Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skøn sommertradition: H.C. Andersen Paraden indtager Eventyrhaven

Af Christina Frederiksen
Foto: Odense Kommune
Foto: Odense Kommune

Sommeren er højsæson for en mangeårig tradition i Odense, nemlig H.C. Andersen Paraden.

Og i år er ingen undtagelse.

Fra 24. juni til 5. august er paraden klar med sin 36. sommersæson og kan således opleves alle dage (undtagen søndag) klokken 11 og 13.

Torben Iversen, der giver den som H.C. Andersen – i paraden og ved mange andre lejligheder – siger:

“”Er der nogle nyheder i år?” Sådan bliver jeg ofte spurgt. Og jeg kan svare klart og tydeligt: Ja! Der af masser af nyheder i forestillingen på Eventyrslottet i Eventyrhaven – og det endda hele sommeren!

Helt nøjagtigt er der 24 nyheder! Der er nemlig 24 nye børn og unge med i de mange eventyrlige roller!

Ud af 60 i alt! Og det er rekord! Der er 24 i gang hver dag i de seks skoleferie-og højsæsonuger! Så nyheder er der rigeligt af, piger og drenge – fra 8 år og op! Bortset fra det er den lille musikalske eventyrforestilling den samme!

Ganske som sidste år, året før og året før det! Forestillingen er jo en tradition – en ægte, original Odense-oplevelse! Ja, faktisk er det den forestilling, produceret i Odense, der er opført flest gange – nogensinde! Det hele foregår i det fri og med fri entré! Det er mageløst og ganske vist.”

Så kom og oplev ”24 eventyr på 24 minutter” og tag billeder til scrapbogen! De er der alle sammen: Klods Hans, Den lille havfrue, Tommelise, Kejseren, Prinsessen på ærten, Tepotten samt mange flere. I rollen som den gamle digter ses altså Torben Iversen, der har haft sit elskede kostume på 7.500 gange.

I samme periode som H.C. Andersen Paraden optræder i Eventyrhaven, kan man oplade “Det eventyrlige møde” mellem Paraden, ællingen og svanen mandag til fredag klokken 12.45 på Flakhaven foran rådhusets dør.

Del artikel

Andre læser også