Gode nyheder: Millioner afsættes til flere voksne til sårbare børn i Odense

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Odense Kommune
Foto: Odense Kommune

Næsten 27 mio. kroner er på vej til 19 af Odenses børnehuse.

Pengene kommer fra regeringens pulje til flere pædagoger og pædagogiske assistenter i institutioner med mange sårbare og udsatte børn.

“Pengene, som vi nu modtager, er helt i tråd med den tidlige indsats, som vi prioriterer benhårdt i Odense, og de kommer til at gøre en stor forskel i de 19 børnehuse.

Odense er en by med stor ulighed, derfor er det ekstra vigtigt med flere voksne, der hvor mange børn – og forældre – har brug for en hånd i ryggen,” siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen.

De 27 mio. kroner, der tildeles i perioden 2019-2022 er øremærket til institutioner, hvor mindst en fjerdedel af de 0-2-åriges forældre har økonomisk friplads i større eller mindre grad.

Går til vuggestuer og børnehaver

Pengene fordeles henover de næste tre år og vil gå til vuggestuer og børnehaver i Bolbro-Højstrup, Tornbjerg-Rosengård, Rising, Sct. Hans, Holluf Pile-Tingkær, HCA-Seden-Agedrup, Skt. Klemens-Dalum og Sanderum-Tingløkke.

“Det er vores ambition, at sårbare børn i Odense får flere muligheder og frihedsgrader i livet. Det er ikke nemt i en by med to af landets fattigste postnumre, men det er vigtigt!

Puljepengene vil helt sikkert forstærke vores muligheder for at give nogle af de mest sårbare børn en anden livsbane,” siger Susanne Crawley Larsen.

Gode erfaringer med sociale normeringer 

Faktisk har Odense Kommune allerede erfaring med, hvad sociale normeringer kan betyde og have af positive effekter.

Sidste år fik ni andre børnehuse i kommunen nemlig også et lignende tilskud på tilsammen 25,5 millioner kroner fra en anden statslig pulje.

Et af de børnehuse, der på baggrund af puljepengene kunne ansætte ekstra pædagoger, er Hjertegården i Bolbro.

“Det har haft gjort en kæmpe forskel.

Vi medarbejdere har nu tid til at være tættere på børnene og dermed kan vi tidligere spotte deres udfordringer og gribe ind, mens der kun er behov for mindre justeringer,” siger Anja Krogh Rasmussen, der er daglig leder i Hjertegården.

Helt konkret har børnehuset kunne ansætte yderligere to pædagoger, så de nu i alt er 11 voksne inklusiv lederen til 45 vuggestue- og børnehavebørn – hvoraf fire er såkaldte ressourcebørn med særlige behov.

Løfter kvaliteten

De flere hænder har givet mere samvær med børnene, men også givet tid og overskud til meget bedre samarbejde med forældrene.

“Vi har mulighed for at lave flere uformelle forældresamtaler – men også formelle, hvor vi kan inddrage andre fagpersoner som psykologer eller fysioterapeuter.

Det løfter kvaliteten af vores arbejde med at støtte børnene og følge op på deres udvikling.

Jeg synes, at det er lykkedes os at få lavet en ny kultur i børnehuset, hvor det er normalt med forældresamtaler – og altså ikke noget farligt,” siger Anja Krogh Rasmussen.

Socialstyrelsens netop uddelte pulje er på 239 millioner kroner årligt.

Gæsterne har talt: Her er de 10 bedst anmeldte fynske restauranter i 2019

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Der er ingen tvivl om, at Fyn byder på et væld af gastronomiske oplevelser.

Men hvilke steder har egentlig været gæsternes favoritter i 2019?

Det løfter Dinnerbooking, som administrerer bookinger for over 850 restauranter og caféer i hele landet, nu sløret for.

Her er vinderen

Fyns bedst anmeldte restaurant i 2019 er ARO.

Restauranten har i løbet af året imponeret sine gæster med mindeværdige spiseoplevelser, og det har ført til adskillige førstepladser på månedernes toplister.

Det er derfor ikke overraskende, at den odenseanske Restaurant ARO også topper listen over årets bedst anmeldte restauranter.

Det viser tal fra DinnerBooking.com, hvor mere end 270.000 gæster har anmeldt deres restaurantbesøg i løbet af året.

Restauranten har i løbet af året imponeret sine gæster med mindeværdige spiseoplevelser, og det har ført til adskillige førstepladser på månedernes toplister

Bag restauranten står de to kokke Bjørn Jacobsen og Christoffer Schärfe. De har tidligere haft ansvaret for gryderne på flere anmelderroste restauranter, såsom Geranium, Le Sommelier og Pluto, men nu ‘leger de med maden’ på ARO.

“Vi ser ARO som vores ambitiøse madlegeplads, hvor vi hele tiden kan udfordre os selv og gi’ gæsterne nye og overraskende madoplevelser.”

På andenpladen finder vi også en restaurant her i Odense – nemlig Restaurant HOS. Generelt dominerer Odense kraftigt i hele toppen, som du kan se i top 10 nedenfor.

Det skal naturligvis bemærkes, at det kun er restauranter, der har bookingsystem igennem Dinnerbooking, som er i spil til listen.

Top 10 for Fyn i 2019

1.  Aro

2. Restaurant HOS

3. Rudolf Mathis

4. Bacchus

5. Druen og Bønnen

6. Kok & Vin

7. Næsbyhoved Skov

8. Restaurant Cro’n

9. Oluf Bagers Bård

10. Fynboen

Om opgørelsen

Hver gang en gæst booker bord via DinnerBooking.com, får bookeren tilsendt et spørgeskema, hvor han/hun kan vurdere restauranten ud fra maden, betjeningen, stemningen, den samlede vurdering og værdi for pengene.

Det betyder, at en gæst kun kan bedømme en restaurant, hvis vedkommende rent faktisk har besøgt den.

For at komme i betragtning til toplisten for hele 2019, skal restauranten minimum have modtaget 240 anmeldelser i løbet af hele året (i gennemsnit 20 pr. måned).

Opgørelsen for 2019 er baseret på mere end 270.000 danske gæsteanmeldelser

Færdselsuheld i Odense: Superbil til 4 mio. kr. brød i brand

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

Der findes ikke mange biler her i Danmark til en værdi af 4 millioner kroner.

Derfor vækker det også opsigt, når man ser frem fræse afsted på de danske veje.

Synet må derfor havde været ekstra spektakulært, for de folk der befandt sig i området omkring Åsumvej i Vollsmose her i Odense, klokken cirka 13.30 her til eftermiddag.

En McLaren 650s Spider kørte nemlig galt og brød i brand kort efter.

Det skriver TV2 Fyn. 

Et vidne fortæller til TV 2 Fyn, at bilen kørte vildt og med meget høj fart kom ud af kontrol og torpederede en række træer i græsrabatten i midten på den firsporede vej. Herefter brød bilen i brand.

“Bilen nærmest eksploderede,” fortæller vidnet til TV 2 Fyn.

De to passagerer i bilen slap billigt, men blev kørt til sygehuset til tjek.

På TV2 Fyn kan du se en video af superbilen i brand. Det finder du lige her.

Unikt fund: 11 ukendte Gasolin-bånd er dukket op i Odense

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

I Danmark bliver det ikke meget større end Kim Larsen og Gasolin.

Og selvom vi er beriget med masser af ikoniske sange fra en gylden tid i dansk musikhistorie, kan der stadig dukke uventede skatte op.

Hvis du elsker vinyl, kender du helt sikkert Record Pusher her i Odense.

Bo Ellegaard driver til dagligt forretningen, og han har for nyligt gjort et vaskeægte kup, da han sammen med to venner, har købt et vaskeægte stykke danmarkshistorie.

Han har nemlig købt 11 helt ukendte kassettebånd, hvor de optræder på koncertoptagelser fra 1976 til 1977.

Det skriver Ekstra Bladet fredag.

“Der er masser af guld på båndene. Blandt andet kan man høre, hvordan især Kim Larsen og guitaristen Franz Beckerlee står og bider af hinanden på scenen, når de drejer hovedet væk fra mikrofonerne. Det er ikke ond snak. Men sætninger som ‘ du var ikke rar i går’.

Man skal her tænke på, at bandets medlemmer dengang altid var sammen i døgnets 24 timer. Så der var da irritationer og konflikter undervejs. Man får også et klart indtryk af, at Søren Berlev forsøger at holde sammen på bandet og gyde olie på vandene, siger Bo Ellegaard til Ekstra Bladet.