Gode idéer efterlyses: 2,2 mio. kr. uddeles til Odenses lokalområder

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Nigel Swales
Foto: Nigel Swales

Vi kan allesammen blive enige om, at Odense er en skøn by at bo i.

Men der er selvfølgelig også altid ting, der kan blive bedre.

Du har nu en helt unik mulighed for at have indflydelse på, når Center for Civilsamfund er klar til at uddele hele 2,2 millioner kroner ud over Odenses lokalområder til glæde og gavn for fællesskabet.

Pengene bliver fordelt på 10 portioner á 220.000 kroner, som går til gode idéer og projekter i Borgerne Bestemmer 2019.

Vi vil gerne have stærke og aktive lokalområder, og med “Borgerne Bestemmer” understøtter vi, at engagerede borgere kan gøre deres bydel bedre.

Gennem årene er mange spændende idéer blevet gjort til virkelighed på denne måde, og jeg tvivler ikke på, at vi får en masse gode ansøgninger, for Odense er kendetegnet af mange dygtige og engagerede ildsjæle,” siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) i en pressemeddelelse. 

Gode idéer efterlyses

Tidligere har man støttet mange forskellige projekter – lige fra naturlegepladser, skaterparker, multibaner, bænke, bistader, badebroer, svævebaner og en pizzaovn.

For at få del i pengene i dit lokalområde kræver det dog, at du danner en lokalt forankret arbejdsgruppe.

“Forestil dig en gruppe mennesker – en styregruppe – der sammen brænder for at udvikle deres lokalområde. Det kan f.eks. være et fællesskab på mindst 5 personer bestående af repræsentanter fra foreninger, institutioner og individuelle ildsjæle.

Styregruppen skal søge om deltagelse i “Borgerne Bestemmer” 2019. Det er vigtigt at forstå, at det ikke er meningen, at de selv skal byde ind med konkrete idéer.

De skal i stedet have lyst til at bidrage til, at lige netop deres lokalområde får en pose penge til udvikling.” forklarer Rosanna Beth Sloth, der er projektleder i Odense Kommunes Center for Civilsamfund.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Migogodense (@migogodense) den

Sådan ansøger du

Hvis man ønsker at deltage i “Borgerne Bestemmer”, kan den motiverede ansøgning sendes fra den 11. marts – og inden mandag den 15. april kl. 12 – via et ansøgningsskema på www.odense.dk/borgernebestemmer.

Blandt alle ansøgninger udvælges de ti bedste, som hver får 220.000 kr.

Styregruppens opgave er efterfølgende at gøre medborgerne i lokalområdet opmærksom på den nye pulje, så flest muligt kan byde ind med idéer og forslag til projekter.

Hvilke idéer, der i sidste ende skal finansieres af puljen og realiseres, udvælges ved en demokratisk afstemning.

Valgdagen, som den hedder, arrangeres af styregruppen, og alle i området må stemme. Man skal dog være mindst 10 år for at kunne stemme.

“Det fantastiske ved “Borgerne Bestemmer” er, at det er styregrupperne og borgerne selv, som styrer udviklingen af de lokale initiativer.

Center for Civilsamfund understøtter styregrupperne og efterfølgende idéstillerne, men det hele drives af borgere, som kender deres lokalområde og ved, hvad der er behov for,” siger Rosanna Beth Sloth.

Du kan læse mere om Borgerne Bestemmer lige her.

Klog manøvre gør det muligt: Odense Blomsterfestival vender stærkt tilbage i 2020

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Odense Blomsterfestival
Foto: Odense Blomsterfestival

Odense Kommune skærer hårdt på budgettet til kulturen i Odense.

Det betyder blandt andet, at tilskuddet til Odense Blomsterfestival forsvinder, og det kunne have ramt den populære festival hårdt.

Men Odense Blomsterfestival bliver fremadrettet en del af H.C. Andersen Festival, og det betyder, at niveauet holdes også i 2020.

Det skriver Fyens.dk.

Har længe været i dialog

Man har længe været i dialog om at smelte de to festivaler sammen, og med kommunens spareplan, så var det en naturlig vej.

“Blomsterfestivalen er vigtig for byen, og ved at lægge de to festivaler sammen kunne vi spare 400.000 kroner på driftsomkostningerne.

Målet har været at optimere, så publikum får den bedste oplevelse, og det tror jeg på lykkes.

Vi vil gerne flytte lidt flere begivenheder fra blomsterfestivalen ind i ugen for HCA Festivals og prøve at sikre, at så meget af det, der bygges op, kan blive. Jeg synes, der opstår en sær tomhed under festivalen, når man fjerner blomsterdekorationerne,” siger festivaldirektør i H.C. Andersen Festivals Peter Bøgholm til Fyens.

Foto: CurlyCurlyDK

Kronprinsesse Mary som protektor

Odense Blomsterfestival har også en høj stjerne i det danske kongehus.

De seneste syv år siden 2012 har Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary været protektor for Odense Blomsterfestival.

De seneste år har hun også prioriteret at komme til Odense for at åbne Blomsterfestivalen.

Siden 1999 har vi år efter år haft den smukke og populære blomsterfestival her i Odense.

Hvert år i august forvandles det centrale Odense til én stor urban have med fortryllende blomstermiljøer.

Op mod 240.000 gæster besøger hvert år Odense for at beundre de mange blomsterudsmykninger i byen. Man estimerer, at der i alt bruges omkring 100.000 blomster under festivalen.

Fejrer 160 års fødselsdag: Albani inviterer til gratis brunsviger og jubilæumsøl

Skrevet af: Redaktionen
De to nye øl fra Albani
De to nye øl fra Albani

Er der noget, vi er stolte af her i Odense, så er det OB, Albani og brunsvigeren.

Så det giver sig selv, at Albani skal fejres, når man officielt fejrer 160 års fødselsdag om små tre uger.

Den 7. november 1859 satte Theodor Schiøtz den første bryg over på Albani og grundlagde dermed det der skulle blive fynboernes foretrukne bryggeri i generationer.

Det fejres selvfølgelig på nøjagtig samme dato, her 160 år senere, hvor Albani Bryggerierne inviterer til gratis brunsviger og jubilæumsøl.

Det hele foregår torsdag den 7. november 2019 kl. 16.00 – 21.00 på Anarkist – Beer & Food Lab.

Gratis brunsviger, rundvisning og ølsmagning

Her er der gratis fødselsdagsbrunsviger til de 300 første gæster samt en jubilæumsøl. Derudover kan man for en 50’er komme med på en eksklusiv rundvisning på Albani, hvor billetten naturligvis også inkluderer en valgfri øl.

Fødselsdagen rundes af en med en spændende ølsmagning, som man også kan deltage i for en rund 50’er.

Ølsmagning med brygmester Daniel Bjørk fra kl. 19.00 – 21.00: Daniel tager jer med på en smagfuld rejse ud i nørderi om øl, når han dykker ned i Albanis jubilæumsbryg, Anarkists og øllets historie samtidig med, at der smages på et udvalg af spændende øl brygget på bryggeriet i Odense.

Arrangørerne melder om begrænsede antal pladser.

Du kan booke plads til rundvisning via dette link

Du kan booke plads til ølsmagning via dette link

Udsolgt i flere byer: Lars Hjortshøj kommer til Odense med nyt one-man show

Skrevet af: Michael Qureshi

Lars Hjortshøj har rundet de 50 år, og er ikke længere tv-vært i bedste sendetid.

Men han har stadig et brandvarmt navn, hvilket man kan se på billetsalget til hans nuværende Danmarksturné.

Hjortshøj er rundt i hele landet med sit nye One-man show “Plan B”, hvor der er udsolgt i byer som Aalborg, Esbjerg og i København.

I november kommer den erfarne komiker så til Odense over to dage på Magasinet. Det sker fredag d. 19. november og lørdag d. 20. november, og der er stadig billetter i salg til showet.

Har solgt huset og købt sportsvogn

Hjortshøj er de seneste år især kendt for sin rolle i Klovn-serien samt filmene af samme titel.

Lars Hjortshøj har en Plan B. Et show der handler om alt det, man finder, når man leder efter noget andet.

Siden dengang har Lars rundet de 50, børnene er gamle nok til at forlade reden, han har solgt huset, aflivet katten, købt sportsvogn og natklub – og er helt klar til et storbyliv i sus og dus.

Nu skal han bare lige have forklaret børnene, at de er gamle nok til at flytte hjemmefra! Hvis ikke det lykkes, så har Lars Plan B klar.

“Livet går sjældent som planlagt. Heldigvis.

Jeg har lagt mange planer. Forsøgt at tilrettelægge og kontrollere. Men hver gang, jeg tror, jeg har styr på tilværelsen, sker der altid noget andet.

Som regel er det andre mennesker, som ødelægger det hele for mig. De griber forstyrrende ind og minder mig om de vigtige ting i livet,” siger Lars Hjortshøj om hele temaet for showet.

Hvad: Lars Hjortshøj – Plan B
Hvornår: Fredag d. 22. november og lørdag d. 23. november
Hvor: Magasinet
Billetter her