MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Godt nyt for el-bilisterne: Vil lave 600 nye ladepunkter på Fyn

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Clever
Foto: Clever

Fyn er et trafikalt knudepunkt i Danmark, og derfor er det vigtigt med gode lademuligheder på øen, hvis danskerne skal tage elbilen til sig.

Det er budskabet fra Danmarks største ladeoperatør, Clever, der vil etablere over 600 nye, offentlige ladepunkter på Fyn og omkringliggende øer inden udgangen af 2025. Udmeldingen er en del af en større plan, der skal sikre flere end 10.000 nye, offentlige ladepunkter i hele landet over de næste fem år.

”Fyn har været et af de steder i Danmark, hvor man med rette kunne ønske sig flere ladepunkter til elbilerne.

Det laver vi om på nu ved at sætte over 600 nye, offentlige ladepunkter op til gavn for både de mange fynboer, der er skiftet eller overvejer at skifte fossilbilen ud med en elbil, men selvfølgelig også for dem, der kører på tværs af Fyn, når de rejser mellem landsdelene,” siger Clevers direktør, Casper Kirketerp-Møller.

Meldingen fra Clever kommer samtidig med, at der på Christiansborg i øjeblikket forhandles om fremtiden for elbiler i Danmark.

”Med meldingen her vil vi gerne betrygge politikerne i, at infrastrukturen nok skal komme i hele landet – også her på Fyn, hvor efterspørgslen på lademuligheder vokser. Markedet har allerede fuld fart på, og vi er blot én aktør blandt mange.

Hvis man på Christiansborg fokuserer på at sikre billige elbiler og lave elafgifter på opladningen, så skal markedet nok stå for infrastrukturen. Den tilgang er nøglen til en effektiv omstilling til elbiler,” siger Casper Kirketerp-Møller.

Hjemmeopladning er en vigtig del af løsningen på Fyn

Med etableringen af de over 600 nye, offentlige ladepunkter vil der være mere end otte gange så mange ladepunkter på Fyn ved udgangen af 2025 sammenlignet med i dag. Og selvom de nye ladepunkter vil være vigtige for de fynske elbilister, så er de offentlige lademuligheder kun en del af Clevers plan for, hvordan man sikre effektiv ladeinfrastruktur på øen.

”De offentlige ladepunkter er selvfølgelig vigtige, men når det kommer til at sikre fynboerne de bedst mulige lademuligheder, så er hjemmeopladning faktisk endnu vigtigere.

Mange fynboer bor i boliger, hvor det er muligt at installere en ladeboks derhjemme, og det er for rigtig mange en attraktiv løsning. Med en ladeboks i carporten eller indkørslen kan man lade, mens bilen står parkeret.

Samtidig kan intelligente og opkoblede ladebokse sørge for, at der lades, når der er overskud af vedvarende energi og strømmen er billigere. Det kommer den enkelte dansker til gode, og samfundet i det hele taget,” siger Casper Kirketerp-Møller.

Del artikel

Andre læser også