Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gastromand tester: På foodcrawl på Arkaden Food Market

Af Daniel Sløk Nielsen

Gastromand er en af Danmarks største madblogs og er medejere af MigogOdense

Da jeg første gang hørte nyheden om, at de støvede gamle Arkaden-lokaler skulle laves til et stort madmarked, tog jeg det ikke ret seriøst. Skulle Odense virkelig kunne bære to street food-markeder? Den købte jeg ikke helt.

Storms Pakhus var de første på banen til at introducere odenseanerne for en buffet af småsteder, som kunne friste med mad fra alle fire verdenshjørner. Dette gjorde de med stor succes, så hvordan skulle det gå Arkaden Food Market med næsten samme koncept? Det satte vi os for at finde ud af.

Højt til loftet og lange borde

I forhold til de gode gamle dage med Zebra- og karaokebar, så er der sket lidt med indretningen af Arkaden. Nu er det ikke længere et festmekka men i stedet et madmekka med 26 boder og stande. I midten finder man i stueetagen det store siddeområde, hvor langborde og bænke fyldes af sultne gæster. Ved siden af finder man den store 12-meter bar (med navn herefter), hvor man kan få stillet tørsten. Rundt om siddeområdet er de første 12-13 spisesteder, hvor alverdens retter kan findes. Hvis du ikke føler dig fristet af stederne i stueetagen, kan turen gå op ad to store trapper til 1. salen, hvor man finder flere spisesteder, en øl/vinbar samt en delikatesseforretning. Alt i alt et ret overvældende udvalg – så hvis man ikke kan finde noget, der får mundvandet til at løbe, er man nok til den kræsne side.

Det store siddeområde præges af megen summen og snak, og så sidder man tæt sammen. Er du på intim date, så bliver det nok en udfordring. Bænkene står tæt sammen, så husk at suge maven ind, når du skal forbi andre siddende gæster.

12-meter baren kan klare de fleste tørstige ganer.

Er man ikke til langborde, kan maden også indtages fra 1. salen. Her er der højborde hele vejen rundt med udsigt ud over stueetagen. Endelig er der mulighed for at indtage øl og vinbaren, også på 1. sal.

Det smagte vi

Som sagt er der ret meget forskellig mad at vælge imellem, så det var svært at nå hele vejen rundt, men lidt forskelligt blev det alligevel til.

Første sted, der trak, var Sushimania. Her kan du selv blande din sushi, og der er rigeligt at vælge imellem. Det hele virker friskt, og du står lige ved siden af personalet, der laver sushirullerne hele tiden. Kvalitet og smag var rigtig god, så maki’erne forsvandt hurtigt fra bordet.

Blandselv sushi hos Sushimania.
Sushi i lange baner fra Sushimania.

Vi forlod Japan og hoppede en tur til Brasilien. Pastel Brasil slår sig op på det brasilianske køkken, og selvom der var flere spændende ting på menukortet, landede valget på nogle kyllingekugler. Efter et par minutter i frituren var de klar til servering. Med til kuglerne fulgte en lille smule dip. Jeg forventede egentlig en slags nuggets, men blev ret overrasket, da det viste sig at være kyllingefars inde i den sprøde panering. En fin lille snack, som også den yngste i selskabet kunne lide.

Kyllingekugler fra Pastel Brasil.

Nu når vi alligevel var igang med fritureretterne, kunne vi heller ikke helt undvære en gang pomfritter. De tykke fritter blev hentet hos Danyar, hvor man selvfølgelig også kan få fisk (Fish & chips) med. Pomfritterne var fint sprøde og rigtig fluffy inden i men manglede måske lige lidt salt.

Tykke fritter fra Danyar – Fish & Chips.

Godt tanket op på fed frituremad faldt næste valg på Kirk Street food. Her valgte vi to forskellige sandwich. Den ene med laks, den anden med oksebryst. Måske ser de lidt kedelige og knap så eksotiske ud, men smagen var til stede, så godkendt herfra.

Lækre sandwich hos Kirk Street Food.

Så kunne man jo have valgt at holde her, men det gjorde vi ikke. Hos Zult faldt jeg over en cubansk grillet sandwich. Det marinerede kød er helt klart det, som vinder hos mig her. De tilhørende fritter gør heller ikke nogen fortræd og jeg er lidt splittet om jeg bedt kan lide dem fra Danyar eller Zult – de er nok bare gode på hver sin måde.

Cubanske lækkerier fra Zult.

Vi lukker madorgiet med en tyrkisk platte fra Otto’s. Her fik vi både en frisk salat, grillspyd med kylling og kalvekød, masser af bulgur og dyppelse; hummus, tzatziki og haydari. Kødet var mørt og nemt at få af spydene. Her er der igen brugt masser af krydderier, så det smager virkelig af noget. 

“Tyrkisk platte” fra Ottos.

En af de charmerende ting ved Arkaden Food Market er bodernes lyst til at få mig til at smage deres mad. Boderne giver gladeligt smagsprøver, for at lokke en til. Så udover de ovennævnte steder, smagte jeg også på mad fra Hungry Dane og Spicy. Her er der helt klart også noget, som skal prøves ved et af mine næste besøg.

Hvad med drikkervarerne?

Fornuftige priser på topvine.

Drikkevarerne ligger i et ret normalt restaurationsprisniveau – og der er masser at vælge imellem. Så hvad enten du er til vin, øl eller vand, skulle Arkaden kunne opfylde dine ønsker. Desuden gemmer de på flere ting, som ikke figurerer på deres prisskilt over baren. Spørg personalet, hvis du er på jagt efter noget særligt. En ting, som er værd at nævne, er, at Arkaden også har valgt at kunne tilbyde ret dyre vine. En rigtig god vin som Flor de Pingus kan erhverves for 1050 kr. for en flaske, og det er faktisk en rigtig flot pris. Måske dette kan give lidt konkurrence til vinbarerne i Odense – det vil tiden vise.

Hvad prøvede vi så ikke?

Med 26 boder og stande kom vi altså ikke hele vejen rundt i Arkaden, men så er der jo også plads til at prøve noget nyt næste gang man kommer på besøg. Især spanske tapas, koreansk bibimpap og indiske karryretter står nok for skud næste gang.

Pizza, pizza, pizza.
Du kan købe lækre fastelavnsboller og masser af andre kager.

Dommen

Arkaden har overrasket mig positivt. Selvom der er masser af larm, kan man godt fornemme den gode stemning og hyggen ved langbordene. Jeg synes dog til tider, at pladsen var lidt knap, men vi valgte så også at komme tidligt fredag aften, hvilket nok i bakspejlet var lidt dumt – især med en treårig vildbasse af en dreng. Udover at man godt kan blive udfordret på pladsen, kan man også have et problem med affald. Affaldsspandene er noget klein i det.

Når det så er sagt, så er det bare fedt at Odense nu har hele to madmarkeder. Og det er markeder, hvor det er tydeligt at mærke passionen bag. Produktet, der langes over disken, er mindst ligeså godt, hvis ikke bedre end mange andre tilsvarende takeaway-steder i byen. Jeg savnede en vin/barkort i den lange 12-meter bar, eller måske bare nogle prislister ude på bordene, så man kunne få et bedre overblik over, hvad der rent faktisk gemmer sig bag baren, men priserne på henholdvis PSI og Flor de Pingus får en kæmpe thumbs up herfra.

Åbningstider

Arkaden Food Market
Man – Torsdag 11.00 – 21.00
Fredag 11.00 – 22.00 (bar til 24.00)
Lørdag 11.00 – 22.00 (bar til 24.00)
Søndag 11.00 – 21.00

Kaffebaren
Man – Torsdag 08.00 – 21.00
Fredag 08.00 – 22.00
Lørdag 08.00 – 22.00
Søndag 08.00 – 21.00

Åbningstiderne er i orden.

 

Del artikel

Andre læser også