Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Guide: Find en bolig i Odense

Af Redaktionen

Flere og flere får øjnene op for, hvor dejlig en by Odense er, og byen får hele tiden nye borgere indenfor alle segmenter og altså både familier, par og enlige. Læs med her, hvis du også overvejer at rykke teltpælene op og flytte til Odense, vi giver dig råd om overvejelser, du kan gøre dig, inden du beslutter dig.

Der er mange gode steder, man kan bosætte sig i Danmark, og en af de mange fordele ved netop Odense er, at byen ligger så centralt lige mellem Jylland og Sjælland, og man derfor inden for få timer kan komme til de fleste steder i landet.

Hus eller lejlighed

En af de ting, man kan overveje, når man tænker på at flytte til Odense er, hvilken type bolig, der er den rette. Find en lejlighed i Odense, hvis du ikke ønsker at bruge tid på at passe en have eller rydde sne om vinteren. Hvis du heller ikke orker at rode med reparationer, kan du overveje en lejelejlighed, for da ringer man blot til viceværten, så ordner han det. I Odense finder I en mængde dejlige lejligheder i alle størrelser, både i centrum samt i byens udkant.

Eje eller leje

Netop om man skal bo til leje elle selv eje sin bolig er noget, man skal have med i sine overvejelser, når man tænker på at flytte til Odense kommune eller for den sags skyld en anden kommune. Ikke alle har råd til at købe et hus eller en lejlighed, og lige nu er muligvis heller ikke det bedste tidspunkt at købe på, da boligpriserne i øjeblikket ligger på et meget højt niveau.

Hvis priserne skulle falde, kan netop en bolig være et godt sted at placere sin opsparing og formentligt øge den, for selvom om det sker at boligpriserne i perioder dykker, stiger de dog henover en årrække. Omvendt kan man sige, at hvis man kan være heldig at få en billig lejebolig, har man penge fri til at spare op på andre måder, eksempelvis i aktier. Netop aktier har mange mennesker de seneste par år fået øjnene op for, og dette er i høj grad på grund af de negative renter, men muligvis også på grund af Coronapandemien og den meget tid hjemme som følge af nedlukninger, hvor man skulle finde på noget at lave.

Har du råd?

En sidste, men absolut ikke uvæsentlig, ting at have med i sine overvejelser når man skal flytte, er økonomi. Har man råd til at betale den husleje, der er tale om for den enkelte bolig, eller bliver det med det yderste af neglene, at det kan lade sig gøre. Hvis ikke man allerede har lagt et budget, kan man det være en god idé at gøre det for at få belyst sine indtægter og udgifter og altså om der er råd til den aktuelle husleje. Der skal være plads i budgettet til uforudsete udgifter som for eksempel at bilen skal på værksted eller at hunden får brug for en operation.

Del artikel

Andre læser også