Gratis levering: Få bragt ekstraordinær julefrokost fuld af lækkerier lige til døren

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto Smageriet
PR-foto Smageriet

Julen har mange glæder, men at stå i køkkenet en hel dag for at klargøre en smagfuld julefrokost til vennerne, kollegerne eller familien er ikke nødvendigvis en af dem.

Tiden i den travle julemåned kan bruges meget bedre – og heldigvis er der hjælp at hente, når julemaden skal være velsmagende, men hverken tage tid eller koste en formue.

Hos Smageriet er kokkene klar til at hjælpe med alt fra sild og andebryst stegt med honning til tarteletter, grønkålssalat og risalamande, og lige nu har de et særligt tilbud til MigogOdenses læsere.

Brug rabatkoden og få gratis levering

Smageriet har mange års erfaring med at levere mad til både små og store arrangementer rundt omkring i landet, og faktisk er intet arrangement for stort til, at de vil påtage sig ansvaret og stå for at kokkerere en lækker menu til dit selskab.

Lige nu kan du som MigogOdense-læser få gratis levering, når du bestiller din julemenu hos Smageriet. Brug blot denne rabatkode: KAMPAGNE-DEC

Bestil din julemenu her.

Smageriet har tre forskellige julemenuer, du kan vælge imellem, og der er både noget for dem, der sætter pris på det traditionsrige, og dem, der vil have julefrokost med et karakterfuldt twist.

Det er også muligt at sammensætte en menu bestående af dine personlige julefavoritter med design-selv-løsningen.

Priserne starter på 180 kroner pr. kuvert.

Foto: PR

Den traditionsrige julefrokost

Vælger du den traditionsrige julefrokost, får du en menu bestående af 11 juleklassikere. Her starter du og dine gæster måltidet med hvide sild og karrysalat med sprøde æbler, inden I går videre til blandt andet stegte rødspættefileter og andebryst med honning.

I får også en sprød grønkålssalat med granatæbler og slutter selvfølgelig af med klassisk risalamande som det søde punktum.

Se hele menuen og bestil den traditionsrige julefrokost her.

Foto: PR

Den karakterfulde julefrokost

Skal der ruskes lidt op i traditionerne, kan du kaste dig ud i den karakterfulde julefrokost, hvor klassikerne har fået et lille twist.

Her får du både gode fiskeretter, den klassiske and stegt med honning og julesalt samt Smageriets egen hjemmelavede rødkål med ribssaft og honning. Menuen byder desuden på friske salater, og desserten er en lækker æblekage med kanel og sprød crumble.

Se hele menuen og bestil den karakterfulde julefrokost her.

Foto: PR

Design-selv-julefrokost

Med Smageriets design-selv-løsning har du mulighed for at sammensætte din egen personlige menu til gæsterne.

Her vælger du blot dine favoritter blandt alle retterne, og du bestemmer også selv, hvor mange retter I skal spise jer igennem. På denne måde kan du kombinere det traditionelle med det utraditionelle.

Se hele menuen og design din egen julefrokost her. 

Hvad: Julefrokost fra Smageriet
Hvor: Kan leveres i hele landet (dog kun brofaste øer)
Hvornår: Leveres til og med 31. januar 2020
Hvor meget: Fra 180 kr. per kuvert (ekskl. miljøtillæg). Minimum 10 kuverter. Gratis levering med rabatkoden KAMPAGNE-DEC. Rabatkoden gælder ved bestilling inden 15. december 2019 og kan ikke kombineres med andre tilbud.

Meldingen regeringen frygter: I næste uge kan vi ramme 18 grader og sol

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Hvis vi bliver hjemme, holder god afstand og stadig isolerer os mest muligt, så kan Danmark gradvist og forsigtigt blive åbnet op efter påske.

Sådan lød det fra statsminister Mette Frederiksen på sit pressemøde i går.

Men stod det til regeringen og politiet, der skal sikre at folk ikke forsamler sig på mere end 10 personer, så var det nok bedst, hvis det bare regnede og stormede frem til 13. april.

Sådan bliver det ikke. Tværtimod.

For i løbet af weekenden vil vi opleve et større vejrskifte, som sender et højtryk ind over Danmark.

Over 17 grader på mandag

Her i Odense har DMI lige en prognose på 17 grader og sol på mandag. Onsdag peger prognoserne på, at termometeret passerer 18 grader.

Vagthavende hos DMI Klaus Larsen bekræfter over MigogOdense, at temperaturerne vil stige markant i næste uge.

“Frem til søndag vil de ligge på 7-8 grader, men herefter begynder varmluften at stige, og temperaturerne vil herefter ligge på 12-13 grader.

Det begynder for alvor at se pænt ud mandag, hvor vi i Odense kommer til at passere de 15 grader,” lyder det fra Klaus Larsen.

 

Varmen kommer op til påske

Onsdag tegner vejrmæssigt rigtig god på over 18 grader, men det er selvfølgelig langtids-prognoser som kan svinge. Man skal også huske på, at i weekenden oplevede Hovedstaden et større snefald.

Men varmen og solen ser altså ud til at komme op til påsken. I Sønderjylland regner man endda med, at temperaturen rammer de 20 grader.

Lige nu er det dog usikkert, hvorvidt selve påskedagene holder på de højere tocifrede temperaturer.

Kan vi forvente, at forårstemperaturerne er kommet for at blive?

“Det er ikke utænkeligt, at temperaturerne falder meget igen.

På denne årstid er vi afhængige af, hvor vinden kommer fra. Får vi vind igen i nord, så daler temperaturerne og der skal jo noget landopvarmning til, før vi kommer op på den slags temperaturer, som vi får i næste uge,” forklarer Klaus Larsen.

Fødselsdag i corona-tiden: H.C. Andersens fejres på SoMe

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Dem der har haft fødselsdag i løbet af corona-tiden, kan vist snakke med om, hvor trist det er at undvære den fejring, man ellers er vant til.

Men hvis man tror, at situationen er en anden, hvis du er en verdensberømt digter – så kan du godt tro om igen.

H.C. Andersen, der d. 2. april havde inviteret odenseanerne til sin 215 års fødselsdag i sit barndomshjem, må også se sig slået af covid-19.

Ligesom alle andre kulturinstitutioner er Odense Bys Museer også voldsomt udfordret i øjeblikket og mange planlagte aktiviteter på aflyses på ubestemt tid – heriblandt H.C. Andersens traditionsbundne fødselsdag.

Men selvom man efterhånden er en ældre herre, der havde sin storhedstid længe før, at der var noget, der hed sociale medier – så skal man altså ikke snydes for en fejring.

Og det bliver netop på de sociale medier, fortæller Odense Bys Museer.

I digterens fodspor

Fortæller Lise Marie Nedergaard vil på sin vanlige, levende og medrivende facon fortælle Andersens eventyr Det utroligste, og det er et eventyr, der er udvalgt med nøje omhu.

“Eventyret Det utroligste er et af Andersens sene og mindre kendte eventyr.

Det kan forstås på et væld af måder, og på denne dag, fortæller vi det, som en fejring af, at kunsten altid overlever på trods af alverdens kriser, strabadser og modstand,” fortæller Lise Marie Nedergaard.

Torsdag d. 2. april kl. 10 lægger H.C. Andersen Museum en video ud på sin Facebookside, hvor Lise Marie Nedergaard fortæller dette specielle, sarkastiske og samtidig poetiske eventyr.

Endelig er der H.C. Andersens fodspor, som man kan følge i Odense med behørig afstand til andre mennesker. Det er næsten som at gå side om side med den store eventyrdigter, når man følger de røde fodspor str. 47 rundt i bymidten.

Lukkeloven sættes på pause: Dagligvarebutikker må holde åbent to dage i påsken

Skrevet af: Michael Qureshi

Normalt er påsken hellig, og stort set alt er lukket ned i Danmark.

Men regeringen lægger op til midlertidigt dispensation for lukkeloven og giver dermed hele dagligvarehandlen mulighed for at holde åbent to dage i påsken for at mindske smittefare af corona-virus.

Dagene op til og under påsken er særligt travle dage for dagligvarehandlen, da danskerne strømmer til for at handle til påskedagene.

Kødannelser er dårlige i en tid, hvor regeringen og myndighederne forsøger at mindske smittespredningen af corona-virus.

Derfor lægger regeringen nu op til at dispensere for lukkeloven midlertidigt, så hele dagligvarehandlen, uanset omsætning, kan holde åbent skærtorsdag og 1. påskedag fra klokken 10-17.

Giver mulighed for at handle på forskellige tidspunkter

Normalt skal de større butikker holde lukket.

“Medarbejderne og dagligvarehandlen har allerede taget et stort ansvar i at mindske smittespredningen og holde hjulene i gang, så alle danskere fortsat kan få mad på bordet.

Det vil jeg gerne sige stort tak for. Det arbejde skal vi fortsætte, og derfor vil regeringen nu give mulighed for, at hele dagligvarehandlen kan holde åbent to ekstra dage i påsken.

Det giver os alle større mulighed til at handle på forskellige tidspunkter, og det giver kortere køer og mindre smitteeksponering.

Samtidig vil jeg gerne opfordre til, at der tages hensyn til det i forvejen høje arbejdspres i butikkerne, når vagterne i påske skal planlægges,” siger erhvervsminister Simon Kollerup og fortsætter:

Kun midlertidigt med pause af lukkeloven

“Det her er kun midlertidigt, og lukkeloven gælder stadig fremover.

Jeg vil gerne opfordre danskerne til at bruge deres sunde fornuft, når de handler.

Hold afstand, overvej en ekstra gang om den liter mælk kan vente til dagen efter. Og giv kassemedarbejderen et ekstra smil med på vejen og husk at holde afstand, så medarbejderne føler sig trygge..”

Onsdagen op til påsken er traditionelt en af de største handelsdage i supermarkederne, særligt for de mellemstore og store butikker, mens de mindre butikker ligeledes oplever en stor omsætningsstigning i påskedagene, hvor de større butikker holder lukket.