Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor guide: Her får du nogle af byens bedste fastelavnsboller

Af Christina Frederiksen

Så er det snart tid til at slå katten af tønden – og det betyder også, at der skal spises fastelavnsboller i stor stil!

Og fordi vi hos MigogOdense altid er behjælpelig med gode tips til byen, er vi selvfølgelig også klar med en guide til lækre fastelavnsboller.

Vi har smagstestet en hel masse af de lækre kager – alle, på nær en enkelt, er af den særligt søde slags med masser af flødeskum.

Wendorff

Wendorff har afdelinger i både Odense, Svendborg og Faaborg, og her er man leveringsdygtig i lækkert brød og delikate kager – og selvfølgelig også fastelavnsboller for enhver smag.

På redaktionen har vi smagt os i gennem disse varianter:

  • Hindbær i wienerbrødsbolle
  • Sveske i wienerbrødsbolle
  • Nougat i wienerbrødsboller
  • Citron i vandbakkelse
  • Kaffe/amaretto i vandbakkelse

Alle laves med god, gammeldags piskefløde og flødecreme.

Kan man ikke overskue de mange valgmuligheder, så er varianten med citron altid en vinder. Alternativt kan du jo bare købe dem allesammen og lade dine smagsløg afgøre det.

Fastelavnsboller fra Wendorff.

Mr. Torp

Hos Mr. Torp i Vintapperstræde er man også sprunget med på fastelavnsbollebølgen og er i år klar med fire varianter:

  • Kaffe og salt karamel
  • Æble, karamel og hvid chokolade 
  • Hindbær og Sarah Bernhard 
  • Citron, yuzu og hvidchokolade

Mr. Torps må siges at adskille sig rent visuelt fra de gængse og klassiske fastelavnsboller med sit mere kunstneriske udtryk.

Er du derfor frisk på at prøve noget nyt og spændende, er det måske Mr. Torp, der skal sørge for årets fastelavnslækkerier.

Mr. Torp. Foto: Mr. Torp

Rise’s Brød

Endnu en bager med butikker flere steder i byen.

Her har vi smagt på fire fastelavnsboller i klassisk wienerbrød.

Hos Rise’s gør man en dyd ud af at lave godt og lækkert bagværk med de reneste råvarer og bedste teknikker – og måske er dette også et oplagt sted at besøge, hvis du netop drømmer om en god, gammeldags konditor-fastelavnsbolle.

Her får du nemlig muligheden for at vælge mellem flere forskellige varianter; alle med det til fælles, at der ikke er sparet på noget.

Årets fastelavnsbollevarianter kommer med enten:

  • Fløde og creme
  • Fløde, creme og hindbær
  • Sarah Bernhardt og abrikos
  • Fløde og hindbær.

En klar favorit på redaktionen er fastelavnsbollen med Sarah Bernhardt og abrikos. Helt suveræn er den, men der er også stor tilfredshed med den klassiske udgave, hvor der bare er fløde og creme i.

Men køb da bare alle varianter. De er virkeligt gode.

Rise’s Brød.

Lagkagehuset

Allerede siden starten af januar har du kunnet mæske dig i både gammeldags, wienerbrøds- og flødeskumsfastelavnsboller i Lagkagehuset i hele landet. Odense inklusive.

I flødeskumsvarianten kan du vælge mellem forskellige smage, nemlig hindbær og Sarah Bernhardt, blåbær og nougat samt mokka.

Helt ny på menuen er i år også en vegansk fastelavnsbolle med hindbær.

What’s not to like?

Find din nærmeste Lagkagehuset her.

Lagkagehuset. Foto: PR.

Wienerbageriet Døckerslund

Hos bageriet på Skibhusvej er man leveringsdygtig i fastelavnsboller med 10 forskellige smage. Vi må erkende, at vi simpelthen ikke kunne spise så mange fastelavnsboller på testdagen, så vi nøjedes med at sætte tænderne i fire forskellige slags, nemlig:

  • Creme med hindbær
  • Jordbærfløde med creme og jordbær
  • Fløde, creme og hindbær
  • Flødecreme

Der er ingen tvivl om, at fastelavnsbollerne fra Wienerbageriet hører til i den klassiske ende, og det kan vi godt lide! Især var redaktionen glade for varianten med flødecreme.

Hos Wienerbageriet er fastelavnsbollerne pyntet med chokoladeknapper og krymmel, hvilket giver ekstra sukker for skillingen.

Wienerbageriet Døckerslund.

Baker Boys

Baker Boys hører altid til blandt odenseanernes favoritter, når det drejer sig om fastelavnsboller.

Og i år bliver nok ingen undtagelse.

Her fås fire varianter i wienerbrødsbolle med flødeskum, og vi smagte dem alle:

  • Flødeskum og æble
  • Flødeskum og sveske
  • Flødeskum og rabarber
  • Flødeskum og saltkaramel

Vi må bare sige, at vi er vilde med udgaven med saltkaramel. Den er overraskende god, og det salte spiller bare godt sammen med fløden.

Vi var også meget tilfredse med rabarber-udgaven. Flødemængden i en fastelavnsbolle kan godt blive lidt voldsom i længden, og der kan den syrlige rabarber lige afhjælpe den værste flødemæthed, så man får plads til mere flødeskum.

Baker Boys.

Brød

Hos Brød i Kongensgade kunne man på dagen for vores indkøb få én slags fastelavnsboller, og det var den gammeldags slags med en lukket bolle fyldt med creme og chokoladeglasur på toppen.

Ikke så mange dikkedarer. Og oven på et regulært flødeorgie som en traditionel fastelavnsbolle kan være, må vi bare sige, at vi er vilde med Brøds gammeldags fastelavnsboller.

Og det gode ved dem er, at man kan spise mange af dem. Her er der ikke noget fløde, der sætter en stopper for sulten.

Brød.

Fru Lund Bageri

Fem varianter i traditionel wienerbrødsbolle fås hos Fru Lund.

Vi fik fingre i disse fire slags, den femte (citron/blåbær) var udsolgt:

  • Hindbær
  • Creme
  • Nougat
  • Blomme i Madeira og chokoladecreme

Først og fremmest må vi bare sige, at de virkelig ser smukke ud og helt klart blandt testens flotteste.

Heldigvis lader smagene heller ikke noget tilbage at ønske.

Især var vi vilde med varianten med blomme i Madeira og chokoladecreme. En vaskeægte lækkerbisken, der får én til at undre sig:

Hvorfor er der ikke flere, der, som her, blander smag i flødeskummen?

Misforstå os ikke, flødeskum smager jo fantastisk i sig selv – men lidt tilsat smag, som for eksempel chokolade, er altså heller ikke til at tage fejl af.

Alle fire smagte varianter hos Fru Lund var forrygende, så køb roligt én af hver.

Fru Lund.

Del artikel

Andre læser også