MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gør den mentale flytning lettere

Af Annoncør

Når man har taget den store beslutning at flytte hjemmefra og for første gang skal bo under et andet tag end sine forældres, kan man hurtigt komme til at føle sig lidt på udebane. Hvis du er uddannelsessøgende eller studerende, kan du skrive dig op til en studiebolig i Odense. Hvis du er så heldig allerede at have fundet et sted at bo, skal du for alvor til at lære at stå på egne ben. Det kan godt virke ukendt og ensomt at bo ude, hvis man har været vant til at have sine forældre tæt på hele tiden. Især i starten kan savnet være stort, men der er flere ting som kan gøre overgangen mod voksenlivet lettere.

Det kan være en god idé at fremkalde nogle billeder af sin familie. Selvom dine forældre og søskende fysisk ikke er til stede, kan det være rart at have nogle billeder at kigge på, så de ikke føles så langt væk. Du kan sætte et billede af jer allesammen i en flot ramme og stille den på dit natbord, på den måde kan du altid sige godnat til dem, selvom de ikke er der.

Til at starte med kan det også være rart at have kontakt med sine forældre hver dag. Det behøver ikke være en lang samtale eller en serie af sms’er, men det kan give en følelse af tryghed lige at høre sin mors stemme eller få et godt vaske-råd med på vejen, når man skal til at klare sig selv.

Hvis ens nye omgivelser virker fremmede og anderledes end det hjem, man er vant til, kan det hjælpe at indrette sig med velkendte genstande. Spørg dine forældre, om du ikke må tage en pude fra sofaen med ind i din nye bolig. Eller snak med dem om muligheden for at låne et maleri eller en pyntegenstand, som du har været vant til at kigge på, da du boede derhjemme.

Lad være med at lægge skjul på det, hvis du synes, det er svært at bo væk hjemmefra. Det gør det meget nemmere, hvis du kan tale åbent med dine forældre om det og måske har de oven i købet et råd, som de selv brugte, da de var i samme situation.

Til sidst er det vigtigt at huske sig selv på, at følelsen af ensomhed ikke varer ved. Alle voksne har stået i samme situation på et tidspunkt og som tiden går glemmer man, hvordan det var at bo hjemme ved sine forældre.

Del artikel

Seneste nyt