MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor guide: Her får du nogle af byens bedste fastelavnsboller

Af Christina Frederiksen

Så er det snart tid til at slå katten af tønden – og det betyder også, at der skal spises fastelavnsboller i stor stil!

Og fordi vi hos MigogOdense altid er behjælpelig med gode tips til byen, er vi selvfølgelig også klar med en guide til lækre fastelavnsboller.

Vi har smagstestet en hel masse af de lækre kager – alle, på nær en enkelt, er af den særligt søde slags med masser af flødeskum.

Wendorff

Wendorff har afdelinger i både Odense, Svendborg og Faaborg, og her er man leveringsdygtig i lækkert brød og delikate kager – og selvfølgelig også fastelavnsboller for enhver smag.

På redaktionen har vi smagt os i gennem disse varianter:

  • Hindbær i wienerbrødsbolle
  • Sveske i wienerbrødsbolle
  • Nougat i wienerbrødsbolle
  • Citron i vandbakkelse
  • Kaffe/amaretto i vandbakkelse
  • Glutenfri, der laves med en ny smag fra dag til dag

Alle laves med god, gammeldags piskefløde og flødecreme.

Kan man ikke overskue de mange valgmuligheder, så kan vi forstå, at vores læsere er meget vilde med varianten med citron. På redaktionen er vi til gengæld meget begejstrede for den med hindbær.

Alternativt kan du jo bare købe dem allesammen og lade dine smagsløg afgøre det.

(I Odense ligger Wendorff i Asylgade 16 og på Hjallesevej 130).

Wendorffs fastelavnsboller koster 35 kroner stykket, 2 koster 65 kroner og 4 koster 125 kroner.

Fastelavnsboller fra Wendorff.

Mr. Torp

Hos Mr. Torp i Vintapperstræde er man også sprunget med på fastelavnsbollebølgen og er i år klar med 6 varianter:

  • Kaffe, amaretto og saltkaramel
  • Æble, karamel og hvid chokolade 
  • Hindbær og pistache 
  • Solbær og citron
  • Brombær, solbær og Sarah Bernhardt
  • Stikkelsbær, vanilje og hvid chokolade

Mr. Torps må siges at adskille sig rent visuelt fra de gængse og klassiske fastelavnsboller med sit mere kunstneriske udtryk.

Er du derfor frisk på at prøve noget nyt og spændende, er det måske Mr. Torp, der skal sørge for årets fastelavnslækkerier.

Alle fastelavnsbollerne fra Mr. Torp er udstyret med et kikse-låg, og vi må bare sige, at dette er en detalje, der tager kegler.

Vi er helt oppe at støde over varianterne med kaffe, amaretto og saltkaramel og solbær og citron.

(Mr. Torp er placeret i Vintapperstræde 47)

Flødefastelavnsboller hos Mr. Torp koster 39 kroner stykket.

Mr. Torp.

Rise’s Brød

Endnu en bager med butikker flere steder i byen.

Her har vi smagt på fire fastelavnsboller i klassisk wienerbrød.

Hos Rise’s gør man en dyd ud af at lave godt og lækkert bagværk med de reneste råvarer og bedste teknikker – og måske er dette også et oplagt sted at besøge, hvis du netop drømmer om en god, gammeldags konditor-fastelavnsbolle.

Her får du nemlig muligheden for at vælge mellem flere forskellige varianter; alle med det til fælles, at der ikke er sparet på noget.

Årets fastelavnsbollevarianter kommer med enten:

  • Flødecreme
  • Flødeskum, flødecreme og sveske
  • Solbær, rom, fløde og flødecreme
  • Sarah Bernhardt, abrikos og flødecreme
  • Stikkelsbær, hvid Sarah Bernhardt og flødecreme
  • Flødeskum og hindbær
  • Samt en version i en oldemorsbolle med fløde, creme og hindbær

En klar favorit på redaktionen er fastelavnsbollen med Sarah Bernhardt og abrikos. Helt suveræn er den, men der er også stor tilfredshed med den klassiske udgave, hvor der bare er fløde og creme i.

Men køb da bare alle varianter. De er virkeligt gode.

(Rise’s Bageri ligger på Hunderupvej 24, Hjallesevej 52, Odensevej 18A og Kochsgade 178).

Rise’s Brød.

Lagkagehuset

Allerede siden starten af januar har du kunnet mæske dig i både gammeldags, wienerbrøds- og flødeskumsfastelavnsboller i Lagkagehuset i hele landet. Odense inklusive.

I flødeskumsvarianten kan du vælge mellem forskellige smage, nemlig hindbær og Sarah Bernhardt, blåbær og nougat samt mokka.

På menuen er hele to veganske fastelavnsboller. Den ene er med hindbær, og den anden er med bergamottefromage og passionsfromage.

What’s not to like?

Find din nærmeste Lagkagehuset her.

Lagkagehuset. Foto: PR.

Baker Boys

Normalt kommer fastelavnsboller med fløde i en rund form, men hos bageriet med den hyggelige og velbesøgte café har man besluttet, at den skal være firkantet – nærmest rektangulær, og det gør, at den skiller sig ud.

I alt tilbyder Baker Boys fem forskellige varianter, som alle er baseret på en rulledej, der nærmest minder om den, man bruger til at lave croissanter.

  • Nougat med hasselnød
  • Hindbær
  • Æble-hvidvin
  • Karamel med kaffecreme
  • Vaniljecreme

Kan man lide nutella, så er den her fastelavnsbollen med nougat og hasselnød lige sagen. Og hvem kan ikke lide nutella?

Smagen er afbalanceret, og brødet giver et perfekt modspil til det søde indhold, som heldigvis ikke er blevet overgjort, så det bliver kvalmt.

Man kunne let frygte, at den blev for tung og hård at komme igennem, men den ryger lige ned.

(Baker Boys ligger på Edisonsvej 27 i Skibhuskvarteret).

Baker Boys’ fastelavnsboller koster 36 kroner stykket.

Baker Boys.

Brød

Hos Brød i Kongensgade kunne man på dagen for vores indkøb få én slags fastelavnsboller, og det var den gammeldags slags med en lukket bolle fyldt med creme og smeltet chokolade på toppen.

Ikke så mange dikkedarer. Og oven på et regulært flødeorgie som en traditionel fastelavnsbolle kan være, har en gammeldags fastelavnsbolle helt klart sin berettigelse.

Normalt kan man spise rigtig mange gammeldags fastelavnsboller, men det sætter den smeltede chokolade en effektiv stopper for. Den er noget tungere end den mere gængse glasur.

Og det kan selvfølgelig være godt nok, at man ikke bare kan spise uanede mængder af fastelavnsbollerne.

(Brød ligger i Kongensgade 38 og Vestergade 75B).

Brøds fastelavnsboller koster 25 kroner stykket.

Brød.

Fru Lund Bageri

Mange forsøger sig med ekstremt kreative versioner af den klassiske flødefastelavnsbolle, og mange gange er det meget spændende, men det er vigtigt ikke at miste blik for de ting, man ved, der virker.

Det gør Fru Lund ikke, og det er vi pjattede med.

Alle fem varianter er lavet på en bolle af vandbakkelse, og så er balancen mellem fløde og creme fuldstændig upåklagelig.

  • Nougat
  • Skildpadde og chokoladeskum
  • Jordbær og ribs
  • Creme
  • Hindbær

Først og fremmest må vi bare sige, at de virkelig ser smukke ud og helt klart er blandt testens flotteste.

Heldigvis lader smagene heller ikke noget tilbage at ønske.

Især er vi vilde med varianterne med creme og nougat.

På mange måder minder de faktisk om hinanden, men er man til noget, der er et nøk sødere, så er nougat lige sagen.

Smagen er let og mild, og harmonien er virkelig god. Det er en utrolig let og luftig nougatcreme, og det er helt essentielt.

Alle varianter hos Fru Lund var forrygende, så køb roligt én af hver.

(I Odense ligger Fru Lund på Havnegade 2A, 5000 Odense C – Åbakkevej 69, 5210 Odense NV – Brogårdsvej 27, 5250 Odense SV – Dalumvej 88, 5250 Odense S og Svendsagervej 2, 5240 Odense NØ)

Fru Lunds fastelavnsboller koster 33 kroner stykket og fire koster 125 kroner.

Fru Lund.

Smörbagt

Er man til en lidt anderledes fastelavnsbolle, så kommer vi ikke uden om den fra Smörbagt.

Det er egentlig en klassisk fastelavnsbolle, som den kendes fra Brød, men i stedet for at være formet som bolle, kommer den som snegl.

Og den er altså bare lækker.

“Den er fuldstændig ligesom de fastelavnsboller, vi sælger oppe i Brød. Og den er der ingen, der har sagt noget til,” siger indehaver John Damm-Ottosen og griner.

Fastelavnssneglen består af smør, marcipan, vaniljecreme og inde i midten er der drysset ægte chokolade, og oven på har den fået et lag smeltet chokolade.

(Smörbagt ligger i Vestergade 44).

Smörbagt.

Folkebo’s Bageri

Kendetegnende for fastelavnsbollerne fra Folkebo’s Bageri er, at de er fuldstændig klassiske – både i udseende og smag.

Der er vitterligt ikke så mange dikkedarer, og man har ikke sprunget rammerne i forsøget på nytænkning.

Og det skal virkelig ikke forstås som en kritik, men blot en konstatering.

For vi ved jo alle sammen, at man nogle gange bare gerne vil have en klassisk kage uden så meget pjat.

Og det får man virkeligt hos Folkebo’s Bageri.

At prisen kun ligger på 25 kroner for en enkelt fastelavnsbolle, er altså også værd at tage med, når man er ude efter lidt sødt til kaffen.

Fastelavnsbollerne hos Folkebo’s Bageri kan fås i følgende varianter:

  • Hindbær m. fløde og creme
  • Flødecreme
  • Solbærcreme
  • Karamelcreme
  • Sveske

På redaktionen er vi begejstret for udgave med hindbær m. fløde og creme.

Især synes vi, at cremen har den perfekte tykkelse. Og hvis vi nu var dommere i Den Store Bagedyst ville vi også bemærke, at fastelavnsbollen har et flot snit!

(Folkebo’s Bageri er placeret på Hjallesevej 209, 5230 Odense M)

Flødefastelavnsbollerne fra Folkebo’s Bageri koster 25 kroner stykket – 3 stk. fås for 65 kroner.

Folkebo’s Bageri.

Del artikel

Andre læser også