Halloween i Odense: Så meget sker der i byen på den (u)hyggelige dag

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Foto: Odense Zoo.
Foto: Odense Zoo.

Vi nærmer os Allehelgensaften den 31. oktober, og det betyder, at det også er tid til at fejre den engelskinspirerede tradition Halloween.

Odense byder på mange (u)hyggelige Halloweenarrangementer for både børn og voksne. Vi giver jer her en oversigt.

Sjov for hele familien

I får først en oversigt over de Halloweenarrangementer i Odense, der er for hele familien, og hvor børnene er i centrum.

Halloween-rudvisning i ODEON
I ODEON skruer de op for (u)hyggen tirsdag den 31. oktober klokken 19.30-21.30, hvor alle er velkomne på en særlig rundvisning rundt i huset. Få lov til at opleve alle de mørke sider, som aldrig før er blevet fremvist!

Tør du at tage med på opdagelse i Store Sal og på den lange stille gang?

Det koster 125 kr. at deltage, og du finder billetter her.

Foto: ODEON.

Gratis Halloweenfest i Bolbro Fællesværk
På fredag den 27. oktober kan I fra kl. 17-22 komme til gratis Halloweenfest i Bolbro Fællesværk, som er et gratis aktivitetshus for børn og unge.

Her kan I gå en tur igennem i et spøgelseshus med zombier, monstre og hvileløse sjæle. Eller I kan lege sanseleg, hvor følesansen kommer i spil.

Det vil også være muligt at blive sminket og klædt ud som en uhyggelig zombie, hvis I ikke er klædt ud hjemmefra. Og hvis I trænger til et hvil, kan I besøge hekse-caféen, hvor de serverer orme-drinks og klamme madder – helt gratis!

Tilmelding er ikke nødvendig, men meld jer gerne til på Facebookbegivenheden her, så arrangørerne ved, hvor mange forfriskninger de skal lave.

(U)hygge i Odense Zoo
Frem til tirsdag den 31. oktober fejrer Odense Zoo Halloween, hvor hele haven er pyntet op med græskar og uhyggelig Halloweenpynt.

I weekenden (d. 27. og 28. oktober) holder Zoo desuden NatZoo helt til klokken 21. Her kan I opleve mørket sænke sig over haven og se de mange smukke græskar og fakler, der danner rammen for en hyggelig efterårsaften med familien.

Gør jer klar på en uhyggelig aften, hvor I kan besøge dyrekirkegården eller træde ind i det hjemsøgte zombiehus, der indtages af levende zombier!

Læs mere om Halloween i Zoo her.

Foto: Odense Zoo.

Halloweenforestilling i Cirkus Flik-Flak
Søndag den 29. oktober kl. 14 byder Cirkus Flik-Flak velkommen til en underholdende Halloween cirkusforestilling  for børn i alle aldre.

Forestillingen byder på svævende skeletter, fantastiske tryllehekse og masser af akrobattrolde. En ny og spændende forestilling, hvor forestillingens tema er Halloween med inspirationen hentet fra cirkusverdenen.

Billetterne koster 40 kr. for børn og 60 kr. for voksne. Læs mere, og find billetter her.

Horrornights på Valdemars Slot
Til og med den 4. november 2017 kan I fra kl. 19-24 komme til Europas største Halloween event, nemlig de populære (og berygtede) Horrornights på Valdemars Slot i Svendborg.

Her kan I bl.a. møde mumier, vampyrer og skræmmende klovne i de uhyggelige Horrorzoner og få læst jeres tanker ved et mind-blowing horrorshow.

OBS: Horrornights på Valdemar Slot er ikke egnet for børn under 12 år.

Læs mere i vores artikel her, og køb billet her.

Foto: Horrornights.

Ikke for børn

Halloween er ikke kun for børnene! Det er også en anledning til, at vi andre kan klæde os ud og skabe os lidt tosset. Derfor giver vi her en oversigt over Halloweenfester i Odense for voksne.

Halloweenfest på Heidi’s Bier Bar
Lørdag den 28. oktober inviterer Heidi’s til Halloweenfest, hvor personalet har skiftet Heidi-looket ud med hekse- og zombiekostumer.

Og find endelig din mest uhyggelige udklædning frem, for der er en gratis Tuborg profil eller sjus til alle i udklædning.

Dørene åbner klokken 20, og der er livemusik klokken 22 og 24.

Derudover er der gode tilbud i baren. Før klokken 24, kan du f.eks. få en Tuborg profil, Jacobsen IPA og husets sjusser til 20 kroner, og du får flagermusshot hele natten 50 kr.

Aldersgrænse 20+.

Læs mere her.

Halloween Horror House på Aya Club
På Aya elsker de temafester, og derfor lader de heller ikke muligheden for at holde en Halloweenfest forpasse.

Fredag den 27. oktober kan du være med til den kæmpe Halloweenfest.

Dørene åbner klokken 23, og der er fri entré og Happy Hour i baren mellem klokken 23 og 24.

De advarer om, at festen ikke er for sarte sjæle! Tør du?

Aldersgrænse 18+.

Læs mere her.

Day of the Dead på Nunchi
Lørdag den 4. november holder Odenses nye natklub Nunchi ‘Dia de Muertos’ aka ‘Day of the Dead’. Det er en festdag både i Mexico og Mellemamerika og denne nat også på Nunchi.

Aftenen starter med en forfest for Nunchis medlemmer, og du kan også blive medlem her. Herefter åbner dørene op kl. 23 med en hel times fri bar i lækre drinks.

Der er gratis entré hele natten for jer, der har maske eller ansigtsmaling på.

Arrangementet præsenteres af Olmeca Tequila og Kahlua, og musikken leveres af DJ Nurb aka Sean Alexander (fra den københavnske natklub ARCH).

Aldersgrænse 20+.

Læs mere her.

Halloweenfest på Den Brølende And
Er du mere til Halloween med et strejf af 80’erne? Så er Halloweenfesten på Anden et godt bud! Det blå hus på Vindegade 76 er kendt for at spille de bedste hits fra de glade 80’ere, og lørdag den 28. oktober er der lagt op til en (u)hyggelig Halloweenfest fra kl. 21.

Anden lover en aften fyldt med gys, gru og uhygge, og de pynter lokalet op til ægte Halloweenstemning. Desuden får de 50 første gæster gratis Dracula shots.

Og der er våde præmier til den, der vinder titlen som den bedst udklædte!

Læs mere her.

Halloweenfest på The Australian Bar
Lørdag den 28. oktober spreder uhyggen sig på Abar, som vil være pyntet fra top til tå for at få den helt rigtige stemning frem!

Du kan starte aftenen med at komme til pre-party på Abar med fri bar i Isbjørn og muligheden for at blive malet i hovedet i bedste Halloweenstil. Hvis det lyder for noget som dig, så kom i god tid, og deltag i Abars fotokonkurrence, hvor dem, der ser mest uhyggelig ud, vinder noget lækkert til ganen!

Abar lover en hårrejsende event, hvor alle kan forvente gys og gru – og der vil være konkurrencer og overraskelser i løbet af natten.

Dørene åbner klokken 22 for alle, og der er fri entré til klokken 23. Frem til midnat får du desuden sjusser og shots til kun 10 kr.

Aldersgrænse 18+.

Læs mere her.

Iskrig i Odense: Den populære Bubble Waffle fås nu flere steder

Skrevet af: Jens Erik Møller
INFO: Billedet er et modelfoto og er ikke fra isbutikken i Odense
INFO: Billedet er et modelfoto og er ikke fra isbutikken i Odense

Endelig kan du få de lækre bubble waffles i Odense.

Både Den Italienske Isbutik og den nye Vaffl i Klaregade er klar til at servere den nye vaffel for odenseanerne.

Bubble Waffle er en isvaffel, der bages i et specielt vaffeljern, der giver en masse bobler i vaflen.

Den er derfor både blød og knasende på en gang. Den særlige vaffel fyldes derefter med is og andre lækre sager som chokolade og frugt.

De er meget populære i København, hvor isbutikken Munchies var blandt de første til at introducere os for det nye isvaffel-koncept.

Den Italienske Isbutik i Kerteminde har haft den siden april, og nu lancerer de Bubble Waffle i den relativt nye butik på Skt. Knuds Kirkestræde i Odense. Det afslører isbutikken på sin facebookside.

Ny isbutik åbner i næste uge

En Bubble Waffle hos Den Italienske Isbutik består at en kugle af deres hjemmelavede, italienske is, samt enten KitKat, chokolade eller Nutella. Derudover flødeskum eller hjemmerørte guf fra Selleberg og et jordbær på toppen.

Men det er som nævnt ikke det eneste sted, hvor ishungrende odenseanere kan få den nye vaffelis. I uge 25 åbner den helt nye isbutik Vaffl på Klaregade lige overfor Mamma’s Pizzaria.

Her kan du fra næste uge få en bubble waffle med vegansk is, økologisk is, sorbet og naturligvis almindelig, traditionel flødeis.

Themsens Café lukker ned: Ny café åbner i eventyrkvarteret

Skrevet af: Jens Erik Møller
Fra Themsens Café og Fristelser's facebookside.
Fra Themsens Café og Fristelser's facebookside.

Siden 2009 har Themsens Café og Fristelser ligget i Overgade i eventyrkvarteret, men nu er det slut.

Jane og John Themsen har valgt at sælge stedet, og pr. 1. juli overtager Camilla Heiberg. Det nye navn bliver Konrads.

Men trods ny ejer og nyt navn forbliver stedet det samme, fortæller den nye ejer.

”Jeg faldt pladask for de hyggelige lokaler. Det er et lille og intimt sted med en atmosfære, der ikke fås mange andre steder, og det ligger i en hyggelig ejendom i en hyggelig gade. Det har Odenses hyggeligste beliggenhed, synes jeg. Jeg føler mig heldig og privilegeret over at kunne overtage det her sted,” fortæller Camilla Heiberg til MigogOdense.

Satser på selskaber og hjemmelavet mad

Nogle forandringer vil vi dog se, afslører Camilla Heiberg.

”Jeg vil gerne gøre mere ud af selskaber, så jeg har planer om at lægge to små lokaler sammen, og det er jeg i fuld gang med at planlægge sammen med håndværkerne. Man vil kunne få hele Konrads for sig selv, hvilket er ret unikt lige midt i eventyrkvarteret.”

Themsens Café og Fristelser vil derfor være lukket en god måned tid, mens der bygges om, inden den åbner op med det nye navn Konrads i begyndelsen af august. Men den nuværende atmosfære i caféen, den som Camilla faldt pladask for, den bevares. Det tør den nye ejer godt garantere.

Også menukortet er der godt styr på.

”Konrads bliver en café, der henvender sig til et bredt publikum, unge som ældre, med mad fra bunden. Der bliver hjemmebagte boller og kager, et lille, men nøje udvalg af lækre frokostretter med årstidens salater, sandwiches og rustikt smørrebrød med hjemmelavet hønsesalat og så videre.

Man vil også kunne sammensætte sin egen tapas med et lækkert udvalg af hjemmelavede specialiteter. Det, som jeg står for, er kvalitet og ærlig mad,” siger Camilla Heiberg.

På Konrads kan du få serveret rustikke smørrebrød som denne lækre kartoffelmad, fortæller den nye ejer, Camilla Heiberg. Privatfoto

Helt ukendt med branchen er Camilla Heiberg da heller ikke. Hun har tidligere stået bag Den lille Café og siden Café Olivia i Vintapperstræde.

”Det er dejligt, at hun vil passe på den”

At Themsens Café og Fristelser – trods et andet navn – føres videre i samme ånd, betyder meget for den nu tidligere ejer, Jane Themsen.

”Det er dejligt, at hun vil passe på den. Jeg ville have det meget skidt med at lukke døren efter mig, og det så blev til for eksempel en tøjbutik eller frisør,” siger Jane Themsen.

Ifølge Jane Themsen er salget af Themsen Café og Fristelser sket for at få mere tid til familien. Helt slut med branchen er det dog ikke, da hun senere på sommeren overtager forpagtningen af cafeteriaet i Klosterbakkens Svømmehal.

Bekræftet: Det gigantiske Sankthans bål på Engen afbrændes ikke

Skrevet af: Jens Erik Møller
Det store Sankt Hans bål på Engen tændes ikke i år. Foto: ODense Kommune
Det store Sankt Hans bål på Engen tændes ikke i år. Foto: ODense Kommune

Sommervarmen og tørken, der har medført et afbrændingsforbud på blandt andet Fyn, har nu fået konsekvenser for et af Danmarks største Sankthans bål.

Bålet på Engen ved Frue Bøge tiltrækker normalt 15.000 odenseanere, men i år må de mange mennesker fejre Sankthans uden bål.

Det bekræfter Henrik Kragh, der er kulturkonsulent ved Odense Kommune, overfor MigogOdense.

”Nu iværksætter vi plan b, og vi er derfor gået i gang med at planlægge en spektakulær løsning med mennesker. Det bliver et bål uden flammer, men med ’ild af mennesker’. Det bliver en sjov og stor oplevelse for publikum,” siger Henrik Kragh.

Da ikke alle detaljer er faldet på plads endnu, kan Henrik Kragh ikke røbe meget om denne spektakulære oplevelse, men den vil involvere ”mange dansere”.

Resten af programmet afvikles som planlagt

Aftenen bliver dog ikke helt uden ild. Der vil ifølge Henrik Kragh blive tændt et lille børnebål, hvor man kan lave snobrød.

Resten af det omfattende program vil også blive gennemført helt som planlagt, hvilket også gælder den traditionelle båltale. I år holdes den af by- og kulturrådmand Jane Jegind.

Festlighederne begynder allerede kl. 16, hvor børn altså har mulighed for at bage snobrød over bål, og hvor der er gøgl, ballondyr og trylleri. Senere underholder blandt andre den kendte duo Lasse & Mathilde.

Det spektakulære Sankt Hans bål uden flammer tændes kl. 21.

Danmarks VM-premiere på Storms: Dobbelt op på øl med ClubOdense

Skrevet af: Kristina Obitsø Baltov
Foto: Storms Pakhus
Foto: Storms Pakhus

Fodboldfeberen er over os.

Der var kick off for VM i fodbold torsdag, og i år er Danmark endelig med til den store slutrunde.

Det betyder selvfølgelig fodboldfest, masser af spænding og god stemning rundt om i landet, hvor mange storskærme er sat op, så vi alle kan huje og heppe på Danmark i fællesskab.

Hos Storms Pakhus er storskærmen fundet frem til Danmarks kampe d. 16., 21. og 26. juni. Det betyder, at du her kan se de danske VM-kampe mod Peru, Australien og Frankrig.

Går Danmark videre fra de indledende gruppekampe, så kan du selvfølgelig også se de næste danske kampe på storskærm hos Storms Pakhus.

Dobbelt op på øl med ClubOdense

Danmarks første kamp er mod Peru på lørdag d. 16 juni. Der er kampstart kl. 18.00, og hos Storms Pakhus er rammerne sat for en perfekt folkelig fest, hvor alle kan komme og hygge sig og se kampen.

Turneringens øvrige kampe lørdag vises også på storskærm, så der er noget at komme efter hele dagen for fodboldhungrende besøgende. 

Er du medlem af vores fordelsklub ClubOdense, så har du en ekstra god grund til at udskifte tv’et i stuen med storskærm.

I ClubOdense finder du to fordele til Storms Pakhus i denne måned. Var det fx noget med en rigtig god pris på to glas vin i vinbaren Fino Vino? Du får to glas husets vin for kun 79 kr.

Er du mere til øl eller sodavand, så er der også gode nyheder i ClubOdense. I forbindelse med VM-kampen d. 16 juni har vi sørget for, at alle medlemmer kan få dobbelt op på drikke. Det vil sige, at køber du én alm. øl, sodavand eller kildevand hos Storms Pakhus d. 16 juni, får du to, når du viser din goodie.

Det populære street food-marked slog dørene op for første gang 1. september sidste år. Her er forskellige gadekøkkener og barer samlet side om side, og der er noget for enhver smag. Der er altså rig mulighed for at stille både sult og tørst, mens du hepper på Danmark til VM.

Nye fordele hver måned

ClubOdense er vores fordelsklub, som gør det nemmere og billigere for dig at bruge byens mange muligheder.

Vi har samlet en masse eksklusive fordele og rabatter byens bedste steder i en GoodiePack, som du hver måned får sendt til din smartphone. Det bliver ikke nemmere at spare penge!

Var det fx noget med 25 % rabat på MASH, 20 % på milkshakes hos CoffNGo eller 70 kr. rabat på ‘spis til pindene knækker’ hos Bar’Sushi? Vi har det hele og meget i ClubOdense.

Det koster kun 35 kr. om måneden at være med. Der er ingen binding, og du kan melde dig ind lige her.

Trafikkaos på lørdag: Flere centrale veje i Odense spærres

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: Fyen Rundt
Foto: Fyen Rundt

Lørdag 16. juni indtages Odense og resten af Fyn af glade cyklister, når Fyen Rundt afvikles for 108. gang.

Det betyder, at eftermiddagen bliver en mindre udfordring for andre trafikanter i Odense centrum, når de mange cykelryttere nærmer sig målstregen ved Munke Mose.

Cykelløbet spærrer nemlig både Sdr. Boulevard og Filosofgangen, hvilket medfører, at flere busruter må omlægges. Det skriver Fynbus på sin hjemmeside.

Fra 13.45 og fire timer frem er Sdr. Boulevard i Odense spærret mellem J. B. Winsløws Vej og centrum. Derfor kører busruterne 31-32, 51-53 og 151-153 i stedet ad J. B. Winsløws Vej – Falen – St. Glasvej i retning mod Odense Banegård Center, og ad Vesterbro, Grønløkkevej, Falen og J. B. Winsløws Vej i retning fra Odense Banegård Center.

Filosofgangen er ligeledes spærret, og derfor kan Citybusserne (rute 10C) ikke køre ad Filosofgangen – Holsedore – Mageløs – Klosterbakken som normalt. I Pantheonsgade har bussen et kort ophold, hvorefter den fortsætter ad Vestergade og Vestre Stationsvej mod Odense Banegård Center.

Arrangørerne forventer, at afspærringen kan ophæves igen 17.15.

Op mod 1800 cyklister forventes at deltage

Ifølge arrangørerne forventes op mod 1800 motionister at deltage i årets udgave af Fyen Rundt.

Løbet består af flere ruter – lige fra 180 kilometer for de trænede til en familierute på 20 kilometer. Der er desuden et børneforhindringsløb for de 5-9-årige på en lukket bane, hvor der køres omgange af cirka 400 meter med forhindringer som kegler og broer.

Fyen Rundt er Danmarks ældste cykelløb, og verdens tredjeældste stadig eksisterende cykelløb, da kun The Westerham Hill Climb i Catford lige uden for London og forårsklassikeren Liège-Bastogne-Liège er ældre.