MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Så er det tid igen: Giga-edderkopper invaderer dit hjem

Af Christina Frederiksen

Er du ikke vild med kryb, kravl og især edderkopper, så skal du nok ikke læse videre i denne artikel.

Efteråret er nemlig en travl tid for edderkopper.

Når temperaturen begynder at falde, og fugtigheden stiger, bliver edderkopper mere aktive.

Dette skyldes, at edderkopper er koldblodede dyr, der er afhængige af omgivende temperaturer for at regulere deres stofskifte. Efterårsmånederne giver dem ideelle forhold for at finde føde og parre sig.

Mange edderkopper, især hunnerne, begynder at lave æg i deres net eller skjule dem i hjørner og sprækker.

Disse æg vil overvintre, og når foråret kommer, klækker de små edderkopper og starter en ny generation.

Kæmpe art dukket op i Danmark

Edderkopperne søger oftest ind, hvor der er tørt og lunt og her er de danske stuer altså noget af et paradise for de små kryb.

Men faktisk er “små” ikke nødvendigvis den rigtige beskrivelse for de danske edderkopper.

Sådan undgår du edderkopper i hjemmet: 

  1. Hold dit hjem rent: Edderkopper og deres byttedyr, som fluer og andre insekter, trives i støvede og rodede omgivelser. Ved at opretholde god hygiejne og regelmæssig rengøring kan du fjerne potentielle fødekilder og skjulesteder for edderkopper.
  2. Tæt alle sprækker og revner: Inspektion og tætning af sprækker og revner i dit hjem, især omkring døre, vinduer og fundamentet, kan forhindre edderkopper i at komme ind. Brug tætningsmiddel eller fugepasta for at forsegle disse områder.
  3. Fjern uønsket vegetation: Beskær eller fjern planter, der er for tæt på dit hjem, da de kan fungere som adgangsveje for edderkopper.
  4. Installer insektnet: Insektnet på døre og vinduer forhindrer edderkopper og andre insekter i at komme ind i dit hjem.
  5. Fjern edderkoppens byttedyr: Hvis du fjerner edderkoppens byttedyr som fluer, myg og andre insekter fra dit hjem, kan du reducere edderkoppens tilstedeværelse.

Ifølge biolog Frederik Leck Fischer er der nemlig opdaget en helt ny art i Danmark, der eftersigende skulle “kæmpestor”. Edderkoppen skulle være stor – fem til seks centimeter – med grønne, behårede ben.

Den har fået tilnavnet “Kæmpe Pighånden”, udtaler han til TV 2.

Sådan slipper du for edderkopper i hjemmet

Selvom edderkopper for mange er det rene skræk og rædsel, så er det vigtigt at huske, at edderkopperne bidrager positivt til naturens økosystem og faktisk er ret vigtige.

Er du fuldstændig og aldeles ligeglad med dette, og vil du for alt i verden gerne undgå dem i dit hjem, så er der nogle forholdsregler, du kan tage, for at undgå, at de kaster deres kærlighed (og spind) på netop dig.

Del artikel

Andre læser også