ANNONCE
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Guldsmeden guider til julegavehit: Sådan vælger du det rigtige smykke

Af Redaktionen
Hos Guldsmed Helle Elmgreen finder du et stort udvalg af klassiske og moderne smykker - og især de danske smykkebrands er stærkt repræsenterede.
Hos Guldsmed Helle Elmgreen finder du et stort udvalg af klassiske og moderne smykker - og især de danske smykkebrands er stærkt repræsenterede.

Annonce

I centrum af Odense, på hjørnet af Kongensgade og Vestergade, gemmer der sig en ægte perle – i bogstavelig forstand.

Faktisk gemmer der sig både perler, guld og ædelstene, for i mere end 100 år har der været forskellige guldsmede på adressen.

Hos Guldsmed Helle Elmgreen, som butikken hedder i dag, finder du et stort udvalg af klassiske og moderne smykker til enhver lejlighed. Til det oplagte spørgsmål om, hvad der er et sikkert julegavehit i år, fortæller Helle Elmgreen:

”Et smykke er ofte en meget personlig gave, og derfor hjælper vi altid kunden med at finde det helt rigtige smykke til den person, de skal give det til. Derfor kan man ikke fremhæve nogle bestemte smykker som julegavehits, da det altid handler om at finde det bedste match – og det er ikke det samme for alle.

Den personlige service er så vigtig for os,” fortæller Helle Elmgreen, der i 2006 overtog butikken fra sine forældre, som åbnede deres første guldsmedeforretning i 1967.

Helle Elmgreen overtog i 2006 guldsmedjen på hjørnet af Vestergade og Kongensgade fra sine forældre.

Handler om at ramme rigtigt

En ting er dog gennemgående, når det kommer til at give smykker i gave:

”Det er helt tydeligt, at det er vigtigt at ramme rigtigt. Og det er uanset om det er en frierring til kæresten, en halskæde til mor eller noget helt tredje. Der skal helst være en tanke bag, og vi mærker, at flere og flere har tænkt over, hvad de vil give, før de kommer ind til os,” fortæller Helle Elmgreen og tilføjer, at hun altid bliver glad af at se en kunde gå ud af døren det helt rigtige smykke.

Det handler nemlig om at give den rigtig gode oplevelse, så kunden føler sig set og hørt.

En guldsmedje med særlig charme

I 2014 gennemgik forretningen en større renovering, som er foretaget med stor respekt for de gamle rammer og for den flotte bygning, og meget af sjælen er dermed bevaret.

Det kommer bl.a. til udtryk i det store spejl med indbygget ur, der altid har hængt i forretningen. Bag skranken står også det gamle kasseapparat i træ, som tilfører butikken en helt særlig charme.

I 2014 blev forretningen renoveret, men med stor respekt for de gamle rammer og for den flotte bygning, og meget af sjælen er dermed bevaret. Læg især mærke til det gamle kasseapparat bag disken.

Der er altså flere genstande i butikken, der har en historie, som er værd at fortælle. Men lige så charmerende er alle de historier, som kunderne bringer med sig ind i forretningen.

”Noget af det, jeg især godt kan lide ved jobbet, er alle de historier, vi får, når vi skal hjælpe kunden med at spore sig ind på, hvad de skal give. Især de unge mænd som skal fri til deres kærester, fortæller om hvor, hvornår og hvordan frieriet skal foregå.

Man kan stå og blive helt rørt over de smukke historier. I øjeblikket oplever vi faktisk, at rigtig mange unge mænd kommer ind for at købe en frierring til deres kæreste,” fortæller Helle Elmgreen.

Bliv inspireret af det store udvalg af smykker, der følger tidens trends, men hvor du samtidig finder flere klassikere i blandt.

Spændende events med kendte smykkebrands

Hos Guldsmed Helle Elmgreen går de også op i at have en god relation til alle, der kommer ind i butikken. For at forkæle sine kunder åbner Helle flere gange i løbet af året butikken op uden for normal åbningstid og inviterer inden for til særlige events.

Senest et perleevent med Torben Skov Pearls, en af de mest betydende importører af Tahiti- og South Sea perler i Skandinavien. Andre gange er det kendte smykkebrands som eksempelvis Dulong Fine Jewelry, Georg Jensen m.fl., der kommer og giver gode råd og viser smykker frem.

”Vi oplever rigtig stor efterspørgsel på de events, vi holder. Der kommer mange, som ikke tidligere har besøgt butikken, men selvfølgelig også mange faste kunder. Fælles er, at de interesserer sig for smykker og gerne vil lære historien bag de enkelte designs at kende. Der er virkelig en stor nysgerrighed at spore,” slutter Helle Elmgreen.

I mere end 100 år har der ligget guldsmed på adressen, hvor Guldsmed Helle Elmgreen ligger i dag. Her finder du et stort udvalg af klassiske og moderne smykker til enhver lejlighed.

Er du også nysgerrig efter at vide, hvornår du kan komme til event hos Guldsmed Helle Elmgreen, kan du tilmelde dig deres nyhedsbrev eller følge med på Facebook og Instagram.

Du kan også lære mere om Guldsmed Helle Elmgreen på deres hjemmeside eller lægge vejen forbi Vestergade 63.

Del artikel

Andre læser også