Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

50-års jubilæumsforestilling: Dronning Margrethe hyldes med ny musical

Af Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

Den nyskrevne danske musical MARGRETHE er en 50-års jubilæumsforestilling om hele Danmarks dronning, skabt af kræfterne bag musicalsucceser som Atlantis, Jordens Søjler og Skammerens Datter.

Forestillingen får verdenspremiere i sommeren 2023 på Det Kongelige Teater og spiller i København og Aarhus – og her i Odense under H. C. Andersen Festivals.

Billetsalget starter i dag kl. 10.00.

Det skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Musicalen MARGRETHE offentliggøres i anledning af regentens 50-års jubilæum og bliver et stort anlagt dansk værk, skrevet og komponeret af trekløveret Thomas Høg, Lasse Aagaard og Sune Svanekier og produceret af Mikkel Rønnow Musicals.

Premieren finder sted 23. juni 2023 på dronningens egen ’hjemmebane’, Det Kongelige Teaters Gamle Scene, og senere på sommeren opføres forestillingen i ODEON i Odense som en del af H.C. Andersen Festivals fra 17. august og i Musikhuset Aarhus fra 29. august under Aarhus Festuge.

Historien om et menneske og en dronnning

Musicalen MARGRETHE er historien om H.M. Dronning Margrethes liv fra hendes fødsel, under Besættelsen i 1940 til i dag. Nedslag i 80 års Danmarkshistorie oplevet gennem den første kvindelige regent i Danmark i næsten 600 år.

En både storslået, episk og intim rejse gennem et helt liv om alt det, der har været med til at forme en dronning – både som menneske og som regent.

Fra barndommen med en far, hun forgudede. Da hun som trettenårig får at vide, at hun skal arve tronen. Mødet med Henri og de lykkelige stunder med børn og rejser. Sorgen over faderens død og den efterfølgende kroning.

Nytårstalerne, pressen, anmelderne og den livslange kærlighedsaffære med teatret. Den hårde behandling af prinsgemalen og afskeden med dem, man elsker.

Erkendelsen af, at dybe passioner som arkæologi og kunst kan dyrkes, men aldrig helt udleves eller anerkendes på lige fod med andre.

Dette er historien om et menneske og en dronning, hvor pligten altid vil komme i første række.

Stærke musicalkræfter bag MARGRETHE

Forestillingen bliver en imponerende opsætning med 24 skuespillere og sangere på scenen, 18 musikere i orkestergraven, overdådige kostumer og en eventyrlig, spektakulær scenografi.

Musicalen instrueres af Mads M. Nielsen, som de senere år har markeret sig som en af landets mest eftertragtede musicalinstruktører med forestillinger som Den Evige Ild, Vildheks, Tell Me on a Sunday, The Last 5 Years og Elf.

MARGRETHE er skrevet og komponeret af dette årtis formentlig mest succesfulde danske musicalmakkere – trioen Thomas Høg, Lasse Aagaard og Sune Svanekier, der sammen tidligere har skabt musicalsucceserne Skammerens Datter 1 og 2, Jordens Søjler, Vildheks og senest Den Evige Ild.

Musicalen produceres af Mikkel Rønnow i samarbejde med H.C. Andersen Festivals og Toca Records.

”Det har været en flerårig drøm for os at skabe en ny, national musical om vores enestående monarki. Med H. M. Dronningens imponerende 50-års regentjubilæum kunne der ikke være en bedre anledning til at skabe en forestilling om hendes exceptionelle liv og virke.

Det kunstneriske hold er i fuld gang med udviklingen af forestillingen, og vi ser virkelig frem til at invitere hele Danmark med i teatret til denne helt særlige oplevelse,” siger Mikkel Rønnow, der de senere år har skabt succesopsætninger af Chess og Atlantis, som her i efteråret solgte knap 70.000 billetter, David Bowie-musicalen Lazarus i samarbejde med Aarhus Teater og Det Kongelige Teater og til foråret verdenspremieren på Lennon-McCartney-musicalen She Loves You.

Hos H.C. Andersen Festivals er man stolte over at være med til at skabe en musical om Danmarks dronning.

“Vi er meget stolte over at være co-producent på en så stort opsat musical som MARGRETHE. Det er kæmpestort for os, at en musical af absolut højeste klasse produceret af Nordens formentlig dygtigste musicalproducent bliver præsenteret i ODEON under H.C. Andersen Festivals i 2023.

Det glæder vi os virkelig til at kunne præsentere for festivalens gæster,” siger festivaldirektør Peter

Bøgholm.

Rollen som H.M. Dronning Margrethe 2. spilles af hele fire skuespillerinder i forskellige aldre. Hele castet vil blive præsenteret på et pressemøde i løbet af foråret.

Læs mere og bestil billetter fra i dag kl. 10.00 på www.margrethe-musical.dk

Del artikel

Andre læser også