Gode nyheder fra Odense Letbane: Central vej åbnes op igen i begge retninger

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto: Odense Letbane
PR-foto: Odense Letbane

Fra på søndag d. 15. december kan bilister igen køre i begge retninger på Nyborgvej.

Letbaneskinnerne og kantstenen imellem letbanen og vejbanen nu er anlagt, så der er plads til en vejbane både ind og ud af byen.

Arbejdet med at anlægge letbanen og dens tre stationer på Nyborgvej startede i foråret 2019, og er planlagt til at være afsluttet efter sommerferien 2020.

Skal plantes træer

Når letbanens installationer er på plads, bliver signaler, kørestrøm, elektroniske informationstavler og en lang række øvrige tekniske installationer testet.

Til sidst bliver den sidste finish lavet, hvor entreprenøren sår græs imellem skinnerne, planter træer på stationerne og lægger de sidste fliser på perronerne, inden letbanetogene bliver prøvekørt og letbanen åbner i efteråret 2021.

Andre gode nyheder startede allerede i går torsdag d. 12. december.

Her åbnede alle baner i krydset, hvor Niels Bohrs Alle og Campusvej møder hinanden, da arbejdet med at lægge skinner i den første halvdel af krydset nu er afsluttet.

Skinnearbejdet er gået hurtigere end planlagt, derfor vil der frem til 6. januar være pause i arbejdet, inden der graves ud til skinner i anden halvdel af krydset.

Til april 2020 skal letbanen efter planen være færdigbygget på Campusvej og Niels Bohrs Alle.

Derefter laves den sidste finish, hvor der blandt andet sås græs imellem skinnerne og plantes træer på stationerne, inden letbanetogene prøvekøres og letbanen åbner i efteråret 2021.

Aften- og natarbejde varsles

I uge 51 varsles der dog aften- og natarbejde på Nyborgvej.

Natten til tirsdag, onsdag og torsdag i uge 51 bliver der fjernet afspærring og asfalt langs kantstenen på Nyborgvej.

Arbejdet bliver udført på strækningen fra Palnatokesvej til Ejbygade. Samtidig bliver der støbt beton omkring skinnerne på strækningen mellem Ejbygade og Ejby Møllevej.

Entreprenørerne arbejder i tidsrummet mellem klokken 20.00 og 05.00 alle tre nætter.

Arbejdet bliver udført om aftenen og natten for at genere trafikken mindst muligt. Men der kan opstå kø, når gravemaskiner og lastbiler flytter asfalt og afspærringer.

Derfor anbefales det, at bilister finder alternative ruter eller helt prøver at undgå at køre på strækningen de tre nætter.

Da arbejdet bliver udført fra vejbanerne, kan beboere opleve roterende blink og støj fra maskinerne.

Når du er sulten for sjov: Kom til kæmpe åbningsfest i KiMS Outlet

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: KIMS
Foto: KIMS

Når du er sulten for sjov.

Reklame-sloganet over dem alle, behøver næppe nogen nærmere introduktion, og det gør figuren bag heller ikke.

Chipskongen Jørgen har været en fast del af KiMs – og danskernes sendeflade – siden 1998, og her 22 år senere er han klar til at gå på pension.

Nu får du mulighed for at sige farvel og tak til Jørgen, når den nye KiMs Outlet slår dørene op i Odense til en stor åbningsfest fredag den 31. januar fra kl. 14.00 til 20.00.

KiMs Outlet går de ind for “undgå snackspild”, så her finder du sprøde tilbud på chips, snacks, nødder, chokolade og dip, der f.eks. har kort holdbarhedsdato eller skønhedsfejl i emballagen.

Sprøde tilbud og smagsprøver

Når Chipskongen er involveret, går tingene sjældent stille for sig, og åbningen af outlet-butikken er ingen undtagelse.

Efter butikkens indvielse kl. 14.00, kan man mellem 14.00-15.00 få taget billeder med Jørgen og hilse på ham en sidste gang før hans pension er en realitet.

Derudover vil der være sprøde tilbud, sjove konkurrencer og masser af smagsprøver på chips og nødder.

Læs mere her.

Hvad: Åbningsfest i KiMs Outlet

Hvor: Ejlskovsgade 13, 5000 Odense

Hvornår: 31. januar, kl. 14.00-20.00

Quiz, kaffe og kage for de morgenfriske: Odense Aafart holder Nostalgi-quiz på vandet

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Odense Aafart.
Foto: Odense Aafart.

Foråret er praktisk talt rundt om hjørnet, hvis du spørger os, og så er det jo passende at begynde at glæde sig til nogle af årstidens mange aktiviteter.

Nogen, der allerede har en masse planlagt for odenseanerne, er Odense Aafart, som snart starter bådene op til en ny sæson på Odense Å.

I år bliver det med et særligt tiltag for de morgenfriske, når der fra den 5. maj kl. 10.00 – og hver efterfølgende tirsdag, onsdag og torsdag i hele maj måned – afholdes “Nostalgi-quiz”.

Odense Aafart lover, at formiddagssejlturerne bliver indbegrebet af forårshygge med kaffe, kage og quiz – og forhåbentligt masser af solskin.

Nostalgiske spørgsmål om Odense

Inden afgang får gæster udleveret et ark med spørgsmål, der omhandler Odense by, betydningsfulde personer fra Odense samt historien bag Odense Å, og så er det ellers bare i gang med at quizze.

Undervejs kan man nyde en kop kaffe, der er inkluderet i prisen og også tilkøbe et stykke kage.

Er man god til at quizze og har styr på sin lokalhistoriske paratviden, kan man vinde nogle af de fine præmier, som er på højkant.

Deltagere bestemmer selv, om de vil quizze alene eller i en gruppe.

Billetter koster 95 kr og kan købes her.

Hvad: Nostalgi-quiz på Odense Å

Hvor: Odense Aafart, Filosofgangen 30, 5000 Odense

Hvornår: 05-28. maj, kl. 10.00-11.00

Bliv inspireret til lækker mad: Claus Meyer holder foredrag i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
PR foto: Tikko
PR foto: Tikko

Hvis man siger dansk madkultur, må man også sige Claus Meyer.

Den gastronomiske iværksætter har i mere end 30 år sat sit præg på den danske madkultur, bl.a. som vært på mere end 300 programmer på DR1 og som forfatter af 30 koge- og bagebøger.

Han er endvidere partner i den danske Michelin-restaurant Noma samt medejer af to andre Michelin-restauranter i New York.

Nu rejser han rundt i Danmark for at dele ud af sine erfaringer indenfor mad såvel som formålsorienteret virksomhed, og torsdag den 30. april fra kl. 19.00 til 21.00 kommer han til Magasinet i Odense.

Meyer vil i løbet af aftenen tale om sin lange karriere og også komme med konkrete idéer til, hvordan du med en minimal investering af tid og kroner, kan få et vidunderligt madliv, som fremmer din og planetens sundhed.

Fra Lolland til Frankrig

Det har bestemt ikke ligget i kortene, at Claus Meyer skulle blive så toneangivende indenfor den danske madscene, som han er blevet.

Som 18-årig forlod han, hvad han selv kalder et ”kulinarisk mørke” på Lolland for at tage til Frankrig.

Her mødte han et konditorægtepar i Gascogne, som åbnede hans øjne for mulighederne i maden, og siden da har han rejst rundt i hele verden for at realisere uforløste potentialer.

I 2010 stiftede Meyer fonden Melting Pot, som har til formål at forbedre livet og fremtidsmulighederne for udsatte mennesker med velsmag som våben.

Du kan købe billetter fra 299 kr hos Tikko.

Hvad: Claus Meyer foredrag – om at følge sit potentiale

Hvor: Magasinet, 5000 Odense C

Hvornår: 30. april, kl. 19.00-21.00