MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hallundbæk guider: Disse fynske restauranter anbefaler mesterkokken til din sommerferie

Af Christina Frederiksen
Per Hallundbæk. PR foto.
Per Hallundbæk. PR foto.

Hvad enten du er odenseaner eller besøger Fyn som turist, så er denne guide lige noget for dig.

Især hvis du elsker at spise gourmetmad i skønne omgivelser.

Vi har nemlig fået mesterkokken Per Hallundbæk fra Restaurant Hallundbæks til at lave en guide med sin anbefalinger til lækre spisesteder, som du bare må besøge i din ferie.

Der er desværre ikke plads til, at han kan vælge ALLE sine favoritter, men her får du i hvert fald 8 af Per Hallundbæks yndlingsrestauranter på Fyn.

Restaurant Lieffroy. Foto: Arkiv

Restaurant Lieffroy, Nyborg

“Patrick (Lieffroy red.) har haft restauranten i 10 år.

Det er et fantastisk sted med en fantastisk udsigt og fantastisk mad.

Og så er Restaurant Lieffroy en del af Relais & Chateaux, der er en sammenslutning af selvstændig luksushoteller og -restauranter. Så det siger en del om Lieffroys niveau,” siger Per Hallundbæk.

Lieffroy har åbent til frokost om lørdagen (klokken 12-16) og til aften onsdag-lørdag (klokken 18-24).

Man kan vælge mellem en aktuel 3-retters-menu, diverse tilvalgsretter og “Gourmetoplevelser” bestående af enten 6 eller 8 retter).

Se menuen her.

Falsled Kro. Foto: Arkivfoto

“Den 5-stjernede oplevelse”


FALSLED KRO, FAABORG
Ikke mange kender Falsled Kro så godt som Per Hallundbæk.

I 10 år arbejdede han nemlig som køkkenchef og direktør på den berømte kro, der, som det eneste hotel uden for København, netop har fået tildelt 5 stjerner af HORESTA og VisitDenmark.

“Køkkenchef Kasper Hasse gør det aldeles fremragende dernede.

Udover at køkkenet selvfølgelig er helt i top, så er omgivelserne også bare et besøg værd i sig selv.

I gårdhaven sidder man omgivet af vinranker, og den er uden tvivl én af de smukkeste på Fyn,” siger Per Hallundbæk.

Falsled Kro har åbent til frokost tirsdag-lørdag (klokken 12-14) og til aften i sommerperioden mandag-lørdag (klokken 18-01).

Frokostmenuen kan ses her, mens aftenmenuen kan ses her.

Thude’s Restaurant & Vinbar. Foto: Facebook

“Restauranten for store og små”


THUDE’S RESTAURANT & VINBAR, SVENDBORG

“Når jeg er i Svendborg, skal jeg altid spise på “Thude’s”.

Jeg har kendt Lars mange år, og det er altså et sted, hvor maden bare er i orden,” siger Per Hallundbæk.

Hos Thude’s er der både åbent til frokost og aften.

Stedet drives af Lars Thude og Pernille Brøndum, og er ifølge indehaverne et sted “for alle, og alle momenter. Store som små”.

“Kortet består hovedsageligt af franske klassikere såvel som egne retter inspireret af lokale råvarer, årstid og husets egne kulinariske eksperimenter,” lyder det på Thude’s hjemmeside.

Frokost fås onsdag-lørdag (klokken 12-15.30). Aftenkortet er tilgængeligt fra klokken 17.30.

Sortebro Kro. Foto: PR

“En outstanding oplevelse”


SORTEBRO KRO, ODENSE
Sortebro Kro ligger ved indgangen til Den Fynske Landsby, og er også altid et besøg værd, mener Per Hallundbæk.

“Jeg vil altid gerne have en frokost hos Sortebro Kro.

At sidde der i deres have er simpelthen helt outstanding.

Omgivelserne er virkelig noget at komme efter,” siger Per Hallundbæk.

Sortebro Kro har både åbent til frokost og aften.

Sortebro Kro har åbent alle ugens dage til frokost (klokken 12-16) og til aften mandag-lørdag (klokken 18-23).

Restaurant Rudolf Mathis. Foto: Arkiv

“Hvis det skal være fisk…”


RUDOLF MATHIS, KERTEMINDE
“Når jeg er i Kerteminde spiser jeg gerne på Rudolf Mathis.

Her kan man regne med et godt håndværk. Altid med friske fisk og en god betjening.

Det er virkelig et hyggeligt sted at komme,” siger Per Hallundbæk.

Rudolf Mathis er en udpræget fiskerestaurant. Den åbnede i 1985 og blev bygget på fundamentet af et gammelt fiskerhus.

På Rudolf Mathis kan du både spise frokost (klokken 12-13.30) og aftensmad (klokken 18-21.30).

Rudolf Mathis har åbent tirsdag-lørdag.

Goma. Foto: Arkiv

“En aften med et twist”


GOMA, ODENSE C

Goma er en japansk, såkaldt “omakase”-restaurant i Odense.

Det betyder, at det er kokken, der sammensætter en menu ud fra gæstens præferencer og appetit.

“Hvis det skal være lidt anderledes, synes jeg altid, at Goma leverer en super aften.

Der kan jeg virkelig godt lide at komme.

Af de steder jeg anbefaler her i guiden, er Goma stedet, man skal gå hen for at få en aften med et twist,” siger Per Hallundbæk.

Goma har åbent mandag-lørdag, dog kun til aften (klokken 17.30-00.30).

Restaurant HOS. Foto: PR

“Smørrebrød i en klasse for sig”


RESTAURANT HOS, ODENSE C

Hvis der er noget, der er in på madscenen i øjeblikket, så er det smørrebrød.

Og i Odense ligger en restaurant, der virkelig har styr på det med rugbrød og pålæg, nemlig Restaurant HOS.

“Smørrebrød hos HOS er i en klasse for sig selv.

HOS er bare et virkelig dejligt sted at komme,” siger Per Hallundbæk.

Stedet drives af Michelle Hemme og Jakob Spolum.

Parret åbnede restauranten i februar 2019.

Der er åbent til frokost tirsdag-lørdag (klokken 11.30-16) og til aften fredag-lørdag (klokken 18-24) hos HOS.

Restaurant Resumés lokaler ligger i en gammel kirke på Lundevej i Svendborg. Foto: Facebook

“EN SPISEOPLEVELSE JEG SELV HAR TIL GODE”


RESTAURANT RESUMÉ, SVENDBORG
“Her har jeg aldrig spist før.

Men jeg har simpelthen hørt så meget godt om Resumé, at det er et sted jeg bare må spise, når jeg kommer til Svendborg.

De skulle gøre det virkelig godt, hører jeg fra venner, bekendte og kolleger,” siger Per Hallundbæk.

Hos Resumé kan man gå ombord i tre forskellige menuer:

“Universet på Resumé”, der er restaurantens store tastingmenu alt inklusive til 2.000 kroner (uden drikkevarer: 1.200 kroner).

“En stor aften på Resumé”, der er restaurantens store menu alt inklusive til 1.000 kroner (uden drikkevarer: 750 kroner)

“En hverdagsaften på Resumé”, der er restaurantens konceptmenu i hverdagen fra tirsdag-torsdag til 600 kroner.

Restaurant Resumé har ikke åbent til frokost, kun til aften tirsdag-lørdag (klokken 17.30-24).

Del artikel

Andre læser også