Ny restaurant i byen: H.C. by Meyers er åbnet i Odense

Skrevet af: Kamilla Kilias

Bæredygtig, økologisk og sund mad med nordisk præg.

Sådan er kokken Claus Meyers madunivers bedst kendt. Netop det univers har fået lov at udfolde sig på det nyligt åbnet Hotel Odeon i hjertet af Odense.

Det er samtidig også en opfordring til, at man altså godt som odenseaner kan gå ind på et hotel for at få en lækker spiseoplevelse.

Hotellet slog for første gang dørene op i oktober sidste år, hvor vi var forbi og besøge dem lige inden åbningen.

Siden da har de haft en forrygende start, og udviklingen fortsætter.

Tager afsæt i Claus Meyers madunivers

Forleden åbnede hotellet nemlig deres restaurant H.C. by Meyers, der tager afsæt i kokken Claus Meyers madunivers.

Det bærer hotellets nye tilføjelse i særdeleshed præg af:

“Meyers har meget fokus på det grønne og bæredygtige køkken, og det vil vi videreføre ind i restauranten.

Det har selvfølgelig rødder i det nordiske, men det er også med inspiration fra hele verden i forhold til smagsnuancer,” siger F&B chefen Michael Kofoed og tilføjer:

“Hovedvægten af menuen er grøntsager og så med en smule protein som supplement. Lige nu er det for eksempel fjerkræ og gris fra friland og danske producenter.”

Aftenmenu består af bredt udvalg af mindre retter

Med fokus på økologi og lokale råvarer, så har H.C. by Meyers udformet et helt særligt koncept:

“Vores aftenmenu består af et bredt udvalg af mindre retter, hvor alt koster det samme.

Menukortet rummer 10 forskellige retter, og så kan man vælge det ud, man gerne vil have,” fortæller Michael Kofoed.

Så når blikket løber sultent ned af menukortet, og ubeslutsomheden melder sig, er det ingen skam at vælge lidt af hvert.

Har den søde tand taget overhånd, kan man altså sagtens bestille flere desserter end varme retter.

De anbefaler man bestiller 3-4 retter til middag, og er man flere, så lægger det op til at bestille flere forskellige retter til deling.

 

H.C. By Meyers

”Home away from home”

Den nyåbnede restaurant H.C. by Meyers går godt i spænd med resten af hotellets vibe, som er afslappet og i øjenhøjde med gæsterne:

“Det kan hurtigt blive en formel stemning, når noget er nybygget, men vi vil gerne trække det lidt ned og sørge for, at der er plads til alle. Det skal være hyggeligt og afslappet.

Det afspejler sig også i restaurantens menukort, som lægger op til delemad,” siger Michael Kofoed.

Det er ikke kun menukortet, der skal vække den afslappede og hjemlige stemning hos hotellets gæster:

“Der er heller ikke duge på bordene, og vores uniformer er også meget uformelle for ikke at skabe en distance til gæsterne, som et stramt jakkesæt for eksempel kan gøre,” siger Tinna Larsen fra Hotel Odeon.

Rammerne er således, at man skal kunne føle sig hjemme på hotellet og i dets restaurant. Det gælder både gæster og odenseanere der måtte få lyst til at svinge ind forbi til en bid mad.

“Vi vil gerne være et home away from home.

Vi hygger om gæsterne, der med det åbne køkken kan følge med i, hvad der sker. Og samtidigt kan kokkene bidrage til den gode atmosfære,” fortæller Tinna Larsen.

Private dining

H.C. by Meyers tager også glædeligt mod selskaber. Hotellets store mødelokaler kan nemlig lukkes af og forvandles til private dining:

“Det er oplagt til bestyrelsesmøder, hvor man kan holde møde først og derefter spise sammen. Så finder vi en pakkeløsning og tilpasser maden,” fortæller Michael Kofoed.

Man kan både leje sig ind til private middagsarrangementer, eller også kan man i fremtiden deltage i et af de mange arrangementer, hotellet selv har på tegnebrættet:

“Vi holder vinsmagninger, og vi overvejer at lave en jazz og cocktail-aften i baren,” siger Michael Kofoed og bliver suppleret:

“Vi har også tanker om at lave arrangementer med middag og musik, som matcher stedet. Vi skal prøve en masse forskellige tiltag af og se, hvad der passer til byen og vores gæster,” siger Tinna Larsen slutteligt.

Bakker op global kampagne: Lyset slukkes i hele Odense i en time

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto på Earth Hour
Arkivfoto på Earth Hour

WWF Naturfonden står den 30. marts bag klima-opråbet ‘Earth Hour’, hvor millioner af mennesker over hele kloden slukker for lyset i en time mellem klokken 20.30 og 21.30.

Odense Kommune bakker igen i år op om initiativet ved at slukke for gadebelysningen i hele byen. Som en grøn og bæredygtig by er det et vigtigt signal at sende, mener by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

“I Odense bakker vi naturligvis op om Earth Hour, fordi vi også ønsker at bidrage til den gode sag og samtidig minde om, at alle bidrag betyder noget.

Hver gang vi forlader et værelse med en tændt computer eller fjernsyn og lader lyset brænde, er vi med til at øge det samlede forbrug i en negativ retning,” siger hun.

Strømforbrug reduceres hele tiden

Der er med andre ord plads til forbedring hos de fleste.

Rådmanden glæder sig derfor over, at Odense Kommune løbende optimerer byens gadebelysning, så strømforbruget falder år for år.

I 2013 var strømforbruget på godt 12 millioner kilowatttimer.

I 2018 var tallet faldet til under otte millioner, og dermed er der sket en reduktion af forbruget på 34 procent.

Odense Kommune fortsætter også i de kommende år med at renovere gadebelysningen, som er tændt cirka 4.000 timer om året og styres efter, hvor mørkt det er.

Selv om en time med slukket gadebelysning ikke betyder så meget i det store regnskab, så bliver der dog alligevel sparet, hvad der svarer til det årlige energiforbrug i et typisk en-families rækkehus.

WWF Naturfonden sætter i år fokus på klimaforandringernes konsekvenser for vores natur, økosystemer og dyr. Hver sjette art er nemlig i fare for at uddø på grund af klimaforandringer.

Du kan også selv deltage i kampen ved at slukke for lyset og andre elektriske apparater i tidsrummet 20.30 til 21.30 den 30. marts.

Kampagnen kan også følges på Instagram under de to hashtags #EarthHour og #Connect2Earth

 

Helt unikt tilbud: Overtag værtshus i Odense for 0 kroner

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Majoren/Facebook
Foto: Majoren/Facebook

De brune værtshuse er en stor del af den danske historie.

Rent faktisk er de ved at få et popularitets comeback, hvor flere og flere yngre mennesker bruger værtshusene til at varme op til byturen senere på natten.

Hvis du har gået med en nostalgisk drøm om at stå bag baren på dit eget værtshus, så er der opstået en gylden mulighed i hjertet af Odense.

Værtshuset Majoren i Overgade kan nemlig overtages ganske kvit og frit. Det skriver TV 2 Fyn.

Fuldtidsjob koster på energien

Siden september har kammeraterne Nicolai Lommer og Rasmus Dolmer drevet værtshuset Majoren sideløbende med fuldtidsjobs.

Men det kan de ikke længere overskue, og derfor er de klar til at overlevere nøglerne for 0 kr.

“Vi har skabt en forretning og en succes hernede, og vi har mange stamkunder.

Så det er ikke bare at sælge stedet. Vi håber i virkeligheden, at nogen vil overtage nøglerne til Majoren,” fortæller Nicolai Lommer til TV 2/Fyn.

Ramte også Ekstra Bladet

Nyheden ramte også onsdag et af Danmarks største medier, da Ekstra Bladet på deres website skrev nyheden.

På Ekstra Bladets Facebook fik den også vanvittigt mange kommentarer med over 1000 i skrivende stund.

Tidligere hed stedet Aben & Kyllingen, som var kendt som et af de bedste raflesteder i Odense.

Da makkerparret overtog stedet i Overgade renoverede de lokalerne helt igennem og fik sat et mere moderne udtryk ind.

Nicolai Lommer er i forvejen kendt i Odense, hvor han har sandwichbaren Lommer’s Sandwich og Salat, som også har til huse i Overgade.

Vild nyhed: Megastjernen Miley Cyrus kommer til Tinderbox

Skrevet af: Redaktionen

Den amerikanske popstjerne sættes på plakaten sammen med Giorgio Moroder, Stefflon Don, Eric Prydz og 20 andre danske og internationale navne

Plakaten til Tinderbox 2019 indeholder allerede verdensstjerner som Neil Young, Swedish House Mafia, Lana Del Rey, A$AP Rocky, Lil Uzi Vert, Billie Eilish, The Chainsmokers, Duran Duran, Greta Van Fleet, The Lumineers, Macklemore og mange andre.

Nu færdiggøres et allerede imponerende program med tilføjelsen af 24 stærke navne inklusive megastjernen Miley Cyrus, der topper, hvad der må siges at være den stærkeste plakat i festivalens 5-årige levetid.

Ingen har som Miley Cyrus konverteret en karriere som populær barnestjerne på tv til en provokerende, farvestrålende og konstant grænsesøgende karriere som popstjerne, der kun har gjort hende til et endnu større og mere omdiskuteret navn.

Siden Miley Cyrus i 2008 sprang ud som sanger i eget navn, har hun solgt 16 millioner plader, ligget nummer et på albumhitlisten i USA tre gange og haft verdensomspændende hits med sange som ”Malibu”, ”We Can’t Stop” og ”Wrecking Ball”.

Mere end en milliard visninger på Youtube

Sidstnævnte har mere end 1 milliard visninger på YouTube, hvilket var en afgørende faktor, da Time Magazine i 2014 for anden gang listede hende som en af de 100 mest indflydelsesrige personer i verden.

Senest har Miley Cyrus medvirket på Mark Ronsons seneste hit, ”Nothing Breaks Like a Heart”, hvor den 26-årige sanger endnu engang viser, at uanset om det er pop, rock, rap eller country, så mestrer hun det som ingen anden.

Miley Cyrus har kun en gang tidligere spillet i Danmark, så det er lidt af en sensation, at den millionsælgende megastjerne har valgt at spille på Tinderbox som et ud af kun en håndfuld shows i Europa denne sommer.

“Vi er vanvittigt begejstrede over, at det er lykkedes at få så stort et navn med i sidste runde offentliggørelser. Der har været stor efterspørgsel på et stort popnavn, og med Miley Cyrus må man sige, at vi har leveret et af de største i verden lige nu.

Programmet i år er vanvittigt stærkt, og det har krævet et markant større musikbudget end tidligere. I år bruger vi ikke mindre end 58 millioner på musik, så prisreguleringen på billetten er geninvesteret i programmet,” siger talsmand for Tinderbox, John Fogde.

Miley Cyrus får følgeskab af 23 andre spændende navne, hvor særligt legendariske Giorgio Moroder, og den stærke dancehall-rapper Stefflon Don er værd at fremhæve.

Derudover vil man kunne opleve Eric Prydz som hovednavn på Magicbox i år. Den populære svenske dj har haft internationale hits som ”Proper Education” og ”Pjanoo” og har stået bag remixes for verdensstjerner som Depeche Mode, Calvin Harris og Duran Duran.

Han ligger i top 20 på DJ Mags liste over verden største dj-navne, og lørdag aften står han som sidste navn på Magicbox.