MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anbefalet af Michelin-kokke: Gastrotools udvikler køkkenværktøj i høj kvalitet og med lang levetid

Af Annoncør

Du har nok hørt om deres fantastiske knive, der er bygget af hele 67 lag stål, og som flere stjernekokke anbefaler og bruger.

Nu udvider danske Gastrotools deres sortiment af unikke og langtidsholdbare køkkenredskaber, til også at omfatte støbejernsgryder- og pander, der skal øge glæden ved madlavning i de danske køkkener.

Det udvidet univers

De nye gryder og pander er en del af den helt nye støbejernsserie i et tidløst design. Grydernes tre-lags emalje er olieabsorberende, hvilket betyder at man skal bruge færre kemikalier til madlavning, og at emaljen over tid bliver så god, at maden ikke brænder sig fast.

Med sine 4,3 mm tykke bunde, og 3,3 mm tykke sider, har gryderne en fantastisk varmefordeling, som går at de både er energibesparende og holder på varmen, så du kan lave mad på lave temperaturer.

Produkterne tager udgangspunkt i stærke materialer. Derfor vil du eksempelvis aldrig finde en teflon-belægning, der bliver slidt på et års tid. Støbejernsserien, er som resten af Gastrotools sortiment, udviklet med udgangspunkt i materialer som holder længe og bliver bedre med tiden.

En kvalitetsfokuseret vækstsucces

I løbet af 2022 kan Gastrotools fejre seks års fødselsdag, efter flere år med næsten eksponentiel vækst. Forklaringen på den store succes ligger to steder.

Den første del af forklaringen ligger i stedet for at have et kæmpe sortiment og alle mulige forskellige prisklasser, besluttede Gastrotools at lave ét produkt. ” Vi måtte kunne gøre det bedre, og træffe nogle valg på vegne af forbrugerne” fortæller Gastrotools grundlægger Julius Søndergård Schiller.

De valg blev, og bliver truffet ud fra spørgsmålene ”bruger du det hver dag?” og ”er det et produkt som kan have en lang levetid?”. Med andre ord, udstyr til hverdagen i høj kvalitet, hvor man som forbruger ikke behøver overveje ens niveau, eller

”Vi vil tilbyde køkkenudstyr der gør det nemmere at gå i køkkenet, og som er bedre over tid.” Forklarer Julius Søndergård Schiller, og henviser til nydelsen ved at lave mad, og at man skal kunne håndtere sine råvarer ordentligt.

”Man skal nyde at lave mad. For professionelle skal værktøjet virke, og for almindelige skal det handle om at der ikke opstår frustration når man laver mad, og i stedet kan nyde det selskab man er i” siger Julius Søndergård Schiller.

De karakteristiske knive som stjernekokkene elsker

Den anden grund til at Gastrotools er blevet så gode, er at produkterne er udviklet i tæt dialog med kunder og professionelle. Eksempelvis udviklede Gastrtools deres karakteristiske knive, og fik dem efterfølgende testet og valideret professionelt af Brian Mark Hansen, der er er køkkenchef på Søllerød Kro. Gennem dialogen med ham, kunne Gastrtools finjsutere knivenes design og funktionalitet.

Knivene er udviklet til kroppens ergonomi, så de ikke belaster håndleddet. Derfor er Gastrotools kommet frem til et plektor-formet skæfte, der gør at kniven ligger godt i hånden, og ikke er dårlig at arbejde med, heller ikke over en hel dag. Og så er der klingen.

Klingen består som sagt af 67 lag stål, og har et bølget design, der gør dem både tidsløse og karakteristiske. Det vigtige er dog af klingerne er af en ståltype med højt kul-indhold, som gør at klingerne er hårdere, og dermed skarpere, og holder længere.

Da knivene kom på på plads, kom den store, profesionelle anerkendelse, der i dag følger Gastrotools med ambassadører som tidligere Michelin-kok Thomas Rode og youtube-ikonet, Jacob Jørgsholm.

Et fuldt køkken sortiment

Nu går Gastrotools så efter at  befolke flere dele af køkkenet med kvalitetsudstyr. Udover knivene er andre produkter kommet løbende. I de første år, først komplementær-produkter til knivene. Med flere kniv-typer, og keramisk strygestål til at vedligeholde dem.

Skærebrætter, og knivmagneter kom i 2018. I 2020 kommer den første carbon-stål pande, og 2021 støbejernsserie. I det kommende år arbejder de på at introducere hånd-redskaber, som tyndskræller, mad-pincet, og det de kalder det ultimative piskeris.

Se hele Gastrotools fede sortiment og vilde nyheder her