Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gourmetkok i spidsen: Odense får nyt spisested med unikt koncept

Af Christina Frederiksen
Restaurant Første slår dørene op i Vestergade 75 - på 1. sal.
Restaurant Første slår dørene op i Vestergade 75 - på 1. sal.

Det er én af Odenses erfarne restauratører, der snart slår dørene op til nyt spisested.

Emrah Bektas er nemlig manden bag Café Chino i Brandts Passage, og nu er han klar med endnu et projekt.

1. juni åbner han Restaurant Første i Vestergade 75 – på 1. sal.

På menuen vil både være noget for dem, der elsker brunch og dem, der bare vil spise ude til aften.

Men fælles for begge slags gæster vil være, at de kommer til at møde fine dining fra øverste hylde.

Det fortæller Emrah Bektas til MigogOdense:

“Man skal forvente, at det bliver fine dining. Vi kommer for eksempel til at servere brunch i 4 til 6 serveringer. Det er ret specielt – jeg tror i hvert fald ikke, at jeg har set det andre steder.”

Og manden, der kommer til at stå i køkkenet, er er ikke en hvem-som-helst.

Det er nemlig Mikkel Olesen, der har en fortid som souschef på Falsled Kro, og det er ham, der lægger den gastronomiske linje.

Og hvad der end havner på tallerkenen, så vil det være hjemmelavet. Derudover er målet, at alt ved råvarerne skal kunne bruges.

Bruger man en majskolbe, bliver for eksempel bladene bruges til aske.

Der bliver plads til cirka 50 gæster i restauranten, der også har adgang til en tagterrasse.

Som udgangspunkt vil gæsterne kun kunne vælge mellem en brunchmenu og en aftenmenu på kortet – og ikke en masse forskellige selvstændige retter.

Til gengæld kan man selv vælge om man ønsker 3, 4 eller 6 retter og i aftenmenuen ligger priserne på omkring 449 kroner for en 3-retters, 549 kroner for 4 retter og 649 kroner for en 6-retters menu. Og det er inklusive bobler eller saftmenu.

Råvarerne bliver primært danske – dog henter man selvfølgelig de varer hjem fra resten af verden, der ikke dyrkes i Danmark. For eksempel pistacie-nødder.

Retterne kommer ikke fra ét bestemt køkken men vil være en blanding af lækkerier fra alt fra Frankrig, Danmark, Asien og Sydamerika.

Restaurant Førstes aftenkort kommer – med forbehold for ændringer – til for eksempel at indeholde serveringer med kuller, ponzu rabarber, kimchi, rygeost, ramsløg og Vesterhavsost.

Brunch-kortet bliver med blandt andet surdejspandekager, eggs benedict, surdejscroissanter og færøsk laks.

Følg Restaurant Første på Instagram her, hvor du de kommende dage vil kunne læse mere planerne for Odenses nye spisested.

Del artikel

Andre læser også