Gastromand anmelder Under Lindetræet: Det er solidt håndværk

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen
Rødtunge og trøffel
Rødtunge og trøffel

Gastromand er en af Danmarks største madblogs og er medejere af MigogOdense

Nærmest midt i al Odenses byggerod ligger Restaurant Under Lindetræet.

Her i H.C. Andersens højborg er tiden gået i stå, og i et gammelt bindingsværkshus er kærligheden til klassisk fransk gourmet velbevaret.

Der er roligt i restauranten, da vi ankommer, og belysningen i lokalet er dæmpet. Snakken ved bordene er lav, så støj og larm er ikke noget, som forekommer her.

Bordene står tæt, så selv med få gæster virker restauranten godt befolket. Jeg har glædet mig til igen at besøge Under Lindetræet, og mine forventninger er også høje. I aften skal vi igennem den store eventyrmenu; 6 retter og gode vine. Det tegner godt!

En eventyraften

Der går ikke lang tid fra at vi har sat os til rette ved det anviste bord, før vi får første servering. Normalt er jeg ikke til fisk og skaldyr, og jeg kigger derfor lidt modvilligt på et lille stykke multe, som serveres på en meget stor isterning.

Dette er den første af tre appetizers.  Jeg er sulten, så jeg hapser fisken i mig, og den er faktisk ikke, hvad jeg forventede. Smagen er behagelig, konsistensen kødfuld, og det er ikke skræmmende, når man nu er lidt kræsen omkring fisk.

De to øvrige appetizers er henholdsvis et letrøget vagtelæg og et hjemmelavet knækbrød med rygeostcreme. Alle tre retter passer virkelig godt sammen i smagene og kunne sagtens have været en samlet ret.

Jeg forstår nu godt hvorfor at tingene koster lidt i denne restaurant – det smager virkelig godt! Det hele glider ned med et godt glas bobler, og så er vi ligesom i gang med aftenen.

Caviar og aspargeskartoffel

Forkæles med eksklusive råvarer

Det er ikke længe, vi får lov at sulte, for ret hurtigt bliver næste ret serveret. Endnu en gang skal vi forkæles med de eksklusive råvarer, da turen nu er kommet til caviar. På papiret en simpel ret med aspargeskartoffel, malt-tuille og caviar, men simpelt kan også være utrolig velsmagende. Anretningen er proportioneret godt, med en fin mængde caviar. Det bliver endnu en tommelfinger op herfra.

Taskekrabbe

Efter en meget delikat og lille ret får vi nu serveret taskekrabbe. Retten ser imponerende ud, og portionen er overvældende stor. Min medspiser virker rigtig tilfreds her, og endnu en gang bliver der serveret en dejlig vin til maden.

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg ikke spiser op. Taskekrabbe bliver nok ikke min nye favorit, men det er nok bare mine smagsløg, den er gal med. Tallerkenen overfor min er i hvert fald tom.

Alt bliver bare bedre med trøfler

Den næste ret er rødtunge og minsandten trøffel – alt bliver bare bedre med trøffel! Denne ret er ingen undtagelse. Trøflen høvles henover retten ved bordet, og et venligt ”Lidt mer’” til tjeneren giver da også et par ekstra skiver på retten.

Fisken smager skønt, den flager helt som den skal, og trøflen giver lige det sidste pift. En smuk galette af selleri og krydderurter udgør tilpas garniture til retten og det hele ligger på en rigtig velsmagende fiskefumé (sauce).

Dejlig Pinot
Brisler

Med al fisken veloverstået er det tid til at komme en tur på landjorden og prøve noget andet. Nu skal vi ha’ brisler, hasselnødder og persillerod.

Effekter med røg

Med brisler er her igen tale om en råvare, du ikke lige støder på hver dag, og i øvrigt en råvare, som godt kan dele vandene. Brislerne får vi serveret i et lille glas med røg. Effekten med røg falmer lidt, da glasset er meget lille. Det er lidt en skam, eftersom det kunne have givet en god wow-effekt.

Men selvom røgen fra glasset er minimal, kan den sagtens smages, og paneringen rundt om gør kun retten bedre. Brislerne smelter inde i munden, og hasselnødderne giver noget ekstra til smagen.

De kunne godt være mere ristede til min smag. Til gengæld er tilberedningen af den høbagte persillerod også lige i skabet. Hele retten emmer simpelthen af velsmag, og den er en af aftenens favoritter.

Perlehøne

Inden desserten skal vi have endnu en hovedret. Det er perlehøne som byder på en lille overraskelse – den er nemlig farseret. Til retten får vi serveret en glas Barolo, og den er virkelig god – som i, eminent! Til perlehønen er der majs i forskellige afskygninger. Popcorn må siges at være en gimmick, men smagene og især saucen er lækker.

Bragende Barolo

Følger gæsternes tempo

Efter fem retter og appetizers kan vi lige holde en lille pause inden desserten, hvilket passer mig fint. Det er rart at se, at personalet følger gæstens tempo, så man ikke føler sig skyndt på.

Aftenens dessert er med hindbær i centrum. Knivskarpt anrettet og gode sammensatte smage gør denne ret til et rigtig fint punktum. Det eneste, jeg kunne savne er lidt mere crunch end hvid krystalliseret chokolade. Til gengæld er det sjældent, at jeg får så fløjlsblød en sorbet.

Aftenens dessert

Aftenen skal naturligvis sluttes af med kaffe, som laves og serveres ved bordet. Hertil bliver vi præsenteret for et udvalg af petit fours. Eftersom jeg ikke har nogen stopknap, så skal alle seks forskellige jo smages.

Petit fours til kaffen

Kvalitet koster

Det er nok ikke nogen hemmelighed, at Under Lindetræet ikke ligger i den billige ende af prisskalaen, og det tror jeg heller ikke er meningen. Kvalitetsråvarer koster, og det gør godt håndværk naturligvis også. Når man så sammensætter en så ambitiøs menu med så mange dyre ting på menukortet, så løber det op. Jeg vil dog mene, at det er pengene værd.

Hvis du ikke ønsker at bruge alle børnepengene på en restauranttur, så kan mindre nu også gøre det – du kan nemlig sagtens ”nøjes” med 4 retter (du får stadig de fabelagtige brisler), eller du kan afprøve den rigtigt lækre brunch, Under Lindetræet tilbyder i weekenderne.

For mit vedkommende var det skønt at opleve, hvor godt, Under Lindetræet havde sammensat vinmenuen til retterne. Maden var god, men vinene var særdeles gode og parret perfekt efter min smag.

Når jeg så tilmed kan ane en lille rød tråd med anisnoter gennem flere af retterne så forstår jeg igen, hvordan der ligger tanker og håndværk bag hver tallerken, der serveres.

Restauranter som Under Lindetræet er nærmest institutioner i Odense, og jeg håber, de består i mange år. For selvom der måske ikke er det store fokus på innovation, så er der til gengæld stort fokus på gæsten, håndværket og den enkelte råvare, og det er grundlaget for en fantastisk aften.

Iskrig i Odense: Den populære Bubble Waffle fås nu flere steder

Skrevet af: Jens Erik Møller
INFO: Billedet er et modelfoto og er ikke fra isbutikken i Odense
INFO: Billedet er et modelfoto og er ikke fra isbutikken i Odense

Endelig kan du få de lækre bubble waffles i Odense.

Både Den Italienske Isbutik og den nye Vaffl i Klaregade er klar til at servere den nye vaffel for odenseanerne.

Bubble Waffle er en isvaffel, der bages i et specielt vaffeljern, der giver en masse bobler i vaflen.

Den er derfor både blød og knasende på en gang. Den særlige vaffel fyldes derefter med is og andre lækre sager som chokolade og frugt.

De er meget populære i København, hvor isbutikken Munchies var blandt de første til at introducere os for det nye isvaffel-koncept.

Den Italienske Isbutik i Kerteminde har haft den siden april, og nu lancerer de Bubble Waffle i den relativt nye butik på Skt. Knuds Kirkestræde i Odense. Det afslører isbutikken på sin facebookside.

Ny isbutik åbner i næste uge

En Bubble Waffle hos Den Italienske Isbutik består at en kugle af deres hjemmelavede, italienske is, samt enten KitKat, chokolade eller Nutella. Derudover flødeskum eller hjemmerørte guf fra Selleberg og et jordbær på toppen.

Men det er som nævnt ikke det eneste sted, hvor ishungrende odenseanere kan få den nye vaffelis. I uge 25 åbner den helt nye isbutik Vaffl på Klaregade lige overfor Mamma’s Pizzaria.

Her kan du fra næste uge få en bubble waffle med vegansk is, økologisk is, sorbet og naturligvis almindelig, traditionel flødeis.

Themsens Café lukker ned: Ny café åbner i eventyrkvarteret

Skrevet af: Jens Erik Møller
Fra Themsens Café og Fristelser's facebookside.
Fra Themsens Café og Fristelser's facebookside.

Siden 2009 har Themsens Café og Fristelser ligget i Overgade i eventyrkvarteret, men nu er det slut.

Jane og John Themsen har valgt at sælge stedet, og pr. 1. juli overtager Camilla Heiberg. Det nye navn bliver Konrads.

Men trods ny ejer og nyt navn forbliver stedet det samme, fortæller den nye ejer.

”Jeg faldt pladask for de hyggelige lokaler. Det er et lille og intimt sted med en atmosfære, der ikke fås mange andre steder, og det ligger i en hyggelig ejendom i en hyggelig gade. Det har Odenses hyggeligste beliggenhed, synes jeg. Jeg føler mig heldig og privilegeret over at kunne overtage det her sted,” fortæller Camilla Heiberg til MigogOdense.

Satser på selskaber og hjemmelavet mad

Nogle forandringer vil vi dog se, afslører Camilla Heiberg.

”Jeg vil gerne gøre mere ud af selskaber, så jeg har planer om at lægge to små lokaler sammen, og det er jeg i fuld gang med at planlægge sammen med håndværkerne. Man vil kunne få hele Konrads for sig selv, hvilket er ret unikt lige midt i eventyrkvarteret.”

Themsens Café og Fristelser vil derfor være lukket en god måned tid, mens der bygges om, inden den åbner op med det nye navn Konrads i begyndelsen af august. Men den nuværende atmosfære i caféen, den som Camilla faldt pladask for, den bevares. Det tør den nye ejer godt garantere.

Også menukortet er der godt styr på.

”Konrads bliver en café, der henvender sig til et bredt publikum, unge som ældre, med mad fra bunden. Der bliver hjemmebagte boller og kager, et lille, men nøje udvalg af lækre frokostretter med årstidens salater, sandwiches og rustikt smørrebrød med hjemmelavet hønsesalat og så videre.

Man vil også kunne sammensætte sin egen tapas med et lækkert udvalg af hjemmelavede specialiteter. Det, som jeg står for, er kvalitet og ærlig mad,” siger Camilla Heiberg.

På Konrads kan du få serveret rustikke smørrebrød som denne lækre kartoffelmad, fortæller den nye ejer, Camilla Heiberg. Privatfoto

Helt ukendt med branchen er Camilla Heiberg da heller ikke. Hun har tidligere stået bag Den lille Café og siden Café Olivia i Vintapperstræde.

”Det er dejligt, at hun vil passe på den”

At Themsens Café og Fristelser – trods et andet navn – føres videre i samme ånd, betyder meget for den nu tidligere ejer, Jane Themsen.

”Det er dejligt, at hun vil passe på den. Jeg ville have det meget skidt med at lukke døren efter mig, og det så blev til for eksempel en tøjbutik eller frisør,” siger Jane Themsen.

Ifølge Jane Themsen er salget af Themsen Café og Fristelser sket for at få mere tid til familien. Helt slut med branchen er det dog ikke, da hun senere på sommeren overtager forpagtningen af cafeteriaet i Klosterbakkens Svømmehal.

Bekræftet: Det gigantiske Sankthans bål på Engen afbrændes ikke

Skrevet af: Jens Erik Møller
Det store Sankt Hans bål på Engen tændes ikke i år. Foto: ODense Kommune
Det store Sankt Hans bål på Engen tændes ikke i år. Foto: ODense Kommune

Sommervarmen og tørken, der har medført et afbrændingsforbud på blandt andet Fyn, har nu fået konsekvenser for et af Danmarks største Sankthans bål.

Bålet på Engen ved Frue Bøge tiltrækker normalt 15.000 odenseanere, men i år må de mange mennesker fejre Sankthans uden bål.

Det bekræfter Henrik Kragh, der er kulturkonsulent ved Odense Kommune, overfor MigogOdense.

”Nu iværksætter vi plan b, og vi er derfor gået i gang med at planlægge en spektakulær løsning med mennesker. Det bliver et bål uden flammer, men med ’ild af mennesker’. Det bliver en sjov og stor oplevelse for publikum,” siger Henrik Kragh.

Da ikke alle detaljer er faldet på plads endnu, kan Henrik Kragh ikke røbe meget om denne spektakulære oplevelse, men den vil involvere ”mange dansere”.

Resten af programmet afvikles som planlagt

Aftenen bliver dog ikke helt uden ild. Der vil ifølge Henrik Kragh blive tændt et lille børnebål, hvor man kan lave snobrød.

Resten af det omfattende program vil også blive gennemført helt som planlagt, hvilket også gælder den traditionelle båltale. I år holdes den af by- og kulturrådmand Jane Jegind.

Festlighederne begynder allerede kl. 16, hvor børn altså har mulighed for at bage snobrød over bål, og hvor der er gøgl, ballondyr og trylleri. Senere underholder blandt andre den kendte duo Lasse & Mathilde.

Det spektakulære Sankt Hans bål uden flammer tændes kl. 21.

Danmarks VM-premiere på Storms: Dobbelt op på øl med ClubOdense

Skrevet af: Kristina Obitsø Baltov
Foto: Storms Pakhus
Foto: Storms Pakhus

Fodboldfeberen er over os.

Der var kick off for VM i fodbold torsdag, og i år er Danmark endelig med til den store slutrunde.

Det betyder selvfølgelig fodboldfest, masser af spænding og god stemning rundt om i landet, hvor mange storskærme er sat op, så vi alle kan huje og heppe på Danmark i fællesskab.

Hos Storms Pakhus er storskærmen fundet frem til Danmarks kampe d. 16., 21. og 26. juni. Det betyder, at du her kan se de danske VM-kampe mod Peru, Australien og Frankrig.

Går Danmark videre fra de indledende gruppekampe, så kan du selvfølgelig også se de næste danske kampe på storskærm hos Storms Pakhus.

Dobbelt op på øl med ClubOdense

Danmarks første kamp er mod Peru på lørdag d. 16 juni. Der er kampstart kl. 18.00, og hos Storms Pakhus er rammerne sat for en perfekt folkelig fest, hvor alle kan komme og hygge sig og se kampen.

Turneringens øvrige kampe lørdag vises også på storskærm, så der er noget at komme efter hele dagen for fodboldhungrende besøgende. 

Er du medlem af vores fordelsklub ClubOdense, så har du en ekstra god grund til at udskifte tv’et i stuen med storskærm.

I ClubOdense finder du to fordele til Storms Pakhus i denne måned. Var det fx noget med en rigtig god pris på to glas vin i vinbaren Fino Vino? Du får to glas husets vin for kun 79 kr.

Er du mere til øl eller sodavand, så er der også gode nyheder i ClubOdense. I forbindelse med VM-kampen d. 16 juni har vi sørget for, at alle medlemmer kan få dobbelt op på drikke. Det vil sige, at køber du én alm. øl, sodavand eller kildevand hos Storms Pakhus d. 16 juni, får du to, når du viser din goodie.

Det populære street food-marked slog dørene op for første gang 1. september sidste år. Her er forskellige gadekøkkener og barer samlet side om side, og der er noget for enhver smag. Der er altså rig mulighed for at stille både sult og tørst, mens du hepper på Danmark til VM.

Nye fordele hver måned

ClubOdense er vores fordelsklub, som gør det nemmere og billigere for dig at bruge byens mange muligheder.

Vi har samlet en masse eksklusive fordele og rabatter byens bedste steder i en GoodiePack, som du hver måned får sendt til din smartphone. Det bliver ikke nemmere at spare penge!

Var det fx noget med 25 % rabat på MASH, 20 % på milkshakes hos CoffNGo eller 70 kr. rabat på ‘spis til pindene knækker’ hos Bar’Sushi? Vi har det hele og meget i ClubOdense.

Det koster kun 35 kr. om måneden at være med. Der er ingen binding, og du kan melde dig ind lige her.

Trafikkaos på lørdag: Flere centrale veje i Odense spærres

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: Fyen Rundt
Foto: Fyen Rundt

Lørdag 16. juni indtages Odense og resten af Fyn af glade cyklister, når Fyen Rundt afvikles for 108. gang.

Det betyder, at eftermiddagen bliver en mindre udfordring for andre trafikanter i Odense centrum, når de mange cykelryttere nærmer sig målstregen ved Munke Mose.

Cykelløbet spærrer nemlig både Sdr. Boulevard og Filosofgangen, hvilket medfører, at flere busruter må omlægges. Det skriver Fynbus på sin hjemmeside.

Fra 13.45 og fire timer frem er Sdr. Boulevard i Odense spærret mellem J. B. Winsløws Vej og centrum. Derfor kører busruterne 31-32, 51-53 og 151-153 i stedet ad J. B. Winsløws Vej – Falen – St. Glasvej i retning mod Odense Banegård Center, og ad Vesterbro, Grønløkkevej, Falen og J. B. Winsløws Vej i retning fra Odense Banegård Center.

Filosofgangen er ligeledes spærret, og derfor kan Citybusserne (rute 10C) ikke køre ad Filosofgangen – Holsedore – Mageløs – Klosterbakken som normalt. I Pantheonsgade har bussen et kort ophold, hvorefter den fortsætter ad Vestergade og Vestre Stationsvej mod Odense Banegård Center.

Arrangørerne forventer, at afspærringen kan ophæves igen 17.15.

Op mod 1800 cyklister forventes at deltage

Ifølge arrangørerne forventes op mod 1800 motionister at deltage i årets udgave af Fyen Rundt.

Løbet består af flere ruter – lige fra 180 kilometer for de trænede til en familierute på 20 kilometer. Der er desuden et børneforhindringsløb for de 5-9-årige på en lukket bane, hvor der køres omgange af cirka 400 meter med forhindringer som kegler og broer.

Fyen Rundt er Danmarks ældste cykelløb, og verdens tredjeældste stadig eksisterende cykelløb, da kun The Westerham Hill Climb i Catford lige uden for London og forårsklassikeren Liège-Bastogne-Liège er ældre.