Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Unikt løb genoplives: Halvmaraton hen over tre smukke broer

Af Christina Frederiksen

Efter et længere forarbejde er det nu lykkedes HCA Marathon at skabe grundlaget for at genoplive Fynske Banks “De 3 Broer”-halvmaraton, som GOG med stor succes etablerede og gennemførte i 2016 og 2017.

Løbet bliver afviklet for 3. gang den 22. juni 2024 med start kl. 10.30 fra havnen i Rudkøbing og løber via Langelandsbroen, Siøsundbroen, og Svendborgsund broen, inden der løbes i mål på torvet i Svendborg.

“Vi har taget afsæt i 2016- og 2017-udgaverne af løbet, men vi har prøvet på at gøre løbet mere attraktivt for både Rudkøbing og Svendborg, ved at flytte både start og mål ind til byerne. Vores ambition er at skabe en årligt tilbagevendende løbebegivenhed med 2.000 glade løbere i de sydfynske,” siger Erik J. Mogensen, direktør for HCA Marathon.

Løbet genopstår med god støtte fra Fonden Fynske Bank, Destination Fyn, SvendborgEvent og Langeland Kommune, som har et fælles ønske om at genskabe en begivenhed, der sætter Sydfyn på landkortet. 

Fynske Bank var også dybt involveret i 2016 og 2017-udgaverne:

“Vi glæder os derfor til at være med igen og derved bakke op om endnu en stor tilbagevendende sydfynsk aktivitet,” siger regionsdirektør Kirsten Elkjær fra Fynske Bank.

Destination Fyns eventchef Jakob Staun er glad for, at gode fynske kræfter har taget udfordringen op og pustet nyt liv i Fynske Bank De 3 Broer:

“Vi glæder os over, at et løb, som i den grad binder Fyn og Øerne sammen, er tilbage. Ligesom broerne har til formål at forbinde det fynske ø-rige, er det en af vores vigtigste missioner i Destination Fyn at sikre den fynske sammenhængskraft og udnytte, når den som i det her tilfælde giver os mulighed for at skabe noget unikt.”

Den væsentligste del af praktikken for afviklingen af løbet kommer til at ske i samarbejde med SG-Atletik, som også var en stor del af afviklingen i 2016 og 2017. 

“Vi får dog brug for rigtig mange frivillige fra det sydfynske foreningsliv,” siger Erik J. Mogensen, som opfordrer foreninger på Langeland, Tåsinge og Svendborg, der kan bruge en skilling til klubbens arbejde, til at kontakte HCA Marathon.

“Løbet kommer selvfølgelig til at påvirke trafikken den 22. juni 2024, men vi har bestræbt os på at genere trafikafviklingen mindst muligt”, siger Erik J. Mogensen.

Forsinkelser på strækningen mellem Svendborg og Rudkøbing må forventes det meste af formiddagen og frem til først på eftermiddagen, da opstilling og nedtagning af afspærring og skilte vil foregå i dette tidspunkt.

Det er dog kun Langelandsbroen, der vil være helt spærret i forbindelse med starten kl. 10.30, og kun mens der er løbere på broen. Resten af tiden vil strækningen være åben for trafik, skiftevis fra nord mod syd, og herefter igen den anden vej.

Senest kl. 15.00 forventes trafikken igen at være normal.

Tilmeldingen til løbet starter den 15. marts 2024 kl. 10.00 på Sportstiming.dk, hvor der også er flere informationer om løbet.

Del artikel

Andre læser også