MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

H.C. Andersen skal fejres: Odense gør klar til kæmpe december-fest

Af Kasper Junge Wester
Flakhaven har før lagt rammer til spektakulære lysshows (Foto: Lars Bjørnsten)
Flakhaven har før lagt rammer til spektakulære lysshows (Foto: Lars Bjørnsten)

6. december i år er det præcis 150 år siden, at H.C. Andersen blev æresborger i Odense og modtog odenseanernes hyldest på Flakhaven.

Det skal naturligvis fejres.

Det mener både Odense By og Syddansk Universitet, der er gået sammen om at markere årsdagen for den folkekære digter og forfatters æresborgerskab i Odense. Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

“Odense er H.C. Andersens by. Det var her, han fødtes i 1805, og det var den by, som stod ham nær hele livet. Erindringerne fra barneårene har sat sig spor i mange af hans eventyr.

Odense By er sit ansvar bevidst for at værne om og markere denne verdensberømte dansker,” udtaler borgmester Peter Rahbæk Juel i pressemeddelelsen.

Fejres over hele byen

H.C. Andersen skal fejres behørigt, og det er da også de store kanoner, der er kørt i stilling til markeringen.

På Flakhaven kommer fejringen til at udmønte sig i dels et show af koreograf og instruktør Steen Koerner, dels en stort anlagt lysinstallation udviklet af Bruce Munro, der er internationalt anerkendt for netop sin lyskunst.

Derudover vil det traditionsrige julemarked i byens historiske bydel holde ekstraordinært åbent fra klokken 15 til 20. Her vil der – udover de mange boder – være mulighed for at opleve alt fra musik og gøgl til spåkoner. Markedet afsluttes med et stort fyrværkerishow klokken 19.45.

Så hyggeligt så HCA Julemarked ud i 2015 (Foto: Lars Bjørnsten)

Vil man have lidt sved på panden på sådan en kold decemberdag, arrangerer HCA Maraton desuden et såkaldt lysløb, hvor man vil løbe på en oplyst rute gennem Odenses gader. Man kan enten løbe 5 km eller tage den kortere ‘walk’ på 3 km.

Åben konference på SDU

På Syddansk Universitet markeres 150-årsdagen med en konference, der er åben for alle interesserede. Her vil H.C. Andersen-forskere fra hele verden fortælle om deres forskning i digteren. Programmet for konferencen kan du finde her.

Rektor på SDU Henrik Dam udtaler om konferencen: “150-året for H.C. Andersens udnævnelse til æresborger i Odense er en markering og fejring værd. Jeg vil gerne udtrykke min glæde over, at et konstruktivt samarbejde mellem Odense By og SDU muliggør denne fejring”.

Du kan læse om al festivitassen www.hca150.dk.

Del artikel

Andre læser også