Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Guide til vask af vinduer

Af Redaktionen

Annonce

Det er dejligt at bo i én af landets største byer, men bylivet har desværre også en pris for dine vinduer. Snavs og os fra gaden kan hurtigt sætte sit præg på dine vinduer, og det er ikke optimalt, hvis du gerne vil have mulighed for holde øje med livet på gaden.

Mange byboere vælgere at hyre en vinduespudser. Vinduespudsere er ufatteligt dygtige, men desværre er de også dyre, og derudover er det også en ufleksibel løsning, da de ikke altid står klar, når du ønsker dine vinduer vasket.

De fem råd til vask af vinduer

Der findes tusindvis af gode husmoderråd til vask af vinduer, men du kan komme ufatteligt langt med nogle få gode råd.

Brug sæbevand med opvaskemiddel

Du behøver ikke at bruge tid eller penge på at købe speciel sæbe til vinduesvask, for opvaskemiddel er faktisk ret optimalt.

Når du vasker vinduer, skal du med andre ord blot bruge en spand med varmt vand og opvaskemiddel. Du kan selv tjekke, om mængden af opvaskemiddel er rigtig ved at stikke en finger i vandet og gnide den mod en anden finger. Vandet skal helst føles glat og fedtet, og ellers skal du tilføje mere opvaskemiddel.

Du kan bruge vinduesrens på sprayflaske til at pudse efter, men det er oftest ikke nødvendigt. Du skal blot huske, at du ikke kan vaske vinduerne på denne måde. Der er ikke særlig meget væske i en sådan en spray, så du vil oftest bare ende med at skubbe snavs rundt på ruden.

Brug svamp eller en blød børste

Det er en god idé at bruge en svamp eller en blød børste, når du vasker vinduer. Hvis ruden er meget beskidt, kan det være nødvendigt at vaske to gange. Her skal du blot vaske vinduet af den første gang, trække det værste vand af med svaberen og derefter vaske igen.

Du bør altid undgå at bruge nye klude eller viskestykker til vinduesvask, da de har en tendens til næsten altid at efterlade fnuller. En gammel klud kan fungere i en snæver vending, men en svamp eller blød børste er klart mest optimal.

Det er også vigtigt, at din svaber er i god stand. Den skal for eksempel have en ordentlig gummikant, og der må ikke være revner eller lignende i gummien.

Start ovenfra og vask nedad

Hvis du betragter en professionel vinduespudser, vil du hurtigt opdage, at det kræver stor teknik at vaske vinduer, hvis det både skal gå hurtigt og være grundigt. Du har ikke det samme tidspres som en professionel, så du skal heldigvis bare have styr på den grundlæggende teknik.

Du skal altid starte oppefra, når du vasker vinduer. På den måde vil du ikke opleve, at det beskidte vand drypper ned over et allerede vasket vindue. Derudover bør du også forsøger at pudse ruden i én omgang, hvor du kører frem og tilbage i baner. På den måde kan du nemlig undgå striber på vinduerne.

Til sidst kan du tørre vindueskarmen efter, så den også er pæn og ren, når du er færdig med vinduespudsningen.

Spar ikke på vandet

Du kan risikere, at dine vinduer stadig bliver stribede, selvom du føler alle de ovenstående råd. Hvis det er tilfældet, er fejlen sandsynligvis, at du er for sparsommelig med vandet, når du vasker dine vinduer.

Der opstår normalt striber på en rude, når din svaber rører ved tørt eller næsten tørt glas. Med andre ord bør du forsøg at få vinduet endnu mere vådt inden du svabrer det, hvis du vil undgå striber.

Du kan næsten ikke undgå at plaske en smule med vandet, når der bliver vasket vinduer. Heldigvis kan vindueskarmen altid tørres af bagefter.

Vask vinduer regelmæssigt

Du kan gøre arbejdet med vinduespudsning meget nemmere for dig selv, hvis du vasker vinduet regelmæssigt. Mange vasker deres vinduer alt for sjældent, og derfor bliver arbejdet også langt hårdere, når snavset får lov at hobe sig op.

Dine vinduer har stor gavn af at blive vasket, og derfor må du ikke blive bange for at vaske dem regelmæssigt. Det forlænger blot levetiden på dine vinduer, og derudover pynter det også.

Problemet med vinduer i byerne

Langt de fleste beboere i Odense bor i lejligheder, hvilket kan give udfordringer i forhold til vinduesvask. Mange føler, at det er umuligt at vaske vinduer selv, fordi de bor på én af de øvre etager i en bygning. Her kan det være vanskeligt at vaske vinduerne udvendigt selv. I hvert fald hvis du har gamle vinduer.

Det er i dag blevet muligt at få et mere moderne vindue, som har en dreje og vende funktion. Det betyder, at du kan åbne vinduet og vende det rundt, så du kan vaske den udvendige side, mens du står indenfor.

Du kan hurtigt spare mange penge, hvis du kan vaske vinduer selv i stedet for at hyre en professionel, så måske er det værd at overveje nye vinduer på et tidspunkt?

 

Del artikel

Andre læser også