Gastromand tester: På foodcrawl på Arkaden Food Market

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen

Gastromand er en af Danmarks største madblogs og er medejere af MigogOdense

Da jeg første gang hørte nyheden om, at de støvede gamle Arkaden-lokaler skulle laves til et stort madmarked, tog jeg det ikke ret seriøst. Skulle Odense virkelig kunne bære to street food-markeder? Den købte jeg ikke helt.

Storms Pakhus var de første på banen til at introducere odenseanerne for en buffet af småsteder, som kunne friste med mad fra alle fire verdenshjørner. Dette gjorde de med stor succes, så hvordan skulle det gå Arkaden Food Market med næsten samme koncept? Det satte vi os for at finde ud af.

Højt til loftet og lange borde

I forhold til de gode gamle dage med Zebra- og karaokebar, så er der sket lidt med indretningen af Arkaden. Nu er det ikke længere et festmekka men i stedet et madmekka med 26 boder og stande. I midten finder man i stueetagen det store siddeområde, hvor langborde og bænke fyldes af sultne gæster. Ved siden af finder man den store 12-meter bar (med navn herefter), hvor man kan få stillet tørsten. Rundt om siddeområdet er de første 12-13 spisesteder, hvor alverdens retter kan findes. Hvis du ikke føler dig fristet af stederne i stueetagen, kan turen gå op ad to store trapper til 1. salen, hvor man finder flere spisesteder, en øl/vinbar samt en delikatesseforretning. Alt i alt et ret overvældende udvalg – så hvis man ikke kan finde noget, der får mundvandet til at løbe, er man nok til den kræsne side.

Det store siddeområde præges af megen summen og snak, og så sidder man tæt sammen. Er du på intim date, så bliver det nok en udfordring. Bænkene står tæt sammen, så husk at suge maven ind, når du skal forbi andre siddende gæster.

12-meter baren kan klare de fleste tørstige ganer.

Er man ikke til langborde, kan maden også indtages fra 1. salen. Her er der højborde hele vejen rundt med udsigt ud over stueetagen. Endelig er der mulighed for at indtage øl og vinbaren, også på 1. sal.

Det smagte vi

Som sagt er der ret meget forskellig mad at vælge imellem, så det var svært at nå hele vejen rundt, men lidt forskelligt blev det alligevel til.

Første sted, der trak, var Sushimania. Her kan du selv blande din sushi, og der er rigeligt at vælge imellem. Det hele virker friskt, og du står lige ved siden af personalet, der laver sushirullerne hele tiden. Kvalitet og smag var rigtig god, så maki’erne forsvandt hurtigt fra bordet.

Blandselv sushi hos Sushimania.
Sushi i lange baner fra Sushimania.

Vi forlod Japan og hoppede en tur til Brasilien. Pastel Brasil slår sig op på det brasilianske køkken, og selvom der var flere spændende ting på menukortet, landede valget på nogle kyllingekugler. Efter et par minutter i frituren var de klar til servering. Med til kuglerne fulgte en lille smule dip. Jeg forventede egentlig en slags nuggets, men blev ret overrasket, da det viste sig at være kyllingefars inde i den sprøde panering. En fin lille snack, som også den yngste i selskabet kunne lide.

Kyllingekugler fra Pastel Brasil.

Nu når vi alligevel var igang med fritureretterne, kunne vi heller ikke helt undvære en gang pomfritter. De tykke fritter blev hentet hos Danyar, hvor man selvfølgelig også kan få fisk (Fish & chips) med. Pomfritterne var fint sprøde og rigtig fluffy inden i men manglede måske lige lidt salt.

Tykke fritter fra Danyar – Fish & Chips.

Godt tanket op på fed frituremad faldt næste valg på Kirk Street food. Her valgte vi to forskellige sandwich. Den ene med laks, den anden med oksebryst. Måske ser de lidt kedelige og knap så eksotiske ud, men smagen var til stede, så godkendt herfra.

Lækre sandwich hos Kirk Street Food.

Så kunne man jo have valgt at holde her, men det gjorde vi ikke. Hos Zult faldt jeg over en cubansk grillet sandwich. Det marinerede kød er helt klart det, som vinder hos mig her. De tilhørende fritter gør heller ikke nogen fortræd og jeg er lidt splittet om jeg bedt kan lide dem fra Danyar eller Zult – de er nok bare gode på hver sin måde.

Cubanske lækkerier fra Zult.

Vi lukker madorgiet med en tyrkisk platte fra Otto’s. Her fik vi både en frisk salat, grillspyd med kylling og kalvekød, masser af bulgur og dyppelse; hummus, tzatziki og haydari. Kødet var mørt og nemt at få af spydene. Her er der igen brugt masser af krydderier, så det smager virkelig af noget. 

“Tyrkisk platte” fra Ottos.

En af de charmerende ting ved Arkaden Food Market er bodernes lyst til at få mig til at smage deres mad. Boderne giver gladeligt smagsprøver, for at lokke en til. Så udover de ovennævnte steder, smagte jeg også på mad fra Hungry Dane og Spicy. Her er der helt klart også noget, som skal prøves ved et af mine næste besøg.

Hvad med drikkervarerne?

Fornuftige priser på topvine.

Drikkevarerne ligger i et ret normalt restaurationsprisniveau – og der er masser at vælge imellem. Så hvad enten du er til vin, øl eller vand, skulle Arkaden kunne opfylde dine ønsker. Desuden gemmer de på flere ting, som ikke figurerer på deres prisskilt over baren. Spørg personalet, hvis du er på jagt efter noget særligt. En ting, som er værd at nævne, er, at Arkaden også har valgt at kunne tilbyde ret dyre vine. En rigtig god vin som Flor de Pingus kan erhverves for 1050 kr. for en flaske, og det er faktisk en rigtig flot pris. Måske dette kan give lidt konkurrence til vinbarerne i Odense – det vil tiden vise.

Hvad prøvede vi så ikke?

Med 26 boder og stande kom vi altså ikke hele vejen rundt i Arkaden, men så er der jo også plads til at prøve noget nyt næste gang man kommer på besøg. Især spanske tapas, koreansk bibimpap og indiske karryretter står nok for skud næste gang.

Pizza, pizza, pizza.
Du kan købe lækre fastelavnsboller og masser af andre kager.

Dommen

Arkaden har overrasket mig positivt. Selvom der er masser af larm, kan man godt fornemme den gode stemning og hyggen ved langbordene. Jeg synes dog til tider, at pladsen var lidt knap, men vi valgte så også at komme tidligt fredag aften, hvilket nok i bakspejlet var lidt dumt – især med en treårig vildbasse af en dreng. Udover at man godt kan blive udfordret på pladsen, kan man også have et problem med affald. Affaldsspandene er noget klein i det.

Når det så er sagt, så er det bare fedt at Odense nu har hele to madmarkeder. Og det er markeder, hvor det er tydeligt at mærke passionen bag. Produktet, der langes over disken, er mindst ligeså godt, hvis ikke bedre end mange andre tilsvarende takeaway-steder i byen. Jeg savnede en vin/barkort i den lange 12-meter bar, eller måske bare nogle prislister ude på bordene, så man kunne få et bedre overblik over, hvad der rent faktisk gemmer sig bag baren, men priserne på henholdvis PSI og Flor de Pingus får en kæmpe thumbs up herfra.

Åbningstider

Arkaden Food Market
Man – Torsdag 11.00 – 21.00
Fredag 11.00 – 22.00 (bar til 24.00)
Lørdag 11.00 – 22.00 (bar til 24.00)
Søndag 11.00 – 21.00

Kaffebaren
Man – Torsdag 08.00 – 21.00
Fredag 08.00 – 22.00
Lørdag 08.00 – 22.00
Søndag 08.00 – 21.00

Åbningstiderne er i orden.

 

Anden kommer snart igen til Odense: Stadig billetter til ekstra forestilling

Skrevet af: Redaktionen
Foto: PR
Foto: PR

Da Anders ’Anden’ Matthesen meldte et helt nyt show ud straks efter sit jubilæumsshow sidste år, troede man næsten ikke egne øjne og ører.

Normalt bruger komikere op til et år på at forberede et nyt show, men Anden kan sit håndværk, og er taget på turné med showet “Anden bringer ud”.

I februar slog han vejen forbi ODEON og Odense med “ANDEN bringer ud” foran en proppet sal.

Her satte han atter en tyk streg under, at han lige nu er Danmarks ubestridte comedy-konge.

Især når han også med biograffilmen Ternet Ninja er godt i gang med at slå samtlige bio-rekorder i landet.

Da man anede, at første show i Odense blev udsolgt, så annoncerede man en ekstra forestilling.

Derfor rammer Anden igen Odense om små tre uger.

Det sker tirsdag d.16 april, og da MigogOdense tjekkede mandag var der stadig rigeligt med billetter tilbage.

Tilbage til rødderne

Her går han på scenen med et helt nyt stand up-show, der fører ham tilbage til rødderne med klassisk stand up – bare Anden og en mikrofon, uden dikkedarer.

Det nye show indeholder nemlig skrevet materiale gennem de seneste par år, som endnu ikke har været brugt i et af hans mange shows.

Den nye tour bryder dermed op til flere tendenser fra hans tidligere shows, da der også vil være flere lokale spillesteder på plakaten ud over de store spillesteder som eksempelvis ODEON.

Modsat Anders Matthesens tidligere shows vil de nye stand up-aftener ændre sig fra aften til aften i indhold og stil, og det vil have karakter af at ’møde folk, der hvor de er’.

Derfor er det ikke nødvendigvis de samme jokes, som Anden lirede af i Odense i februar.

Anmelderne har ikke overraskende også været begejstret for ANDEN bringer ud.

Hvad: Anden Bringer Ud
Hvor: ODEON
Hvornår: 16. april kl. 20.00
Billetter kan købes her

Madanmeldelse af Thaiger: Ambitiøs og flot restaurant med plads til forbedringer

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen
Foto: Thaiger.nu
Foto: Thaiger.nu

Gastromand er en af Danmarks største madblogs og er medejere af MigogOdense. De anmelder bl.a. mad for MigogOdense.

Tilbage i januar skrev vi om åbningen af Odenses nye thairestaurant: Thaiger.

Med fokus på autenticitet og smag slog de dørene i Kongensgade op i slutningen af januar, og jeg har bare ventet på muligheden for at komme derind.

Med mulighed for både frokostservering, aftenservering og take-away burde der være masser af muligheder for at teste stedet af. Der skulle dog alligevel gå knap to måneder, før det endelig lykkedes.

Udefra ser Thaiger ganske indbydende ud.

Pæne lamper og flot interiør præger det aflange lokale, og når man kommer indenfor, ser det stadig pænt og rart ud.

Der er malet tigere på væggene med hints til stedets navn.

Alt i alt vil jeg sige, at det er en ret vellykket indretning, og det hele giver en god stemning.

Menukortet hos Thaiger er fyldt med mange forskellige retter.

Der er alt lige fra snacks og appetizers til supper, nudelretter, salater og wokretter.

Så der burde være alle muligheder for at prøve noget forskelligt, eller måske bare din yndlingsthairet.

På drikkevarefronten er der også mulighed for lidt forskelligt.

Bobler, vin, øl og cocktails er at finde på kortet.

Et helt ok udvalg, og noget for enhver – uden at det prismæssigt stikker helt af.

Mix plate med snacks

Vi beslutter at lægge ud med Thaiger food mix, som består af fire forskellige snacks. På det aflange fad finder vi kyllinge-satayspyd, grøntsagsforårsruller, hotwings og en fish cake.

Du får fire forskellige snacks når du bestiller en Thaiger Food Mix.

 

Til snacks får vi også to slags dip – en sur/sød sovs og en lidt chunky peanutdip.

Vi starter med kyllingespydet, som må siges at være lidt småtørt.

Her bliver peanutdippen strengt nødvendig, men den er til gengæld også meget velsmagende.

Bagefter afprøves fish caken, som også kaldes for “tord man pla”.

I modsætning til kyllingespydet, så smager fish caken virkelig af noget, så nu begynder det at ligne noget.

Forårsrullerne er dejligt sprøde, som den slags nu en gang skal være.

Desværre er smagen lidt flad og sur/sød-dippen skal i spil, for at der sker noget for mine smagsløg.

Den sidste snack er hotwings. De er paneret og dejlig sprøde og saftige indeni.

I bund og grund kunne jeg have nøjes med to slags snacks i stedet for fire, eftersom to af dem ikke rigtigt gjorde noget for mig, rent smagsmæssigt.

Dippene havde en god smag, og der var heldigvis ikke for lidt af dem.

Det hele skylles ned med en dejlig IPA fra det bornholmske bryggeri Svaneke Bryghus.

Så en lidt shaky start, og oplevelsen bliver også lidt mere øv, når man sidder tilbage med fedtede fingre og så skal prøve at tørre dem i en lidt for lille serviet.

En vådserviet havde været rart efter en gang fingermad.

Store hovedretter proppet med smag

Vi går fra snacks til hovedretter.

Vi ryger på to forskellige: en pad thai med kylling og en rød karry med and.

Til alle wok- og karryretter serveres der ris. Karryretten med and har en rigtig lækker smag.

Den er både syrlig, sød og stærk – måske for nogen lige til den søde side, men jeg kan virkelig godt lide den.

Den både ligner og smager af rød karry. Anden passer rigtig godt i retten og både fedtkant og kød er smagfuldt, men som bordskikken er i Thailand, så er der ikke knive på bordet.

Det gør altså, at de her skiver andekød er lidt store at jonglere med.

En kniv havde været et godt redskab, da jeg ikke helt har fat i teknikken med at bruge ske som skæreværktøj.

Hvis du som jeg synes, at det er lidt voldsomt at proppe en hel skive kød i munden, så beder du bare om en kniv – personalet kommer gerne med en.

Kæmpe fad med Pad Thai med kylling. Rigeligt til en person.

 

Den anden hovedret er en af Thaigers nudelretter – en Pad Thai.

Også i denne ret skuffer smagen ikke, og den hænger ved længe.

Nudlerne har en god konsistens og et fint bid, og alle de sprøde elementer passer godt ind i retten.

Vi er helt klart i en over-middel Pad Thai, men måske en lille frisk salat ved siden af kunne have været på sin plads.

Det måtte de i hvert fald gerne smide med eller i de mindste anbefale som tilkøb.

Det skal dog siges, at jeg overhørte personalet flere gange anbefale forskellige ting på menukortet, så mon ikke det bare skal blive mere rutine for de ansatte.

And i rød karry serveret med ris til. Super lækker smag.

 

Kaffe og dessert

Vi slutter af med kaffe/te og en dessert. Den ene dessert er chokoladekage med sorbet.

På papiret en god idé, men den skuffer, eftersom kagen er tør.

Til gengæld er kokossorbetten lækker, og de forskellige sprøde elementer er også dejlige i desserten.

Havde kagen været god, så havde oplevelsen også været derefter – men her fejler den desværre.

Chokoladekage med sorbet.

 

Den anden dessert, vi får, er tre slags is. En frisk dessert med god smag, men lidt for simpel.

Der mangler finesse i anretningen på begge desserter, og derfor bliver det hele lidt for letkøbt.

Tre slags is.

 

Min medspisers jasminte er, som den skal være, men jeg synes, min espresso er lidt kedelig – især set i forhold til prisen på 39 kr.

Det er en skam, for det virker ellers til, at der er styr på drikkevarerne.

Deres hjemmelavede limonade med ingefær og lime er intet mindre end fantastisk, så standarden skal gerne kunne holdes over hele linjen.

Smagen holder, udtrykket halter

Der er ingen tvivl om, at Thaiger har styr på smagene på retterne, og man kan komme langt på smag alene.

Jeg synes blot, det er ærgerligt, at det visuelle ikke helt følger med smagen.

Det føles lidt som om, at tingene bare bliver kastet på noget flot keramik, og så kører bussen.

F.eks. er risene bare serveret i en skål. Ikke mange friske urter på retterne. Isen til desserten er nærmest også bare kastet på.

Man kunne godt have pyntet lidt, så det visuelle udtryk gjorde retterne endnu mere appetitlige.

Jeg er med på, at der kan være udfordringer med at anrette karryretter på en flot måde, men det kan godt gøres pænere, så hele oplevelsen emmer af lækkerhed.

God størrelse på retterne og rigtig god smag i især hovedretterne viser helt klart et potentiale, men pas på det ikke bliver en restaurant, som bare serverer dyr take-away på fancy keramik.

Hvad: Thai-restaurant Thaiger
Hvor: Kongensgade 40 (indgang ved Grønnegade), 5000 Odense C

Smag løs på det bedste: Rosé Festival Odense lancerer spændende nyhed

Skrevet af: Michael Qureshi
Rose Festival
Rose Festival

Det regner og stormer i hele Danmark i disse dage.

Det milde forår og især den kommende sommer virker alt for langt væk.

Men så er det godt, at der er gode oplevelser at se frem til.

Og er der noget, som virkelig får os i godt humør, så er det tanken om at sidde med et glas iskoldt rosé i lunt vejr.

Hvad så med at tænke på en hel dag fyldt med rosé i glasset i flere timer – og mange forskellige?

Flere nye udstillere på holdet

Når Rose Festival Odense for andet år i træk den 11. maj 2019 inviterer til en dag i roséns tegn er det med flere ny udstillere på holdet – heriblandt den ungarske vinforhandler Pa TrioVin.

Den 11. maj 2019 danner Brandts Klædefabrik igen rammen om festivalen, der byder på god stemning, feststemte gæster og ikke mindst boblende rosé i lyserøde nuancer.

I 2018 var festivalen en kæmpe succes, hvor unge som ældre mødtes på tværs af generationer i roséns univers.

Den 11. maj 2019 har du mulighed for at (gen)opleve en uforglemmelig dag, både hvad angår stemningen, og ikke mindst festivalens kærlighed til rosévinen.

Overset vinperle i Ungarn

I år præsenterer 15 udstillere, deres bud på, hvad du skal drikke på terrassen, når sommeren banker på.

Blandt gengangerne fra sidste år som Vinens Verden og Selmer Vin er et nyt ”ansigt” at finde blandt udstillerne på torvet i Brandts Klædefabrik, nemlig vinforhandleren Pa TrioVin.

Pa TrioVin er en ungarsk vinforhandler, som har ekspertise i at udvælge den gode og til tider ukendte vin fra Ungarn.

Pa TrioVin bliver dermed den første udstiller til Rosé Festival Odense, der serverer rosé produceret i Ungarn.

Den ungarske vin er en overset perle iblandt Frankrigs, Spaniens, Australiens og USA´s vinsortimenter.

Men i løbet af de seneste år, har det ungarske vinmarked udviklet sig i en positiv retning, og er på vej til igen at blive et kendt vinmarked, som det var tilfældet mange år tilbage.

Vil udbrede folks kendskab til rosé

Ungarn er især kendt for sine mousserende vine, men også rosévinen er ved at indtage sin plads på markedet.

Rosé Festival Odense glæder sig til at kunne byde festivalens gæster på et glas ungarsk rosé, og samtidig synliggøre, at rosévin produceres og drikkes på globalt plan.

“Hos Rosé Festivalen Odense ser vi det som en stor ære at kunne være med til at udbrede folks kendskab til rosévinen – også uden for Danmarks grænser.

Vi er meget glade for at kunne byde Pa TrioVin velkommen på holdet”, udtaler medarrangør af Rosé Festival Odense, Jakob Søfelde-Hansen.

Hvad: Rosé Festival Odense
Hvornår: Lørdag d. 11. maj kl. 12.00
Hvor: Brandts Klædefabrik
Billetter her

Facebook-event her