Gastromand tester: På foodcrawl på Arkaden Food Market

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen

Gastromand er en af Danmarks største madblogs og er medejere af MigogOdense

Da jeg første gang hørte nyheden om, at de støvede gamle Arkaden-lokaler skulle laves til et stort madmarked, tog jeg det ikke ret seriøst. Skulle Odense virkelig kunne bære to street food-markeder? Den købte jeg ikke helt.

Storms Pakhus var de første på banen til at introducere odenseanerne for en buffet af småsteder, som kunne friste med mad fra alle fire verdenshjørner. Dette gjorde de med stor succes, så hvordan skulle det gå Arkaden Food Market med næsten samme koncept? Det satte vi os for at finde ud af.

Højt til loftet og lange borde

I forhold til de gode gamle dage med Zebra- og karaokebar, så er der sket lidt med indretningen af Arkaden. Nu er det ikke længere et festmekka men i stedet et madmekka med 26 boder og stande. I midten finder man i stueetagen det store siddeområde, hvor langborde og bænke fyldes af sultne gæster. Ved siden af finder man den store 12-meter bar (med navn herefter), hvor man kan få stillet tørsten. Rundt om siddeområdet er de første 12-13 spisesteder, hvor alverdens retter kan findes. Hvis du ikke føler dig fristet af stederne i stueetagen, kan turen gå op ad to store trapper til 1. salen, hvor man finder flere spisesteder, en øl/vinbar samt en delikatesseforretning. Alt i alt et ret overvældende udvalg – så hvis man ikke kan finde noget, der får mundvandet til at løbe, er man nok til den kræsne side.

Det store siddeområde præges af megen summen og snak, og så sidder man tæt sammen. Er du på intim date, så bliver det nok en udfordring. Bænkene står tæt sammen, så husk at suge maven ind, når du skal forbi andre siddende gæster.

12-meter baren kan klare de fleste tørstige ganer.

Er man ikke til langborde, kan maden også indtages fra 1. salen. Her er der højborde hele vejen rundt med udsigt ud over stueetagen. Endelig er der mulighed for at indtage øl og vinbaren, også på 1. sal.

Det smagte vi

Som sagt er der ret meget forskellig mad at vælge imellem, så det var svært at nå hele vejen rundt, men lidt forskelligt blev det alligevel til.

Første sted, der trak, var Sushimania. Her kan du selv blande din sushi, og der er rigeligt at vælge imellem. Det hele virker friskt, og du står lige ved siden af personalet, der laver sushirullerne hele tiden. Kvalitet og smag var rigtig god, så maki’erne forsvandt hurtigt fra bordet.

Blandselv sushi hos Sushimania.
Sushi i lange baner fra Sushimania.

Vi forlod Japan og hoppede en tur til Brasilien. Pastel Brasil slår sig op på det brasilianske køkken, og selvom der var flere spændende ting på menukortet, landede valget på nogle kyllingekugler. Efter et par minutter i frituren var de klar til servering. Med til kuglerne fulgte en lille smule dip. Jeg forventede egentlig en slags nuggets, men blev ret overrasket, da det viste sig at være kyllingefars inde i den sprøde panering. En fin lille snack, som også den yngste i selskabet kunne lide.

Kyllingekugler fra Pastel Brasil.

Nu når vi alligevel var igang med fritureretterne, kunne vi heller ikke helt undvære en gang pomfritter. De tykke fritter blev hentet hos Danyar, hvor man selvfølgelig også kan få fisk (Fish & chips) med. Pomfritterne var fint sprøde og rigtig fluffy inden i men manglede måske lige lidt salt.

Tykke fritter fra Danyar – Fish & Chips.

Godt tanket op på fed frituremad faldt næste valg på Kirk Street food. Her valgte vi to forskellige sandwich. Den ene med laks, den anden med oksebryst. Måske ser de lidt kedelige og knap så eksotiske ud, men smagen var til stede, så godkendt herfra.

Lækre sandwich hos Kirk Street Food.

Så kunne man jo have valgt at holde her, men det gjorde vi ikke. Hos Zult faldt jeg over en cubansk grillet sandwich. Det marinerede kød er helt klart det, som vinder hos mig her. De tilhørende fritter gør heller ikke nogen fortræd og jeg er lidt splittet om jeg bedt kan lide dem fra Danyar eller Zult – de er nok bare gode på hver sin måde.

Cubanske lækkerier fra Zult.

Vi lukker madorgiet med en tyrkisk platte fra Otto’s. Her fik vi både en frisk salat, grillspyd med kylling og kalvekød, masser af bulgur og dyppelse; hummus, tzatziki og haydari. Kødet var mørt og nemt at få af spydene. Her er der igen brugt masser af krydderier, så det smager virkelig af noget. 

“Tyrkisk platte” fra Ottos.

En af de charmerende ting ved Arkaden Food Market er bodernes lyst til at få mig til at smage deres mad. Boderne giver gladeligt smagsprøver, for at lokke en til. Så udover de ovennævnte steder, smagte jeg også på mad fra Hungry Dane og Spicy. Her er der helt klart også noget, som skal prøves ved et af mine næste besøg.

Hvad med drikkervarerne?

Fornuftige priser på topvine.

Drikkevarerne ligger i et ret normalt restaurationsprisniveau – og der er masser at vælge imellem. Så hvad enten du er til vin, øl eller vand, skulle Arkaden kunne opfylde dine ønsker. Desuden gemmer de på flere ting, som ikke figurerer på deres prisskilt over baren. Spørg personalet, hvis du er på jagt efter noget særligt. En ting, som er værd at nævne, er, at Arkaden også har valgt at kunne tilbyde ret dyre vine. En rigtig god vin som Flor de Pingus kan erhverves for 1050 kr. for en flaske, og det er faktisk en rigtig flot pris. Måske dette kan give lidt konkurrence til vinbarerne i Odense – det vil tiden vise.

Hvad prøvede vi så ikke?

Med 26 boder og stande kom vi altså ikke hele vejen rundt i Arkaden, men så er der jo også plads til at prøve noget nyt næste gang man kommer på besøg. Især spanske tapas, koreansk bibimpap og indiske karryretter står nok for skud næste gang.

Pizza, pizza, pizza.
Du kan købe lækre fastelavnsboller og masser af andre kager.

Dommen

Arkaden har overrasket mig positivt. Selvom der er masser af larm, kan man godt fornemme den gode stemning og hyggen ved langbordene. Jeg synes dog til tider, at pladsen var lidt knap, men vi valgte så også at komme tidligt fredag aften, hvilket nok i bakspejlet var lidt dumt – især med en treårig vildbasse af en dreng. Udover at man godt kan blive udfordret på pladsen, kan man også have et problem med affald. Affaldsspandene er noget klein i det.

Når det så er sagt, så er det bare fedt at Odense nu har hele to madmarkeder. Og det er markeder, hvor det er tydeligt at mærke passionen bag. Produktet, der langes over disken, er mindst ligeså godt, hvis ikke bedre end mange andre tilsvarende takeaway-steder i byen. Jeg savnede en vin/barkort i den lange 12-meter bar, eller måske bare nogle prislister ude på bordene, så man kunne få et bedre overblik over, hvad der rent faktisk gemmer sig bag baren, men priserne på henholdvis PSI og Flor de Pingus får en kæmpe thumbs up herfra.

Åbningstider

Arkaden Food Market
Man – Torsdag 11.00 – 21.00
Fredag 11.00 – 22.00 (bar til 24.00)
Lørdag 11.00 – 22.00 (bar til 24.00)
Søndag 11.00 – 21.00

Kaffebaren
Man – Torsdag 08.00 – 21.00
Fredag 08.00 – 22.00
Lørdag 08.00 – 22.00
Søndag 08.00 – 21.00

Åbningstiderne er i orden.

 

Helt særligt juni-tilbud: Køb din Vi Elsker 90’erne billet inden sommerferien

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Morten Ryming
Foto: Morten Ryming

Vi Elsker 90’erne bliver årets største sommerfest i Odense, og MigogOdense er mediepartner på 13 timers total fest.

Forleden lagde den store 90’er karavane Rødovre ned med over 17.000 publikummer, hvor især Scooter, Vengaboys, Eiffel 65 og Boyzlife var helt forrygende.

Der har aldrig været et større line up på samme plakat af 90’er stjerner, og det har man i den grad også mærket i forsalget.

I Odense buldrer billetsalget også afsted, og der er ingen tvivl om, at odenseanerne glæder sig til det store show, hvor navne som Scooter, Cascada, Eiffel 65, Right Said Fred, Vengaboys og Boyzlife (sammenkobling af Westlife og Boyzone) er blandt hovednavnene.

Helt særligt juni-tilbud

I et forsøg på at melde udsolgt allerede før august har MigogOdense sikret sig et antal billetter, som vi nu de næste 14 dage kører som et helt særligt juni-tilbud.

Du sparer nemlig 100 kr. på Vi Elsker 90’er billetten, hvis du helt eksklusivt køber den igennem MigogOdenses særlige link lige her. 

Billetterne bliver dyrere hver måned frem til 24. august, så det er bare om at få fingrene i dem nu.

Her er plakaten for årets Line Up til Vi Elsker 90’erne

  • Daze
  • Scooter
  • Cascada
  • Eiffel 65
  • Right said Fred
  • Londonbeat
  • N-trance
  • Snap
  • Boyzlife
  • Real McCoy
  • DJ Quicksilver
  • Rob’n Raz feat
  • DJ Flex
  • DJ Giorgio Prezioso
  • Vengaboys
  • HIT N’HIDE
  • Vengaboys
  • Real McCoy
  • DJ Quicksilver
  • Rob’n Raz feat. DJ Flex
  • DJ Giorgio Prezioso
  • Voice of KLF
  • Danny Kool
  • Alice Deejay
  • Dario von Slutty
  • Da Buzz
  • D-Devils

Hvad: Vi Elsker 90’erne
Hvornår: Lørdag d. 24. august 2019
Hvor: Kongens Have
Billetterne koster med MigogOdenses link lige nu frem til 24. juni
549 kr. for en festbillet med 13 timers GIGA-fest
1199 kr. for Drink & Dance (fri bar) med 13 timers GIGA-fest
Køb billetter her

Har serveret mad i Odense siden 1965: Stadig håb for Under Lindetræet

Skrevet af: Michael Qureshi

I storhedstiden var Restaurant Under Lindetræet et fyrtårn i Odenses gastronomiske verden.

Siden har det været lidt op og ned for det hyggelige spisested. Lige nu er fremtiden dog meget uvis. Under Lindetræet er faktisk lukket efter forpagteren Brian Madsen efter 14 år i spidsen stoppede sidste dag i maj.

Under Lindetræet har serveret mad for gæster siden 1965, så er det en institution i byen, der er lukket. Men ejeren af bygningen satser ikke på, at det er permanent.

Han fortæller, at der har været dialog med flere interesserede, men det har hidtil ikke udmøntet sig i en aftale. Der er heller ingen garanti for, at man viderefører Under Lindetræet i sin oprindelige form.

“Jeg har ikke lagt mig fast, om det skal føres videre, som det er, eller om der skal ske noget nyt. Det kommer an på, hvad der er af muligheder. Dem vil jeg da forholde mig til,” siger ejer af bygningen, Jes Petersen, til fyens.dk

Kom som en bombe

Det kom som en bombe, da Brian Madsen meldte sin beslutning ud.

“De sidste 14 år har jeg dedikeret min tid og min karriere til at drive Restaurant Under Lindetræet, og det har været en fantastisk rejse, der har budt på et væld af gode oplevelser, og vi har i dag mange gæster hver eneste måned, som nyder alt fra vores topanmeldte – og næsten altid udsolgte – brunch til Eventyrmenuen om aftenen med de velafstemte vine til.

Men 14 år er også længe, at være det samme sted, og jeg kan mærke, at det for mig er tid til at prøve noget nyt, hvorfor jeg pr. 31. maj ikke længere vil drive Restaurant Under Lindetræet,” fortalte han dengang.

Jordbærfestival i næste uge: Hvem laver Odenses bedste jordbærkage?

Skrevet af: Redaktionen

Sommer er også lig med jordbær-sæson.

Det fejrer de hvert år i Tarup Center, hvor der pyntes op hele ugen, og der sker en masse aktiviteter med de lækre jordbær i fokus.

I år er ingen undtagelse, og i næste uge løber Jordbær-festivalen så af stablen i shoppingcenteret.

Som kulmination på ugen afvikles Odenses største jordbærkagedyst. Du kan være med, hvis du selv synes, du laver den vildeste jordbærkage.

Lørdag d. 29. juni kan alle der har mod på bagningens kunst aflevere en kage med jordbær som hovedingrediens samt opskrift mellem kl. 9-9.30.

Bedømmes af eksperter

Kagerne bedømmes af dommerpanelet, som består af konditor Pia Grønnegaard som til dagligt underviser i konditorlinjen på Kold og konditor Charlotte From Sveistrup fra Bæk’s Konditori.

Der vurderes på udseende, konsistens og smag.

Fra Kl. 12.00 kåres tre vindere, der alle kan se frem til flotte præmier.

Førstepræmien er et gavekort på 3000 kr. til Tarup Centers butikker. Hvis man vil deltage, skal man senest på fredag d. 21. juni tilmelde sig på konkurrence@tarupcenter.dk.

Det oplyser Tarup Center.

Hvis man ligefrem vinder har Tarup Center eller måske nogen fra dommerpanelet ret til at sætte vinderkagen i produktion.

Professionelle i konditorbranchen kan ikke deltage.

Du kan læse mere om reglerne her

Blandt Odenses bedste burgere: Vind en aften for 4 personer på Burger Shack

Skrevet af: Redaktionen

Der er efterhånden så mange burgersteder i Odense, at det kan være svært at finde rundt i, hvad der lige passer ind i ens personlige smag.

I april lavede vi så den helt store Burger-tour i samarbejde med vores medejere Gastromand, der har en af Danmarks største madblogs.

Her fik vi kåret Odenses bedste burgere – du kan læse guiden her.

Burger Shack har fået en glimrende start som Odenses nye favorit burgerjoint.

Gode detaljer på burgeren og fritterne

Blandt andet skrev vores anmelder følgende;

Når du træder ind i en af de to restauranter, får du lidt træhyttestemning.

Stolene er slidte, og det samme look går igen på borde og andre ting, men bare rolig – det er meningen.

Menukortet er overskueligt, for der er egentlig ikke synderlig meget at vælge imellem.

Du kan få en burger med oksekød, kylling eller vegetarmulighed. Fritter kan købes til og også som menu med en valgfri drikkevare.

Selve bollen er blød og greasy. Bøffen er lyserød og har en god smag og duft af grill.

Grøntsagerne virker friske og sprøde, og det samme opleves når man vælger bacon til – og det gør man jo! Det skulle også være pickles i burgeren, og det kunne da også ses, men smagen var der ikke.

Vælger du deres fritter, så går du heller ikke helt galt i byen. Sprøde og godt krydret, samt drysset med parmesan – fin detalje.

Dip kan tilkøbes, og de har hver især også en god smag.

Burger og fritter fra Burger Shack.

Web: https://burgershack.dk/

Adresse: Englandsgade 2, 5000 Odense C + Vintapperstræde 6, 5000 Odense C

I anledning af at det er mandag, man skal have noget at se frem til den kommende weekend, så udlodder vi i samarbejde med Burger Shack 4 store burgermenuer til en god aften med venner/veninder/familie.

Sådan vinder du;
Like opslaget lagt på MigogOdenses Facebook mandag d. 17. juni kl. 19.10
Skriv mindst to du vil dele den lækre præmie med

Vi trækker en vinder på fredag d. 21. juni.