Godt nyt til portvinselskere: Festival vender tilbage

Skrevet af: Morten Hopballe

Portvinsfestivalen i Vintapperstræde vender også tilbage i 2018. Det fortæller bagmanden til MigogOdense.

“Vi er helt vildt glade for, at vi allerede nu kan sige det højt, at Portvinsfestivalen i Vintapperstræde vender tilbage i 2018, hvor den bliver afholdt fredag 7. september og lørdag 8. september,” siger Jakob Søfelde-Hansen.

Det er tredje år i træk, at der er Portvinsfestival i Odense. Det begyndte med et en-dags-arrangement i 2016 og blev sidste år udvidet, så det varede både fredag og lørdag. Og langt hen af vejen bliver konceptet det samme næste år.

Der er fyldt godt op i Vintapperstræde under Portvinsfestivalen.

“Det bliver to dage, fredag og lørdag, det foregår i Vintapperstræde, og det bliver udendørs. Og så bliver der mulighed for at smage en masse forskellige portvine, men om vi får plads til flere stande næste år – eller om vi finder på noget andet at tilbyde gæsterne – er stadig for tidligt at sige. Det vil vi kigge på, når vi planlægger festivalen i detaljer,” siger Jakob Søfelde-Hansen og tilføjer, at det lige nu handler om at få ordnet de sidste ting, så billetsalget kan blive sat i gang:

“Jeg håber, at vi kan få gang i billetsalget inden jul, for hvem ville ikke have en billet til Portvinsfestivalen øverst på ønskelisten?”

I år blev billetterne revet væk, og Portvinsfestivalen kunne melde totalt udsolgt. Det betød, at der over de to dage var mere end 1.000 gæster i Vintapperstræde – på trods af to dage med regnvejr:

“Vi havde fuldstændig udsolgt i år, og på trods af regnvejret blev 95 procent af de solgte billetter indløst, så der skal altså mere end lidt regnvejr til at holde odenseanerne væk fra en lang række smagsprøver på portvine,” siger Jakob Søfelde-Hansen, der ikke lægger skjul på, hvorfor han for tredje år i træk inviterer på Portvinsfestival:

“For det første synes jeg selvfølgelig, at portvin smager fantastisk, og så synes jeg, at odenseanerne fortjener en portvinsfestival. Portvin er så meget mere end det, man tidligere fik serveret til jul hos sine bedsteforældre – som blev åbnet for tredje år i træk – så derfor vil jeg rigtig gerne være med til at udvide kendskabet til portvin,” siger manden bag Odenses Portvinsfestival.

Sidste år var der ti stande i Vintapperstræde, der hver især bød på portvine fra forskellige portvinshuse.

Du kan følge med i Portvinsfestivalen og se, hvornår der bliver sat billetter til salg, på festivalens Facebook-side.

Og hvad er barnets navn?: Disse navne hitter i Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

På Fyn blev der i alt født 4.634 drenge og piger i 2019 – heraf 2.306 i Odense – og nu her et halvt år efter har alle de nye små fynboere fået sine navne.

Og er du blevet moster/faster/onkel eller andet til en lille nyfødt i 2019, så er der en vis chance for, at barnet hedder Noah eller Clara.

Det er i hvert fald de absolutte topfavoritter her i Odense blandt nybagte mødre og fædre, når man spørger Danmarks Statistik.

De har netop opgjort hvilke navne, der var de mest populære blandt nyfødte børn i Danmark i 2019.

På drengesiden er vi ikke så forskellige fra resten af landet, her ligger William helt i top, og det navn finder vi på den odenseanske andenplads sammen med navnet Arthur.

Det mest populære drengenavn i Odense – og hele Fyn – er dog Noah, når alle de forskellige stavemåder tælles sammen. På landsplan ligger Noah nummer fire.

De ti mest populære drengenavne i Odense:

1. Noah / Noa / Nóah (24)
2. William (23)
2. Arthur /Artur (23)
4. Valdemar / Waldemar (21)
4. Malthe / Malte (21)
6. Alfred (19)
7. Oscar / Oskar (16)
7. Carl / Karl (16)
9. Emil (15)
10. August (14)

De odenseanske piger er derimod ik’ som de andre pi’r.

Hos os er Clara (Klara) og Ellie (Elli, Elly) på en delt førsteplads over de mestpopulære navne til de små babypiger.

På landsplan er Clare nummer tre, mens vi skal helt ned til listens 17. plads for at finde navnet Ellie.

Ser vi på hele Danmark er Emma den store favorit blandt pigenavnene, men det er helt nede på en 14. plads i Odense Kommune. Ser man på hele Fyn, er Emma dog det tredje mest populære navn. Så vi må nok bare konkludere, at Emma ikke rigtig rimer på Odense.

De ti mest populære pigenavne i Odense:

1. Clara / Klara (23)
1. Ellie / Elli / Elly (23)
3. Agnes (21)
3. Ella (21
5. Ida (19)
6. Alberte (18)
6. Luna (18)
8. Alma (17)
8. Asta (17)
10. Lærke (15)
10. Olivia (15)

Kilde: Danmarks Statistik

Voldsomme skader på Odense Havn: Efterslukning er fortsat i gang

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: presse-fotos.dk
Foto: presse-fotos.dk

Bredskab Fyn har hele natten og onsdag været i gang med omfattende slukningsarbejde på Odense Havn efter en voldsom brand i flere industribygninger på havneområdet.

En brand så voldsom, at det har været nødvendigt med assistance fra beredskabsstyrelsen Sydjylland.

14 brandmænd herfra har blandt andet hjulpet med efterslukning, vandforsyning samt væltning af mure samt bidraget med ekstra slukningsudstyr.

Hvad årsagen til branden er, er forsat ukendt, da arbejdet med at efterslukke branden, ifølge vagtchefen ved Fyns Politi, Kenneth Taanquist, stadig er i fuld gang onsdag eftermiddag.

”Og før det sidste træ er dampet af, kan politiet ikke gå i gang med efterforskningen af brandårsagen,” udtaler han til MigogOdense.

Industribygningerne, der tidligere har været anvendt til opbevaring af foderstoffer, har taget voldsom skade, men ingen mennesker er kommet til skade i forbindelse med den omfattende brand.

Ild i lagerbygninger: Voldsom brand opstod i nat på Odense Havn

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: presse-fotos.dk
Foto: presse-fotos.dk

Klokken 01.06 i nat blev Fyns Politi kontaktet vedrørende en udbrudt brand på Odense Havn.

Det skriver EB.dk her til morgen.

Branden var opstået i nogle ubeboede gamle lagerbygninger og udviklede sig hurtigt voldsomt.

Brandvæsnet rykkede derned med det samme for at få styr på de store flammer. Her til morgen er der stadig ild tilbage i bygningerne, der stod til at skulle rives ned.

Lars Høg Schou, operativ chef i Beredskabsstyrelsen, skriver i dag på på Twitter, at der også har været tilkaldt beredskab fra andre landsdele.

“Beredskabsstyrelsen Sydjylland assisterer natten til onsdag Beredskab Fyn med 14 brandfolk, autosprøjte, slangegruppe, redningskran og højtrykskompressor ved industribrand på Odense Havn,” skriver han.

Man har på nuværende tidspunkt ingen oplysninger om, hvordan branden er opstået.

Ingen er kommet til skade.