MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Grøn løfter sløret: Her er de første hovednavne

Af Christina Frederiksen
Foto: Arkiv
Foto: Arkiv

Når Grøn Koncert tager på turné til sommer, bliver det noget helt særligt, for her kan festivalen fejre 40 år med fest og fællesskab.

I dag offentliggøres de første to navne, der skal med koncertkaravanen rundt.

Publikum kan glæde sig til ingen ringere et af tidens ypperste livenavne Saveus og den legendariske popgruppe AQUA.

Grøn 2023 løber af stablen fra den 20.-30. juli, hvor Jacob Haugaard og Simon TJ traditionen tro er værter på Grøn Scene, mens Mai-Britt Vingsøe og Lars Johansson er værter på NOVA-scenen.

Et af landets bedste livenavne

AQUA debuterede på Grøn for 25 år siden og har siden optrådt adskillige gange, mens Saveus hører til blandt de nyere Grøn-navne, som forhåbentlig vil være at finde på plakaten i mange år fremover.

Saveus, hvis forsanger har det borgerlige navn Martin Hedegaard, har været med én gang før i 2019, hvor han spillede på NOVA-scenen.

Foto: Arkiv

Nu glæder han sig til at fejre 40 år med Grøn:

“Grøn har et helt specielt dna, der rummer så meget kærlighed og samhørighed, og i år er det Grøns 40-års fødselsdag. Grøn fortjener at blive fejret med manér, og det glæder jeg mig til at være en del af,” siger Martin Hedegaard ifølge en pressemeddelelse fra Grøn.

Siden den overraskende debut ved P3 Guld 2015 med kæmpehittet ”Levitate Me” har Saveus etableret sig som en tidens store popmusikere med adskillige radiohits og koncerter på landets største scener.

Om Grøn:
I fire årtier har Tuborg og Muskelsvindfonden med Grøn skabt musikalske oplevelser og fællesskaber på tværs af handicap, alder, etnicitet, køn, seksualitet og religion. Overskuddet fra koncerterne går til Muskelsvindfondens arbejde med at skabe Plads til forskelle, hvilket har til formål at skabe større mangfoldighed i det danske samfund. I 2022 kunne Grøn endelig vende tilbage efter to års aflysninger på grund af Covid-19. I år kan Tuborg og Muskelsvindfonden fejre 40 år med Grøn, når koncertkaravanen traditionen tro kommer rundt i hele Danmark.

På livescenen er Saveus’ performances både energiske og nærværende, hvilket man bl.a. kunnet opleves på festivaler som NorthSide og Smukfest sidste år.

Nu er Saveus klar til at give os nye uforglemmelige live-oplevelser på Grøn til sommer.

“Den fedeste havefest i verden”

Mens Saveus stadig er relativt ny i Grøn-sammenhæng, hører AQUA til blandt de mest etablerede Grøn-navne.

AQUA var med første gang for 25 år siden i 1998 og har siden været med tre gange – i 2001, 2008 og 2018.

Derfor var de oplagte at invitere med på årets særlige turné, og AQUA ser frem til at fejre 40 år med Grøn:

“Vi glæder os helt utrolig meget til at se publikum og feste med dem. Vi glæder os til helheden af Grøn, fordi det føles altid som den fedeste havefest i verden – og så har vi et virkelig godt set-up med i år!,” lyder de lovende ord fra AQUA.

AQUA er vaskeægte legender på den danske musikscene og er stadig en af landets største eksportsuccesser nogensinde.

Med hits som ”Turn Back Time”, ”My Mamma Said”, ”Around the World”, ”Doctor Jones” og selvfølgelig ”Barbie Girl” har AQUA leveret utallige hits, som danskerne uden tvivl vil synge med på, når bandet er med på Grøn-turneen for femte gang til sommer.

Billetsalget er netop startet

Hos både Tuborg og Muskelsvindfonden glæder man sig til at skabe nye sommerminder og oplevelser sammen med danskerne, når man fejrer 40 år med Grøn og ikke mindst med et godt formål for øje.

“Vi er meget glade for at kunne offentliggøre Saveus og AQUA som de første to artister på årets Grøn-turné. Det bliver en kæmpe fest med masser af energi.

Vi glæder os til sammen med danskerne at fejre en karavane der har eksisteret i 40 år og stadig tiltrækker 160.000 danskere hver sommer. Det er unikt. Det er fest. Det er fællesskab,” lyder det fra indsamlingschef, Theis Petersen.

Tourplan 2023:  
20. juli: Tårnby
21. juli: Kolding 
22. juli: Aarhus
23. juli: Aalborg
27. juli: Esbjerg
28. juli: Odense
29. juli: Næstved
30. juli: Valby

Billetsalget er netop startet. Du finder billetter og yderligere information om Grøn 2023 lige her

Del artikel

Andre læser også