Guide til de gode steder: Her finder du de bedste øl i Odense

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen

Odense er fyldt med masser af gode vandhuller, hvor tørsten kan stilles i masser af dejlig og forskellig øl.

Men hvor er de bedste steder?

MigogOdense tager dig med rundt til de bedste ølbarer i byen, hvor den almindelig pilsner eller classic er skiftet ud med masser af specialøl fra nogle af Danmark og måske verdens bedste mikrobryggerier.

Christian Firtal

Lidt gemt væk i Vintapperstræde ligger det lille værtshus, Christian 4-tal.

Her kan du altid få stillet tørsten i alverdens forskellige slags øl. Der skiftes jævnligt øl, og på en stor tavle kan man altid holde øje med, hvad der netop nu er på fad.

Firtallet, som det også kaldes i folkemunde er ikke et stort sted, men om sommeren er der udendørsservering og dermed også flere siddepladser til rådighed.

Forvent altid at personalet er godt klædt på i forhold til viden omkring de våde varer, da de altid selv er meget passionerede omkring øl.

Billedresultat for Chr 4 tal
Foto: VisitOdense

Det er også stedet der hvert år afholder Pale Ale Festival, som er et fantastisk arrangement, hvis du netop er til den type øl. Check evt. deres facebookside ud for mere information omkring det.

Adresse: Vintapperstræde 31, 5000 Odense C

Facebook: https://www.facebook.com/Firtallet/

Carlsens Kvarter

Lidt ligesom Firtallet, så er Carlsens Kvarter nærmest en institution i Odense.

Carlsens, som det kaldes i daglig tale, er opdelt i flere lokaler og har plads til en god sjat gæster, hvis stedet fyldes helt op.

Du finder alle slags øl i baren, men særlig belgiske har jeg selv indtaget en del af gennem årerne, og udvalget er ret så fornuftigt.

Personalet er meget vidende omkring, hvad der rører sig i øllens verden, og er også dygtige til at anbefale noget, hvis man føler sig lidt eventyrlysten.

Er man blot lækkertørstig og i raflehumør er det også et glimrende sted at slå nogle timer ihjel.

Hvad enten du er seriøs ølkender eller måske aspirerende, så er Carlsens et besøg værd.

Billedet indeholder sandsynligvis: drink og indendørs
Foto: Carlsens Kvarter

Adresse: Hunderupvej 19, 5000 Odense C

Facebook: https://www.facebook.com/CarlsensKvarter/

Anarkist

Anarkist er et af de nyere steder i Odense, hvor der er gode muligheder for et godt glas øl.

Jeg har tidligere besøgt stedet for at teste deres menukort, og kan godt afsløre, at øllet derinde ikke fejler noget som helst.

Anarkist’s eget bryg er af høj kvalitet, men der er også andre øl, fra andre brygmestre, hvis du ikke kan få nok.

Som noget ekstra afholdes der også tit forskellige arrangementer og foredrag. Det er endda også muligt for rundvisning i bryggeriet, samt ølsmagninger, hvis det kunne friste.

Anarkist er stedet hvor både er plads til at nyde en god øl, samt dele noget mad, hvis sulten skulle dukke op.

Adresse: Albanigade 20, 5000 Odense C

Facebook: https://www.facebook.com/anarkistodense/

Bryggeriet Flakhaven

Beliggende lige ved siden af Odense rådhus findes Bryggeriet Flakhaven – det bliver næsten ikke mere centralt end det.

Blandt store kobberkedler kan du sidde og nyde de særlige øl, som der brygges på stedet, men der er også mulighed for andre slags, hvis deres egne ikke lige falder i din smag.

Billedet indeholder sandsynligvis: indendørs
Foto: Bryggeriet Flakhaven.

Udover øl, er der også mulighed for at bestille forskellige retter i deres brasserie. Typisk er der en fast menu, som skifter efterhånden – hold øje med deres hjemmeside.

Bryggeriet Flakhaven er især om sommeren et dejligt sted at slå sig ned, når tørsten melder sig.

Adresse: Flakhaven 2, 5000 Odense C

Facebook: https://www.facebook.com/Flakhaven/

Mikkeller Bar & Bottle Shop

Jeg skal være ærlig og indrømme at jeg er stor fan af Mikkeller-øl og deres tossede etiketter og til tider lige så tossede og funky øl.

Derfor er det super dejligt, at Odense har fået et vaske ægte Mikkeller sted, hvor du både kan smutte forbi og købe øl med hjem til din private husholdning, men også tage forbi og nyde en øl inde i baren.

Det er ikke verdens største bar, de har fået indrettet i Odense, men lidt har nu også sin ret.

Billedet indeholder sandsynligvis: 1 person, smiler, drink
Foto: Mikkeller Bar

Mikkeller er stedet, du kan starte din bytur eller tage en pause, hvis du er på shopping i gågaden – det er op til dig. Uanset hvad, så vær beredt på alt lige fra vandmelon- til røget øl.

Fantasien er stor og procenterne ofte høje.

Adresse: Store Gråbrødrestræde 7B

Facebook: https://www.facebook.com/MikkellerOdense/

Burgerkæde kommer til byen: The Burger Concept åbner snart i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Brødrene bag The Burger  Concept
Brødrene bag The Burger Concept

Silkeborg, Holstebro, Viborg, Egå og snart Odense.

Den fremadstormende burgerkæde The Burger Concept slår snart dørene op til deres femte og største restaurant.

Den kommer til at ligge i Odense, og der er store forventninger til indtoget i Danmarks tredjestørste by.

“Vi glæder os nemlig enormt meget til at forsyne vores fynske venner med de saftigste burgere med alt det bedste tilbehør såsom sprøde fries, der knaser tilpas meget mellem tænderne, og smager endnu bedre med en lækker dip efter eget valg.

Få en iskold milkshake, der altid lige kan klemmes ned sammen med en toplækker burger fra vores spændende menukort,” lyder det fra indehaverne og brødrene Simon og Morten Franck Jacobsen i en pressemeddelelse.

På deres Facebook søger de også pt personale blandt andet en restaurantchef.

PR-foto

Åbner i Rosengårdcentret

Når Odenses nyeste burgerrestaurant åbner bliver det i Rosengårdcentret, der i forvejen satser meget på deres Food Avenue.

“Når vi åbner vores nye burger-restaurant i Rosengårdcentret, som i øvrigt bliver vores hidtil største, bliver det med udgangspunkt i nye tiltag, der skal skabe en hyggelig atmosfære, så vores kære kunder kan nyde deres måltid i hyggelige, nærmest hjemlige, omgivelser.

Det er nemlig sådan, vi bedst kan lide det her hos The Burger Concept, og hygge er vel et begreb, der kan forstås, hvad enten man er fra Jylland, Fyn eller Sjælland?,” lyder det fra brødrene, der har stor succes med konceptet i de fire øvrige byer.

Åbner med et brag

Da restauranten åbnede i Holstebro var det med gratis burgere, så mon ikke de finder på noget lignende i Odense?

“Når vi slår dørene op for vores nyeste The Burger Concept restaurant i Odense i udgangen af 2019, bliver det med et brag, der kan sammenlignes med, hvad der sker på himlen, når klokken slår 24 på nytårsaften.

Vi kører nemlig med vilde og knaldgode åbningstilbud, så alle madglade burger elskere kan få en smagsprøve på, hvad der venter dem, når de i fremtiden aflægger Rosengårdcentret et visit og slentrer ned ad Food Avenue, som er et nyt tiltag i det store indkøbscenter.”

Burgerbrødrene satser på solide burgere til fornuftige priser, og det har givet pote i de jyske byer. De fleste af deres burgermenuer ligger på 79 kr.

Du kan læse mere om The Burger Concept her

Unikt foredrag i Odense: Drabscheferne fortæller om de største sager

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

I løbet af et år dukker mange spændende mennesker op i Odense for at holde foredrag.

Men det er sjældent, at man møder to så fascinerende foredragsholdere på samme scene.

Drabscheferne Kurt Kragh og Ove Dahl kommer nemlig til Odense næste år, hvor de fortæller om de mest spektakulære drab i nyere dansk historie.

Kurt Kragh og Ove Dahl er Danmarks mest erfarne og respekterede drabsefterforskere og har indgående kendskab til nogle af de mest gruopvækkende drabssager i Danmark.

På denne aften deler Kragh og Dahl detaljer om sagerne, som du ikke havde mulighed for at læse i aviserne. Der er dog noget tid endnu, men arrangørerne fra Tikko melder, at billetsalget allerede stryger afsted, så man skal nok være hurtigt ude.

Du skal sætte kryds i kalenderen ved den 6. maj 2020, hvor du kommer i over to timers selskab med de profilerede drabschefer. Du kan booke billetter her

De syv motiver – unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder

De to garvede drabsefterforskere fortæller om de syv motiver, der typisk ligger bag et drab – jalousi, begær, profit, magt, udstødelse, hævn eller fanatisme.

De kommer i foredraget ind på konkrete og store landskendte sager som Amagermanden, Stewardesse-drabet og Sonay-drabet, der i tidens løb trak store overskrifter, og giver et helt unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder.

Foredraget gør dig også klogere på, hvorfor nogle mennesker vælger at begå den ultimative og frygtelige forbrydelse – at slå et andet menneske ihjel.

Du kan læse mere om det her.

Har mødt mange mordere

Kurt Kragh og Ove Dahl har været med til at opklare nogle af de mest opsigtsvækkende mord i Danmark og har siddet ansigt til ansigt med både mænd og kvinder, der har taget livet af andre mennesker

Kurt Kragh har været i politiet i 37 år, heraf 27 år som kriminalkommisær og souschef i Rejseholdet. Her var Kurt primært efterforskningsleder af en række af de tungeste drabssager både i Danmark og uden for landets grænser.

Ove Dahl har været ansat 40 år i politikorpset, heraf de sidste otte år som drabschef ved Københavns Politi, hvor han også har været souschef og røverichef.

Både Kurt Kragh og Ove Dahl er kendte ansigter på TV og er forfattere til flere bøger om efterforskningsarbejde og de konkrete sager, de gennem tiden har arbejdet på.

Hvad: Foredrag – Drabscheferne
Hvor: Odense Congress Center
Hvornår: Onsdag d. 6. maj 2020
Billetsalg her

Smagen af jul: McDonalds lancerer risalamande som Sundae-is

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto McDonalds
PR-foto McDonalds

Det er sjældent, at fastfood-giganten McDonalds lancerer et produkt kun tiltænkt det danske marked.

Men det er lige præcis, hvad der sker i denne uge, når McDonalds Danmark lancerer deres Sundae Deluxe Is à l’amande.

Altså en af deres klassiske Sundae-is, der smager af risalamande-is.

Julen begynder allerede på torsdag i de danske McDonald’s restauranter.

Her lancerer McDonald’s en variant i sundae-deluxe serien. Sundae Deluxe Is à l’amande. Den er på menuen frem til 20 januar.

Den består af klassisk sundae-is, mandelsplitter, kirsebærsauce og flødeskum.

Ingen jul uden risalamande

En tidligere sæsonvariant har været æble/kanel sidste efterår. McDonald’s har store forhåbninger til den. Varianten er helt igennem udtænkt og udviklet i Danmark.

Det skriver McDonalds i en pressemeddelelse.

“Der er selvfølgelig en del ikoniske produkter på vores menu, når vi er McDonald’s.

Derudover udvikler vi løbende danske produkter i tråd med danskernes præferencer og ønsker.

For mig er det ikke jul uden ris ala mande, og sådan er der mange danskere, der har det.

Man kan få traditionel ris ala mande mange steder.

Når vi lancerer en udgave, er det selvfølgelig med et McDonaldsk glimt i øjet.

Vi håber, at vi med vores kolde take på alle danskeres yndlingsjuledessert kan gøre vores til, at så mange som muligt kommer i julestemning,” siger Marie Halmø Hürdum, marketingdirektør, McDonald’s Danmark.

Hindbærsnitte-is og White Russian Is

Her i Odense er vi dog vant til, at der eksperimenteres med is. Paradis Is i Aalborg har tidligere også lavet en risalamande is, hindbærsnitte-is.

Det er en ny vej, McDonalds gerne vil tage, at de laver helt specifikke produkter rettet mod et lokalt marked som Danmark. Det fortalte McDonalds marketingsdirektør til Dansk Markedsføring forleden;

“Det er klart, at vi skal have ikoniske og populære produkter som Big Mac og McNuggets på menuen, men reelt har vi mulighed for også at produktudvikle og markedsføre i tråd med danskernes ønsker,” sagde hun.