Gør gode handler i Odenses butikker op til jul

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

Alle kender til det årlige julegaveræs. Der skal købes julegaver til hele familien, mens de daglige gøremål også skal klares – både på arbejdet og i hjemmet. Derfor er det ikke alle, der har nemt ved at finde tiden til blot at spadsere rundt i forskellige butikker. Det er en skam, for julen er en tid, der handler om ro, hygge og at give.

I stedet for at stresse, så bør du forsøge at gøre det til noget hyggeligt. Hiv en lørdag ud af kalenderen og tag en tur ned i Odenses gågade eller en tur ud i Rosengårdcentret. Begge steder kan du få købt alle dine gaver på én dag. Derved skal du ikke tænke over det længere, samtidig med at du får en hyggelig dag ud af det.

Gode muligheder for at gøre gode handler

Der er mange, der tror, at der er mange penge at spare ved at købe julegaver på nettet. Det er dog vigtigt, at det er gjort klart, at det ikke altid er tilfældet. Der er mange fysiske butikker i Odense, der er klar over, at det er julen, der er én af de mest indbringende tider for dem. Derfor vælger de også at søsætte store juleudsalg.

Hvad det betyder er, at der er gode forudsætninger for at gøre nogle gode handler i Odenses mange butikker. Det gør sig gældende for butikkerne i Odense City, men bestemt også for de mange butikker, der er at finde i Rosengårdcentret. Derfor kan du – med garanti – også få købt alle dine julegaver til fremragende priser.

Det er selvfølgelig en god idé, at du har et par gaveidéer i baghovedet, inden du tager på julegaveshopping. Hvis du skal gennemgå udvalget i hver enkelt butik, så kan det blive en lang dag. Har du en nogenlunde idé om, hvad du leder efter, så vil det automatisk blive mere hyggeligt at spadsere rundt mellem butikkerne.

Vil du fortsat kunne shoppe i Odenses butikker?

I løbet af de seneste år har der været meget snak om, at de fysiske butikker lider under den fortsat stigende handel på nettet. Hvis du gerne vil kunne blive ved med at shoppe i de fysiske butikker, så er du nødt til at støtte dem. Hvis du gerne vil støtte dem, så skal det selvfølgelig gøres ved at købe dine julegaver hos dem.

Der er mange, der undlader at gøre dette, fordi de tror, de kan spare mange penge ved at handle på nettet. Det er dog vigtigt, at det understreges, at det bestemt ikke er altid, at det er tilfældet. I mange tilfælde får du lige så gode priser i butikkerne. I nogle tilfælde er det endda muligt at spare penge i de fysiske butikker.

Ovenstående er noget, der gør sig gældende for butikkerne i såvel centrum som i Rosengårdcentret. Dertil er det også værd at notere sig, at du får varerne med hjem med det samme. Derfor er der ikke nogen risiko for, at gaverne ikke når at ankomme med posten, før det er tid til at give gaver.

Rapport med friske tal: Antallet af indlagte på Fyn rammer mere stabilt niveau

Skrevet af: Redaktionen

90 danskere er nu afgået ved døden smittet med Corona-virus.

Det er 13 døde det seneste døgn. Det er dagens dårlige nyheder.

Men der er også små lyspunkter at finde i dagens overvågningsrapport fra Statens Serum Institut.

For første gang her i Corona-krisen er antallet af indlagte i hele Danmark faldet.

Ganske vist kun med 4 personer fra 533 til 529 personer, og det hænger desværre nok sammen med antallet af dødsfald.

Mangedobles ikke

Lyspunktet er imidlertid, at de ikke samtidig er erstattet eller mangedoblet af nye indlagte, sådan som kurven har været i eksempelvis Italien og Spanien.

Antallet af indlagte i Region Syddanmark heriblandt på Odense Universitetshospital stiger heldigvis heller ikke på samme eksplosive måde som i weekenden.

Her blev 13 personer på et døgn indlagt fra 28. marts til 29. marts, og derfor toppede Syddanmark hele landsstatistikken med fleste indlagte.

Siden er de faldet til et mere stabilt niveau.

Et lille fald det seneste døgn

Faktisk har man for første gang siden Corona-krisens indtog oplevet et fald af antal indlagte det seneste døgn med 5%.

Det oplyses desværre ikke om det skyldes, at patienterne er døde de seneste døgn eller udskrevet.

Men som nævnt så er døde eller udskrevede patienter ikke erstattet af mange flere nye indlagte.

Tirsdag d. 31. marts siger Epidemiologisk overvågningsrapport, at i Region Syddanmark er nu 79 indlagt med 22 på intensivafdelingen, heraf er alle 22 i respirator.

Mandag d. 30. marts var tallet 83 indlagte med 21 på intensiv og 19 i respirator.

Der er dog ingen tvivl om, at det selvfølgelig lynhurtigt kan vende, hvis man tager for let på myndighedernes anbefalinger om at opholde sig mest muligt hjemme, og uden for vise hensyn, tage afstand og vaske hænder.

Meldingen regeringen frygter: I næste uge kan vi ramme 18 grader og sol

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Hvis vi bliver hjemme, holder god afstand og stadig isolerer os mest muligt, så kan Danmark gradvist og forsigtigt blive åbnet op efter påske.

Sådan lød det fra statsminister Mette Frederiksen på sit pressemøde i går.

Men stod det til regeringen og politiet, der skal sikre at folk ikke forsamler sig på mere end 10 personer, så var det nok bedst, hvis det bare regnede og stormede frem til 13. april.

Sådan bliver det ikke. Tværtimod.

For i løbet af weekenden vil vi opleve et større vejrskifte, som sender et højtryk ind over Danmark.

Over 17 grader på mandag

Her i Odense har DMI lige en prognose på 17 grader og sol på mandag. Onsdag peger prognoserne på, at termometeret passerer 18 grader.

Vagthavende hos DMI Klaus Larsen bekræfter over MigogOdense, at temperaturerne vil stige markant i næste uge.

“Frem til søndag vil de ligge på 7-8 grader, men herefter begynder varmluften at stige, og temperaturerne vil herefter ligge på 12-13 grader.

Det begynder for alvor at se pænt ud mandag, hvor vi i Odense kommer til at passere de 15 grader,” lyder det fra Klaus Larsen.

 

Varmen kommer op til påske

Onsdag tegner vejrmæssigt rigtig god på over 18 grader, men det er selvfølgelig langtids-prognoser som kan svinge. Man skal også huske på, at i weekenden oplevede Hovedstaden et større snefald.

Men varmen og solen ser altså ud til at komme op til påsken. I Sønderjylland regner man endda med, at temperaturen rammer de 20 grader.

Lige nu er det dog usikkert, hvorvidt selve påskedagene holder på de højere tocifrede temperaturer.

Kan vi forvente, at forårstemperaturerne er kommet for at blive?

“Det er ikke utænkeligt, at temperaturerne falder meget igen.

På denne årstid er vi afhængige af, hvor vinden kommer fra. Får vi vind igen i nord, så daler temperaturerne og der skal jo noget landopvarmning til, før vi kommer op på den slags temperaturer, som vi får i næste uge,” forklarer Klaus Larsen.

Fødselsdag i corona-tiden: H.C. Andersens fejres på SoMe

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Dem der har haft fødselsdag i løbet af corona-tiden, kan vist snakke med om, hvor trist det er at undvære den fejring, man ellers er vant til.

Men hvis man tror, at situationen er en anden, hvis du er en verdensberømt digter – så kan du godt tro om igen.

H.C. Andersen, der d. 2. april havde inviteret odenseanerne til sin 215 års fødselsdag i sit barndomshjem, må også se sig slået af covid-19.

Ligesom alle andre kulturinstitutioner er Odense Bys Museer også voldsomt udfordret i øjeblikket og mange planlagte aktiviteter på aflyses på ubestemt tid – heriblandt H.C. Andersens traditionsbundne fødselsdag.

Men selvom man efterhånden er en ældre herre, der havde sin storhedstid længe før, at der var noget, der hed sociale medier – så skal man altså ikke snydes for en fejring.

Og det bliver netop på de sociale medier, fortæller Odense Bys Museer.

I digterens fodspor

Fortæller Lise Marie Nedergaard vil på sin vanlige, levende og medrivende facon fortælle Andersens eventyr Det utroligste, og det er et eventyr, der er udvalgt med nøje omhu.

“Eventyret Det utroligste er et af Andersens sene og mindre kendte eventyr.

Det kan forstås på et væld af måder, og på denne dag, fortæller vi det, som en fejring af, at kunsten altid overlever på trods af alverdens kriser, strabadser og modstand,” fortæller Lise Marie Nedergaard.

Torsdag d. 2. april kl. 10 lægger H.C. Andersen Museum en video ud på sin Facebookside, hvor Lise Marie Nedergaard fortæller dette specielle, sarkastiske og samtidig poetiske eventyr.

Endelig er der H.C. Andersens fodspor, som man kan følge i Odense med behørig afstand til andre mennesker. Det er næsten som at gå side om side med den store eventyrdigter, når man følger de røde fodspor str. 47 rundt i bymidten.