Guldsmeden guider til julegavehit: Sådan vælger du det rigtige smykke

Skrevet af: Redaktionen
Hos Guldsmed Helle Elmgreen finder du et stort udvalg af klassiske og moderne smykker - og især de danske smykkebrands er stærkt repræsenterede.
Hos Guldsmed Helle Elmgreen finder du et stort udvalg af klassiske og moderne smykker - og især de danske smykkebrands er stærkt repræsenterede.

Annonce

I centrum af Odense, på hjørnet af Kongensgade og Vestergade, gemmer der sig en ægte perle – i bogstavelig forstand.

Faktisk gemmer der sig både perler, guld og ædelstene, for i mere end 100 år har der været forskellige guldsmede på adressen.

Hos Guldsmed Helle Elmgreen, som butikken hedder i dag, finder du et stort udvalg af klassiske og moderne smykker til enhver lejlighed. Til det oplagte spørgsmål om, hvad der er et sikkert julegavehit i år, fortæller Helle Elmgreen:

”Et smykke er ofte en meget personlig gave, og derfor hjælper vi altid kunden med at finde det helt rigtige smykke til den person, de skal give det til. Derfor kan man ikke fremhæve nogle bestemte smykker som julegavehits, da det altid handler om at finde det bedste match – og det er ikke det samme for alle.

Den personlige service er så vigtig for os,” fortæller Helle Elmgreen, der i 2006 overtog butikken fra sine forældre, som åbnede deres første guldsmedeforretning i 1967.

Helle Elmgreen overtog i 2006 guldsmedjen på hjørnet af Vestergade og Kongensgade fra sine forældre.

Handler om at ramme rigtigt

En ting er dog gennemgående, når det kommer til at give smykker i gave:

”Det er helt tydeligt, at det er vigtigt at ramme rigtigt. Og det er uanset om det er en frierring til kæresten, en halskæde til mor eller noget helt tredje. Der skal helst være en tanke bag, og vi mærker, at flere og flere har tænkt over, hvad de vil give, før de kommer ind til os,” fortæller Helle Elmgreen og tilføjer, at hun altid bliver glad af at se en kunde gå ud af døren det helt rigtige smykke.

Det handler nemlig om at give den rigtig gode oplevelse, så kunden føler sig set og hørt.

En guldsmedje med særlig charme

I 2014 gennemgik forretningen en større renovering, som er foretaget med stor respekt for de gamle rammer og for den flotte bygning, og meget af sjælen er dermed bevaret.

Det kommer bl.a. til udtryk i det store spejl med indbygget ur, der altid har hængt i forretningen. Bag skranken står også det gamle kasseapparat i træ, som tilfører butikken en helt særlig charme.

I 2014 blev forretningen renoveret, men med stor respekt for de gamle rammer og for den flotte bygning, og meget af sjælen er dermed bevaret. Læg især mærke til det gamle kasseapparat bag disken.

Der er altså flere genstande i butikken, der har en historie, som er værd at fortælle. Men lige så charmerende er alle de historier, som kunderne bringer med sig ind i forretningen.

”Noget af det, jeg især godt kan lide ved jobbet, er alle de historier, vi får, når vi skal hjælpe kunden med at spore sig ind på, hvad de skal give. Især de unge mænd som skal fri til deres kærester, fortæller om hvor, hvornår og hvordan frieriet skal foregå.

Man kan stå og blive helt rørt over de smukke historier. I øjeblikket oplever vi faktisk, at rigtig mange unge mænd kommer ind for at købe en frierring til deres kæreste,” fortæller Helle Elmgreen.

Bliv inspireret af det store udvalg af smykker, der følger tidens trends, men hvor du samtidig finder flere klassikere i blandt.

Spændende events med kendte smykkebrands

Hos Guldsmed Helle Elmgreen går de også op i at have en god relation til alle, der kommer ind i butikken. For at forkæle sine kunder åbner Helle flere gange i løbet af året butikken op uden for normal åbningstid og inviterer inden for til særlige events.

Senest et perleevent med Torben Skov Pearls, en af de mest betydende importører af Tahiti- og South Sea perler i Skandinavien. Andre gange er det kendte smykkebrands som eksempelvis Dulong Fine Jewelry, Georg Jensen m.fl., der kommer og giver gode råd og viser smykker frem.

”Vi oplever rigtig stor efterspørgsel på de events, vi holder. Der kommer mange, som ikke tidligere har besøgt butikken, men selvfølgelig også mange faste kunder. Fælles er, at de interesserer sig for smykker og gerne vil lære historien bag de enkelte designs at kende. Der er virkelig en stor nysgerrighed at spore,” slutter Helle Elmgreen.

I mere end 100 år har der ligget guldsmed på adressen, hvor Guldsmed Helle Elmgreen ligger i dag. Her finder du et stort udvalg af klassiske og moderne smykker til enhver lejlighed.

Er du også nysgerrig efter at vide, hvornår du kan komme til event hos Guldsmed Helle Elmgreen, kan du tilmelde dig deres nyhedsbrev eller følge med på Facebook og Instagram.

Du kan også lære mere om Guldsmed Helle Elmgreen på deres hjemmeside eller lægge vejen forbi Vestergade 63.

Jesper Buchs pølsegryde slår pizza: Her er børnefamiliernes yndlingsretter

Skrevet af: Redaktionen

De fleste kender Jesper Buch som den benhårde superiværksætter fra Løvens Hule på DR 1 og ikke mindst som stifter af JustEat, der gjorde ham til mangemillionær.

Men de færreste ved, at rigmanden også er en legende ved spisebordet hos tusindvis af børnefamilier.

Jesper Buchs opskrift på hjemmelavet pølsegryde slår nemlig pizza, burger og boller i karry med flere længder på top ti-listen over de mest populære retter hos danske børnefamilier.

Listen er opgjort af Mambeno, der er Danmarks mest populære madplans- og opskrift app til børnefamilier.

Hos Mambeno forsøger man også at målrette deres app mod Odense, hvor man  kan se, hvad der hitter her i det fynske.

“Vi er glade for at se, at vi også har god aktivitet i Odense, som også i sig selv rykker på madfronten i byen.

Men når man ikke lige er ude og spise på en af de gode Odense-restauranter, så er det meget rart at have nogle simple og gode opskrifter at falde tilbage på.

Det hjælper Mambeno med,” siger Morten Resen, der er medejer af Mambeno, til MigogOdense.

Ingen pizza eller bolognese i top ti

På Mambenos Top ti Jesper Buchs pølsegryde nemlig nummer fire på listen over de mest populære opskrifter – og hverken pizza, boller i karry eller spaghetti bolognese er at finde på top ti.

1. Kyllingetærte med spinat
2. Spaghetti i fad med oksekød og grønt
3. Sammenkogt ret med kylling
4. Jesper Buchs berømte pølsegryde
5. Grøntsagslasagne
6. Gratineret kylling i fad
7. Paprikagryde med kylling
8. One pot pasta med pølser og grøntsager
9. Stegte nudler med kylling og sesam
10. Pasta med rejer i tomatsauce

Morten Resen: Jesper er en glimrende kok!

Opskriften på Jesper Buchs pølsegryde kom på madplanen hos Mambeno, da GoLittle app-stifteren Morten Resen besøgte den kendte erhvervsmand i Spanien.

Mambeno er ejet af GoLittle, som Jesper Buch blandt andet har investeret i.

“Jesper er jo mager som en ræv i parringstid. Så at han var en glimrende kok og kunne røre en pølsegryde med bacon og masser af fløde sammen på rekordtid kom som en ret stor overraskelse.

Men selvom opskriften er simpel, smager den fuldkommen fantastisk!

Vores egne unger elsker den, og det samme gør tusindvis af andre familier, har det vist sig,” siger Morten Resen.

Hent opskriften på pølsegryden gratis

Opskriften kan hentes gratis på mambeno.dk/jesper eller i Mambenos app i App Store. Og selvom Jesper Buch mener, at retten kræver masser af piskefløde, kan den (trods alt) også laves i en lidt mere fedtfattig udgave.

Listen er udarbejdet i perioden 1. oktober 2016 – 1. oktober 2018 og tager udgangspunkt i flere end 2 millioner besøg på mambeno.dk.

Unik spiseoplevelse: Kæmpe navne laver gourmetaften på Hotel Grand

Skrevet af: Simone Vestergaard

First Hotel Grand inviterer til en unik vin- og madoplevelse i hjertet af Odense, når Winemakers Dinner finder sted d. 25. oktober fra kl. 18-22.30. 

På denne aften går mad og vin op i en højere enhed, når Løgismose med det kendte vinhus Domaine Michelot og kokken Per Hallundbæk byder indenfor til en unik gourmetaften.

Per Hallundbæk har over 30 års erfaring fra restaurant- og hotelbranchen, både som kok, souschef, køkkenchef og direktør.

Han har tidligere ført Falsled Kro op som Fyns største bejler til en Michelin-stjerne.

På aftenen vil den erfarne kok servere en skøn fem retters menu med nyfortolkning af klassikere fra Bourgogne, til vinene fra Domaine Michelot.

Gæster for første gang Danmark

Nicolas Mestre fra Domaine Michelot gæster for første gang Danmark, og med sig har han årets høst fra 2016 årgangen, samt ældre udvalgte vine fra familiens historiske domaine i en af Bourgognes fineste hvidvinskommuner.

Løgismose har længe haft et godt samarbejde med Domaine Michelot – et samarbejde, der faktisk startede for præcis 20 år siden.

“Det er første gang i mange år, at vi har besøg af Domaine Michelot.

Det er et mindre vinhus drevet af familien selv, så det er ikke så ofte, de besøger Danmark.

Domaine Michelot er meget specielt.

Det er jo en hjørnesten i Løgismoses sortiment, og et vinhus der har været med i rigtig mange år – og som vi har et rigtig godt og nært forhold til.

Derudover laver de vine på et utroligt højt niveau.” fortæller Remi Sahner, salgschef hos Løgismose.

Et arrangement udover det sædvanlige

Det er første gang at denne konstellation er blevet en realitet, og Remi Sahner er meget glad for at kunne give de kommende gæster en helhedsoplevelse udover det sædvanlige.

“Med dette arrangement har vi fået muligheden for at lave en perfekt aften med kombinationen af vinhuset og Per – som også er en gammel kending af Løgismose.

Så gæsterne kan godt forvente en aften med god vin og mad på højt niveau, i fantastiske rammer.” fortæller Remi og afslutter:

“Det er en af de helt specielle aftener på året, og en aften vi glæder os rigtig meget til.”

Aftenens menu er:
– Syltet pighvar med persillecreme og små porrer
– Torsk med snegle ragout, peberbacon og bagt fennikel
– Kanin med sennepcreme og glaskål
– Gratineret and fra Dombes ”Bourguignon” med nye løg og karl johan aroma
– Brie de Meaux med brioche, salater og trøffelvinaigrette

Det får du:
– Kir Royale & Snacks
– 5 retters menu med tilhørende vine
– Kaffe & sødt
– Vand under middagen

Pris pr. person 995 kr. (ekskl. booking gebyr på 25 kr.)

Læs mere og køb din billet til arrangementet her.

Kan et tog hedde Brunneren? Odense griner af de skøreste forslag til Letbanen

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Letbane Odense
Foto: Letbane Odense

“Du skal bare tage Brunneren i retning mod Hjallese.”

Forestil dig den sætning, hvis en dansk turist kommer til Odense og skal en tur med Letbanen.

Det kan meget vel blive virkelighed, når Letbanen står færdig om nogle år.

Lige nu er der en afstemning i gang om, hvad de 16 forskellige Letbane-vogne skal hedde.

En af de helt store favoritter er nemlig “Brunneren” med reference til vores elskede nationalret – Brunsvigeren.

Ikke desto mindre kan der også refereres til andet, hvis man tænker lidt latrinært.

Vi har taget et kig på, hvad der især på sociale medier som Facebook diskuteres på navnene, og her er vores bud på de mærkeligste/skøreste/sjoveste navneforslag til Letbanen.

Sjoveste forslag

Det hele skal kunne sammensættes efter sætningen;

At rejse er at…

BRUNNEREN (at rejse er…lige så godt som brunsvigeren)

FODFÆSTET (at rejse er…at miste fodfæstet)

SOLNEDGANGEN (at rejse er…at se solnedgangen nye steder)

SMAGEN (at rejse er…at smage på verden)

PERSPEKTIVET (at rejse er…at forny sit perspektiv)

UNDRINGEN (at rejse er…at undre sig)

SINDET (at rejse er…at flytte sit sind)

KOMMENTARER PÅ Odense Letbanes Facebook-side

Nu skal der stemmes

Hele Odense fik mulighed for at byde ind med mulige navne, og de er nu blevet evalueret og udvalgt.

Nu skal der så stemmes på de bedste bud, så man kan indsnævre det til 16 letbanevogne.

“I har hjulpet med at finde et samlende tema og en liste med konkrete navneforslag. Her i tredje fase er dine krydser afgørende – Odenses letbanetog får de 16 navne med flest stemmer.

Stem ved at udfylde stemmesedlen herunder med højst 5 krydser,” skriver Odense Letbane.

Der trækkes lod om gavekort på 3000 kr. til ODEON.

Deadline er 24. oktober.

Du kan stemme og se alle navne-forslagene her