Har allerede fået 600 reservationer: Sådan bliver det nye Franck A

Skrevet af: Morten Hopballe

Ude foran tager træhunden Tobias imod.

Inden for er det Per Hallundbæks gøende hund, der byder velkommen til en indretning og noget inventar, der stadig tilhører Jensens Bøfhus.

Midt i det – med computer, ringende telefoner og indretningstegninger – sidder Claus Skovsted og Per Hallundbæk, der netop har fortalt odenseanerne, at Franck A genopstår med dem ved roret.

“Det er da en smule angstprovokerende, når man ser de forventninger, som folk har til genåbningen af Franck A,” siger Claus Skovsted med henvisning til den modtagelse, som nyheden har fået.

Alene på MigogOdenses Facebook-side fik nyheden 3.000 “synes godt om”, mere end 400 kommentarer og blev delt over 200 gange, men modtagelsen og folkets stemme får ikke de to entreprenører til at ryste på hånden:

“Vi går enormt ydmyge til opgaven, men vi ved godt, hvordan stedet skal være, og folks forventninger får os ikke til at ryste på hånden i forhold til vores planer og vores udtryk,” siger Per Hallundbæk.

Tur til London kickstartede projektet

Makkerparret har igennem længere tid gået med tanker om at åbne noget sammen. Det førte dem på en inspirationstur til London, men at det skulle ende med en genåbning af Franck A var ikke en del af planerne.

“Vores tur til London gav os idéen om at åbne en restaurant med hotdogs og champagne. Det koncept kan du læse om her 

Det satte gang i den lavine, der nu fører til genåbningen af legendariske Franck A,” siger Claus Skovsted.

Han forklarer desuden, at jagten på et velegnet lokale til Doggy Style førte makkerparret til det tomme lokale ved siden af Jensens Bøfhus, som tidligere har været Skate House:

“Der var bare det med lokalet, at Palle (Skov Jensen, red.) på grund af Jensens Bøfhus skulle godkende, hvis der skulle laves mad i lokalet. Derfor indledte vi en snak med ham, og i den snak siger han pludselig, at vi gerne må åbne Doggy Style i lokalet, hvis vi samtidig genåbner Franck A sammen med ham. Det havde vi ikke lige set komme, men nu glæder vi os helt vildt.”

Bistronomi på byens samlingssted

Det bliver Per Hallundbæk, der i daglige kommer til at drive det nye Franck A. Han genåbner det legendariske værtshus og natklub efter ni år på Falsled Kro, men tager ikke menukortet for den velrenommerede kro med ind på Franck A:

“Min ambition er stadig at give folk gode madoplevelser, men på Franck A bliver det bare ikke med fine dining og dug på bordene. Det bliver et frokostkort med pariserbøf, stjerneskud, sild og laks – på vores måde – og så en bistro med a la carte og sharing plates om aftenen, men mange af teknikkerne fra Falsled Kro er jo de samme. Vi har døbt konceptet bistronomi,” siger Per Hallundbæk, og Claus Skovsted tilføjer:

“Vi forsøger at skabe et sted med leben og momentum – et sted, hvor folk kommer hinanden ved, og hvor de har lyst til at blive hængende, selv om der ved ti-elleve-tiden bliver skruet lidt op for musikken.

Først handler det om at få stedet klar til åbningen, men selvfølgelig håber vi, at vi kan skabe et samlingssted, der bliver byens foretrukne,” siger han.

Det bliver Franck A anno 2017

Makkerparret er klar over, at der er store forventninger til genåbningen af Franck A, men de slår også fast, at de ikke er gået med i det af romantiske grunde, for som Claus Skovsted udtrykker det: “Vi får ikke succes med et sted, der er skabt til romantikerne.”

I stedet vil publikum opleve en nyfortolkning med åbent køkken og late night bar anno 2017, men derfor tør Claus Skovsted godt love, at der kommer elementer fra fortiden:

“Man kan stadig gå rundt om baren, selv om vi indretter det nye Franck A på en ny måde. Og vi vil også forsøge at ramme en stemning, man kender, men vi kommer også til at udvikle.

Der er sket meget, siden Franck A lukkede i 2013, og jeg har suget megen inspiration til mig, så selvfølgelig vil vi skabe et nyt udtryk, som passer til 2017,” siger Claus Skovsted og tilføjer:

“Vi har allerede fået 600 reservationer, selv om vi endnu ikke kender vores præcise åbningsaften. Det er helt vildt, og vi skal til vores store eksamen på åbningsaftenen.”

Lige nu satser makkerparret på, at Franck A genåbner fredag 17. november.

 

 

Tip en vinyl-elsker: Kæmpe plademarked kommer snart til Odense igen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Verden er blevet digital.

Men der er bare nogle ting, som aldrig helt dør ud. Vinylelskere findes stadig i alle afskygninger.

Lørdag d. 5. oktober danner Posten traditionen tro rammen om den nu 67. udgave af Odenses Internationale Plademesse, som har eksisteret siden 1984, og er dermed Danmarks ældste.

40 standholdere fra Danmark og Tyskland står klar med cirka 35.000 plader på 100 meter med stande

Du finder musik til enhver smag; rock, funk, metal, soul, pop, klassisk, dansk, jazz, country

Med det brede udbud markerer messen sig som en af de absolut største og bedste i landet.

Prismæssigt er der også noget for alle.

Der er plader fra 5 kroner og op. Du kan finde 5 LP’er for 50 kroner. Leder du efter sjældne 1. tryk til flere tusinde kroner, finder du også dem.

Sjældne samlerobjekter

Tommy and The Rockets vil også møde op med egne vinyludgivelser, som interesserede kan få signeret.

Desuden vil der være spændende merchandise med Tommy and The Rockets.

Alle stande er fyldt til randen med et utroligt stort udbud, naturligvis af vinyl i alle formater, men også CD’er og DVD’er med alle genrer fra 50’erne og frem til i dag.

Der er masser af sjældne samlerobjekter og almindelige tilgængelige vinyler til salg. Man kan også finde promotion- og fanklubudgivelser, der aldrig før har været til salg i en pladebutik.

Der er endvidere et stort udvalg af merchandise for enhver smag, bl.a. bøger, T-shirts m.m.

Derfor imødeses Odenses Internationale Plademesse altid med stor forventning af musikelskere.

Hvad: Odenses Internationale Plademesse
Hvor: Musikhuset Posten
Hvornår: Lørdag d. 5. oktober fra kl. 10-15.00
Hvor meget: 20 kr. i entré
Hvordan: Tjek linket her

To uger til verdens største tarteletfestival: Vind billetter til tartelet-himlen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto af en kæmpe tartelet
Arkivfoto af en kæmpe tartelet

Om små to uger går det løs.

Lørdag d. 5. oktober omdannes DOK5000 til et sandt tartelet-himmerige.

Odense Tartelet Festival er verdens største tarteletfestival, hvor der efter planen skal serveres over 13.000 tarteletter.

Det hele foregår lørdag den 5. oktober i år i DOK5000, og programmet byder allerede op til en hylende morsom og ikke mindst mættende dag.

Der er allerede rift om billetterne og i år kan man reservere bordplads, så man er sikker på, man ved, hvor man sidder.

Flere underholdende navne spiller

Johnny Reimar er klar med tyrolerhatten og Stig Rossen og Vennerne er blandt den perlerække af musikalske indslag, der kendertegner en rigtig tarteletfestival i Odense.

Der er live musik i 8 timer, 13000 tarteletter og mindst ligeså mange genstande til halsen.

Så det kommer til at passe perfekt ind i den atmosfære arrangørerne bag Odense Tartelet Festival ønsker at skabe. Tarteletter ad libitum og god underholdning på scenen.

Startede med et orkester

Hvordan startede det hele?

’’Det startede med, at vi kom til at hyre et orkester, hvor det så viste sig, at de var medlem af Dansk Tartelet Selskab. De spurgte, om ikke vi ligeså godt kunne servere tarteletter til koncerten.

Det kunne vi da godt prøve. Siden har det bare vokset sig større, og nu er vi på tiende år med over 1300 gæster.

Det er blevet en hel tradition.’’

Hvad: Odense Tartelet Festival 2019
Hvor: DOK5000
Hvornår: Lørdag d. 5. oktober

Du kan købe billet til den store fest her

KONKURRENCE

Vi udlodder 2 x 2 billetter til Odense Tartelet Festival

Sådan vinder du;
Like opslaget lagt på MigogOdense’s Facebook 19. september kl. 19.55
Skriv hvem du vil have med i tartelet-himlen

Vi trækker en vinder 26. september

Nyt tiltag fra den voksende kæde: Kød-kongerne Flammen introducerer take away

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto Flammen
PR-foto Flammen

Restaurant Flammen har virkelig fået tændt gnisten under odenseanernes trang til kød med deres ad libitum grillbuffet.

I morgen torsdag den 19. september åbner Flammen op for deres takeaway-koncept i deres restaurant på Kongensgade i Odense.

“Flammen Take Away gør det muligt for vores gæster i Odense at nyde Flammen-oplevelsen hjemme hos sig selv,” siger General Manager, Morten Bendix Kristensen i en pressemeddelelse.

Hos Restaurant Flammen er der som altid noget for enhver smag, og med Flammen Take Away bliver det nemt at bestille menuer, som vil indeholde både hele stege, forskelligt tilbehør og friske salater.

PR-foto Flammen

Levering til døren er også mulig

Det hele vil blive pakket og stå klar til afhentning i restauranten, og levering til døren bliver også en mulighed.

“Vi har store planer for vores Flammen TakeAway. Derfor har vi sammensat lækre menuer, som altid indeholder et bredt udvalg af kød fra grillen, forskellige tilberedte kartofler, sovs, friskt brød og salater – altid af friske råvarer af høj kvalitet.

Det vil det også være en muligt at gøre menuen komplet ved at bestille kolde drikkevarer med i købet”, fortæller CEO, Piet Klein.

Flammen TakeAway er senest indført i byerne Herning, Viborg, Næstved, Esbjerg, København, Roskilde og Aarhus med stor succes.

Derfor er konceptet ligeledes klar til at indtage Odense, hvor der vil være åbningstilbud på takeaway menuer helt frem til den 3. oktober.