Gør gode handler i Odenses butikker op til jul

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

Alle kender til det årlige julegaveræs. Der skal købes julegaver til hele familien, mens de daglige gøremål også skal klares – både på arbejdet og i hjemmet. Derfor er det ikke alle, der har nemt ved at finde tiden til blot at spadsere rundt i forskellige butikker. Det er en skam, for julen er en tid, der handler om ro, hygge og at give.

I stedet for at stresse, så bør du forsøge at gøre det til noget hyggeligt. Hiv en lørdag ud af kalenderen og tag en tur ned i Odenses gågade eller en tur ud i Rosengårdcentret. Begge steder kan du få købt alle dine gaver på én dag. Derved skal du ikke tænke over det længere, samtidig med at du får en hyggelig dag ud af det.

Gode muligheder for at gøre gode handler

Der er mange, der tror, at der er mange penge at spare ved at købe julegaver på nettet. Det er dog vigtigt, at det er gjort klart, at det ikke altid er tilfældet. Der er mange fysiske butikker i Odense, der er klar over, at det er julen, der er én af de mest indbringende tider for dem. Derfor vælger de også at søsætte store juleudsalg.

Hvad det betyder er, at der er gode forudsætninger for at gøre nogle gode handler i Odenses mange butikker. Det gør sig gældende for butikkerne i Odense City, men bestemt også for de mange butikker, der er at finde i Rosengårdcentret. Derfor kan du – med garanti – også få købt alle dine julegaver til fremragende priser.

Det er selvfølgelig en god idé, at du har et par gaveidéer i baghovedet, inden du tager på julegaveshopping. Hvis du skal gennemgå udvalget i hver enkelt butik, så kan det blive en lang dag. Har du en nogenlunde idé om, hvad du leder efter, så vil det automatisk blive mere hyggeligt at spadsere rundt mellem butikkerne.

Vil du fortsat kunne shoppe i Odenses butikker?

I løbet af de seneste år har der været meget snak om, at de fysiske butikker lider under den fortsat stigende handel på nettet. Hvis du gerne vil kunne blive ved med at shoppe i de fysiske butikker, så er du nødt til at støtte dem. Hvis du gerne vil støtte dem, så skal det selvfølgelig gøres ved at købe dine julegaver hos dem.

Der er mange, der undlader at gøre dette, fordi de tror, de kan spare mange penge ved at handle på nettet. Det er dog vigtigt, at det understreges, at det bestemt ikke er altid, at det er tilfældet. I mange tilfælde får du lige så gode priser i butikkerne. I nogle tilfælde er det endda muligt at spare penge i de fysiske butikker.

Ovenstående er noget, der gør sig gældende for butikkerne i såvel centrum som i Rosengårdcentret. Dertil er det også værd at notere sig, at du får varerne med hjem med det samme. Derfor er der ikke nogen risiko for, at gaverne ikke når at ankomme med posten, før det er tid til at give gaver.

Gæsterne har talt: Her er de 10 bedst anmeldte fynske restauranter i 2019

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Der er ingen tvivl om, at Fyn byder på et væld af gastronomiske oplevelser.

Men hvilke steder har egentlig været gæsternes favoritter i 2019?

Det løfter Dinnerbooking, som administrerer bookinger for over 850 restauranter og caféer i hele landet, nu sløret for.

Her er vinderen

Fyns bedst anmeldte restaurant i 2019 er ARO.

Restauranten har i løbet af året imponeret sine gæster med mindeværdige spiseoplevelser, og det har ført til adskillige førstepladser på månedernes toplister.

Det er derfor ikke overraskende, at den odenseanske Restaurant ARO også topper listen over årets bedst anmeldte restauranter.

Det viser tal fra DinnerBooking.com, hvor mere end 270.000 gæster har anmeldt deres restaurantbesøg i løbet af året.

Restauranten har i løbet af året imponeret sine gæster med mindeværdige spiseoplevelser, og det har ført til adskillige førstepladser på månedernes toplister

Bag restauranten står de to kokke Bjørn Jacobsen og Christoffer Schärfe. De har tidligere haft ansvaret for gryderne på flere anmelderroste restauranter, såsom Geranium, Le Sommelier og Pluto, men nu ‘leger de med maden’ på ARO.

“Vi ser ARO som vores ambitiøse madlegeplads, hvor vi hele tiden kan udfordre os selv og gi’ gæsterne nye og overraskende madoplevelser.”

På andenpladen finder vi også en restaurant her i Odense – nemlig Restaurant HOS. Generelt dominerer Odense kraftigt i hele toppen, som du kan se i top 10 nedenfor.

Det skal naturligvis bemærkes, at det kun er restauranter, der har bookingsystem igennem Dinnerbooking, som er i spil til listen.

Top 10 for Fyn i 2019

1.  Aro

2. Restaurant HOS

3. Rudolf Mathis

4. Bacchus

5. Druen og Bønnen

6. Kok & Vin

7. Næsbyhoved Skov

8. Restaurant Cro’n

9. Oluf Bagers Bård

10. Fynboen

Om opgørelsen

Hver gang en gæst booker bord via DinnerBooking.com, får bookeren tilsendt et spørgeskema, hvor han/hun kan vurdere restauranten ud fra maden, betjeningen, stemningen, den samlede vurdering og værdi for pengene.

Det betyder, at en gæst kun kan bedømme en restaurant, hvis vedkommende rent faktisk har besøgt den.

For at komme i betragtning til toplisten for hele 2019, skal restauranten minimum have modtaget 240 anmeldelser i løbet af hele året (i gennemsnit 20 pr. måned).

Opgørelsen for 2019 er baseret på mere end 270.000 danske gæsteanmeldelser

Færdselsuheld i Odense: Superbil til 4 mio. kr. brød i brand

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

Der findes ikke mange biler her i Danmark til en værdi af 4 millioner kroner.

Derfor vækker det også opsigt, når man ser frem fræse afsted på de danske veje.

Synet må derfor havde været ekstra spektakulært, for de folk der befandt sig i området omkring Åsumvej i Vollsmose her i Odense, klokken cirka 13.30 her til eftermiddag.

En McLaren 650s Spider kørte nemlig galt og brød i brand kort efter.

Det skriver TV2 Fyn. 

Et vidne fortæller til TV 2 Fyn, at bilen kørte vildt og med meget høj fart kom ud af kontrol og torpederede en række træer i græsrabatten i midten på den firsporede vej. Herefter brød bilen i brand.

“Bilen nærmest eksploderede,” fortæller vidnet til TV 2 Fyn.

De to passagerer i bilen slap billigt, men blev kørt til sygehuset til tjek.

På TV2 Fyn kan du se en video af superbilen i brand. Det finder du lige her.

Unikt fund: 11 ukendte Gasolin-bånd er dukket op i Odense

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

I Danmark bliver det ikke meget større end Kim Larsen og Gasolin.

Og selvom vi er beriget med masser af ikoniske sange fra en gylden tid i dansk musikhistorie, kan der stadig dukke uventede skatte op.

Hvis du elsker vinyl, kender du helt sikkert Record Pusher her i Odense.

Bo Ellegaard driver til dagligt forretningen, og han har for nyligt gjort et vaskeægte kup, da han sammen med to venner, har købt et vaskeægte stykke danmarkshistorie.

Han har nemlig købt 11 helt ukendte kassettebånd, hvor de optræder på koncertoptagelser fra 1976 til 1977.

Det skriver Ekstra Bladet fredag.

“Der er masser af guld på båndene. Blandt andet kan man høre, hvordan især Kim Larsen og guitaristen Franz Beckerlee står og bider af hinanden på scenen, når de drejer hovedet væk fra mikrofonerne. Det er ikke ond snak. Men sætninger som ‘ du var ikke rar i går’.

Man skal her tænke på, at bandets medlemmer dengang altid var sammen i døgnets 24 timer. Så der var da irritationer og konflikter undervejs. Man får også et klart indtryk af, at Søren Berlev forsøger at holde sammen på bandet og gyde olie på vandene, siger Bo Ellegaard til Ekstra Bladet.