Ny restaurant i byen: H.C. by Meyers er åbnet i Odense

Skrevet af: Kamilla Kilias

Bæredygtig, økologisk og sund mad med nordisk præg.

Sådan er kokken Claus Meyers madunivers bedst kendt. Netop det univers har fået lov at udfolde sig på det nyligt åbnet Hotel Odeon i hjertet af Odense.

Det er samtidig også en opfordring til, at man altså godt som odenseaner kan gå ind på et hotel for at få en lækker spiseoplevelse.

Hotellet slog for første gang dørene op i oktober sidste år, hvor vi var forbi og besøge dem lige inden åbningen.

Siden da har de haft en forrygende start, og udviklingen fortsætter.

Tager afsæt i Claus Meyers madunivers

Forleden åbnede hotellet nemlig deres restaurant H.C. by Meyers, der tager afsæt i kokken Claus Meyers madunivers.

Det bærer hotellets nye tilføjelse i særdeleshed præg af:

“Meyers har meget fokus på det grønne og bæredygtige køkken, og det vil vi videreføre ind i restauranten.

Det har selvfølgelig rødder i det nordiske, men det er også med inspiration fra hele verden i forhold til smagsnuancer,” siger F&B chefen Michael Kofoed og tilføjer:

“Hovedvægten af menuen er grøntsager og så med en smule protein som supplement. Lige nu er det for eksempel fjerkræ og gris fra friland og danske producenter.”

Aftenmenu består af bredt udvalg af mindre retter

Med fokus på økologi og lokale råvarer, så har H.C. by Meyers udformet et helt særligt koncept:

“Vores aftenmenu består af et bredt udvalg af mindre retter, hvor alt koster det samme.

Menukortet rummer 10 forskellige retter, og så kan man vælge det ud, man gerne vil have,” fortæller Michael Kofoed.

Så når blikket løber sultent ned af menukortet, og ubeslutsomheden melder sig, er det ingen skam at vælge lidt af hvert.

Har den søde tand taget overhånd, kan man altså sagtens bestille flere desserter end varme retter.

De anbefaler man bestiller 3-4 retter til middag, og er man flere, så lægger det op til at bestille flere forskellige retter til deling.

 

H.C. By Meyers

”Home away from home”

Den nyåbnede restaurant H.C. by Meyers går godt i spænd med resten af hotellets vibe, som er afslappet og i øjenhøjde med gæsterne:

“Det kan hurtigt blive en formel stemning, når noget er nybygget, men vi vil gerne trække det lidt ned og sørge for, at der er plads til alle. Det skal være hyggeligt og afslappet.

Det afspejler sig også i restaurantens menukort, som lægger op til delemad,” siger Michael Kofoed.

Det er ikke kun menukortet, der skal vække den afslappede og hjemlige stemning hos hotellets gæster:

“Der er heller ikke duge på bordene, og vores uniformer er også meget uformelle for ikke at skabe en distance til gæsterne, som et stramt jakkesæt for eksempel kan gøre,” siger Tinna Larsen fra Hotel Odeon.

Rammerne er således, at man skal kunne føle sig hjemme på hotellet og i dets restaurant. Det gælder både gæster og odenseanere der måtte få lyst til at svinge ind forbi til en bid mad.

“Vi vil gerne være et home away from home.

Vi hygger om gæsterne, der med det åbne køkken kan følge med i, hvad der sker. Og samtidigt kan kokkene bidrage til den gode atmosfære,” fortæller Tinna Larsen.

Private dining

H.C. by Meyers tager også glædeligt mod selskaber. Hotellets store mødelokaler kan nemlig lukkes af og forvandles til private dining:

“Det er oplagt til bestyrelsesmøder, hvor man kan holde møde først og derefter spise sammen. Så finder vi en pakkeløsning og tilpasser maden,” fortæller Michael Kofoed.

Man kan både leje sig ind til private middagsarrangementer, eller også kan man i fremtiden deltage i et af de mange arrangementer, hotellet selv har på tegnebrættet:

“Vi holder vinsmagninger, og vi overvejer at lave en jazz og cocktail-aften i baren,” siger Michael Kofoed og bliver suppleret:

“Vi har også tanker om at lave arrangementer med middag og musik, som matcher stedet. Vi skal prøve en masse forskellige tiltag af og se, hvad der passer til byen og vores gæster,” siger Tinna Larsen slutteligt.

Hårdt ramt: Restaurantkæde begærer deres Odense-restaurant konkurs

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto Restaurant Ilden
Arkivfoto Restaurant Ilden

I september sidste år åbnede Restaurant Ilden en afdeling i Odense.

Det gjorde de i Danske Banks gamle lokaler på Fisketorvet her i byen. Men nu tyder alt på, at restauranten er lukket permanent.

Således skriver både B.T. samt Ekstra Bladet lørdag formiddag, at restaurant-kæden Ilden har begæret tre af deres restauranter konkurs.

Det drejer sig blandt andet om afdelingen i Odense.

Ifølge Ekstra Bladet ser det ud til, at kun afdelingen i Næstved fortsætter.

Kæmpe kød-buffet

Ilden har været i fokus i mange medier, fordi de er blevet beskyldt af den kendte restaurantkæde Flammen for at kopiere konceptet.

Begge restaurant-kæder slår sig op på deres store kød-buffet, hvor man kan få skåret ud af al slags kød og så selv tage en masse tilbehør.

Tidligere på ugen begærede en anden stor restaurantkæde 13 af deres i alt 35 restauranter konkurs.

Dalle Valle-kæden lukker bl.a. i Aalborg og Aarhus, men endnu er der ikke meldt noget ud om Dalle Valle i Odense eller deres café-koncept Café A.

Odenses restaurationsbranche har allerede mærket store konsekvenser af Corona-krisen.

Tidligere er populære Restaurant Carlslund bukket under, og i går var det historiske Den Gamle Kro, som meldte ud, at de begærer konkurs.

Det kan du læse om her.

Sød trend breder sig: Derfor er der bamser i mange vinduer i Odense

Skrevet af: Redaktionen

Først begyndte vi at synge i fællesskab fra altaner og terrasser, sådan som man havde set fra Italien og Spanien.

Nu er en ny international trend begyndt at brede sig i hele Danmark inklusiv her i Odense-området.

Måske er du allerede hoppet med på trenden og smidt Dogsy, Bitsy, Lolo og hvad man ellers kalder sine bamser i vinduet.

Måske har du undret dig over, hvorfor der er bamser i mange vinduer, du passerer.

Hyggelig familieaktivitet

Årsagen er ganske simpel. Det er til glæde for børnefamilierne. I en tid hvor børnene savner skolekammerater, legeaftaler og fritidsaktiviteter, så er det nu blevet en hyggelig familieaktivitet at gå på bamsejagt.

Den dille har bredt sig til hele landet. Det skriver bl.a. TV 2 og DR. Her i Odense har MigogOdense også selv konstateret, at flere gør det.

Især i kvarterer hvor der bor mange børnefamilier.

Flere er begyndt at stille bamser frem i deres vinduer, så børn og forældre sammen kan gå på jagt efter de lodne tøjdyr.

Dillen er blevet så populær, at flere har skrevet opslag om jagten på forstadsbyernes lokale facebook-grupper.

Så kan børnene notere, hvor og hvor mange bamser de har set på turen.

Især i den kommende påskeferie bliver der rig lejlighed til at gå på jagt.

Både ældre og yngre er med på dillen

Bamsejagten skal være med til at få tankerne lidt væk fra coronakrisen, så der også er noget positivt i hverdagen hos familierne.

Den nye populære dille har både fået ældre og yngre beboere i byerne til at gå i gemmerne og finde bamser frem, der kan glæde børn rundt i landet.

Nyt offer for krisen: Kendt Odense Restaurant begærer konkurs

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Den Gamle Kro
Foto: Den Gamle Kro

Nedlukningen af Danmark har især haft store konsekvenser for restaurationsbranchen, og nu må et af Odenses mest legendariske steder dreje nøglen om.

Det skriver Den Gamle Kro i dag på Facebook.

“Kære Venner og Gæster.

Vi har i dag for sidste gang lukket døren bag os på Den Gamle Kro.

Vi indgiver i dag konkursbegæring efter 12 år som forpagtere af dette dejlige sted,” skriver Jens og Tina som forpagter stedet.

Corona har kostet dyrt

“De seneste uger med nedlukningen på grund af Corona har kostet meget dyrt (og for os begyndte det før nedlukningen, idet for eksempel kinesiske rejseselskaber blev væk).

Der kommer til at gå mange måneder, inden en branche som vores bliver rentabel igen – især i Odense med opgravningen af Thomas B. Triges Gade og de senere år mange flere restaurant-pladser,” skriver de videre.

“Vi vil gerne sige tak til alle jer, der har været gæster på kroen gennem årene. Det har været en udsøgt fornøjelse.

Vi vil også gerne sige en helt særlig tak til vores dygtige, faglærte personale. I ved hver især, hvor meget I betyder for os. Vi giver jer alle sammen vores bedste håb og anbefalinger med videre.

Vi er trætte og meget kede af det, men ønsker jer alle sammen fremtidige gode stunder med godt selskab, god mad og dejlige vine.”