af selleri og krydderurter udgør tilpas garniture til retten og det hele ligger på en rigtig velsmagende fiskefumé (sauce).

Dejlig Pinot
Brisler

Med al fisken veloverstået er det tid til at komme en tur på landjorden og prøve noget andet. Nu skal vi ha’ brisler, hasselnødder og persillerod.

Effekter med røg

Med brisler er her igen tale om en råvare, du ikke lige støder på hver dag, og i øvrigt en råvare, som godt kan dele vandene. Brislerne får vi serveret i et lille glas med røg. Effekten med røg falmer lidt, da glasset er meget lille. Det er lidt en skam, eftersom det kunne have givet en god wow-effekt.

Men selvom røgen fra glasset er minimal, kan den sagtens smages, og paneringen rundt om gør kun retten bedre. Brislerne smelter inde i munden, og hasselnødderne giver noget ekstra til smagen.

De kunne godt være mere ristede til min smag. Til gengæld er tilberedningen af den høbagte persillerod også lige i skabet. Hele retten emmer simpelthen af velsmag, og den er en af aftenens favoritter.

Perlehøne

Inden desserten skal vi have endnu en hovedret. Det er perlehøne som byder på en lille overraskelse – den er nemlig farseret. Til retten får vi serveret en glas Barolo, og den er virkelig god – som i, eminent! Til perlehønen er der majs i forskellige afskygninger. Popcorn må siges at være en gimmick, men smagene og især saucen er lækker.

Bragende Barolo

Følger gæsternes tempo

Efter fem retter og appetizers kan vi lige holde en lille pause inden desserten, hvilket passer mig fint. Det er rart at se, at personalet følger gæstens tempo, så man ikke føler sig skyndt på.

Aftenens dessert er med hindbær i centrum. Knivskarpt anrettet og gode sammensatte smage gør denne ret til et rigtig fint punktum. Det eneste, jeg kunne savne er lidt mere crunch end hvid krystalliseret chokolade. Til gengæld er det sjældent, at jeg får så fløjlsblød en sorbet.

Aftenens dessert

Aftenen skal naturligvis sluttes af med kaffe, som laves og serveres ved bordet. Hertil bliver vi præsenteret for et udvalg af petit fours. Eftersom jeg ikke har nogen stopknap, så skal alle seks forskellige jo smages.

Petit fours til kaffen

Kvalitet koster

Det er nok ikke nogen hemmelighed, at Under Lindetræet ikke ligger i den billige ende af prisskalaen, og det tror jeg heller ikke er meningen. Kvalitetsråvarer koster, og det gør godt håndværk naturligvis også. Når man så sammensætter en så ambitiøs menu med så mange dyre ting på menukortet, så løber det op. Jeg vil dog mene, at det er pengene værd.

Hvis du ikke ønsker at bruge alle børnepengene på en restauranttur, så kan mindre nu også gøre det – du kan nemlig sagtens ”nøjes” med 4 retter (du får stadig de fabelagtige brisler), eller du kan afprøve den rigtigt lækre brunch, Under Lindetræet tilbyder i weekenderne.

For mit vedkommende var det skønt at opleve, hvor godt, Under Lindetræet havde sammensat vinmenuen til retterne. Maden var god, men vinene var særdeles gode og parret perfekt efter min smag.

Når jeg så tilmed kan ane en lille rød tråd med anisnoter gennem flere af retterne så forstår jeg igen, hvordan der ligger tanker og håndværk bag hver tallerken, der serveres.

Restauranter som Under Lindetræet er nærmest institutioner i Odense, og jeg håber, de består i mange år. For selvom der måske ikke er det store fokus på innovation, så er der til gengæld stort fokus på gæsten, håndværket og den enkelte råvare, og det er grundlaget for en fantastisk aften.

Ny pop up-restaurant har indtaget Odense: Her får du asiatiske lækkerier til gode priser

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen

Vi skal helt tilbage til juli 2018, da vi første gang anmeldte Anarkist. Siden da er der sker ret meget på stedet – både i ølhanerne, i køkkenet og ikke mindst på eventfronten.

Anarkist virker meget mere etableret nu. Personalet virker imødekommende og til at være faldet til.

I det hele taget er det et meget uhøjtideligt sted, hvor man kan nyde en god øl og måske blive fristet af, hvad de laver i køkkenet.

Ikke den første pop-up hos Anarkist

Tilbage før nytår havde Guldgrillen en pop-up restaurant hos Anarkist med flæskestegssandwich, flæskevulkan og brun sovs i rigelige mængder.

Det varede så indtil januar, hvor et nyt koncept har fået lov til at have plads i Anarkists køkken – nemlig Red Tiger.

Læs også: Kendis-kok rykker til byen: Asiatisk pop up restaurant åbner i Odense

Konceptet bag Red Tiger er asiatisk street(comfort)food, og i spidsen finder vi kokken Henrik Jyrk.

Synes du navnet virker bekendt, så er det nok fordi, han bl.a. har været i TV flere gange og er også manden bag københavnske Restaurant Ibu – hvor der i øvrigt også serveres asiatisk mad.

Den slags kompetencer forpligter jo, så selvom Henrik har forladt hovedstaden, så forventes der samme høje standard her i provinsen.

Fornuftige streetfoodpriser

Red Tiger har valgt et ret overskueligt menukort.

Der er ribs, friteret kylling, salat, en burger med kylling og et par vegetarretter.

Desuden er der forskellige sides, som også kan bestilles alene, hvis man bare skal snacke lidt.

Anarkist kommer med forslag til øl, som passer godt til maden, og følg gerne deres anbefalinger.

Red Tiger x Anarkist
Muligheder er overskuelige.

Priserne bør ikke skræmme nogen væk, hvis vi sammenligner med prisniveauet hos f.eks. Storms Pakhus eller Arkaden.

Billigste servering koster 85 kr. (sides mellem 20-35 kr.) og dyreste servering er familiemenuen til 425 kr.

Du tænker måske, det er lidt pebret med de 425 kr., men der er ret meget mad, og man får lidt af det hele (undtagen burgeren). Ifølge menukortet er der nok til 2 voksne og 2 børn, og det passer nok meget godt.

Sweet, sticky n’ spicy

Som sagt er der en god størrelse på retterne, og den her “familieplatte” fungerer rigtig godt som delemad – så det bestiller vi.

Red Tiger x Anarkist
Masser af mad med en Familiemenu.

Det første, mit øje fanger på på den store bakke, er nogle skinnende ribs.

De dufter lækkert, og er desuden lavet med en hemmelig marinade med Kissmeyer Ebony Love (en øl). Vi går straks ombord. Kødet er saftigt og mørt. Marinaden er med til at give et fornuftigt smagspunch.

Red Tiger x Anarkist
Husk vådservietter, når du går igang med sådan en bandit.

Efter mine fingre alligevel er godt fedtet ind i barbecuemarinade, kan jeg ligeså godt smage på fritterne.

Nu har jeg prøvet at få gode og mindre gode pommes fritter lavet på sødekartofler, og dem her ligger helt klart i den gode ende.

De er sprøde, søde, fornuftigt krydret, og de fungerer virkeligt godt sammen med den medfølgende sojamayo.

Det er sådan en snack, jeg sagtens kunne sidde med sammen med et par øl – absolut lækkert.

Red Tiger x Anarkist
Koreansk sauerkraut også kaldet Kimchi.

Til at skære igennem de fede retter er der en lille skål med kimchi.

For sig selv nok ikke noget man gider sidde og plukke i, men sammen med de søde og fede smage fungerer det supergodt. Smagen er stærk spicy med en sur eftersmag – som skabt til barbecuemad.

Red Tiger x Anarkist
Friteret kylling – absolut en af favoritterne.

Den friterede kylling både dufter og smager lidt af brunsviger, og det lyder måske knap så appetitligt, men her spiller det virkelig godt sammen.

Desuden er det lykkes godt med tilberedningen. Dejen omkring kyllingen er sprød og kødet af saftigt.

Ligesom med de marinerede ribs er der brugt øl – bare i dejen i stedet.

Igen er vi ude i sådan en lækker hapser-servering, som jeg sagtens kunne finde på at købe for sig selv som en lille snack.

Som nævnt indeholder menukortet også vegetariske muligheder. Faktisk er der reelt set kun tre kødretter ud af de 8 forskellige ting, du kan købe.

Den første vi kaster os over er en karryret med kartofler og forskellige andre grøntsager. Smagen er ok og meget mild.

Men oppe i mod de andre retter med mere power, bliver karryretten dog hurtigt lidt kedelig.

Omvendt kan den glæde de gæster, som ikke er så vild med krydret mad. Dog vil jeg lige slå fast, at ingen af retterne var ekstremt stærke.

Red Tiger x Anarkist
Vegetarkarry. Den mildeste ret, dog stadig veltilberedt.

Den asiatiske salat kan fås med eller uden laks. Den vi får med familiemenuen er med laks.

Selve salatten er frisk og grøntsagerne sprøde og friske. Her er det dressingen, som samler retten (og den er god!), for ellers var salaten måske også hurtigt blevet lidt kedelig.

Laksen virker veltilberedt, let røget og passer i det hele taget godt til både salat og dressing.

Red Tiger x Anarkist
Salat med laks.

Skynd dig inden d. 29. februar

Selvom der var to retter på familiemenuen, som måske ikke fik mig helt op at ringe, så er der ingen tvivl om, at Red Tiger får en anbefaling herfra.

Sammenhængen mellem øl og asiatisk-inspireret barbecue er super spændende, og kan helt sikkert noget særligt. Derudover var maden, selvom den er relativ simpel, bare tilsmagt og tilberedt godt.

Åbningstider

Fra onsdag d. 15. januar til 29. februar lyder deres åbningstider som følgende:

• Onsdag: kl. 15:00-22:00 (Køkkenet kl. 17:00 – 22:00)

• Torsdag: kl. 15:00-22:00 (Køkkenet kl. 17:00 – 22:00)

• Fredag: kl. 12:00 – luk (Køkkenet kl. 12:00 – 22:00)

• Lørdag: kl. 12:00 – luk (Køkkenet kl. 12:00 – 22:00)

Hvad: Red Tiger x Anarkist
Hvor: Anarkist Food & Beer Lab, Albanigade 20

Pakhuset omdannes til fed natklub: Kom til Storms After Dark i weekenden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Storms Pakhus
Foto: Storms Pakhus

Det er når mørket falder på, at magien vil opstå.

Det mener Storms Pakhus hvert fald, når de på lørdag, fra klokken 21.30, inviterer til Storms After Dark.

De har spicet den sædvanlige lørdagsfest op med et nyt koncept, som skaber fed bar- og club stemning med to kendte DJ’s fra 00’ernes Odense i form af DJ Frank’e og Kent.

På lørdag har vi fornøjelsen af Kent Juncker, som krydrer aftenen med en blanding af disco, house, gamle club-klassikere, såvel som nyere hits.

Foto: Storms Pakhus

“Storms After Dark er vores nye koncept, som afholdes den sidste lørdag hver måned. Til hver fest kommer der til at være ny underholdning eller en overraskelse.

Tanken er at skabe en fed club- og barstemning med klassiske diskokugler, hvor der både er plads til at sidde og få drinks med vennerne eller tage en svingom på dansegulvet,” fortæller Storms til MigogOdense.

Denne lørdag er overraskelsen100 stk Espresso Martini, som gives væk fra kl. 23.00.

Foto: Storms Pakhus

Overraskelser undervejs

Aftenen byder også på et par overraskelser, bl.a. i form af en anderledes sprød snack, der gør mørket lidt mere spændende for pakhusets gæster.

Musikken tilpasses de enkelte aftener og bliver en blanding af disco og house, krydret med store club-klassikere og nyere tracks.

“Vi skaber en fed bar- og club stemning, og serverer selvfølgelig flotte drinks og kolde øl, så din aften bliver helt perfekt,” skriver Storms.

Kent Juncker har været DJ siden 1990. De seneste år har han specialiseret sig i House og Club. Derudover er det blevet til utallige jobs hvor kvalitets-numre inden for pop og klassikere har været i centrum.

Foto: Storms Pakhus

For 13 år siden vandt han DK´s største DJ konkurrence og fik derved mulighed for at komme til udlandet og spille. For bare at nævne nogle få steder, har han spillet på Ibiza og i Bangkok samt Milano.

Derudover har han også spillet på flere kendte Odense-steder, såsom Skt. Gertruds, Retro og Franck A.

DJ Frank’e startede sin karriere i 1987. Gennem 00’erne var han indehaver og DJ på Odenses førende natklub. Han er stadig aktiv og har et bredt repertoire. Musikstilen er en blanding af nyt, gammelt og fra mange genre.

Frank’e har spillet i udlandet og i det meste af Danmark – og også på lokale spillesteder som BarRar, Tinderbox, Slagteriet og Franck A.

Datoer for Storms After Dark resten af året:

Lørdag d. 25. januar kl. 21.30 – 01 // DJ Frank’e & Kent Juncker

 Lørdag d. 29. februar kl. 21.30 – 01 // Kent Juncker

Lørdag d. 28. marts kl. 21.30 – 01 // DJ Frank’e

Lørdag d. 25. april kl. 21.30 – 01 // DJ Frank’e & Kent Juncker 

Sidste chance: I weekenden kan du opleve Magisk Lysaften for sidste gang

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Odense ZOO
Foto: Odense ZOO

Har du endnu ikke besøgt Odense ZOO’s nyeste tiltag, Magisk Lysaften, er det nu sidste chance for i år.

På lørdag, den 29. februar, blænder de nemlig op for lysene til årets allersidste lysaften.

Lysaftenerne har været en kæmpe succes i Odense ZOO, og i år har besøgstallet således været det bedste i januar nogensinde.

Det kan du se frem til

De magiske lysaftener kunne første gang opleves d. 5. januar.

På lysaftenerne lyser parken vintermørket op, og omdanner haven til en oase af smukt lys.

Det bliver Odense Zoo, som du aldrig har set den før.

Med en fortælling der tager afsæt i en dag fra solopgang til solnedgang, hvor landsbyen står op, går på jagt, laver mad og fester.

De magiske lysaftener er for alle aldre, og ZOO opfordrer til, at man tager både familie, kæreste og venner med til en fortryllende smuk vinteraften i haven.

Selve showet kan opleves hvert kvarter på alle lysaftener frem til kl. 21, hvor parken lukker.

Entré koster 90 kroner for voksne og 50 kroner for børn.

Legendetræf på Heartland: 11 nye navne er netop offentliggjort

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
PR foto
PR foto

I starten af december blev de første navne til dette års Heartland, som blandt andet talte navne som The National, The Cardigans og Rufus Wainwright.

I dag har Heartland så tilføjet yderligere 11 navne til årets musikprogram.

Dagens musikpakke føres an af to legender: Grammy-hædrede Beck og The Beach Boys-frontmanden Brian Wilson.

De nye navne er udover mesteren af alternativ-rock Beck og legenden Brian Wilson, afrobeat-stjernen Femi Kuti, den amerikanske singer-songwriter og indie-rocker Cat Power, den populære australske duo The Avalanches, diskofestbandet fra Frankrig L’Imperatrice, 00’ernes danske synth-helte Spleen United og Simon Kvamms nye band Hugorm samt José González, Claus Hempler og Annika Aakjær, som alle tre kan opleves til ’Acoustic Evenings’.

Heartland afholdes ved Egeskov Slot fra den 29. til 31. maj 2020.

Beck

Han fik sit store gennembrud i 1994 med albummet Mellow Gold og ikke mindst singlen Loser, som efterhånden har vundet status som en moderne klassiker.

Den produktive 49-årige kunstner udgav i november 2019 sit 14. album Hyperspace og er gennem årene blevet for kendt for sin evne til at nedbryde de traditionelle genrekonventioner og derigennem skabe unikke værker. I løbet af karrieren har han derfor beskæftiget sig med alt fra americana, folk og country over hiphop, funk og soul til psykedelisk og alternativ rock.

Der er derfor lagt op til en uforudsigelig koncert, når han gæster sommerens Heartland, men mon ikke der bliver plads til hits som Where It’s At, E-Pro, Dreams, Up All Night og selvfølgelig Loser.

Brian Wilson

Paul McCartney udråbte ham som ”en af de store amerikanske genier”, da The Beach Boys-grundlægger og frontmand Brian Wilson blev optaget i ’Songwriters Hall of Fame’ i 2000.

Den dobbelte Grammy-modtager er bredt anerkendt som en af det 20. århundredes mest markante sangskrivere og musikere og rangerede som nummer 12 på Rolling Stones liste over historiens største sangskrivere og nummer 52 på deres liste over største sangere nogensinde.

Hans indflydelse kan tydeligt ses i dag, hvor hans produktioner har inspireret en lang række af tidens største bands som Tame Impala, Grizzly Bear og Fleet Foxes.

Med 11 soloalbum og hele 30 studiealbum med The Beach Boys indtager Brian Wilson slotsparken ved Egeskov Slot med et imponerende bagkatalog, hvor de fleste med garanti kan synge med på Good Vibrations, Barbara Ann, Sloop John B og alle de andre klassikere.