Guldsmeden guider til julegavehit: Sådan vælger du det rigtige smykke

Skrevet af: Redaktionen
Hos Guldsmed Helle Elmgreen finder du et stort udvalg af klassiske og moderne smykker - og især de danske smykkebrands er stærkt repræsenterede.
Hos Guldsmed Helle Elmgreen finder du et stort udvalg af klassiske og moderne smykker - og især de danske smykkebrands er stærkt repræsenterede.

Annonce

I centrum af Odense, på hjørnet af Kongensgade og Vestergade, gemmer der sig en ægte perle – i bogstavelig forstand.

Faktisk gemmer der sig både perler, guld og ædelstene, for i mere end 100 år har der været forskellige guldsmede på adressen.

Hos Guldsmed Helle Elmgreen, som butikken hedder i dag, finder du et stort udvalg af klassiske og moderne smykker til enhver lejlighed. Til det oplagte spørgsmål om, hvad der er et sikkert julegavehit i år, fortæller Helle Elmgreen:

”Et smykke er ofte en meget personlig gave, og derfor hjælper vi altid kunden med at finde det helt rigtige smykke til den person, de skal give det til. Derfor kan man ikke fremhæve nogle bestemte smykker som julegavehits, da det altid handler om at finde det bedste match – og det er ikke det samme for alle.

Den personlige service er så vigtig for os,” fortæller Helle Elmgreen, der i 2006 overtog butikken fra sine forældre, som åbnede deres første guldsmedeforretning i 1967.

Helle Elmgreen overtog i 2006 guldsmedjen på hjørnet af Vestergade og Kongensgade fra sine forældre.

Handler om at ramme rigtigt

En ting er dog gennemgående, når det kommer til at give smykker i gave:

”Det er helt tydeligt, at det er vigtigt at ramme rigtigt. Og det er uanset om det er en frierring til kæresten, en halskæde til mor eller noget helt tredje. Der skal helst være en tanke bag, og vi mærker, at flere og flere har tænkt over, hvad de vil give, før de kommer ind til os,” fortæller Helle Elmgreen og tilføjer, at hun altid bliver glad af at se en kunde gå ud af døren det helt rigtige smykke.

Det handler nemlig om at give den rigtig gode oplevelse, så kunden føler sig set og hørt.

En guldsmedje med særlig charme

I 2014 gennemgik forretningen en større renovering, som er foretaget med stor respekt for de gamle rammer og for den flotte bygning, og meget af sjælen er dermed bevaret.

Det kommer bl.a. til udtryk i det store spejl med indbygget ur, der altid har hængt i forretningen. Bag skranken står også det gamle kasseapparat i træ, som tilfører butikken en helt særlig charme.

I 2014 blev forretningen renoveret, men med stor respekt for de gamle rammer og for den flotte bygning, og meget af sjælen er dermed bevaret. Læg især mærke til det gamle kasseapparat bag disken.

Der er altså flere genstande i butikken, der har en historie, som er værd at fortælle. Men lige så charmerende er alle de historier, som kunderne bringer med sig ind i forretningen.

”Noget af det, jeg især godt kan lide ved jobbet, er alle de historier, vi får, når vi skal hjælpe kunden med at spore sig ind på, hvad de skal give. Især de unge mænd som skal fri til deres kærester, fortæller om hvor, hvornår og hvordan frieriet skal foregå.

Man kan stå og blive helt rørt over de smukke historier. I øjeblikket oplever vi faktisk, at rigtig mange unge mænd kommer ind for at købe en frierring til deres kæreste,” fortæller Helle Elmgreen.

Bliv inspireret af det store udvalg af smykker, der følger tidens trends, men hvor du samtidig finder flere klassikere i blandt.

Spændende events med kendte smykkebrands

Hos Guldsmed Helle Elmgreen går de også op i at have en god relation til alle, der kommer ind i butikken. For at forkæle sine kunder åbner Helle flere gange i løbet af året butikken op uden for normal åbningstid og inviterer inden for til særlige events.

Senest et perleevent med Torben Skov Pearls, en af de mest betydende importører af Tahiti- og South Sea perler i Skandinavien. Andre gange er det kendte smykkebrands som eksempelvis Dulong Fine Jewelry, Georg Jensen m.fl., der kommer og giver gode råd og viser smykker frem.

”Vi oplever rigtig stor efterspørgsel på de events, vi holder. Der kommer mange, som ikke tidligere har besøgt butikken, men selvfølgelig også mange faste kunder. Fælles er, at de interesserer sig for smykker og gerne vil lære historien bag de enkelte designs at kende. Der er virkelig en stor nysgerrighed at spore,” slutter Helle Elmgreen.

I mere end 100 år har der ligget guldsmed på adressen, hvor Guldsmed Helle Elmgreen ligger i dag. Her finder du et stort udvalg af klassiske og moderne smykker til enhver lejlighed.

Er du også nysgerrig efter at vide, hvornår du kan komme til event hos Guldsmed Helle Elmgreen, kan du tilmelde dig deres nyhedsbrev eller følge med på Facebook og Instagram.

Du kan også lære mere om Guldsmed Helle Elmgreen på deres hjemmeside eller lægge vejen forbi Vestergade 63.

Kendt fra succesprogram: Mikkel Beha gæster snart Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

Mikkel Beha blev først kendt i den brede befolkning som vært på TV 2’s Go’ Aften Danmark program.

Siden erobrede han og familien for alvor danskernes hjerter med tv-programmerne “Kurs mod fjerne kyster”. Nu kan du snart opleve Mikkel Beha fortælle spændende historier lige her i Odense.

Det sker mandag d. 6. maj i ODEON, og hovedparten af billetterne er revet væk. Men der er stadig billetter tilbage.

På aftenen fortæller Mikkel også om familiens seneste projekt, hvor sejlskibet Havana er skiftet ud med motorskibet Wallenberg.

Denne gang går rejsen mod Norge, Færøerne, Island og Grønland – og det hele bliver til en ny tv-serie, der bliver vist på TV2.

Fortæller den ærlige historie

Når Mikkel går på scenen er det ikke bare med postkortskønne billeder og glade sømandsanekdoter, men også med en personlig og nærværende fortælling om uretfærdighed, gæstfrihed, nysgerrighed og egen tvivl om at være dygtig nok til at slå til som far, kaptajn og fortæller.

I foredraget Mikkel og Den store Verden, fortæller Mikkel om familiens rejser og de mange valg og prioriteringer, der ligger forud for hver eneste af dem.

Siden Mikkel har kunne tage sine allerførste skridt er mange af dem blevet taget i jordens fjerneste egne, og køjesækken er blevet fyldt med erfaringer, betragtninger og historier fra en klode, vi alle skal passe bedre på.

Det er bl.a. disse samlede oplevelser Mikkel vil dele med os på denne aften.

Mikkel Behas far er den berømte eventyrer Troels Kløvedal, der gik bort sidste år.

Mod strømmen – nye eventyr på ny båd i det kolde nord

Den røde tråd på aftenen – og i hans eget liv – er FRIHED.

Friheden kommer ikke af sig selv, den skal der kæmpes for, og Mikkel fortæller om, hvordan han og familien har gjort op med autoriteter, på papiret taget mange ufornuftige beslutninger og er gået imod strømmen, for netop at holde fast i friheden.

“Friheden har ingen omkostninger, men er for mig en ren og klog investering i det gode liv,” siger
Mikkel Beha

I foredraget løfter Mikkel som sagt også sløret for familiens nye planer, og fortæller om drømmen om at sejle i den hvide nordlige verden i familiens nye skib Wallenberg.

Hvad: Mikkel Beha foredrag
Hvor: ODEON
Hvornår: Mandag d. 6. maj kl. 19
Billet-info

Så skal der stemmes: Fynsk ishus i finalen om Danmarks bedste ishus

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto: Forsvarende mestre Guf & Kugler laver den her is på 34 cm
Arkivfoto: Forsvarende mestre Guf & Kugler laver den her is på 34 cm

Det er i den grad is-vejr i disse påskedage med tocifrede plusgrader.

Derfor er det også passende at kigge nærmere på, hvem der er Danmarks bedste ishus.

I 2018 landede Guf & Kugler med deres is-hus i Nibe i Nordjylland titlen som Danmarks bedste.

Over 57.000 stemte på opdagdanmark, som efter en gyserafslutning sendte titlen til det nordjyske.

Nu er turen kommet til at finde Danmarks Bedste Ishus 2019. Konkurrencen har kørt i lidt over en måned.

Et enkelt fynsk ishus blandt de 10 bedste

Den første del af afstemningen gik på at finde de regionale vindere, som så røg videre i et finale-felt.

Nu er man så nået til et finale-felt, hvor et enkelt fynsk ishus har sneget sig med i finalen.

Ikke overraskende er der her tale om Vaffelhuset i Kerteminde. Lige nu er der dog langt op til førstepladsen, hvor Isvaflen i Ribe ligger suverænt 1’er i afstemningen.

Der skal bruges stemmer

Knap så godt går det for vores fynske venner, som skraber bunden i finalen. Så der er brug for alle de stemmer, der kan trækkes.

“Efter nogle virkelig spændende regionale afstemninger har vi fundet årets 10 finalister.

Fra 12. april kl. 8.00 til 23. april kl. 12.00 kan du afgive én stemme på det ishus, du mener skal være Danmarks Bedste Ishus 2019,” skriver Opdagdanmark i en pressemeddelelse.

Sandsynligvis for at undgå snyd med online-afstemning er det i denne omgang udelukkende sms’er der tæller som stemmer.

Du kan hjælpe Guf & Kugler med at vinde titlen som Danmarks bedste ishus 2019 ved at stemme lige her

Fed kombi: Trendy dansk skomærke gæster Odense på kunstgalleri

Skrevet af: Michael Qureshi

Sig navnet Roccamore, og de fleste kvinder vil lovprise det danske high-end skomærke.

Kvinder elsker stiletter, men det er ikke altid en drøm at gå rundt i dem en hel dag. Der kan man godt få ømme fødder.

Men Roccamore har formået at kombinere lækkert design med komfort. Skoene produceres i Italien med en speciel “opskrift” lavet her i Danmark.

Hemmeligheden bag Roccamores sko er SÅLEN, som er designet i stødabsorberende latex, som former din fod anatomisk korrekt og støtter den på bedst mulige måde.

Hver enkelt sko er håndlavet fra yderst til inderst og er designet til dine fødder.

Tager på forårs-tour

Roccamore har en fysisk butik i København. Men nu tager de på en forårs-tour rundt omkring i de store danske byer. Endnu mere utraditionelt har de valgt at alliere sig med Galleri Sandberg.

På den anden side kan man sagtens argumentere for, at stilletter er kunst.

Roccamore kommer endda hele to dage i træk i Odense som eneste by på den foreløbigt planlagte tour. Her kommer de med stort set hele deres kollektion af stiletter i mange forskellige farver og størrelser.

Finder du den perfekte sko, men er din størrelse revet væk, så lover Roccamore, at de nok skal være behjælpelig med at skaffe den online.

Vi har tidligere skrevet om Galleri Sandberg, der åbnede i Odense i 2017 og siden er blevet et af Odenses mest attraktive gallerier. Du kan læse mere om Galleri Sandberg her.

Hvad: Roccamore on Tour
Hvor: Galleri Sandberg, Ny Vestergade 2 C
Hvornår: Fredag d. 3. maj og lørdag d. 4. maj
Man skal booke en gratis billet for at deltage i arrangementet – her kan man også booke sig ind på forskellige tidspunkter

Tjek det ud på billet-linket her