Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny restaurant i byen: H.C. by Meyers er åbnet i Odense

Af Kamilla Kilias

Bæredygtig, økologisk og sund mad med nordisk præg.

Sådan er kokken Claus Meyers madunivers bedst kendt. Netop det univers har fået lov at udfolde sig på det nyligt åbnet Hotel Odeon i hjertet af Odense.

Det er samtidig også en opfordring til, at man altså godt som odenseaner kan gå ind på et hotel for at få en lækker spiseoplevelse.

Hotellet slog for første gang dørene op i oktober sidste år, hvor vi var forbi og besøge dem lige inden åbningen.

Siden da har de haft en forrygende start, og udviklingen fortsætter.

Tager afsæt i Claus Meyers madunivers

Forleden åbnede hotellet nemlig deres restaurant H.C. by Meyers, der tager afsæt i kokken Claus Meyers madunivers.

Det bærer hotellets nye tilføjelse i særdeleshed præg af:

“Meyers har meget fokus på det grønne og bæredygtige køkken, og det vil vi videreføre ind i restauranten.

Det har selvfølgelig rødder i det nordiske, men det er også med inspiration fra hele verden i forhold til smagsnuancer,” siger F&B chefen Michael Kofoed og tilføjer:

“Hovedvægten af menuen er grøntsager og så med en smule protein som supplement. Lige nu er det for eksempel fjerkræ og gris fra friland og danske producenter.”

Aftenmenu består af bredt udvalg af mindre retter

Med fokus på økologi og lokale råvarer, så har H.C. by Meyers udformet et helt særligt koncept:

“Vores aftenmenu består af et bredt udvalg af mindre retter, hvor alt koster det samme.

Menukortet rummer 10 forskellige retter, og så kan man vælge det ud, man gerne vil have,” fortæller Michael Kofoed.

Så når blikket løber sultent ned af menukortet, og ubeslutsomheden melder sig, er det ingen skam at vælge lidt af hvert.

Har den søde tand taget overhånd, kan man altså sagtens bestille flere desserter end varme retter.

De anbefaler man bestiller 3-4 retter til middag, og er man flere, så lægger det op til at bestille flere forskellige retter til deling.

 

H.C. By Meyers

”Home away from home”

Den nyåbnede restaurant H.C. by Meyers går godt i spænd med resten af hotellets vibe, som er afslappet og i øjenhøjde med gæsterne:

“Det kan hurtigt blive en formel stemning, når noget er nybygget, men vi vil gerne trække det lidt ned og sørge for, at der er plads til alle. Det skal være hyggeligt og afslappet.

Det afspejler sig også i restaurantens menukort, som lægger op til delemad,” siger Michael Kofoed.

Det er ikke kun menukortet, der skal vække den afslappede og hjemlige stemning hos hotellets gæster:

“Der er heller ikke duge på bordene, og vores uniformer er også meget uformelle for ikke at skabe en distance til gæsterne, som et stramt jakkesæt for eksempel kan gøre,” siger Tinna Larsen fra Hotel Odeon.

Rammerne er således, at man skal kunne føle sig hjemme på hotellet og i dets restaurant. Det gælder både gæster og odenseanere der måtte få lyst til at svinge ind forbi til en bid mad.

“Vi vil gerne være et home away from home.

Vi hygger om gæsterne, der med det åbne køkken kan følge med i, hvad der sker. Og samtidigt kan kokkene bidrage til den gode atmosfære,” fortæller Tinna Larsen.

Private dining

H.C. by Meyers tager også glædeligt mod selskaber. Hotellets store mødelokaler kan nemlig lukkes af og forvandles til private dining:

“Det er oplagt til bestyrelsesmøder, hvor man kan holde møde først og derefter spise sammen. Så finder vi en pakkeløsning og tilpasser maden,” fortæller Michael Kofoed.

Man kan både leje sig ind til private middagsarrangementer, eller også kan man i fremtiden deltage i et af de mange arrangementer, hotellet selv har på tegnebrættet:

“Vi holder vinsmagninger, og vi overvejer at lave en jazz og cocktail-aften i baren,” siger Michael Kofoed og bliver suppleret:

“Vi har også tanker om at lave arrangementer med middag og musik, som matcher stedet. Vi skal prøve en masse forskellige tiltag af og se, hvad der passer til byen og vores gæster,” siger Tinna Larsen slutteligt.

Del artikel

Andre læser også