MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Secondhand elektronik: Landsdækkende kæde åbner endnu en butik i Odense

Af Christina Frederiksen

Odenseanerne er vilde med at købe og sælge brugt elektronik. Derfor opruster den landsdækkende kæde, GreenMind, med endnu en butik i byen.

Den kommer til at ligge i Kongensgade 43 og åbner senest 1. maj.

“Siden GreenMind åbnede sin første butik, er markedet bare gået op og op. Faktisk vil vi gerne have endnu flere kunder til at komme og sælge deres brugte elektronik hos os, for vi kan sælge mere, end vi får ind.

Indimellem er vi nødt til at købe ind i udlandet for at have nok varer,” fortæller Jonas Poulsen, der head of stores hos GreenMind på Fyn og i Jylland.

GreenMind sælger secondhand-elektronik. Det betyder, at man som kunde både kan købe brugte varer og sælge sin egen brugte elektronik hos kæden. Derudover kan man også få repareret sin defekte computer eller telefon.

“For vores kunder er det en tillidssag at købe elektronik hos os. Derfor giver vi også 14 dages fortrydelsesret og to års garanti på vores produkter.

De varer, vi sælger allerflest af, er selvfølgelig smartphones, især iPhones, og bærbare computere som for eksempel MacBooks,” siger Jonas Poulsen, der sammen med den kommende butikschef i Kongensgade 43, Brian Henningsen, går og gør butikken klar til snart at kunne åbne.

Brian Henningsen understreger, at det ikke kun er den nyeste teknologi, butikken er interesseret i at modtage.

“For ikke så længe siden solgte jeg et par gamle højtalere, som en kunde havde haft stående i mange år i kælderen.

Og der vil jeg bare sige, at det er nemmere for os hos GreenMind at sælge et par gamle Dantax-højtalere, end det er for private at sælge dem på DBA,” siger Brian Henningsen.

Blue City bliver til GreenMind

Alligevel bliver GreenMinds kunder ofte overraskede over, at kæden gerne overtager selv meget gammel elektronik.

“Man kan sige, at vi sender folks brugte elektronik ud på en rejse. Den starter måske hos direktøren, der får ny telefon efter et år.

Så havner hans gamle telefon hos os, og vi sælger den videre til en kvinde som dig (journalisten red.), og så kommer du måske tilbage med den om et par år.

Og så står der måske en mor med en syv-årig dreng, der skal have en telefon. Det behøver ikke være den nyeste model, og den må også gerne være skrammet.

Og efter at den syv-årige har haft fat i den, kommer den tilbage til os, og så kan vi sælge den til 80-årige Grethe, der bare har brug for en telefon, man kan ringe op på. Og det er er jo en ret bæredygtig rejse,” siger Jonas Poulsen.

I december blev det offentliggjort, at elektronikkæden, Blue City, havde købt GreenMind.

I den forbindelse tager alle Blue Citys 11 butikker navneforandring til GreenMind. Fremover vil der således være 16 GreenMind-butikker på landsplan samt en enkelt i Malmø.

I Odense ligger Blue City i Vestergade 19. Den butik bestyrer Brian Henningsen p.t., men så snart lokalerne i Kongensgade 43 står klar, flytter han og hans personale fra Vestergade ind i Kongensgade, der således kommer til at hedde GreenMind.

GreenMind har allerede en butik i Odense, nemlig i Rosengårdcentret.

Hvad: GreenMind åbner ny butik
Hvor: Kongensgade 43, 5000 Odense C
Hvornår: Senest 1. maj.
Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 10-18, fredag kl. 10-19, lørdag kl. 10-16

Del artikel

Andre læser også