Gør den mentale flytning lettere

Skrevet af: Martin Jørgensen

Når man har taget den store beslutning at flytte hjemmefra og for første gang skal bo under et andet tag end sine forældres, kan man hurtigt komme til at føle sig lidt på udebane. Hvis du er uddannelsessøgende eller studerende, kan du skrive dig op til en studiebolig i Odense. Hvis du er så heldig allerede at have fundet et sted at bo, skal du for alvor til at lære at stå på egne ben. Det kan godt virke ukendt og ensomt at bo ude, hvis man har været vant til at have sine forældre tæt på hele tiden. Især i starten kan savnet være stort, men der er flere ting som kan gøre overgangen mod voksenlivet lettere.

Det kan være en god idé at fremkalde nogle billeder af sin familie. Selvom dine forældre og søskende fysisk ikke er til stede, kan det være rart at have nogle billeder at kigge på, så de ikke føles så langt væk. Du kan sætte et billede af jer allesammen i en flot ramme og stille den på dit natbord, på den måde kan du altid sige godnat til dem, selvom de ikke er der.

Til at starte med kan det også være rart at have kontakt med sine forældre hver dag. Det behøver ikke være en lang samtale eller en serie af sms’er, men det kan give en følelse af tryghed lige at høre sin mors stemme eller få et godt vaske-råd med på vejen, når man skal til at klare sig selv.

Hvis ens nye omgivelser virker fremmede og anderledes end det hjem, man er vant til, kan det hjælpe at indrette sig med velkendte genstande. Spørg dine forældre, om du ikke må tage en pude fra sofaen med ind i din nye bolig. Eller snak med dem om muligheden for at låne et maleri eller en pyntegenstand, som du har været vant til at kigge på, da du boede derhjemme.

Lad være med at lægge skjul på det, hvis du synes, det er svært at bo væk hjemmefra. Det gør det meget nemmere, hvis du kan tale åbent med dine forældre om det og måske har de oven i købet et råd, som de selv brugte, da de var i samme situation.

Til sidst er det vigtigt at huske sig selv på, at følelsen af ensomhed ikke varer ved. Alle voksne har stået i samme situation på et tidspunkt og som tiden går glemmer man, hvordan det var at bo hjemme ved sine forældre.

Spiller for fulde huse i hele landet: Kometen Jada kommer til Odense i februar

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: DR
Foto: DR

I denne weekend har hun spillet for fuldt hus i Aalborg.

I næste weekend gælder det så Aarhus og Silkeborg, før hun lørdag d. 1. februar rammer Odense.

Jada stormer frem og har med kun 3 singler sunget sig direkte ind i danskernes hjerter.

Det er hendes første rigtige turné rundt omkring i landet, og hun var senest i Odense, da hun i november vandt Kronprinsparret Kulturelle Stjernedryspris.

Har rykket sig helt vildt

Jada, med det borgerlige navn Emilie Molsted Nørgaard, var med singlerne ’Keep Cool’ og ’Sure’ på alles læber, og siden har hun også medvirket i en portræt-serie på DR3.

Men midt i hypen måtte sangerinden dog melde sig syg med stress og rykke en række koncerter. En modig beslutning, der lader til at have sendt en endnu stærkere Jada videre.

Efter et halvt års radiostilhed bragede singlen ’Lonely’ igennem som P3s første ugens uundgåelige i 2019.

Derefter vandt Jada både talentprisen ved P3 Guld samt årets håb og årets sang ved Steppeulven.

Både Soundvenue og Gaffa kvittererer med 5 stjerner og Gaffas anmelder skrev bl.a.: ”en fremragende koncert fra en kunstner, som meget vel kan blive Danmarks næste verdensstjerne”.

Hvad: Jada Live
Hvor: Magasinet
Hvornår: Lørdag d. 1. februar
Billetter her

Her får du kager ved målstregen: Snart kan du tilmelde dig gratis kageløb i Odense

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto
Arkivfoto

Mangler du motivationen for at få gang i løbetræningen efter en december med for lidt motion og for meget lækkert julemad?

Så har vi en god nyhed til dig.

Søndag d. 19. april holder bageriet Pistoria i Odense deres såkaldte kageløb. Her er energibarer og kedeligt frugt skiftet ud med kager.

Mest berømt er Pistoria Kageløbet for deres vidunderlige træstammer ved målstregen.

Det er i den grad en motivationsfaktor, der vil noget.

Gratis motionsløb for alle aldre

Faktisk er det også ganske gratis at deltage, og der er mange forskellige distancer. Til Pistoria Kageløbet er der mulighed for at løbe lige fra 2 km på børneruten til marathon rundt i Skt. Klemens.

Du vælger selv, hvor langt du vil løbe.

Kl. 9.00 skydes Marathon i gang

Fra kl. 10.00 er der børneløb, hvor der er medaljer og selvfølgelig træstammer til alle, der kommer i mål.

Fra kl. 11.00 skydes løbet for alle øvrige løbere i gang, og her er der selvfølgelig også træstammer til alle.

Man har tidligere også haft kager ude på selve depoterne, men det må forblive en overraskelse, hvis det sker igen i år.

Der er i hvert fald garanti for, at træstammerne ikke er købt i det lokale supermarked for små penge. Pistoria Bageriet er kendt for at være blandt de bedste bagerier i Odense.

Navnet Pistoria betyder i øvrigt bagning på latin.

Opdateret søndag 19. januar  kl. 21.00
Ved en fejl var der åbnet for tilmelding hos en samarbejdspartner til løbet – men Pistoria Bageriet meddeler, at tilmeldingen åbner snart

Hvad: Pistoria Kageløbet
Hvor: Møllevej 1, Odense S
Hvornår: 19. april kl. 9.00-16.00
Tilmelding åbner snart – du kan få mere info her

Stadig billetter til salg: L.O.C rammer Odense om få uger på ny turné

Skrevet af: Redaktionen

L.O.C er stadig et af landets varmeste navne.

I efteråret annoncerede den kendte rapper annonceret en turné, og han gæster Musikhuset Posten om få uger fredag d. 7. februar 2020.

L.O.C. tager på turné i hele landet i kølvandet på sit spritnye album ”Ekkokammer”; hans første egentlige studiealbum i fem år.

Rapperen med det borgerlige navn Liam O’Connor har gennem det sidste årti etableret sig som én af landets mest respekterede og turnerende artister.

Koncert med høj intensitet

Når Bangeren, Mørkets Fyrste, Mr Jim Beam – kært barn har mange navne – går på scenen, kan publikum forvente en gevaldig tur i tørretumbleren i en koncert sammensat af høj intensitet, volume og en sprængning af hele følelsesregistret.

Og én ting er sikkert, koncerten er IKKE FOR SARTE SJÆLE.

Der er stadig billetter til salg, så der er stadig gode chancer for en fed koncertoplevelse så tidligt på året.

Hvad: L.O.C koncert
Hvor: Musikhuset Posten
Hvornår: Fredag d. 7. februar 2020
Billetter her