Gastromand anmelder Under Lindetræet: Det er solidt håndværk

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen
Rødtunge og trøffel
Rødtunge og trøffel

Gastromand er en af Danmarks største madblogs og er medejere af MigogOdense

Nærmest midt i al Odenses byggerod ligger Restaurant Under Lindetræet.

Her i H.C. Andersens højborg er tiden gået i stå, og i et gammelt bindingsværkshus er kærligheden til klassisk fransk gourmet velbevaret.

Der er roligt i restauranten, da vi ankommer, og belysningen i lokalet er dæmpet. Snakken ved bordene er lav, så støj og larm er ikke noget, som forekommer her.

Bordene står tæt, så selv med få gæster virker restauranten godt befolket. Jeg har glædet mig til igen at besøge Under Lindetræet, og mine forventninger er også høje. I aften skal vi igennem den store eventyrmenu; 6 retter og gode vine. Det tegner godt!

En eventyraften

Der går ikke lang tid fra at vi har sat os til rette ved det anviste bord, før vi får første servering. Normalt er jeg ikke til fisk og skaldyr, og jeg kigger derfor lidt modvilligt på et lille stykke multe, som serveres på en meget stor isterning.

Dette er den første af tre appetizers.  Jeg er sulten, så jeg hapser fisken i mig, og den er faktisk ikke, hvad jeg forventede. Smagen er behagelig, konsistensen kødfuld, og det er ikke skræmmende, når man nu er lidt kræsen omkring fisk.

De to øvrige appetizers er henholdsvis et letrøget vagtelæg og et hjemmelavet knækbrød med rygeostcreme. Alle tre retter passer virkelig godt sammen i smagene og kunne sagtens have været en samlet ret.

Jeg forstår nu godt hvorfor at tingene koster lidt i denne restaurant – det smager virkelig godt! Det hele glider ned med et godt glas bobler, og så er vi ligesom i gang med aftenen.

Caviar og aspargeskartoffel

Forkæles med eksklusive råvarer

Det er ikke længe, vi får lov at sulte, for ret hurtigt bliver næste ret serveret. Endnu en gang skal vi forkæles med de eksklusive råvarer, da turen nu er kommet til caviar. På papiret en simpel ret med aspargeskartoffel, malt-tuille og caviar, men simpelt kan også være utrolig velsmagende. Anretningen er proportioneret godt, med en fin mængde caviar. Det bliver endnu en tommelfinger op herfra.

Taskekrabbe

Efter en meget delikat og lille ret får vi nu serveret taskekrabbe. Retten ser imponerende ud, og portionen er overvældende stor. Min medspiser virker rigtig tilfreds her, og endnu en gang bliver der serveret en dejlig vin til maden.

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg ikke spiser op. Taskekrabbe bliver nok ikke min nye favorit, men det er nok bare mine smagsløg, den er gal med. Tallerkenen overfor min er i hvert fald tom.

Alt bliver bare bedre med trøfler

Den næste ret er rødtunge og minsandten trøffel – alt bliver bare bedre med trøffel! Denne ret er ingen undtagelse. Trøflen høvles henover retten ved bordet, og et venligt ”Lidt mer’” til tjeneren giver da også et par ekstra skiver på retten.

Fisken smager skønt, den flager helt som den skal, og trøflen giver lige det sidste pift. En smuk galette af selleri og krydderurter udgør tilpas garniture til retten og det hele ligger på en rigtig velsmagende fiskefumé (sauce).

Dejlig Pinot
Brisler

Med al fisken veloverstået er det tid til at komme en tur på landjorden og prøve noget andet. Nu skal vi ha’ brisler, hasselnødder og persillerod.

Effekter med røg

Med brisler er her igen tale om en råvare, du ikke lige støder på hver dag, og i øvrigt en råvare, som godt kan dele vandene. Brislerne får vi serveret i et lille glas med røg. Effekten med røg falmer lidt, da glasset er meget lille. Det er lidt en skam, eftersom det kunne have givet en god wow-effekt.

Men selvom røgen fra glasset er minimal, kan den sagtens smages, og paneringen rundt om gør kun retten bedre. Brislerne smelter inde i munden, og hasselnødderne giver noget ekstra til smagen.

De kunne godt være mere ristede til min smag. Til gengæld er tilberedningen af den høbagte persillerod også lige i skabet. Hele retten emmer simpelthen af velsmag, og den er en af aftenens favoritter.

Perlehøne

Inden desserten skal vi have endnu en hovedret. Det er perlehøne som byder på en lille overraskelse – den er nemlig farseret. Til retten får vi serveret en glas Barolo, og den er virkelig god – som i, eminent! Til perlehønen er der majs i forskellige afskygninger. Popcorn må siges at være en gimmick, men smagene og især saucen er lækker.

Bragende Barolo

Følger gæsternes tempo

Efter fem retter og appetizers kan vi lige holde en lille pause inden desserten, hvilket passer mig fint. Det er rart at se, at personalet følger gæstens tempo, så man ikke føler sig skyndt på.

Aftenens dessert er med hindbær i centrum. Knivskarpt anrettet og gode sammensatte smage gør denne ret til et rigtig fint punktum. Det eneste, jeg kunne savne er lidt mere crunch end hvid krystalliseret chokolade. Til gengæld er det sjældent, at jeg får så fløjlsblød en sorbet.

Aftenens dessert

Aftenen skal naturligvis sluttes af med kaffe, som laves og serveres ved bordet. Hertil bliver vi præsenteret for et udvalg af petit fours. Eftersom jeg ikke har nogen stopknap, så skal alle seks forskellige jo smages.

Petit fours til kaffen

Kvalitet koster

Det er nok ikke nogen hemmelighed, at Under Lindetræet ikke ligger i den billige ende af prisskalaen, og det tror jeg heller ikke er meningen. Kvalitetsråvarer koster, og det gør godt håndværk naturligvis også. Når man så sammensætter en så ambitiøs menu med så mange dyre ting på menukortet, så løber det op. Jeg vil dog mene, at det er pengene værd.

Hvis du ikke ønsker at bruge alle børnepengene på en restauranttur, så kan mindre nu også gøre det – du kan nemlig sagtens ”nøjes” med 4 retter (du får stadig de fabelagtige brisler), eller du kan afprøve den rigtigt lækre brunch, Under Lindetræet tilbyder i weekenderne.

For mit vedkommende var det skønt at opleve, hvor godt, Under Lindetræet havde sammensat vinmenuen til retterne. Maden var god, men vinene var særdeles gode og parret perfekt efter min smag.

Når jeg så tilmed kan ane en lille rød tråd med anisnoter gennem flere af retterne så forstår jeg igen, hvordan der ligger tanker og håndværk bag hver tallerken, der serveres.

Restauranter som Under Lindetræet er nærmest institutioner i Odense, og jeg håber, de består i mange år. For selvom der måske ikke er det store fokus på innovation, så er der til gengæld stort fokus på gæsten, håndværket og den enkelte råvare, og det er grundlaget for en fantastisk aften.

Drama i Odense Zoo: Homoseksuelle pingviner kidnapper unge

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto af pingviner
Arkivfoto af pingviner

Det lyder som noget taget ud fra det nu lukkede magasin Skør Skør Verden.

Men der har udspillet sig et sandt “drama” i Odense Zoo, som nærmest er en sæbeopera i menneskeverdenen værdig.

En pingvin-unge blev i weekenden kidnappet. Da dyrepasserne i Odense Zoo skulle løse mysteriet viste det sig, at det var et par homoseksuelle han-pingviner, som havde snuppet ungen.

Pingvin-far forsømte sine pligter

Det er DR Fyn, som skriver den her helt geniale historie. Men der er mere endnu.

For det er angiveligt Pingvin-far som havde forsømt sine pligter og ikke kigget efter ungen, som gjorde, at de to kærlige hanner så sit snit til at kidnappe ungen.

“Det ene forældrepar var væk, og ungen var ganske enkelt blevet kidnappet. Det var et par homoseksuelle hanner, som har snuppet ungen og stod med den, fortæller Sandie Hedegård Munck, dyrepasser i Odense Zoo, til DR Fyn.

De to hanner får nu et plejebarn

Dyrepasseren kunne også fortælle, at Pingvin-far ikke virkede synderligt ærgerlig over, at ungen var væk, mens moderen var lidt mere desperat efter at få sit barn tilbage.

“Jeg havde forventet, at forældrene ville komme og kræve ungen tilbage. Men hannen spankulerer rundt i anlægget, som om han aldrig har haft en unge, og hunnen virker godt nok lidt søgende,” siger Sandie Hedegård Munck.

Den skønne historie fra dyreverdenen slutter med, at dyrepasseren fra Odense Zoo har overleveret et æg til de to homoseksuelle hanner fra en enlig pingvin-mor, som ikke selv gad at passe på ægget.

Tak for historien DR Fyn – skam til alle dem, der vil spare DR væk!

DinnerDays: Vind 3-retters menu for 2 på Noé Vinbar

Skrevet af: Michael Qureshi

Om ganske få uger løber restaurant-festivalen DinnerDays af stablen i Odense.

Det sker i efterårsferien i uge 42, hvor flere af Odenses bedste restauranter kører med helt vilde priser på en 3-retters menu.

Således er restauranter som ARO, Vår, Balcony, Nordatlanten og Noé Vinbar med.

Konceptet er enkelt. En 3-retters menu koster helt eksklusivt i denne uge blot 200 kr. per snude – enkelte steder 400 kr.

I samarbejde med arrangørerne DinnerBooking kan MigogOdense nu udlodde en 3-retters middag for 2 personer på Noé Vinbar.

Her er menuen

Forret: Cremet ærtesuppe med sprødstegt parmaskinke og friskbagt brød

Hovedret: Rosastegt striploin m. bagte tomater, pommes risolles og rødvinssauce

Dessert: Belgisk vaffel m. is, chokoladesauce og friske bær

Billetsalget åbnede for tre uger siden, og det tog ikke særlig lang tid, før restauranter som ARO og Vår blev udsolgt.

Har skaffet flere pladser

Det samme skete også med Noé vinbar og Odenses toprestaurant Balcony. Men begge steder har formået at skabe mere plads, og har igen billetter til salg.

Tjek alle restauranterne og menuerne her

 

DinnerDays på Fyn – de er med

Noé Vinbar
Eydes Gastro Pub
Næsbyhovedskov
Balcony (400,- + gebyr)
Nordatlanten
Restaurant Vår (400,- + gebyr) – udsolgt
Restaurant Fænøsund
Aro (udsolgt)

Se menuerne hos de forskellige restauranter og Book bord her – skynd dig – der blev hurtigt udsolgt sidste år

DINNERDAYS-KONKURRENCE: VIND 3-RETTERS MIDDAG FOR 2 PÅ NOÉ VINBAR

I forbindelse med restaurantfestivalen DinnerDays fra den 12.-21. oktober 2018, hvor du kan spise 3 retter for 200 kr. på 80+ af landets restauranter, udlodder MigogOdense i samarbejde med Noé Vinbar en 3-retters middag for to.

For at deltage i konkurrencen skal du gøre følgende:

  • Synes godt om Facebook-opslaget (udgivet på MigogOdense tirsdag d. 25/9 kl. 20.30
  • Fortælle hvem du vil tage med, hvis du vinder

Magien fylder Odenses gader: Sådan bliver Magiske Dage i byen

Skrevet af: Simone Vestergaard

I efterårsferien fyldes Odenses gader med fantastiske magiske aktiviteter.

Magiske Dage Odense er en helt ny festival – og alligevel ret velkendt, for den er tidligere kendt som Harry Potter Festival.

Med det nye navn åbner festivalen nu op for endnu flere magiske universer med magi og fortryllende oplevelser.

Festivalen løber i efterårsferien over dagene 18.-20. oktober, og henvender sig til barnlige sjæle i alle aldre – børn såvel som voksne.

Nye navne og karakterer er på programmet, men magien i byen antager uformindsket styrke!

Trolddomstoget vil køre, trylleformularer vil fyge gennem luften, og der vil være rig mulighed for at udfolde sine magiske og kreative talenter.

Harry Potter navnet måtte udgå

Endnu engang leger byen – og erhvervsliv og en række af kultur- og uddannelsesinstitutioner med.

Nu også Odense Teater, Storms Pakhus, Arkaden Street Food og Odeon.

I juli blev det meldt ud, at Harry Potter Festivalen ville ændre kurs efter dialog med Warner Bros. Studios, der ejer rettighederne til Harry Potter-brandet. Harry Potter-navnet udgår derfor nu.

Det er en beslutning og en ændring, som festivalens brugere og tilbagevendende gæster har taget imod med stor opbakning og forståelse på festivalens Facebook-side, Magiske Dage Odense.

Derfor er det den klare forventning, at årets festival igen i år vil skabe liv og glade dage i byen i uge 42.

“Vi bruger i år byen rigtigt meget. Der er mange venues i Odense, som var oplagte til Magiske Dage, og jeg er rigtig glad for den opbakning og det engagement, der har været fra samarbejdspartnerne, butikkerne og de frivillige.

Det er fedt, at det lykkedes at få så mange med, så festivalen kan foregå forskellige steder i byen,” fortæller Søren Dahl Mortensen, projektleder på Magiske Dage Odense, til MigogOdense.

Han fortsætter;

“Vi har 80 rollespillere og et kor med 35 sangere, der går rundt i byen og optræder forskellige steder. Dansere fra Den Kgl. Ballet Odense vil også være at finde i midtbyen.”

Mange spændende aktiviteter

Samtlige samarbejdspartnere, der støttede op om Harry Potter Festivalen er med på holdet, og nye er kommet til: Odense Teater, Odeon, Storms Pakhus og Arkaden Street Food – Odenses nye mødesteder.

Også de mange fantastiske frivillige løfter selvfølgelig opgaven videre og vil igen i år gøre festivalen levende for og med de besøgende.

“Torsdag er der på Gråbrødre Plads Magisk frokost på Franck A med langbordsmiddag for både børn og voksne. Det bliver rigtig hyggeligt.

Det var udsolgt på rekordtid, og vi havde ikke gjort noget særligt for at sælge billetter, udover at bruge Facebook og linke til vores hjemmeside.

“Fredag og lørdag spiller 12 nordiske hold Quidditch i Kongens Have og det er et officielt nordisk mesterskab – det bliver rigtig sjovt at se dem tumle rundt,” fortæller Søren Dahl Mortensen.

Quidditch er især kendt fra Harry Potter-filmene.

Test din magiske form i en Quidditch-turnering, når Det Gyldne Lyn skal indfanges! Vær forberedt på en kamp, hvor kun de sejeste går videre.

Tjek højdepunkter og program

Festivalprogrammet er spækket med oplevelser for magikere i alle aldre, som vi kender det:

Eliksirværksteder, magisk dyr, nordiske mesterskaber i Quidditch med 13 deltagende hold og en festmiddag på Nordheim. Hele programmet kan ses på Magiskedageodense.dk.

Magiske Dage Odense er arrangeret af Odense Bibliotekerne med støtte fra Odense Kommune og en række sponsorer.

Festivalen afvikles i samarbejde med en række kultur- og uddannelsesinstitutioner i Odense, private erhvervsdrivende eksterne aktører og en lang række frivillige.

Programmet for festivalen kan ses her

Højdepunkter til Magiske Dage

Besøg Troldmandskollegiet

Magisk frokost på Franck A (udsolgt)

Zoolomagisk sejltur i mørket

Magiske cocktails

Café Kadabra

Besøg det magiske filmværksted

Nordiske Mesterskaber i Quidditch

Den Magiske skole

Svævebane

 

Du kan komme i DM-finalen: Hvem er Odenses bedste til Beer Pong?

Skrevet af: Michael Qureshi

De fleste har prøvet at spille det til fester eller ved andre hyggelige arrangementer.

Beer Pong er blevet et globalt fænomen, og nu jagter man de allerbedste i Danmark til disciplinen.

DM i Beer Pong 2018 finalen spilles lørdag d. 27. oktober på A-bar i Århus. Men inden da er der masser af muligheder for at kvalificere sig rundt omkring i landet.

Her i Odense er der kvalifikation til DM-finalen på fredag den 28. september på A-Bar i Brandts Passage.

Man tilmelder sig som et hold bestående af to personer, og man skal naturligvis være over 18 år, da der som navnet antyder er alkohol involveret.

Vinderen kommer direkte i DM-finalen

Vinderen af turneringen i Odense på fredag sendes direkte i DM-finalen i Århus.

MigogOdense har dykket lidt ned i de officielle DM-regler for Beer Pong, hvis nogen skulle være i tvivl om, hvordan man spiller det helt rigtigt.

Reglerne er fra DM i Beer Pong hjemmesiden

Basic Rules:

Inden i starter:

Det første man skal, er at stille spillet op. Her skal det vælges om der skal spilles med 6 kopper (med 2 øl) eller 10 kopper (med 3 øl). Til DM spilles der med 6 kopper. Husk at der også skal bruges to skylle kopper så boldene kan skylles mellem alle kast.
Inden spillet kan begynde skal det afgøres hvem der starter første runde. Dette gøres ved sten, saks, papir – bedst ud af 1.

Spillets gang:

Når spillet er i gang, skiftes holdene til at kaste. Alle kast skal være overhåndskast, og man må kun kaste en bold pr mand pr tur. (2 bolde pr hold). Når begge bolde er kastet, fjernes og drikkes ramte kopper.

Elbow: Når der kastes, skal albuen være bag bordets kant. Overtrædes der, er der omkast. Hvis du mener din modstander overtræder, så sig det gerne inden han kaster. Husk god sportsmanship!

Double: Hvis et hold rammer to forskellige kopper i samme runde, kaldes det en double, og holdet får to ekstra kast. Der kan ikke re-rackes efter en double.

Triple: Hvis et hold rammer to bolde i samme kop, kaldes det en triple. Ved en triple skal den ramte kop drikkes, plus 2 ekstra som det forsvarende hold vælger.

Bounce: Hvis en bold skydes ned i bordet, og hen mod kopperne, kaldes det et bounce. Hvis en bounce rammer i en kop, skal den ramte kop drikkes, plus en ekstra som det forsvarende hold selv vælger. Når der bounces, må det forsvarende hold slå bolden væk, efter den har ramt bordet.

Re-rack: Hvert hold må én gang i løbet af spillet omrokkere modstanderens kopper. Dette kaldes en re-rack. Det gøres ofte ved 3 eller 4 kopper, hvor de enten kan stilles i en lille trekant, eller en diamant. Re-racket skal gøres ved et tur skifte. Kopperne skal stå på felterne.

Spill it: En væltet kop er en ramt kop. Hvis en spiller vælter sin egen kop, f.eks. hvis han prøver at forsvare en bounce, eller fordi den havde for lidt øl i, og bolden væltede den, tæller den som en ramt kop og skal fjernes.

Defence: Det er tilladt at beskytte sine kopper, f.eks. ved at holde hænderne foran dem når der skal skydes på dem. Men hvis ens arm eller hånd bliver ramt mens den er over bordet, tæller det som en ramt kop. Det er dog tilladt at slå en bold væk når den har ramt bordet, eller hvis den rammer kanten på en kop og hopper op i luften.

Spillets afgørelse:

Spillet er slut når det ene hold har ramt alle modstanderens kopper. Når dette sker, vælger vinderen hvem der skal have det resterende øl fra spillet. Husk at der ikke er drikketvang. Det handler om at ramme kopperne, ikke hvem der kan drikke mest.

Du kan læse mere om tilmelding til fredagens Beer Pong konkurrence på A-Bar her

Signerer bøger for fulde huse: Fredag kommer Boris Laursen til Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

De fleste Youtube- og realitystjerner starter deres karriere i det digitale univers, men det bliver alligevel mere og mere almindeligt, at fans og følgere kan udvide deres merchandise-samling med en fysisk bog på natbordet.

Her serverer stjernerne dele af deres privatliv på et sølvfad, og lader på den måde sine følgere få et endnu større indblik i deres liv bag kulissen.

Én af de mest kendte og omtalte realitystjerner i Danmark, i øjeblikket, er Paradise Hotel-deltageren og Instagram-stjernen, Boris Laursen.

Foruden at være bror til Fie Laursen, så er Boris Laursen også blevet kendt for sit udseende – og sin måske knap så flatterende titel som fuckboi.

Nu kan han dog også skrive forfatter på sit CV efter den nylige udgivelse af bogen Gentleman.

Kom i god tid

I forbindelsen med udgivelsen af bogen er Boris Laursen i gang med en stor landsdækkende bogtour, hvor man kan købe bogen og få en signeret hilsen fra Boris.

Fredag den 28. september fra klokken 18.30-19.30 er det Odenses tur, hvor Schreiners Bog & Idé i Tarup Center har æren af at byde Boris Laursen indenfor.

At dømme ud fra Boris Laursens Instagram, er det noget af et tilløbsstykke, når han besøger de mange boghandler. I København så det således ud, da han var forbi:

Den aktuelle bog hedder  “Gentleman”. I beskrivelsen af bogen lyder det:

I “Gentleman” fortæller Boris Laursen blandt andet om sit privatliv, sin fortid som fuckboy, sin transformation til gentleman og meget, meget mere.

Boris Laursen har både på TV og Youtube skabt sig et ry som den ultimative fuckboy. Men efter han mødte sin kæreste Josefine, opdagede han, at han måtte lægge stilen om. I dag forstår han, at han skal behandle kvinder med respekt, og det beskriver han i denne bog.

“Gentleman” er en velskrevet, personlig beretning om en stor livsforandring.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

NY DATO SKREVET PÅ! D. 28 I ODENSE. (Kommenter hvis jeg mangler nogle byer)

Et opslag delt af BORIS GRANT LAURSEN (@borislaursen) den