Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gratis nytårskrudt: Fynsk fyrværkerihandel donerer fyrværkeri til 5 udsatte familier

Af Sara Aggefeld Rask

Heksehyl, hundepropper, bordbomber, batterier og raketter i regnbuens farver er for mange danskere indbegrebet af nytårsaften.

Fyrværkeriet er et samlingspunkt for hele familien og en festlig måde at fejre årets sidste dag.

Men det er desværre ikke alle, der har råd til at skyde nytåret ind med pomp og pragt, og slet ikke i år, hvor inflationen i samfundet har givet lommesmerter hos flere og flere.

Mange må ufrivilligt undvære nytårskrudtet, når kalenderen skifter fra 2022 til 2023, og den tanke skærer i hjertet hos den odenseanske fyrværkeriforhandler, Fyrværkeriet, på Havnegade 141.

Forhandleren har derfor besluttet sig for at donere fyrværkeripakker til fem mindrebemidlede børnefamilier på Fyn i håb om at forsøde deres nytårsaften.

”Vi ved godt, at det er en dråbe i havet, men det er det, vi kan bidrage med. Vi vil så gerne gøre en positiv forskel for andre mennesker, og de gratis fyrværkeripakker er vores måde at gøre det på.

Vi har doneret nytårskrudt til udsatte familier siden virksomhedens opstart for fire år siden, og i år er det mere relevant end nogensinde, fordi alting er blevet dyrere, og flere er trængt økonomisk”, lyder det fra Fyrværkeriet.

Komplet krudtpakke for 1.500 kroner

De fem fyrværkeripakker, som Fyrværkeriet donerer, har en værdi af 1.500 kroner pr. pakke. 

De indeholder krudt til både store og små fyrværkerielskere.

”Vores pakker har lidt af hvert. Et stort batteri, nogle raketter, nogle bordbomber og en juniorpakke med knaldperler og luntefrit krudt til de helt små. Så der er noget til alle aldre”, oplyser Fyrværkeriet.

Send mail og kom i betragtning

Pakkerne er helt gratis, og du kan komme i betragtning til dem ved at sende en mail til Fyrværkeriet, hvor du kort forklarer, hvorfor du mener, at du skal have en af pakkerne. 

FAKTABOKS

  • Fyrværkeriet har åbent den 27.-31. december
  • Adressen er: Havnegade 141, 5000 Odense C (ved manøvrebanen)

”Det kan være, at du har fået ekstra store elregninger i år, har mistet dit job, ikke har råd til selv at købe fyrværkeri på grund af et stramt budget, eller hvad end det måtte være. Bare skitser din situation for os.

Vi behøver ingen dokumentation. Vi stoler på, at folk er ærlige og kun skriver, hvis de oprigtigt har brug for vores hjælp”, siger Fyrværkeriet og fortsætter:

”Vi har kun ét kriterium, og det er, at du er en børnefamilie og er udsat på den ene eller anden måde. For eksempel økonomisk”.

Familier udvælges via lodtrækning

Der er kun fem gratis fyrværkeripakker og dermed også kun fem børnefamilier, der kan få glæde af Fyrværkeriets generøsitet – og disse familier bliver udvalgt tilfældigt.

”Vi læser alle mails fra dem, der skriver ind, og så trækker vi simpelthen lod mellem alle indkomne mails.

Computeren bliver åbnet klokken 8 den 28. december, og så går vi i gang med læsningen og lodtrækningen. Vi giver besked til vinderne omkring middagstid samme dag”, informerer Fyrværkeriet.

Hvis du vil have en chance for at få fingrene i pakkerne, skal du sende en besked til Fyrværkeriet på Facebook senest den 27/12 inden midnat.

Pakkerne skal afhentes den 29/12 mellem klokken 11 og 17.

Del artikel

Andre læser også