Halloween i Odense: Så meget sker der i byen på den (u)hyggelige dag

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Foto: Odense Zoo.
Foto: Odense Zoo.

Vi nærmer os Allehelgensaften den 31. oktober, og det betyder, at det også er tid til at fejre den engelskinspirerede tradition Halloween.

Odense byder på mange (u)hyggelige Halloweenarrangementer for både børn og voksne. Vi giver jer her en oversigt.

Sjov for hele familien

I får først en oversigt over de Halloweenarrangementer i Odense, der er for hele familien, og hvor børnene er i centrum.

Halloween-rudvisning i ODEON
I ODEON skruer de op for (u)hyggen tirsdag den 31. oktober klokken 19.30-21.30, hvor alle er velkomne på en særlig rundvisning rundt i huset. Få lov til at opleve alle de mørke sider, som aldrig før er blevet fremvist!

Tør du at tage med på opdagelse i Store Sal og på den lange stille gang?

Det koster 125 kr. at deltage, og du finder billetter her.

Foto: ODEON.

Gratis Halloweenfest i Bolbro Fællesværk
På fredag den 27. oktober kan I fra kl. 17-22 komme til gratis Halloweenfest i Bolbro Fællesværk, som er et gratis aktivitetshus for børn og unge.

Her kan I gå en tur igennem i et spøgelseshus med zombier, monstre og hvileløse sjæle. Eller I kan lege sanseleg, hvor følesansen kommer i spil.

Det vil også være muligt at blive sminket og klædt ud som en uhyggelig zombie, hvis I ikke er klædt ud hjemmefra. Og hvis I trænger til et hvil, kan I besøge hekse-caféen, hvor de serverer orme-drinks og klamme madder – helt gratis!

Tilmelding er ikke nødvendig, men meld jer gerne til på Facebookbegivenheden her, så arrangørerne ved, hvor mange forfriskninger de skal lave.

(U)hygge i Odense Zoo
Frem til tirsdag den 31. oktober fejrer Odense Zoo Halloween, hvor hele haven er pyntet op med græskar og uhyggelig Halloweenpynt.

I weekenden (d. 27. og 28. oktober) holder Zoo desuden NatZoo helt til klokken 21. Her kan I opleve mørket sænke sig over haven og se de mange smukke græskar og fakler, der danner rammen for en hyggelig efterårsaften med familien.

Gør jer klar på en uhyggelig aften, hvor I kan besøge dyrekirkegården eller træde ind i det hjemsøgte zombiehus, der indtages af levende zombier!

Læs mere om Halloween i Zoo her.

Foto: Odense Zoo.

Halloweenforestilling i Cirkus Flik-Flak
Søndag den 29. oktober kl. 14 byder Cirkus Flik-Flak velkommen til en underholdende Halloween cirkusforestilling  for børn i alle aldre.

Forestillingen byder på svævende skeletter, fantastiske tryllehekse og masser af akrobattrolde. En ny og spændende forestilling, hvor forestillingens tema er Halloween med inspirationen hentet fra cirkusverdenen.

Billetterne koster 40 kr. for børn og 60 kr. for voksne. Læs mere, og find billetter her.

Horrornights på Valdemars Slot
Til og med den 4. november 2017 kan I fra kl. 19-24 komme til Europas største Halloween event, nemlig de populære (og berygtede) Horrornights på Valdemars Slot i Svendborg.

Her kan I bl.a. møde mumier, vampyrer og skræmmende klovne i de uhyggelige Horrorzoner og få læst jeres tanker ved et mind-blowing horrorshow.

OBS: Horrornights på Valdemar Slot er ikke egnet for børn under 12 år.

Læs mere i vores artikel her, og køb billet her.

Foto: Horrornights.

Ikke for børn

Halloween er ikke kun for børnene! Det er også en anledning til, at vi andre kan klæde os ud og skabe os lidt tosset. Derfor giver vi her en oversigt over Halloweenfester i Odense for voksne.

Halloweenfest på Heidi’s Bier Bar
Lørdag den 28. oktober inviterer Heidi’s til Halloweenfest, hvor personalet har skiftet Heidi-looket ud med hekse- og zombiekostumer.

Og find endelig din mest uhyggelige udklædning frem, for der er en gratis Tuborg profil eller sjus til alle i udklædning.

Dørene åbner klokken 20, og der er livemusik klokken 22 og 24.

Derudover er der gode tilbud i baren. Før klokken 24, kan du f.eks. få en Tuborg profil, Jacobsen IPA og husets sjusser til 20 kroner, og du får flagermusshot hele natten 50 kr.

Aldersgrænse 20+.

Læs mere her.

Halloween Horror House på Aya Club
På Aya elsker de temafester, og derfor lader de heller ikke muligheden for at holde en Halloweenfest forpasse.

Fredag den 27. oktober kan du være med til den kæmpe Halloweenfest.

Dørene åbner klokken 23, og der er fri entré og Happy Hour i baren mellem klokken 23 og 24.

De advarer om, at festen ikke er for sarte sjæle! Tør du?

Aldersgrænse 18+.

Læs mere her.

Day of the Dead på Nunchi
Lørdag den 4. november holder Odenses nye natklub Nunchi ‘Dia de Muertos’ aka ‘Day of the Dead’. Det er en festdag både i Mexico og Mellemamerika og denne nat også på Nunchi.

Aftenen starter med en forfest for Nunchis medlemmer, og du kan også blive medlem her. Herefter åbner dørene op kl. 23 med en hel times fri bar i lækre drinks.

Der er gratis entré hele natten for jer, der har maske eller ansigtsmaling på.

Arrangementet præsenteres af Olmeca Tequila og Kahlua, og musikken leveres af DJ Nurb aka Sean Alexander (fra den københavnske natklub ARCH).

Aldersgrænse 20+.

Læs mere her.

Halloweenfest på Den Brølende And
Er du mere til Halloween med et strejf af 80’erne? Så er Halloweenfesten på Anden et godt bud! Det blå hus på Vindegade 76 er kendt for at spille de bedste hits fra de glade 80’ere, og lørdag den 28. oktober er der lagt op til en (u)hyggelig Halloweenfest fra kl. 21.

Anden lover en aften fyldt med gys, gru og uhygge, og de pynter lokalet op til ægte Halloweenstemning. Desuden får de 50 første gæster gratis Dracula shots.

Og der er våde præmier til den, der vinder titlen som den bedst udklædte!

Læs mere her.

Halloweenfest på The Australian Bar
Lørdag den 28. oktober spreder uhyggen sig på Abar, som vil være pyntet fra top til tå for at få den helt rigtige stemning frem!

Du kan starte aftenen med at komme til pre-party på Abar med fri bar i Isbjørn og muligheden for at blive malet i hovedet i bedste Halloweenstil. Hvis det lyder for noget som dig, så kom i god tid, og deltag i Abars fotokonkurrence, hvor dem, der ser mest uhyggelig ud, vinder noget lækkert til ganen!

Abar lover en hårrejsende event, hvor alle kan forvente gys og gru – og der vil være konkurrencer og overraskelser i løbet af natten.

Dørene åbner klokken 22 for alle, og der er fri entré til klokken 23. Frem til midnat får du desuden sjusser og shots til kun 10 kr.

Aldersgrænse 18+.

Læs mere her.

Åbningsdatoen er klar: Nu åbner ølbaren Mikkeller snart i Odense

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen

Åbningsdatoen for Mikkellers bottle shop og ølbar ligger nu fast, og de inviterer til Grand Opening, hvor du blandt andet kan se frem til gratis øl.

Grand opening

Den store grand opening finder sted lørdag den 17. marts klokken 12, og Mikkeller lover på deres Facebookside, at dagen vil være fyldt med eksklusive lækkerier.

Programmet for åbningen er som følger:

Klokken 12 åbner bottle shoppen, hvor en eksklusiv Mikkeller San Diego øl bliver lanceret for første gang i Danmark.

Klokken 16 er der gratis øl, før Mikkellers egen løbeklub Mikkeller Running Club drager afsted på deres Grand Opening Run.

Her er alle inviteret med, og alle kan følge med. Mikkeller sørger for forskellige hold, så der er noget for alle – også dem, der ikke er så løbeerfarne. Til at hjælpe er Mikkeller Running Club teamet op med Odense Running Crew.
Efter løbet er der gratis øl til alle – mod fremvisning af en beer voucher, som kan hentes her.

Og endelig klokken 17 åbner ølbaren med gratis øl og fejring af, at den populære ølbar endelig åbner i Odense.

En stor gave til Odense

Hvis man er en ølglad odenseaner, så er åbningen af Mikkellers ølbar i Odense en meget god nyhed. International presse og danske skribenter med ekspertise i øl har flere gange kaldt Mikkeller blandt verdens bedste ølbarer.

Mikkeller ølbar har i mange år været blandt Københavns hotteste steder, og i 2015 rykkede man videre til Aarhus.

Derudover er der åbnet Mikkellers ølbar i lande som Thailand, Japan, USA, Tyskland og Spanien. Og nu er turen endelig kommet til Odense.

Følg løbende med på Mikkellers Facebookside for mere information.

Mikkellers nye bottle shop og ølbar åbner på Store Gråbrødrestræde 7B, 5000 Odense C.

Fyn igen forbigået: Michelin-stjerne til jysk sensation

Skrevet af: Michael Qureshi
Memu i Vejle
Memu i Vejle

Det lå lidt i kortene.

Fyn ville endelig få den første Michelin-stjerne. Der var flere spændende kandidater i spil, og Børsens anerkendte anmelder Ole Troelsø var overbevist om, at Odense-restauranten The Balcony ville få en.

Men det blev heller ikke i år. Håbet blev endeligt knust lidt over klokken 18.00 dansk tid, hvor de danske Michelin-stjerner var uddelt.

Der kunne man konstatere, at hverken Fyn eller Nordjylland fik opmærksomhed fra den verdensberømte Michelin-guide.

Vejle-restaurant kom med i Guiden

Derimod kom en jysk sensation med i guiden. Vejle-restauranten MeMu fik deres første Michelin-stjerne, og Michelin er tydeligvis vilde med trekantsområdet.

Ti Trin Ned fra Fredericia beholdt også deres Michelin-stjerne.

Henne Kirkeby Kro på vestkysten fik helt fantastisk to Michelin-stjerner som de eneste i Danmark i selskab med AOC og Kadeau fra København.

Der var fire Michelin-stjerner til Aarhus med Frederikshøj, Gastromé, Substans og Domestic.

Her er de danske Michelin-stjerner

Tre stjerner

Geranium, København

To stjerner

AOC, København

Kadeau, København (NY)

Henne Kirkeby Kro, Henne

En stjerne

Frederikshøj, Aarhus

Gastromé, Aarhus

Substans, Aarhus

Domestic, Aarhus

Frederiksminde, Præstø

Slotskøkkenet Dragsholm, Hørve

Kadeau, Aakirkeby

Ti Trin Ned, Fredericia

MeMu, Vejle (NY)

KOKS, Thorshavn (Færøerne)

108, København

CLOU, København

Era Ora, København

Formel B, København

Kiin Kiin, København

Kokkeriet, København

Kong Hans Kælder, København

Marchal, København

Relæ, København

Søllerød Kro, København

STUD!O, København

Jordnær, København (NY)

The Balcony fik en fremragende anmeldelse med fem funklende stjerner i Børsen i weekenden. Læs om det her

God weekend for heldig fynbo: Vandt 15 mio. i Lotto

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Foto: Danske Spil.
Foto: Danske Spil.

Weekenden blev lige en tand bedre for en heldig Lottospiller fra Assens, da han snuppede førstepræmiepuljen som den eneste og vandt hele 15 millioner kroner.

Ifølge Danske Spil havde den heldige fynbo spillet på nettet, og han vil blive tilbudt millionærrådgivning. Det er et fast tilbud, som Danske Spil tilbyder alle spillere, der vinder over 1,5 millioner kroner.

I alt tre Lottomillionærer

Udover vinderen af førstepræmiepuljen kan to andre danskere kalde sig millionærer efter weekenden.

Hver uge finder Lotto nemlig mindst to millionærer via Millionærgarantien, hvor to heldige spillere bliver udtrukket på deres købte kupon. Denne weekend blev Millionærgarantien vundet i Bilka i Esbjerg og 7-eleven i København.

Ifølge Danske Spil er der dog endnu ingen af vinderne af Millionærgarantien, der har meldt sig. Så hvis du, eller en du kender, har købt en Lottokupon i Bilka Esbjerg eller 7-eleven på Østerbro, så er det bare med at få tjekket din kupon hos en forhandler eller scanne kuponen med Lotto-appen, så du kan se, om den gemmer på en ekstra gevinst.

Frits’ Vafler ved Skovsøen: Sæsonen skydes i gang med ny ejer

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Foto: Vaffelhuset Skovsøen.
Foto: Vaffelhuset Skovsøen.

På trods af at vejret måske ikke ligefrem indbyder til en god gammeldags isvaffel, er sæsonen startet hos det populære vaffelhus Frits’ Vafler. Men den nye sæson byder på en ny ejer i form af den kun 22-årige Sebastian Alnor. Derfor skal ishuset fremover hedde Bastian’s Vafler. Det skriver Fyens.dk.

Vaffelhuset er dog ikke nyt farevand for den nye ejer. De sidste sæsoner har han nemlig reelt været bestyrer på stedet, da den tidligere ejer Frits Starup Nielsen så småt er trappet ned og nu er gået på pension i en alder af 73 år.

Ny isvaffel på menukortet

Men selvom det populære is- og grillsted skifter ejer, fortsætter det meget som hidtil, og forsæsonens ansatte består af både nye og gamle ansatte.

“Jeg har jo været her i otte år og kender det hele. Trods alt er det ikke raketvidenskab at tage over og køre forretningen videre. Her i starten bliver det meget som vi plejer,” udtaler Sebastian Alnor til Fyens.dk.

Der bliver dog plads til enkelte ændringer, og Sebastian har fået en ny isvaffel på menukortet: En Skovsø Special med tre kugler med chokoladeovertræk, guf, syltetøj og flødebolle.

Derudover ønsker Sebastian at brygge kaffe i en rigtig espresso-maskine med friskmalede bønner. Men det bliver først, når der er økonomi til det.

Vaffelhuset har åbent fra 11-17 hver dag.

Oscar Night i Odense: Oscarfester i gallatøj eller pyjamas

Skrevet af: Redaktionen

Den 4. marts afholdes det prestigefyldte Oscarshow i Hollywood, hvor de fornemme Oscarstatuetter uddeles for 90. gang.

Der er endnu engang lagt op til et storslået show, og du kan se alle Hollywoodstjernerne ankomme på den røde løber, heppe med når priserne uddeles og høre rørende takketaler – live i Odense.

Uanset om du er til fint gallatøj, eller hellere vil hoppe i din pyjamas med dynen under armen, er der et arrangement for dig og dine venner.

Bobler, præmier og Oscarfest

Nordisk Film biografen på Odense Banegårdcenter inviterer til Oscarfest med bobler, visning af Spielberg-dramaet ’The Post’ og livetransmission fra den røde løber og Oscarshowet. I løbet af aftenen er der også fede præmier på højkant.

Aftenens program er:
Kl. 22.00: Arrangement starter
Kl. 22.30: Der bydes velkommen og ’The Post’ vises
Kl. 00.30: Livetransmission fra Oscarshowet
Kl. 6.30: Forventet sluttidspunkt

Billetten koster 125 kr. og kan købes her, hvor du også kan læse mere om arrangementet. Fra kl. 00.30 er der gratis entré, hvis der er ledige pladser i salen.

Kom som du er-tema

Café Biografen inviterer til OSCAR NIGHT i biografens intime omgivelser, hvor temaet er ”Kom som du er” – uanset om du er til gallatøj eller afslappet pyjamas.

Café Biografen byder på lækre økologiske bobler fra Kjær Sommerfeldt og spændende øl fra Albanis mikrobryggeri. Derudover har baren åben hele natten, hvor det også er muligt at købe varm mad til ekstra venlige priser.

Aftenens program:
Kl. 21.00: Dørene åbner og ankomst på den røde løber med bobler og quiz
Kl. 21.45: Oscar-nomineret dansk kortfilm fra 1997 vises: ’Ernst og Lyset’
Kl. 22.00: Oscar for bedste film 2015 vises: ’Birdman’
Kl. 00.00: Den røde løber
Kl. 02.30: Oscarshow

Billetten koster 95 kr. Læs mere om arrangementet her.