Gode idéer efterlyses: 2,2 mio. kr. uddeles til Odenses lokalområder

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Nigel Swales
Foto: Nigel Swales

Vi kan allesammen blive enige om, at Odense er en skøn by at bo i.

Men der er selvfølgelig også altid ting, der kan blive bedre.

Du har nu en helt unik mulighed for at have indflydelse på, når Center for Civilsamfund er klar til at uddele hele 2,2 millioner kroner ud over Odenses lokalområder til glæde og gavn for fællesskabet.

Pengene bliver fordelt på 10 portioner á 220.000 kroner, som går til gode idéer og projekter i Borgerne Bestemmer 2019.

Vi vil gerne have stærke og aktive lokalområder, og med “Borgerne Bestemmer” understøtter vi, at engagerede borgere kan gøre deres bydel bedre.

Gennem årene er mange spændende idéer blevet gjort til virkelighed på denne måde, og jeg tvivler ikke på, at vi får en masse gode ansøgninger, for Odense er kendetegnet af mange dygtige og engagerede ildsjæle,” siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) i en pressemeddelelse. 

Gode idéer efterlyses

Tidligere har man støttet mange forskellige projekter – lige fra naturlegepladser, skaterparker, multibaner, bænke, bistader, badebroer, svævebaner og en pizzaovn.

For at få del i pengene i dit lokalområde kræver det dog, at du danner en lokalt forankret arbejdsgruppe.

“Forestil dig en gruppe mennesker – en styregruppe – der sammen brænder for at udvikle deres lokalområde. Det kan f.eks. være et fællesskab på mindst 5 personer bestående af repræsentanter fra foreninger, institutioner og individuelle ildsjæle.

Styregruppen skal søge om deltagelse i “Borgerne Bestemmer” 2019. Det er vigtigt at forstå, at det ikke er meningen, at de selv skal byde ind med konkrete idéer.

De skal i stedet have lyst til at bidrage til, at lige netop deres lokalområde får en pose penge til udvikling.” forklarer Rosanna Beth Sloth, der er projektleder i Odense Kommunes Center for Civilsamfund.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Migogodense (@migogodense) den

Sådan ansøger du

Hvis man ønsker at deltage i “Borgerne Bestemmer”, kan den motiverede ansøgning sendes fra den 11. marts – og inden mandag den 15. april kl. 12 – via et ansøgningsskema på www.odense.dk/borgernebestemmer.

Blandt alle ansøgninger udvælges de ti bedste, som hver får 220.000 kr.

Styregruppens opgave er efterfølgende at gøre medborgerne i lokalområdet opmærksom på den nye pulje, så flest muligt kan byde ind med idéer og forslag til projekter.

Hvilke idéer, der i sidste ende skal finansieres af puljen og realiseres, udvælges ved en demokratisk afstemning.

Valgdagen, som den hedder, arrangeres af styregruppen, og alle i området må stemme. Man skal dog være mindst 10 år for at kunne stemme.

“Det fantastiske ved “Borgerne Bestemmer” er, at det er styregrupperne og borgerne selv, som styrer udviklingen af de lokale initiativer.

Center for Civilsamfund understøtter styregrupperne og efterfølgende idéstillerne, men det hele drives af borgere, som kender deres lokalområde og ved, hvad der er behov for,” siger Rosanna Beth Sloth.

Du kan læse mere om Borgerne Bestemmer lige her.

Kan ikke “reddes”: Rema 1000 lukker butik i Odense

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto
PR-foto

I år 2018 var danskerne ikke i tvivl.

Rema 1000 er vores foretrukne supermarked. Her scorede den norske kæde højeste karakterer i en brancheindex analyse.

I løbet af 2019 har den populære kæde også kun øget ekspansionen i landet.

Nu har man dog truffet en beslutning om at lukke en af deres dagligvarebutikker i Odense. Der er tale om Rema 1000 på Middelfartvej 123 i Bolbro.

Renovering giver ikke mening

Efter 22 år i drift har Rema 1000 vurderet, at den ikke kan reddes og gøre mere moderne i forhold til deres fremtidige krav til kædens butikker.

Det oplyser Rema 1000 i en pressemeddelelse.

“Vi har vurderet at en investering i en gennemgribende renovering ikke giver mening, butiksanlæggets alder taget i betragtning. Derfor er vi endt med tage beslutningen om, at butikken skal lukke,” forklarer regionschef hos Rema 1000, Lars Dybdal.

Rema 1000 meddeler samtidig, at de åbner deres næste butik i Odense i april.

Den kommer til at ligge på Rugårdsvej, og personalet i Bolbro-butikken vil blive tilbudt at søge job i den nye butik.

Odense vil efter lukningen af Bolbro-butikken have 11 supermarkeder i Odense-området.

Charmetrold har indtaget Odense: Ny hansøløve skal på vigtig mission

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Odense Zoo
Foto: Odense Zoo

I dag kunne gæsterne i Odense Zoo hilse på et helt nyt bekendtskab.

En hansøløve er flyttet fra Tyskland, nærmere betegnet Stuttgart, til Odense. Planen var, at han lige skulle bruge nogle dage i buret for sig selv for at vænne sig til nye omgivelser.

Men allerede i løbet af fredagen var han i fuldt firspring. Han kommer sandsynligvis til at hedde Pedro, oplyser Odense Zoo til MigogOdense.

Skal hjælpe med unger til Zoo

Det er faktisk ni år siden, at Odense Zoo sidst havde en hansøløve i anlægget, og nu er planen, at når charmetrolden om et par år er kønsmoden, så skal han på en vigtig mission.

Opgaven lyder nok ikke så slem. For han skal være behjælpelig med at skaffe søløveunger til Odense Zoo, og der er to hunsøløver at gå i “krig” med.

Odense Zoo lover desuden, at der snart kommer videoer med den nye unge hansøløve, og ellers er man velkommen til at kigge forbi i weekenden og “møde” Pedro.

Brun sovs i lange baner: Burger Anarchy fejrer fødselsdag med særlig burger

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Storms Pakhus/Jannik Meyer
Foto: Storms Pakhus/Jannik Meyer

Et af Odenses bedste burgersteder fylder år, og det skal selvfølgelig fejres.

Burger Anarchy åbnede en afdeling i Storms Pakhus for to år siden, og det fejrer de hele dagen i morgen.

For lørdag den 18. januar inviterer de til fødselsdagfest fra kl. 11.00 til 22.00 med gratis brunsviger og gode tilbud på deres Birthday Special burger.

Burgeren er ekstra saftig og indeholder to bøffer, to slags ost og BA’s hjemmelavede brune sovs – alt dette til en pris på 120 kr i dagens anledning.

Vil du også sikre dig et stykke brunsviger, er det en god idé at tage ned til streetfood-boden på Storms Pakhus allerede ved 11-tiden, før alt bliver spist.

En af Odenses bedste

Sidste år blev Anarchy’s burgere kåret blandt Odenses bedste, da den store internationale rejseportal Big 7 Travel rejste rundt for at finde landets bedste burgere.

De skrev bl.a., at de usædvanlige ingredienser – der inkluderer vildesvinekød og Applewood cheddarost – vil “blow your mind”.

Læs mere om fødselsdagsfejringen her.

Hvad: 2-års fødselsdagfest på Burger Anarchy Streetfood med brunsviger og Birthday Special burger

Hvor: Storms Pakhus, 5000 Odense

Hvornår: 18. januar, kl. 11.00-22.00