Gratis entré: Oplev landets bedste pressefotos i Odense

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Sarah Hatvigsen Juncker “Godhavnsdrengene”
Foto: Sarah Hatvigsen Juncker “Godhavnsdrengene”

166 fotografer havde sendt 2.678 fotografier og 35 tv/web-produktioner ind til konkurrencen Årets Pressefoto 2019, og vinderne blev afsløret 6. marts på Den Sorte Diamant, Det Kongelige Bibliotiek i København.

Her kunne udstillingen opleves indtil 17. juni, og nu er tiden endelig kommet til at udstillingen gæster en række byer rundt i landet.

Det kommer heldigvis også Odense til gode, hvor vi fra 12. oktober – 1. november ganske gratis kan opleve udstillingen i ODEON.

Øjebliksbilleder fra den virkelige verden

Det er tredje år i træk, at du kan se alle vindernebillederne fra “Årets Pressefoto 2019” her i Odense, og du kan glæde dig til at se øjebliksbilleder fra den virkelige verden og som lægger op til refleksion og debat.

Oplev bl.a. årets vinderbillede i kategorien pressefoto af Sarah Hartvigsen Juncker: “Godhavnsdrengene”, der viser statsminister Mette Frederiksen give et knus til én af Godhavnsdrengene, i forbindelse med den undskyldning hun gav på statens vegne i 2019.

Hvad: Årets Pressefoto 2019
Hvor: ODEON
Hvornår 12. oktober – 1. november
Du finder mere info her

Værtshusgæst blev slået ned: Påtalte manglende mundbind

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke alle, der har lige nemt ved de nye regler om mundbind. Det blev tydeligt i går aftes, da Fyns Politi måtte rykke ud til én af Odenses mindre værtshuse, Skandsen.

Det skriver Fyens.dk.

Her havde en gæst på stedet bedt en anden gæst om at tage mundbind på – og det havde fået det til at slå klik for den anden gæst.

Vedkommende blev så arrig over påtalen, at han slog manden ned med knytnæveslag og efterfølgende sparkede ham i siden, da han lå på gulvet.  Manden flækkede angiveligt det venstre øjenbryn.

Fyns Politi fortæller, at manden blev anholdt kl. 21.30 og sigtet for vold.

Tomme gader og god dialog: Fyns Politi roser odenseanerne

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi har alle (igen) skulle vænne os til en ny hverdag, hvor corona-restriktioner endnu engang sætter begrænsninger for os.

Blandt andet på byens restauranter, caféer og beværtninger, der fra i går er blevet pålagt at lukke kl. 22.

Der har derfor også været ekstra fokus på netop disse steder fra Fyns Politis side, men i går aftes var der stadig kun ros tilovers:

“Tak Fyn! Vores patruljer melder om rigtig godt samarbejde og god dialog med restauratører, erhvervsdrivende og borgere i forbindelse med de nye retningslinjer for Covid-19 på hele øen her til aften.

God weekend! Mvh Vagtchefen” skriver Fyns Politi på Twitter.

To timer forinden havde Fyns Politi også lagt et billede ud fra Odenses gågade, hvor der var helt tomt.

“Husk nu afstand og afspritning, når du går i byen eller til fest. Kun sammen kan vi bryde smittekæden og holde fast i livsglæden. Som i kan se på foto, så ser det flot ud i Odense gågade her i aften – hold fast i det.” skrev de.

Nye COVID-19-tal offentliggjort: Så mange er smittet i Odense Kommune

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Coronaen hærger igen i samfundet, og det får konsekvenser for både mennesker og virksomheder.

Efter en stille genåbning tidligere på sommeren har smittetallene været nogenlunde stabile – men siden starten af september er de kun gået én vej, og det er desværre opad.

Dagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der i skrivende stund er 70 tilfælde af smittede i Odense. Incidensen ligger nu på 34 pr. 100.000 indbyggere.

Incidensen vurderes som kritisk, hvis tallet ligger på over 30.

På landsplan er der tale om 589 nye tilfælde siden i går, og ni patienter er yderligere blevet indlagt. 206 er erklæret corona-fri siden i går.

Aldersmæssigt fordeler de sig hovedsageligt på de 20-29 årige, hvoraf 4032 er bekræftet smittet.

For at komme corona-spredningen til livs, indførte regeringen i går nye restriktioner. Dem kan du læse om her