Gode arbejdscaféer i Odense: Disse 10 steder bør du kende

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Foto: Nelle's i Overgade.
Foto: Nelle's i Overgade.

Hvis du er en af dem, der nogle gange arbejder hjemmefra – eller hvis du studerer – så kan vi anbefale dig at læse med her. Vi har nemlig fundet frem til 10 gode arbejdscaféer i Odense.

Hvis du kender til flere, er du meget velkommen til at skrive dem i kommentarfeltet under Facebookopslaget.

Den Lille Smalle

Den Lille Smalle i Vestergade er en hyggelig coffee shop, som er perfekt til at sidde at arbejde på. Omgivelserne er lækre og hjemlige, og betjeningen er god. Her bliver der ikke kigget skævt, hvis man hiver computeren frem – og så er der gratis wi-fi. Og selvom der bliver spillet musik, er den ganske afdæmpet, så det ikke generer din koncentration.

Hvis du trænger til en forfriskning i løbet af dagen, er der masser at vælge imellem. Prøv f.eks. en af deres mange kaffevarianter eller deres lækre, hjemmebagte kanelsnegle.

Mandag til fredag holder Den Lille Smalle åbent fra 9-18, lørdag fra 9-17 og søndag fra 10-16.

Indretningen hos Den Lille Smalle er utroligt hyggelig og hjemlig.

Vestergade 5
5000 Odense C

Themsens Cafe & Fristelser

I Overgade ligger en gemt perle, som bestemt er værd at besøge! Udover at være super hyggelig er Themsens Cafe & Fristelser også et godt bud på en arbejdscafé. Du kan f.eks. vælge at sætte dig bagerst i caféen, hvor du forholdsvis uforstyrret kan koncentrere dig om at arbejde. Det er også værd at nævne, at betjeningen her er nærværende og venlig, og så kunne du jo time besøget med frokosttid, så du har en undskyldning for at smage en (eller flere) af caféens små fristelser. Du kan også lade op med en af deres mange øko-fairtrade kaffevarianter.

Bemærk, at Themsens Cafe & Fristelser har lukket om mandagen og søndagen. Men tirsdag til onsdag har de åbent fra 9-17, torsdag til fredag fra 9-19.30 og lørdag fra 9-15.

Themsens Cafe og Fristelser.

Overgade 32
5000 Odense C

SpeltFar

SpeltFar er en 100 procent økologisk café, som deler lokaler med den bæredygtige butik The Organic Club i Brandts Passage.

Selvom caféen deler lokaler med en butik, fortjener den stadig en plads på listen her. For stemningen er rolig og hjemlig, og du er sikker på en god og personlig betjening. Det er også et plus, at caféen er placeret ved et stort vindue, så du kan tage et kig ud på Brandts Passage, hvis du trænger til en pause i ny og næ. Caféen er dog ikke så stor, så du skal komme i god tid, hvis du vil nå at have en plads – især hvis det skal være i nærheden af en stikkontakt.

Hvis du trænger til en snack, kan du enten nyde en lækker kop kaffe eller kakao, eller du kan prøve SpeltFars populære avocadotoast med avocado, frisk mozzarella, frisk spinat, lækkert rugbrød og en snert af chili – 100 procent økologisk naturligvis.

Vær opmærksom på, at SpeltFar har lukket mandag og søndag. Caféen holder i stedet åbent fra 8.45-15 tirsdag til fredag og 11-15 lørdag.

Du kan læse mere om SpeltFar i vores artikel her.

Brandts Passage 27
5000 Odense

Fredo’s Coffee Right

Fredo’s er en lille, intim kaffebar i Brandts Passage, hvor du ganske uforstyrret kan sidde at arbejde eller læse. Caféens hyggelige indretning og gode baggrundsmusik betyder, at du føler dig hjemme med det samme, du træder ind ad døren. Desuden tilbyder Fredo’s gratis wi-fi, hvor koden står på bonen.

Du kan lade batterierne op med en af caféens lækre kaffevarianter eller en sandwich. Og hvis du har brug for endnu mere energi, kan du også prøve deres varme hvide chokolade med skumfiduser på toppen.

Fredo’s Coffee Right har åbent mandag til onsdag fra 10-18, torsdag til fredag fra 10-21.30 og lørdag til søndag fra 10-18.

Fredo’s Coffee Right.

Brandts Passage 31 G
5000 Odense C

Nelle’s

Du finder Nelle’s på hele fem lækre lokationer i Odense: I den hyggelige Overgade, ved Brandts i hjertet af Odense, midt i Munke Mose med udsigt ud over åen, i Storms Pakhus og i Borgernes Hus.

Alle Nelle’s caféer er utroligt hyggeligt indrettet, og der er for det meste ro til at arbejde. Men især caféen i Pantheonsgade/på Rosenbæk Torv kan anbefales, hvis du skal arbejde. Her kan du f.eks. gå op på 1. salen og sætte dig i en af de uforstyrrede kroge. Du kan også lade batterierne op med en lækker kop økologisk og Fairtrademærket kaffe og nyde udsigten ud over Amfipladsen. Også den forholdsvis rolige og uforstyrrede café i Overgade er idéel som arbejdscafé.

Det er også værd at nævne, at betjeningen på Nelle’s caféer er venlig og nærværende, og du føler dig med det samme hjemme, når du træder indenfor. Desuden holder Nelle’s caféer åbent fra klokken 8 (undtagen Storms, der åbner klokken 11) og Pantheonsgade og Overgade holder åbent til minimum klokken 22, så du har masser af tid til at fordybe dig i arbejdet.

Endelig skal det siges, at du på Nelle’s caféer kan logge på deres gratis wi-fi.

Nelle’s i Overgade.

Overgade 21A, Rosenbæk Torv 1A, Filosofgangen 30 og Seebladsgade 21 (Odense Street Food i Storms Pakhus), Østre Stationsvej 15 (Borgernes Hus)
5000 Odense C 

Café Fleuri

Udefra gør den økologiske Café Fleuri ikke meget væsen af sig, men når du træder indenfor, bliver du mødt af den hyggeligste personlige indretning. I loftet hænger en stor, flot lysekrone, og indretningen bærer præg af gamle, rustikke møbler. Som arbejdscafé er Fleuri ideel, fordi stemningen er rolig og hjemlig, og du kan sidde forholdsvis uforstyrret med dit arbejde eller studie.

Hvis du bliver lækkersulten, kan du f.eks. nyde et hjemmelavet stykke kage – økologisk naturligvis.

Om sommeren kan vi anbefale dig at tage arbejdet med ud i Café Fleuris frodige gårdhave og nyde en kop friskmalet, økologisk kaffe i solen.

Café Fleuri holder åbent mandag til fredag fra 10.30-17.30, lørdag fra 10-15 og søndag fra 11-15.

Her ses bl.a. Café Fleuris fantastiske gårdhave.

Nørregade 28
Odense C

Riceteria

Riceteria er en super charmerende café i hjertet af Odense, som er en fryd for både øjnene og smagsløgene. Det er svært ikke at blive inspireret, når man sidder i caféens farverige univers og drikker sin kaffe eller kakao af RICE’s flotte, farverige kopper. Derudover er der gratis wi-fi og en nærværende og smilende betjening.

Du kan vælge at sidde på en af stolene eller slå dig ned i en af caféens bløde sofaer. Og hvis du bliver sulten, tilbyder Riceteria et væld af lækkerier – både sunde retter og lidt til den søde tand.

Det farverige Riceteria.

Mageløs 1
5000 Odense C

Borgernes Hus

I det nye Borgernes Hus finder du bl.a. Hovedbiblioteket, og hvis du tager derind for at arbejde eller læse, kan du også besøge en af husets to caféer: Nelle’s og Hav a Java. Nelle’s ligger i stueetagen, og Hav a Java ligger på 2. salen. Vi har allerede skrevet lidt om Nelle’s, men Hav a Java er en hyggelig café med udsigt ud over Østre Stationsvej. Du kan enten sætte dig ved et af bordene eller i en af sofaerne og få lavet dit arbejde. Bliver du sulten eller tørstig undervejs, serverer Hav a Java både kaffe, smoothies og mindre måltider. Du finder deres menukort her.

Mandag til fredag holder Borgernes Hus åbent fra 8-21, og i weekenden har de åbent fra 10-16.

Vil du vide mere om Borgernes Hus, kan du læse mere i vores artikel her.

Borgernes Hus.

Østre Stationsvej 15
5000 Odense C

StudieStuen

Hvis du er studerende, er StudieStuen i den hyggelige Nedergade det perfekte sted til både at læse og mødes med studiegruppen. Omgivelserne er hjemlige, og som de selv siger, så er der ingen travl cafémusik eller tyssende bibliotekarer.

I StudieStuen kan du også købe og sælge bøger, og så kan du og din studiegruppe lade batterierne op med kaffe, te og lidt snacks.

StudieStuen holder åbent fra 10-18 mandag, onsdag og fredag, fra 10-21 tirsdag og torsdag, og fra 10-16 lørdag og søndag.

StudieStuen.
Nedergade 12
5000 Odense C 

Studenterhus Odense

Hvis du er studerende, er Studenterhus Odense også et godt bud på et arbejdssted. Her har de studiezoner, som er ideelle til at læse eller lave gruppearbejde i, og der er også et caféområde til at lade kræfterne op. Hvis du medbringer dit studiekort, får du rabat i caféen.

Om sommeren kan du også sidde udenfor og nyde solen, samtidig med du knokler.

Studenterhus Odense holder åbent mandag-onsdag fra 10-22, torsdag til lørdag fra 10-00.00 og søndag fra 12-18.

Studenterhus Odense.

Amfipladsen 6
5000 Odense C

Anden kommer snart igen til Odense: Stadig billetter til ekstra forestilling

Skrevet af: Redaktionen
Foto: PR
Foto: PR

Da Anders ’Anden’ Matthesen meldte et helt nyt show ud straks efter sit jubilæumsshow sidste år, troede man næsten ikke egne øjne og ører.

Normalt bruger komikere op til et år på at forberede et nyt show, men Anden kan sit håndværk, og er taget på turné med showet “Anden bringer ud”.

I februar slog han vejen forbi ODEON og Odense med “ANDEN bringer ud” foran en proppet sal.

Her satte han atter en tyk streg under, at han lige nu er Danmarks ubestridte comedy-konge.

Især når han også med biograffilmen Ternet Ninja er godt i gang med at slå samtlige bio-rekorder i landet.

Da man anede, at første show i Odense blev udsolgt, så annoncerede man en ekstra forestilling.

Derfor rammer Anden igen Odense om små tre uger.

Det sker tirsdag d.16 april, og da MigogOdense tjekkede mandag var der stadig rigeligt med billetter tilbage.

Tilbage til rødderne

Her går han på scenen med et helt nyt stand up-show, der fører ham tilbage til rødderne med klassisk stand up – bare Anden og en mikrofon, uden dikkedarer.

Det nye show indeholder nemlig skrevet materiale gennem de seneste par år, som endnu ikke har været brugt i et af hans mange shows.

Den nye tour bryder dermed op til flere tendenser fra hans tidligere shows, da der også vil være flere lokale spillesteder på plakaten ud over de store spillesteder som eksempelvis ODEON.

Modsat Anders Matthesens tidligere shows vil de nye stand up-aftener ændre sig fra aften til aften i indhold og stil, og det vil have karakter af at ’møde folk, der hvor de er’.

Derfor er det ikke nødvendigvis de samme jokes, som Anden lirede af i Odense i februar.

Anmelderne har ikke overraskende også været begejstret for ANDEN bringer ud.

Hvad: Anden Bringer Ud
Hvor: ODEON
Hvornår: 16. april kl. 20.00
Billetter kan købes her

Madanmeldelse af Thaiger: Ambitiøs og flot restaurant med plads til forbedringer

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen
Foto: Thaiger.nu
Foto: Thaiger.nu

Gastromand er en af Danmarks største madblogs og er medejere af MigogOdense. De anmelder bl.a. mad for MigogOdense.

Tilbage i januar skrev vi om åbningen af Odenses nye thairestaurant: Thaiger.

Med fokus på autenticitet og smag slog de dørene i Kongensgade op i slutningen af januar, og jeg har bare ventet på muligheden for at komme derind.

Med mulighed for både frokostservering, aftenservering og take-away burde der være masser af muligheder for at teste stedet af. Der skulle dog alligevel gå knap to måneder, før det endelig lykkedes.

Udefra ser Thaiger ganske indbydende ud.

Pæne lamper og flot interiør præger det aflange lokale, og når man kommer indenfor, ser det stadig pænt og rart ud.

Der er malet tigere på væggene med hints til stedets navn.

Alt i alt vil jeg sige, at det er en ret vellykket indretning, og det hele giver en god stemning.

Menukortet hos Thaiger er fyldt med mange forskellige retter.

Der er alt lige fra snacks og appetizers til supper, nudelretter, salater og wokretter.

Så der burde være alle muligheder for at prøve noget forskelligt, eller måske bare din yndlingsthairet.

På drikkevarefronten er der også mulighed for lidt forskelligt.

Bobler, vin, øl og cocktails er at finde på kortet.

Et helt ok udvalg, og noget for enhver – uden at det prismæssigt stikker helt af.

Mix plate med snacks

Vi beslutter at lægge ud med Thaiger food mix, som består af fire forskellige snacks. På det aflange fad finder vi kyllinge-satayspyd, grøntsagsforårsruller, hotwings og en fish cake.

Du får fire forskellige snacks når du bestiller en Thaiger Food Mix.

 

Til snacks får vi også to slags dip – en sur/sød sovs og en lidt chunky peanutdip.

Vi starter med kyllingespydet, som må siges at være lidt småtørt.

Her bliver peanutdippen strengt nødvendig, men den er til gengæld også meget velsmagende.

Bagefter afprøves fish caken, som også kaldes for “tord man pla”.

I modsætning til kyllingespydet, så smager fish caken virkelig af noget, så nu begynder det at ligne noget.

Forårsrullerne er dejligt sprøde, som den slags nu en gang skal være.

Desværre er smagen lidt flad og sur/sød-dippen skal i spil, for at der sker noget for mine smagsløg.

Den sidste snack er hotwings. De er paneret og dejlig sprøde og saftige indeni.

I bund og grund kunne jeg have nøjes med to slags snacks i stedet for fire, eftersom to af dem ikke rigtigt gjorde noget for mig, rent smagsmæssigt.

Dippene havde en god smag, og der var heldigvis ikke for lidt af dem.

Det hele skylles ned med en dejlig IPA fra det bornholmske bryggeri Svaneke Bryghus.

Så en lidt shaky start, og oplevelsen bliver også lidt mere øv, når man sidder tilbage med fedtede fingre og så skal prøve at tørre dem i en lidt for lille serviet.

En vådserviet havde været rart efter en gang fingermad.

Store hovedretter proppet med smag

Vi går fra snacks til hovedretter.

Vi ryger på to forskellige: en pad thai med kylling og en rød karry med and.

Til alle wok- og karryretter serveres der ris. Karryretten med and har en rigtig lækker smag.

Den er både syrlig, sød og stærk – måske for nogen lige til den søde side, men jeg kan virkelig godt lide den.

Den både ligner og smager af rød karry. Anden passer rigtig godt i retten og både fedtkant og kød er smagfuldt, men som bordskikken er i Thailand, så er der ikke knive på bordet.

Det gør altså, at de her skiver andekød er lidt store at jonglere med.

En kniv havde været et godt redskab, da jeg ikke helt har fat i teknikken med at bruge ske som skæreværktøj.

Hvis du som jeg synes, at det er lidt voldsomt at proppe en hel skive kød i munden, så beder du bare om en kniv – personalet kommer gerne med en.

Kæmpe fad med Pad Thai med kylling. Rigeligt til en person.

 

Den anden hovedret er en af Thaigers nudelretter – en Pad Thai.

Også i denne ret skuffer smagen ikke, og den hænger ved længe.

Nudlerne har en god konsistens og et fint bid, og alle de sprøde elementer passer godt ind i retten.

Vi er helt klart i en over-middel Pad Thai, men måske en lille frisk salat ved siden af kunne have været på sin plads.

Det måtte de i hvert fald gerne smide med eller i de mindste anbefale som tilkøb.

Det skal dog siges, at jeg overhørte personalet flere gange anbefale forskellige ting på menukortet, så mon ikke det bare skal blive mere rutine for de ansatte.

And i rød karry serveret med ris til. Super lækker smag.

 

Kaffe og dessert

Vi slutter af med kaffe/te og en dessert. Den ene dessert er chokoladekage med sorbet.

På papiret en god idé, men den skuffer, eftersom kagen er tør.

Til gengæld er kokossorbetten lækker, og de forskellige sprøde elementer er også dejlige i desserten.

Havde kagen været god, så havde oplevelsen også været derefter – men her fejler den desværre.

Chokoladekage med sorbet.

 

Den anden dessert, vi får, er tre slags is. En frisk dessert med god smag, men lidt for simpel.

Der mangler finesse i anretningen på begge desserter, og derfor bliver det hele lidt for letkøbt.

Tre slags is.

 

Min medspisers jasminte er, som den skal være, men jeg synes, min espresso er lidt kedelig – især set i forhold til prisen på 39 kr.

Det er en skam, for det virker ellers til, at der er styr på drikkevarerne.

Deres hjemmelavede limonade med ingefær og lime er intet mindre end fantastisk, så standarden skal gerne kunne holdes over hele linjen.

Smagen holder, udtrykket halter

Der er ingen tvivl om, at Thaiger har styr på smagene på retterne, og man kan komme langt på smag alene.

Jeg synes blot, det er ærgerligt, at det visuelle ikke helt følger med smagen.

Det føles lidt som om, at tingene bare bliver kastet på noget flot keramik, og så kører bussen.

F.eks. er risene bare serveret i en skål. Ikke mange friske urter på retterne. Isen til desserten er nærmest også bare kastet på.

Man kunne godt have pyntet lidt, så det visuelle udtryk gjorde retterne endnu mere appetitlige.

Jeg er med på, at der kan være udfordringer med at anrette karryretter på en flot måde, men det kan godt gøres pænere, så hele oplevelsen emmer af lækkerhed.

God størrelse på retterne og rigtig god smag i især hovedretterne viser helt klart et potentiale, men pas på det ikke bliver en restaurant, som bare serverer dyr take-away på fancy keramik.

Hvad: Thai-restaurant Thaiger
Hvor: Kongensgade 40 (indgang ved Grønnegade), 5000 Odense C

Smag løs på det bedste: Rosé Festival Odense lancerer spændende nyhed

Skrevet af: Michael Qureshi
Rose Festival
Rose Festival

Det regner og stormer i hele Danmark i disse dage.

Det milde forår og især den kommende sommer virker alt for langt væk.

Men så er det godt, at der er gode oplevelser at se frem til.

Og er der noget, som virkelig får os i godt humør, så er det tanken om at sidde med et glas iskoldt rosé i lunt vejr.

Hvad så med at tænke på en hel dag fyldt med rosé i glasset i flere timer – og mange forskellige?

Flere nye udstillere på holdet

Når Rose Festival Odense for andet år i træk den 11. maj 2019 inviterer til en dag i roséns tegn er det med flere ny udstillere på holdet – heriblandt den ungarske vinforhandler Pa TrioVin.

Den 11. maj 2019 danner Brandts Klædefabrik igen rammen om festivalen, der byder på god stemning, feststemte gæster og ikke mindst boblende rosé i lyserøde nuancer.

I 2018 var festivalen en kæmpe succes, hvor unge som ældre mødtes på tværs af generationer i roséns univers.

Den 11. maj 2019 har du mulighed for at (gen)opleve en uforglemmelig dag, både hvad angår stemningen, og ikke mindst festivalens kærlighed til rosévinen.

Overset vinperle i Ungarn

I år præsenterer 15 udstillere, deres bud på, hvad du skal drikke på terrassen, når sommeren banker på.

Blandt gengangerne fra sidste år som Vinens Verden og Selmer Vin er et nyt ”ansigt” at finde blandt udstillerne på torvet i Brandts Klædefabrik, nemlig vinforhandleren Pa TrioVin.

Pa TrioVin er en ungarsk vinforhandler, som har ekspertise i at udvælge den gode og til tider ukendte vin fra Ungarn.

Pa TrioVin bliver dermed den første udstiller til Rosé Festival Odense, der serverer rosé produceret i Ungarn.

Den ungarske vin er en overset perle iblandt Frankrigs, Spaniens, Australiens og USA´s vinsortimenter.

Men i løbet af de seneste år, har det ungarske vinmarked udviklet sig i en positiv retning, og er på vej til igen at blive et kendt vinmarked, som det var tilfældet mange år tilbage.

Vil udbrede folks kendskab til rosé

Ungarn er især kendt for sine mousserende vine, men også rosévinen er ved at indtage sin plads på markedet.

Rosé Festival Odense glæder sig til at kunne byde festivalens gæster på et glas ungarsk rosé, og samtidig synliggøre, at rosévin produceres og drikkes på globalt plan.

“Hos Rosé Festivalen Odense ser vi det som en stor ære at kunne være med til at udbrede folks kendskab til rosévinen – også uden for Danmarks grænser.

Vi er meget glade for at kunne byde Pa TrioVin velkommen på holdet”, udtaler medarrangør af Rosé Festival Odense, Jakob Søfelde-Hansen.

Hvad: Rosé Festival Odense
Hvornår: Lørdag d. 11. maj kl. 12.00
Hvor: Brandts Klædefabrik
Billetter her

Facebook-event her