MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Guide til de forskellige gymnasiale uddannelsesmuligheder i Odense

Af Annoncør

Odense er en fantastisk by både for unge og ældre mennesker. Odense er efterhånden blevet en by, som byder på et livligt byliv, som er meget tiltalende for studerende. Der er endda flere og flere, som vælger at studere i Odense og som nyder deres studietid i Odense. Det gode studiemiljø, som Odense byder på, er ikke alene noget, som de nyder godt af på de videregående uddannelser, men det er også noget, som man nyder godt af på de forskellige gymnasier i Odense.

Er man et ungt menneske, som bor i Odense og som skal til at vælge hvilken retning i livet, som man vil tage, så har Odense lidt af hvert. Der er både mulighed for at studere stx, hhx, htx, hf, hg samt mange erhvervsuddannelser eller en kombination af begge. Det kan være svært at finde rundt, så derfor vil vi i denne artikel gøre dig klogere på, de forskellige uddannelser.

Det almene gymnasium

Det almene gymnasium, som indebærer stx-uddannelsen, finder der masser af i Odense. Der er blandt andet Sct. Knuds Gymnasium, Odense Katedralskole, og Tornbjerg Gymnasium, som ligger i det centrale Odense, så der er masser af forskellige muligheder at vælge imellem. Man skal vælge en stx-uddannelse, hvis man ønsker at have mange forskellige fremtidsmuligheder, eller hvis man er afklaret med, at man gerne vil uddanne sig indenfor noget alment.

De fag, som hovedsageligt er i fokus på en stx-uddannelse, er sproglige fag, tekniske fag samt samfundsmæssige fag, hvilket vil sige, at du får en bred vifte af forskellig viden, som du kan bruge i dit fremtidige uddannelsesliv.

Tekniske gymnasier i Odense

Når det kommer til de tekniske gymnasier i Odense, så er der ikke så mange forskellige valgmuligheder, som der er ved stx. Hovedsageligt kan man vælge imellem Kold Tekniske Gymnasium, og Odense tekniske Gymnasium i Odense. Man skal vælge et af disse gymnasier hvis man har en indre interesse for tekniske fag og måske drømmer om at blive ingeniør, når man er færdiguddannet.

Man vil blive undervist i fag, som primært er indlejret i del tekniske del af undervisningen. Der vil være tale om fag såsom fysik, kemi, matematik og andre fag som kræver beregninger og, som man kan bruge til en fremtid som f.eks. ingeniør.

Handelsgymnasier i Odense

Har man en indre sælger gemt i maven eller blot interesserer sig for handel og forretningsforståelse, så er det ikke nogen dårlig ide at vælge et handelsgymnasium. Bor man i Odense er man så heldig, at der ikke er så mange valgmuligheder at vælge imellem da der kun findes Tietgen Handelsgymnasium. Tietgen er beliggende i på Elmelundsvej i Bolbro, og er et gymnasium, som alle kan komme frem til med enten bil eller cykel.

Her vil man typisk blive undervist i fag, som omhandler økonomi, virksomheder, markedskommunikation og sproglige fag. Man vil derfor være mere end rustet til at læse en videregående uddannelse indenfor f.eks. finans, marketing eller økonomi. Ønsker man derfor en fremtid indenfor handel og marketing er dette gymnasium ikke noget dårligt valg.

Vi håber at denne artikel har gjort dig klogere på de forskellige muligheder i Odense.

Del artikel

Andre læser også