Gør den mentale flytning lettere

Skrevet af: Martin Jørgensen

Når man har taget den store beslutning at flytte hjemmefra og for første gang skal bo under et andet tag end sine forældres, kan man hurtigt komme til at føle sig lidt på udebane. Hvis du er uddannelsessøgende eller studerende, kan du skrive dig op til en studiebolig i Odense. Hvis du er så heldig allerede at have fundet et sted at bo, skal du for alvor til at lære at stå på egne ben. Det kan godt virke ukendt og ensomt at bo ude, hvis man har været vant til at have sine forældre tæt på hele tiden. Især i starten kan savnet være stort, men der er flere ting som kan gøre overgangen mod voksenlivet lettere.

Det kan være en god idé at fremkalde nogle billeder af sin familie. Selvom dine forældre og søskende fysisk ikke er til stede, kan det være rart at have nogle billeder at kigge på, så de ikke føles så langt væk. Du kan sætte et billede af jer allesammen i en flot ramme og stille den på dit natbord, på den måde kan du altid sige godnat til dem, selvom de ikke er der.

Til at starte med kan det også være rart at have kontakt med sine forældre hver dag. Det behøver ikke være en lang samtale eller en serie af sms’er, men det kan give en følelse af tryghed lige at høre sin mors stemme eller få et godt vaske-råd med på vejen, når man skal til at klare sig selv.

Hvis ens nye omgivelser virker fremmede og anderledes end det hjem, man er vant til, kan det hjælpe at indrette sig med velkendte genstande. Spørg dine forældre, om du ikke må tage en pude fra sofaen med ind i din nye bolig. Eller snak med dem om muligheden for at låne et maleri eller en pyntegenstand, som du har været vant til at kigge på, da du boede derhjemme.

Lad være med at lægge skjul på det, hvis du synes, det er svært at bo væk hjemmefra. Det gør det meget nemmere, hvis du kan tale åbent med dine forældre om det og måske har de oven i købet et råd, som de selv brugte, da de var i samme situation.

Til sidst er det vigtigt at huske sig selv på, at følelsen af ensomhed ikke varer ved. Alle voksne har stået i samme situation på et tidspunkt og som tiden går glemmer man, hvordan det var at bo hjemme ved sine forældre.

Ny tradition på Odense Havn: Kom til julehygge med flæskestegssandwich og juleøl

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Der findes allerede rigtig mange danske juletraditioner, men nogle gange skal der også noget nyt til.

Hvad med flæskestegs-sandwich, økologiske juleøl, æbleskiver og brændte mandler på Odense Havn?

Restauranten Alfred og Kamilla og Munkebo Brewery er gået sammen om et jule-arrangement lørdag den 26. oktober, hvor netop disse lækre elementer kan nydes på Møllekajen 5, og de to restauratører håber på at skabe en årlig tradition.

Arrangementet foregår fra kl. 11.00 til 24.00 med gratis adgang for alle og gratis fadøl til de første 20 gæster.

Munkebo Brewery flyttede ind i et af de gamle pakhuse ved Odense havn i juni i år, mens Alfred og Kamilla allerede har været på havnen i halvandet år.

Juleøl frigives

De saftige flæskestegs-sandwich fra familierestauranten skal selvfølgelig nydes med noget koldt at drikke, og det står Munkebo Brewery for.

Bryggeriet frigiver årets juleøl, der bliver Noél – belgisk mørk ale med fennikelfrø, appelsinskal med en knivspids nellike – og Maple Winter Ale med ahornsirup, kanel og appelsinskal.

Øllene er skabt i samarbejde Genys Brewing Co. og er de første økologiske øl fra Munkebo Brewery.

Læs mere om jule-arrangementet her.

Hvad: Jul ved Odense Havn
Hvor: Møllekajen 5, 5000 Odense
Hvornår: Lørdag den 26. oktober, 11.00 – 24.00

Mørke afkroge og desperate skrig: Bryggeri bliver til rædselshus

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Arkivfoto
Arkivfoto

Halloween er måske en amerikansk opfindelse, men vi er blevet overordentligt glade for den uhyggelige højtid i Danmark.

Så glade at vi strømmer til diverse horror nights, skrækfester og gyserkavalkader, der ofte melder hurtigt udsolgt.

Albanibryggeriet sprang med på bølgen sidste år med deres rædselshus og i år er ingen undtagelse.

Fredag den 25. oktober og lørdag den 26. oktober samt fredag den 1. november og lørdag den 2. november forvandler bryggeriets lokaler sig igen til et hus fyldt med rædsler – og der er heldigvis stadig billetter.

Undervejs på turen gennem de mørke afkroge af bryggeriet, vil man kunne høre barnegråd, desperate skrig og raslende kæder; rygtet har det nemlig, at bryggeriet er hjemsøgt og for at slippe ud, skal du løse alle opgaverne.

Ikke for de sarte

Turene foregår på engelsk den 25. oktober og på dansk de resterende dage og er ikke for sarte sjæle.

Arrangørerne skriver, at det af sundhedsmæssige årsager ikke er tilladt at deltage, hvis man er under 18 år, er gravid, har epilepsi eller har et dårligt hjerte.

Der vil dermed være gys for alle pengene på Albanigade.

Hvad: Horror Night hos Albani
Hvor: Albanigade 20, 5000 Odense
Hvornår: 25-26 oktober, 1-2 november, 19:00 – 23:30

Billetter koster fra 200 kr og kan købes her.

Vær vor gæst: Kom til kæmpe Disney Karaoke event i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Hvis der er Ingen bånd, der binder dig torsdag den 17. oktober kl. 20.00, og du gerne vil synge En tosset sang, skal du tage dine venner under armen og Føl hvordan dit liv bliver fyldt med glæde til Disney Karaoke på Studenterhus Odense. 

Arrangørerne sørger for Det rent og skært nødvendige; du skal bare komme ned til arrangementet med din sangstemme smurt og Lad det ske.

Karaoke-aftenen er gratis, så Når du ser et stjerneskud behøver du ikke ønske, at du havde råd til at deltage, men du opfordres til at tilkalde den gode fe og tilføje lidt Bibbidi bobbidi boo til dit outfit – de bedste kostumer vinder nemlig præmier.

Så tag det roligt! Karaoke er det bedste på jorden. Vælg en melodi, som gør dig fri, og lev efter mottoet Hakuna matata. 

En del af Magiske Dage

Disney Karaoke er en del af festivalen Magiske Dage, arrangeret af Odense Bibliotekerne, som løber fra torsdag den 17. oktober til og med lørdag d. 19. oktober.

Der vil være massevis af gratis og betalte aktiviteter rundt om i byen hele ugen; bl.a. mini-Quidditch, kosteværksted, escape rooms og en magisk markedsplads for blot at nævne et par eksempler.

Du kan finde programmet for den magiske festival på MigogOdense.

Læs mere om Disney Karaoke her.

Hvad: Disney Karaoke

Hvor: Studenterhus Odense, 5000 Odense

Hvornår: Torsdag d. 17 oktober, fra kl. 20.00