MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bliver en af byens største: Stor genbrugsbutik åbner snart midt i Odense

Af Michael Qureshi

Store vinduespartier med sorte sprosser, rå murstensvægge og møbler i industriel stil.

Det er i lokalerne, som engang husede Thomas Thriges motorfabrik, at Blå Kors snart slår dørene op til, hvad der bliver en af Odenses største genbrugsbutikker.

Butikken på Thriges Plads åbner torsdag den 30. september kl. 13, hvor de frivillige medarbejdere står klar til at tage imod kunder, som er på udkig efter et godt genbrugskøb. 

Der vil være mulighed for både at købe tøj, ting til hjemmet og møbler i den 1.900 kvadratmeter store genbrugsbutik. 

“Vi glæder os rigtig meget til at åbne en stor genbrugsbutik midt i Odense. Her kan man både få en god oplevelse i de flotte lokaler, gøre noget godt for miljøet ved at handle bæredygtigt og ikke mindst støtte udsatte børn og voksne,” siger Anders Christensen, som er chef for Blå Kors Genbrug. 

Til åbningsfesten deltager blandt andet Odenses borgmester Peter Rahbæk Juhl, der har takket ja til at klippe den blå snor og sige et par ord, inden Blå Kors Danmarks vicegeneralsekretær Lars Thidemann Jensen holder åbningstale. 

Genbrug med hjerte og historie

Arbejdet med at gøre butikken klar til åbning har stået på gennem de seneste måneder, hvor Blå Kors sammen med ejendomsselskabet Olav de Linde, der ejer den historiske bygning, har renoveret de gamle lokaler ved brug af genbrugsmaterialer.

“Det bliver en storbybutik, som vi håber, at kunderne tager godt imod. Odense er en stor studieby med mange arbejdspladser og rigt kulturliv, så vi var ikke i tvivl, da muligheden bød sig. Vi ved, at lokalerne har rummet Thriges motorfabrik og senest Bazar Fyn.

Nu er det en stor, flot genbrugsbutik, som er besøget værd. 

Tusind tak til alle de fantastiske frivillige, som har gjort en kæmpe indsats,” siger chef for Blå Kors Genbrug, Anders Christensen, og fortæller, at der stadig er brug for endnu flere frivillige, som har lyst til at være med til at drive butikken. 

Genbrugsbutikken ligger på Thriges Plads 5-7 og vil have åbent mandag til fredag fra kl. 10-17 og lørdag kl. 10-14. Derudover satser man på at kunne holde aftenåbent hver tirsdag kl. 17-19. 

På landsplan driver Blå Kors 55 genbrugsbutikker, hvor al overskuddet går til at hjælpe blandt andet børn og unge, som vokser op i hjem med alkohol- og stofproblemer, hjemløse, ensomme og mennesker med misbrug.

Del artikel

Andre læser også