Forsmag på årets store fest: Generator holder Spring Party i næste uge

Skrevet af: Simone Vestergaard

Der er studiestart to gange om året.

Det fejrer Odense med den store gadefest, Generator, som finder sted i september. Her fyldes byen med musik tre dage i streg, fordelt på forskellige venues.

Men i år bliver det endnu større.

Generator har nemlig fået en ”lillesøster” ved navn Generator Spring Party.

I næste uge lørdag d. 2. marts finder det allerførste Spring Party sted på UCL, Hal C.

“Vi har valgt at omfavne, at der er studiestart to gange om året. Derfor har vi for første gang i år etableret et Generator Spring Party i marts.

Spring Party skal ses som en smagsprøve på det store brag i september.

Vores primære formål er at samle de studerende, tage godt imod dem og vise, at vi er en by der vil fremad – og selvfølgelig give dem en virkelig fed fest med god musik,” fortæller Generators festivalleder, Tine Nyland Østergaard, til MigogOdense.

Den ultimative studiestartsfest

“Vores primære budskab er, at vi er en studiestartsfest for alle. Det vil sige, både studerende og alle deres venner som ikke er studerende, er velkomne.

For at give gæsterne hele pakken har vi engageret os med Storms Pakhus – de holder forfest fra kl. 17-19.30.

Her kan man glæde sig til en sprød DJ, suverænt gode priser i baren samt en festlig Generator atmosfære.

Så man behøver altså ikke at sidde derhjemme og kigge dybt i sin slotsøl. Vi sørger for en lækker forfest, hvor man kan møde andre, der også skal ned og skyde den af,” fortæller Tine Østergaard.

Efter forfesten skal man blot gå 500 meter hen mod til et brag af en fest både uden for og inde i hallen, hvor man omringes af temaet, Spring Party og sommer.

Et solidt line up

Fra kl. 20 står kunstnerne klar på skift til at give de festglade unge et brag af en fest i hele seks timer.

Man kan glæde sig til at høre et solidt line up med Faustix, Sivas, Toko, Ida Kudo, Ravi Kuma og Rosegold.

“Vi er stolte over at kunne præsentere et solidt line up der favner så bredt. Vi har engageret os med kunstner som SIVAS og Faustix, som altid kan fange publikum og skabe en fed stemning,” fortæller Tine Østergaard.

Billetprisen for hele aftenen er kun 100 kr. for studerende og 150 for ikke studerende.

Det bliver endnu vildere

Generator slår på at være en studiestartsfestival, men det er også en fest for alle.

“Det er klart, at vores ultimative målgruppe er de studerende, men det er vigtigt at slå fast, at det bestemt ikke er en lukket fest.

Vi er her for alle, og alle kan komme ind og høre kunstnerne og mærke stemningen. Det samme gælder den store Generator fest i september, der foregår udenfor,” forklarer Tine Østergaard.

Den nye festivalleder garanterer, at niveauet for dette års Generator i september er skruet gevaldigt op.

Sidste år var der 25 scener og mere end 100 koncerter, men i år bliver større end nogensinde før.

“Vi beholder konceptet med tre dage, hvoraf den midterste dag er en gadefest, men i år bliver det endnu vildere.

I år er der meget mere fokus på atmosfære, sammenhold og dét at møde nye mennesker.

Det er også vigtigt for os at statuere byen som en studieby, samtidig med at vi respekterer naboerne.

På plakaten prøver vi også at udfordre de musikalske genrer og komme hele paletten igennem.

Vi har generelt stor fokus på at fremme byen, og derfor har vi udviklet Generator Benefits.

Når man køber et armbånd til festivalen, får man også en masse gode rabatter og oplevelser til forskellige steder i byen.

Det giver blandt andet tilflyttere en god mulighed for at opleve byen på en anderledes måde end normalt.”

Giv din mening

Torsdag d. 28. marts inviterer Generator til netværks- og idémøde på Studenterhuset Odense kl. 18.

Det er åbent for alle der har interesse i at være med, udvikle atmosfæren eller blot komme med gode ideer til dette års Generator.

Du kan læse meget mere om Generator her

Hvad: Generator Spring Party
Hvor: UCL, Hal C, Odense
Hvornår: Lørdag d. 2. marts
Billetter her

Bakker op global kampagne: Lyset slukkes i hele Odense i en time

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto på Earth Hour
Arkivfoto på Earth Hour

WWF Naturfonden står den 30. marts bag klima-opråbet ‘Earth Hour’, hvor millioner af mennesker over hele kloden slukker for lyset i en time mellem klokken 20.30 og 21.30.

Odense Kommune bakker igen i år op om initiativet ved at slukke for gadebelysningen i hele byen. Som en grøn og bæredygtig by er det et vigtigt signal at sende, mener by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

“I Odense bakker vi naturligvis op om Earth Hour, fordi vi også ønsker at bidrage til den gode sag og samtidig minde om, at alle bidrag betyder noget.

Hver gang vi forlader et værelse med en tændt computer eller fjernsyn og lader lyset brænde, er vi med til at øge det samlede forbrug i en negativ retning,” siger hun.

Strømforbrug reduceres hele tiden

Der er med andre ord plads til forbedring hos de fleste.

Rådmanden glæder sig derfor over, at Odense Kommune løbende optimerer byens gadebelysning, så strømforbruget falder år for år.

I 2013 var strømforbruget på godt 12 millioner kilowatttimer.

I 2018 var tallet faldet til under otte millioner, og dermed er der sket en reduktion af forbruget på 34 procent.

Odense Kommune fortsætter også i de kommende år med at renovere gadebelysningen, som er tændt cirka 4.000 timer om året og styres efter, hvor mørkt det er.

Selv om en time med slukket gadebelysning ikke betyder så meget i det store regnskab, så bliver der dog alligevel sparet, hvad der svarer til det årlige energiforbrug i et typisk en-families rækkehus.

WWF Naturfonden sætter i år fokus på klimaforandringernes konsekvenser for vores natur, økosystemer og dyr. Hver sjette art er nemlig i fare for at uddø på grund af klimaforandringer.

Du kan også selv deltage i kampen ved at slukke for lyset og andre elektriske apparater i tidsrummet 20.30 til 21.30 den 30. marts.

Kampagnen kan også følges på Instagram under de to hashtags #EarthHour og #Connect2Earth

 

Helt unikt tilbud: Overtag værtshus i Odense for 0 kroner

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Majoren/Facebook
Foto: Majoren/Facebook

De brune værtshuse er en stor del af den danske historie.

Rent faktisk er de ved at få et popularitets comeback, hvor flere og flere yngre mennesker bruger værtshusene til at varme op til byturen senere på natten.

Hvis du har gået med en nostalgisk drøm om at stå bag baren på dit eget værtshus, så er der opstået en gylden mulighed i hjertet af Odense.

Værtshuset Majoren i Overgade kan nemlig overtages ganske kvit og frit. Det skriver TV 2 Fyn.

Fuldtidsjob koster på energien

Siden september har kammeraterne Nicolai Lommer og Rasmus Dolmer drevet værtshuset Majoren sideløbende med fuldtidsjobs.

Men det kan de ikke længere overskue, og derfor er de klar til at overlevere nøglerne for 0 kr.

“Vi har skabt en forretning og en succes hernede, og vi har mange stamkunder.

Så det er ikke bare at sælge stedet. Vi håber i virkeligheden, at nogen vil overtage nøglerne til Majoren,” fortæller Nicolai Lommer til TV 2/Fyn.

Ramte også Ekstra Bladet

Nyheden ramte også onsdag et af Danmarks største medier, da Ekstra Bladet på deres website skrev nyheden.

På Ekstra Bladets Facebook fik den også vanvittigt mange kommentarer med over 1000 i skrivende stund.

Tidligere hed stedet Aben & Kyllingen, som var kendt som et af de bedste raflesteder i Odense.

Da makkerparret overtog stedet i Overgade renoverede de lokalerne helt igennem og fik sat et mere moderne udtryk ind.

Nicolai Lommer er i forvejen kendt i Odense, hvor han har sandwichbaren Lommer’s Sandwich og Salat, som også har til huse i Overgade.

Vild nyhed: Megastjernen Miley Cyrus kommer til Tinderbox

Skrevet af: Redaktionen

Den amerikanske popstjerne sættes på plakaten sammen med Giorgio Moroder, Stefflon Don, Eric Prydz og 20 andre danske og internationale navne

Plakaten til Tinderbox 2019 indeholder allerede verdensstjerner som Neil Young, Swedish House Mafia, Lana Del Rey, A$AP Rocky, Lil Uzi Vert, Billie Eilish, The Chainsmokers, Duran Duran, Greta Van Fleet, The Lumineers, Macklemore og mange andre.

Nu færdiggøres et allerede imponerende program med tilføjelsen af 24 stærke navne inklusive megastjernen Miley Cyrus, der topper, hvad der må siges at være den stærkeste plakat i festivalens 5-årige levetid.

Ingen har som Miley Cyrus konverteret en karriere som populær barnestjerne på tv til en provokerende, farvestrålende og konstant grænsesøgende karriere som popstjerne, der kun har gjort hende til et endnu større og mere omdiskuteret navn.

Siden Miley Cyrus i 2008 sprang ud som sanger i eget navn, har hun solgt 16 millioner plader, ligget nummer et på albumhitlisten i USA tre gange og haft verdensomspændende hits med sange som ”Malibu”, ”We Can’t Stop” og ”Wrecking Ball”.

Mere end en milliard visninger på Youtube

Sidstnævnte har mere end 1 milliard visninger på YouTube, hvilket var en afgørende faktor, da Time Magazine i 2014 for anden gang listede hende som en af de 100 mest indflydelsesrige personer i verden.

Senest har Miley Cyrus medvirket på Mark Ronsons seneste hit, ”Nothing Breaks Like a Heart”, hvor den 26-årige sanger endnu engang viser, at uanset om det er pop, rock, rap eller country, så mestrer hun det som ingen anden.

Miley Cyrus har kun en gang tidligere spillet i Danmark, så det er lidt af en sensation, at den millionsælgende megastjerne har valgt at spille på Tinderbox som et ud af kun en håndfuld shows i Europa denne sommer.

“Vi er vanvittigt begejstrede over, at det er lykkedes at få så stort et navn med i sidste runde offentliggørelser. Der har været stor efterspørgsel på et stort popnavn, og med Miley Cyrus må man sige, at vi har leveret et af de største i verden lige nu.

Programmet i år er vanvittigt stærkt, og det har krævet et markant større musikbudget end tidligere. I år bruger vi ikke mindre end 58 millioner på musik, så prisreguleringen på billetten er geninvesteret i programmet,” siger talsmand for Tinderbox, John Fogde.

Miley Cyrus får følgeskab af 23 andre spændende navne, hvor særligt legendariske Giorgio Moroder, og den stærke dancehall-rapper Stefflon Don er værd at fremhæve.

Derudover vil man kunne opleve Eric Prydz som hovednavn på Magicbox i år. Den populære svenske dj har haft internationale hits som ”Proper Education” og ”Pjanoo” og har stået bag remixes for verdensstjerner som Depeche Mode, Calvin Harris og Duran Duran.

Han ligger i top 20 på DJ Mags liste over verden største dj-navne, og lørdag aften står han som sidste navn på Magicbox.