Guide: Den bedste mandeaften i Odense C

Skrevet af: Michael Qureshi

Engang imellem så trænger man virkelig en mandeaften med gutterne i byen.

Hvad enten det er med vennegruppen, kollegerne eller polterabend. Der er virkelig noget helt magisk ved en fed aften i drengenes selskab.

Men det er muligvis længe siden, at I rent faktisk har været ude sammen. Eller måske ender I altid de samme steder, hvor bartenderne nærmest serverer det “sædvanlige”, før I er nærmest er trådt ind af døren?

I så fald har vi løsningen. Vi har sat os for at guide odenseanerne til en ægte mandeaften i Odense C.

Kom med på tur

Varm op med bold og bajere

De fleste gode mandeaftener starter med nogle kolde øl og bold på skærmen. Det får du blandt andet på hyggelige Tipsy Toad Pub, Kick Off Sportspub eller Ryan’s of Odense. Her er der altid god fodboldstemning og mange skærme samt stort udvalg af specialøl.

Foodcrawl

Når man er flere gutter afsted, så er det rart lige at komme ind og få lidt hapsere, så maven ikke rumler alt for meget. På Arkaden Food Market i hjertet af Odense C er der adskillige lækre madboder og en god vinbar, hvor man kan få lidt af det hele. Så om man er til tapas, mexicansk eller asiatisk så er det hele samlet et sted.

Lav noget sjovt

Besøg f.eks. klatrehallen Odense Boulders, hvor I også kan tage et hvil i deres økologiske café med uddannede baristaer bagefter.

Eller I kan udfordre hinanden på gokartbanen! Der er flere steder i Odense, som tilbyder gokartkørsel. Prøv f.eks. Odense Gokart Hal, hvor I kan give den gas på den fede bane i hallen.

Boulders

Aftensmaden

Odense er ved at transformere sig i en mere international retning som storby i Danmark. Det gælder også på gastronomien. En ægte mandeaften kunne sagtens være på hotte MASH med de lækre steaks, god vin og cocktails.

På et lidt højere gourmetniveau er der også restaurant Aro, hvor restauranten ligger i et tidligere autoværksted på Østerbro. Den genåbnede Franck A har også masser af plads og god mad til fornuftige priser. Et genialt koncept ramte Odense i 2017, hvor Molotov Burgers & Cocktails åbnede. Det er ret gennemført.

En milepæl blev nået, da Danmarks Bedste Bøfsandwich endelig kiggede mod Odense og placerede Werners Grill blandt de bedste i landet. De laver en helt outstanding brun bøfsandwich. Werners Grill er en moderne nytænkning af den traditionelle danske grillbar med fokus på kvalitet.

Bøfsandwich fra Werners Grill.

Efter middagen

Når sulten er stillet er det tid til lidt mere sjov inden man for alvor rammer nattelivet. Her er et oplagt valg at tage et smut på Odense Casino.

Det er fedt at kombinere en god mandeaften med lidt spænding. Der kan godt være en smule fyldt på det fysiske casino, så man kunne også overveje at trække på en god bar og samles om spil på online casino. Her har i alle spil ved hånden, og det kan være mindst ligeså en ekstatisk oplevelse, som at besøge det fysisk casino.

Hvis i vælger denne løsning, så kan man ofte hente en casino bonus ved registrering, så i har endnu flere penge at spille for. Det forøger naturligvis også jeres chancer for gevinst, og så er der pludselig råd til flere fadøl, eller i kan gemme dem til næste gang i skal i byen sammen.

Har I brug for at skabe jer et bedre overblik over, hvilke casinoer i bør besøge, så kan du finde en online casino portal, hvor du får den perfekte guide over alle casinoer med dansk licens. Her vil du også se, på hvilket casino du kan få flest free spins, som jo oftest er det, man jagter som spiller.

Man kan også tage på en af de legendariske brune værtshuse, som Odense stadig har flere af. Man kan besøge Dania, der ligger på hjørnet af Vesterbro og Falen, hvor der altid er gode røverhistorier at hente.

Natklubberne

Så er det tid til at aftenen skal kulminere, og det gør den selvfølgelig med noget god musik, masser af drikkevarer og gerne lidt kønt at kigge på.

Vi kommer ikke udenom et besøg på Odenses største og hotteste natklub Nunchi, der altid har de bedste DJ’s og altid er velbesøgt.

Der er også LA Tequila Bar. Byens strandbar nr. 1 inviterer nemlig indenfor i varmen til dans og shots.

Heidi’s Bier Bar kan du opleve ægte afterskistemning med 4-liters øltårn og jägerbombs serveret af værtinder i tyrolerkjoler.

Priser fra 29 kr.: Lykkeposer hver dag fra 7-Eleven på Too Good to Go

Skrevet af: Michael Qureshi

Mens Corona satte det meste af landet i stå, var der været godt gang i hjulene hos både Too Good To Go og 7-Eleven.

De to parter har brugt de seneste uger på at oprette samtlige 7-Eleven-butikker i Too Good To Go-appen, og dermed kan man nu købe lykkeposer med overskudsvarer i 7-Eleven-butikker over hele landet.

Det meddeler parterne i en pressemeddelelse.

Hvad betyder det så rent praktisk?

For at bekæmpe madspild laver 7-Eleven butikkerne i Odense dagligt “lykkeposer” med overskydende mad.

Udvalget variere fra dag til dag, så man skal lade sig overraske af indholdet. I posen kan der f.eks. være salater, sandwiches, kager, bagværk, mellemmåltider og drikkevarer.

Priserne varierer også fra 29 kr. og op – men en hurtig gennemgang af Too Good to Go app’en viser en gennemsnitlig pris på 39 kr.

Det landsdækkende samarbejde er skudt i gang efter en testperiode i udvalgte 7-Eleven-butikker på DSB-stationer.

 

Kunderne får en god deal og hjælper miljøet

En testperiode, der ifølge Maria Gervig, Commercial Director hos 7-Eleven, er gået over al forventning.

“Bekæmpelse af madspild har meget høj prioritet hos 7-Eleven.

Det er ganske enkelt meningsløst at smide god mad ud set ud fra både sociale, miljømæssige og økonomiske betragtninger.

Derfor er vi meget glade for, at vi har fundet en løsning, der kommer alle til gode.

Vores kunder får en virkelig god deal, mindre spild er penge sparet, og vi giver miljøet en hjælpende hånd.

Særligt sidstnævnte har stor betydning for os, og derfor føles det ekstra godt, at vi nu også på denne front kan føle stolthed over at afhjælpe et miljøproblem,” siger Maria Gervig.

I testperioden er der blevet reddet lige knap 24.000 lykkeposer med overskudsvarer. Det er 60 ton sparet CO2e, hvilket svarer til 262 flyveture fra København til London.

Lykkeposer fra 7-Eleven er populære

Landechef for Too Good To Go i Danmark, Heidi Boye, er derfor meget begejstret over, at samarbejdet nu fortsætter på fuld styrke.

“7-Elevens lykkeposer har været særdeles populære blandt vores brugere i de butikker, hvor vi har testet konceptet.

Så vi er selvfølgelig meget glade for, at vi nu kan give hele landet mulighed for at bekæmpe madspild på en sjov måde.

Når så mange butikker går sammen, flytter det virkelig noget i det store madspildsregnskab, så 7-Eleven kan være super stolte af indsatsen,” siger Heidi Boye, landechef for Too Good To Go i Danmark.

Lykkeposerne vil være tilgængelige i 7-Eleven-butikker i Odense, på tankstationer og på togstationer.

Det gælder om at være hurtigt ude i løbet af dagen, når lykkeposerne sættes i salg. Så bestiller og betaler man i Too Good to Go app’en.

Du kan hente app’en, hvor du normalt henter apps.

Pita-favorit udvider: Yazzy’s Pita åbner midt i centrum på onsdag

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis du har været et smut forbi Storms Pakhus, så har du nok også duftet eller endda smagt pitabrød fra Yazzy’s Pita.

Et populært koncept som man nok ikke fornærmer mange ved at kalde for Odenses bedste pita’er.

Nu udvider pita-favoritten med de billige priser, og åbner på onsdag d. 27. maj et sted midt i Odense C.

De beholder samtidig deres bod i Storms Pakhus.

“Vi har været på Storms fra dag et, og det bliver vi ved med, men vi har altid haft lyst til at have en lokation, hvor vi kunne have frie tøjler.

Her virkede det kun rigtigt, at det skulle være i Odense, hvor det hele startede,” fortæller Yasser Rahim Naz.

Fik pitabrød hos bedstemor i Iran

Yasser er manden bag Yazzy’s Pita og er uddannet kok sammen sin makker Martin fra restaurant Kvægtorvet her i Odense.

De blev enige om at kaste sig ud i et pita-eventyr sammen, da de mente, at man godt kunne øge kvaliteten på pitabrøds-fronten i Odense og øvrige storbyer i Danmark.

“Jeg har altid elsket Pita, lige siden jeg var lille, når jeg fik dem hos min bedstemor i Iran.

Det var på en helt anden måde  end i Danmark. Her lavede man dem på åben ild, og man fik dem til morgenmad.

Som årene gik, synes jeg det var lidt trist at alt udviklede sig i Danmark, men pitabrødet var stadigvæk den samme. Den klassiske med tomat, agurk og købe dressinger. Jeg tænkte det kan gøres bedre,” forklarer Yasser.

Været fantastisk rejse

Han fortsætter;

“Så jeg gik og legede lidt med tanken om, hvor vildt det vil være, hvis jeg kunne genskabe den følelse, jeg havde hos min bedstemor, og kombinerede det med den erfaring og viden, jeg har fra den gastronomiske verden.

Det resulterede i, at jeg sagde, nu er det nu og tog udfordring op. Det har været en fantastisk rejse indtil videre.”

Målet er ret simpelt med det nye sted i centrum.

“Vi vil give vores gæster noget for deres penge både i kvalitet og smag. Men som samtidig også er et sundere alternativ til andet fastfood i Odense midtby,” forklarer Yasser.

De slår dørene op onsdag d. 27. maj kl 17:00 i Slotsgade 26 og i samarbejde med “vandretur for kritisk syge børn” , så donerer de dagens omsætning til kritisk syge børn.

Har brug for mere plads: Populær Odense-restaurant flytter i større lokaler

Skrevet af: Redaktionen
FOTO: Restaurant Bacchus
FOTO: Restaurant Bacchus

Tilbage i 2017 blev Restaurant Bacchus kåret som årets Brasserie i den danske spiseguide. Det er nok heller ikke uden grund, for folk er vilde med stedet.

Nu gør de så klar til at flytte i nye og større lokaler. Det skriver Fyens Stiftstidende. Bacchus rykker dog ikke særlig langt fra deres nuværende lokaler.

Faktisk flytter de blot 500 meter længere op af vejen til adressen Vestergade 5.

Corona-krisen har også blot gjort det endnu mere eftertragtet at få booket bord på Bacchus.

“Vi ser frem til at have mere plads bag kulisserne i vores nye køkken.

Plads til at eksperimentere og være kreative samt flere blus, så mine “drenge” og jeg kan arbejde i samme lokale.

I dag står vi på hver vores side af en væg, og det betyder, at vi går glip af den synergi, der opstår, når man står fysisk sammen,” siger indehaver Stephane Libourel til Fyens.

Vilde gourmet-aftener

Han fortæller også, at man med jævne mellemrum vil køre topgourmet aftener hvor kuvertprisen bliver helt op til 4000 kr. stykket med nogle af de allerbedste vine til.

Men som udgangspunkt bliver konceptet som det plejer bare med plads til lidt flere gæster og meget mere plads til personalet.

Bacchus har fokus på det franske køkken, og ofte med lidt ekstra luksus på råvarerne. Gode sager som trøffel, kaviar, foie gras og østers er ofte at finde i retterne.

Hver mandag er der en fast tre retters rustik menu, og om onsdagen kører de en suprisemenu. De øvrige dage er konceptet lidt mere ala carte, hvor man ud fra deres aktuelle menukort vælger de retter, man ønsker.

Filosofien i køkkenet handler hele tiden om smag, og den skuffer ikke her.

Restaurant Bacchus er blandt de dyrere spisesteder i Odense men også luksuriøse i forhold til råvarer og retter – og når man kan få omelet med trøffel til frokost, så er vi altså solgt.

Hvad: Restaurant Bacchus flytter
Hvor: Vestergade 5
5000 Odense C
Mere info her