MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gode råd til dig, der er førstegangsudlejer

Af Annoncør

Dette indhold er sponsoreret 

Det er ikke nødvendigvis så simpelt, som man skulle tro, at udleje en bolig. Det er nemlig meget vigtigt, at man tager højde for aspekter som lejeloven, husleje, vedligeholdelse, kontrakter, osv. Så både du som udlejer men også sin lejer er beskyttet mod eventuelle lovmæssige misforståelser. Du har som udlejer ansvaret for at have styr på disse ting, da du ellers kan risikere at tingene går grueligt galt med din lejer, hvor du ikke nødvendigvis har loven på din side. Her i artiklen kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, når du skal udleje.

Lejekontrakten skal være i orden

Det siger sig selv, at en god velformuleret og grundt lejekontrakt er på sin plads, når du skal udleje en bolig eller et værelse. Her på hjemmesiden kan du oprette en digital lejekontrakt gratis under Lejekontrakt for beboelse. Denne skal gennemgås i sømmene og få gerne en advokat til at tjekke den igennem, hvis du har mulighed for det. Det er den bedste måde at være sikker på, at alt er, som det skal være. 

Sæt den rigtige husleje

Huslejen er et vigtigt aspekt I at udleje. Der er love i forskellige områder for, hvor meget du må tage for husleje. Dette kommer alt sammen an på bygningens tilstand, byggeår, eventuelle renovering osv. Du må ikke tage mere i husleje end det lejedes værdi. Sætter du huslejen for højt, kan din lejer nemlig klage til huslejenævnet, hvilket alligevel vil bringe prisen ned igen. 

Husk at du som lejer står for vedligeholdelsen

Vedligeholdelse af beboelsen er som udgangspunkt altid dit ansvar som udlejer. Både med de større og små ting. Hvis du vil kræve dette fra din lejer, skal du altså skrive det ind i lejekontrakten, men husk på at der er grænser for, hvad du som udlejer kan kræve af din lejer. Du kan altså ikke kræve hvad som helst og samtidig finde en villig lejer. 

Få eventuelt hjælp fra en tredjepart 

Hvis du er førstegangsudlejer, kan det være særligt klogt at få lidt hjælp fra en tredjepart, der har forstand på udlejning. På den måde vil du altid være sikker på, at tingene er i orden. Der findes et hav af forskellige virksomheder, som specialiserer sig i udlejning, så det er en god mulighed for dig som førstegangsudlejer. Du kan altid fortsætte på egen hånd senere, når du føler, at du har taget på det.

Del artikel

Andre læser også