Har allerede fået 600 reservationer: Sådan bliver det nye Franck A

Skrevet af: Morten Hopballe

Ude foran tager træhunden Tobias imod.

Inden for er det Per Hallundbæks gøende hund, der byder velkommen til en indretning og noget inventar, der stadig tilhører Jensens Bøfhus.

Midt i det – med computer, ringende telefoner og indretningstegninger – sidder Claus Skovsted og Per Hallundbæk, der netop har fortalt odenseanerne, at Franck A genopstår med dem ved roret.

“Det er da en smule angstprovokerende, når man ser de forventninger, som folk har til genåbningen af Franck A,” siger Claus Skovsted med henvisning til den modtagelse, som nyheden har fået.

Alene på MigogOdenses Facebook-side fik nyheden 3.000 “synes godt om”, mere end 400 kommentarer og blev delt over 200 gange, men modtagelsen og folkets stemme får ikke de to entreprenører til at ryste på hånden:

“Vi går enormt ydmyge til opgaven, men vi ved godt, hvordan stedet skal være, og folks forventninger får os ikke til at ryste på hånden i forhold til vores planer og vores udtryk,” siger Per Hallundbæk.

Tur til London kickstartede projektet

Makkerparret har igennem længere tid gået med tanker om at åbne noget sammen. Det førte dem på en inspirationstur til London, men at det skulle ende med en genåbning af Franck A var ikke en del af planerne.

“Vores tur til London gav os idéen om at åbne en restaurant med hotdogs og champagne. Det koncept kan du læse om her 

Det satte gang i den lavine, der nu fører til genåbningen af legendariske Franck A,” siger Claus Skovsted.

Han forklarer desuden, at jagten på et velegnet lokale til Doggy Style førte makkerparret til det tomme lokale ved siden af Jensens Bøfhus, som tidligere har været Skate House:

“Der var bare det med lokalet, at Palle (Skov Jensen, red.) på grund af Jensens Bøfhus skulle godkende, hvis der skulle laves mad i lokalet. Derfor indledte vi en snak med ham, og i den snak siger han pludselig, at vi gerne må åbne Doggy Style i lokalet, hvis vi samtidig genåbner Franck A sammen med ham. Det havde vi ikke lige set komme, men nu glæder vi os helt vildt.”

Bistronomi på byens samlingssted

Det bliver Per Hallundbæk, der i daglige kommer til at drive det nye Franck A. Han genåbner det legendariske værtshus og natklub efter ni år på Falsled Kro, men tager ikke menukortet for den velrenommerede kro med ind på Franck A:

“Min ambition er stadig at give folk gode madoplevelser, men på Franck A bliver det bare ikke med fine dining og dug på bordene. Det bliver et frokostkort med pariserbøf, stjerneskud, sild og laks – på vores måde – og så en bistro med a la carte og sharing plates om aftenen, men mange af teknikkerne fra Falsled Kro er jo de samme. Vi har døbt konceptet bistronomi,” siger Per Hallundbæk, og Claus Skovsted tilføjer:

“Vi forsøger at skabe et sted med leben og momentum – et sted, hvor folk kommer hinanden ved, og hvor de har lyst til at blive hængende, selv om der ved ti-elleve-tiden bliver skruet lidt op for musikken.

Først handler det om at få stedet klar til åbningen, men selvfølgelig håber vi, at vi kan skabe et samlingssted, der bliver byens foretrukne,” siger han.

Det bliver Franck A anno 2017

Makkerparret er klar over, at der er store forventninger til genåbningen af Franck A, men de slår også fast, at de ikke er gået med i det af romantiske grunde, for som Claus Skovsted udtrykker det: “Vi får ikke succes med et sted, der er skabt til romantikerne.”

I stedet vil publikum opleve en nyfortolkning med åbent køkken og late night bar anno 2017, men derfor tør Claus Skovsted godt love, at der kommer elementer fra fortiden:

“Man kan stadig gå rundt om baren, selv om vi indretter det nye Franck A på en ny måde. Og vi vil også forsøge at ramme en stemning, man kender, men vi kommer også til at udvikle.

Der er sket meget, siden Franck A lukkede i 2013, og jeg har suget megen inspiration til mig, så selvfølgelig vil vi skabe et nyt udtryk, som passer til 2017,” siger Claus Skovsted og tilføjer:

“Vi har allerede fået 600 reservationer, selv om vi endnu ikke kender vores præcise åbningsaften. Det er helt vildt, og vi skal til vores store eksamen på åbningsaftenen.”

Lige nu satser makkerparret på, at Franck A genåbner fredag 17. november.

 

 

Helt særligt juni-tilbud: Køb din Vi Elsker 90’erne billet inden sommerferien

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Morten Ryming
Foto: Morten Ryming

Vi Elsker 90’erne bliver årets største sommerfest i Odense, og MigogOdense er mediepartner på 13 timers total fest.

Forleden lagde den store 90’er karavane Rødovre ned med over 17.000 publikummer, hvor især Scooter, Vengaboys, Eiffel 65 og Boyzlife var helt forrygende.

Der har aldrig været et større line up på samme plakat af 90’er stjerner, og det har man i den grad også mærket i forsalget.

I Odense buldrer billetsalget også afsted, og der er ingen tvivl om, at odenseanerne glæder sig til det store show, hvor navne som Scooter, Cascada, Eiffel 65, Right Said Fred, Vengaboys og Boyzlife (sammenkobling af Westlife og Boyzone) er blandt hovednavnene.

Helt særligt juni-tilbud

I et forsøg på at melde udsolgt allerede før august har MigogOdense sikret sig et antal billetter, som vi nu de næste 14 dage kører som et helt særligt juni-tilbud.

Du sparer nemlig 100 kr. på Vi Elsker 90’er billetten, hvis du helt eksklusivt køber den igennem MigogOdenses særlige link lige her. 

Billetterne bliver dyrere hver måned frem til 24. august, så det er bare om at få fingrene i dem nu.

Her er plakaten for årets Line Up til Vi Elsker 90’erne

  • Daze
  • Scooter
  • Cascada
  • Eiffel 65
  • Right said Fred
  • Londonbeat
  • N-trance
  • Snap
  • Boyzlife
  • Real McCoy
  • DJ Quicksilver
  • Rob’n Raz feat
  • DJ Flex
  • DJ Giorgio Prezioso
  • Vengaboys
  • HIT N’HIDE
  • Vengaboys
  • Real McCoy
  • DJ Quicksilver
  • Rob’n Raz feat. DJ Flex
  • DJ Giorgio Prezioso
  • Voice of KLF
  • Danny Kool
  • Alice Deejay
  • Dario von Slutty
  • Da Buzz
  • D-Devils

Hvad: Vi Elsker 90’erne
Hvornår: Lørdag d. 24. august 2019
Hvor: Kongens Have
Billetterne koster med MigogOdenses link lige nu frem til 24. juni
549 kr. for en festbillet med 13 timers GIGA-fest
1199 kr. for Drink & Dance (fri bar) med 13 timers GIGA-fest
Køb billetter her

Har serveret mad i Odense siden 1965: Stadig håb for Under Lindetræet

Skrevet af: Michael Qureshi

I storhedstiden var Restaurant Under Lindetræet et fyrtårn i Odenses gastronomiske verden.

Siden har det været lidt op og ned for det hyggelige spisested. Lige nu er fremtiden dog meget uvis. Under Lindetræet er faktisk lukket efter forpagteren Brian Madsen efter 14 år i spidsen stoppede sidste dag i maj.

Under Lindetræet har serveret mad for gæster siden 1965, så er det en institution i byen, der er lukket. Men ejeren af bygningen satser ikke på, at det er permanent.

Han fortæller, at der har været dialog med flere interesserede, men det har hidtil ikke udmøntet sig i en aftale. Der er heller ingen garanti for, at man viderefører Under Lindetræet i sin oprindelige form.

“Jeg har ikke lagt mig fast, om det skal føres videre, som det er, eller om der skal ske noget nyt. Det kommer an på, hvad der er af muligheder. Dem vil jeg da forholde mig til,” siger ejer af bygningen, Jes Petersen, til fyens.dk

Kom som en bombe

Det kom som en bombe, da Brian Madsen meldte sin beslutning ud.

“De sidste 14 år har jeg dedikeret min tid og min karriere til at drive Restaurant Under Lindetræet, og det har været en fantastisk rejse, der har budt på et væld af gode oplevelser, og vi har i dag mange gæster hver eneste måned, som nyder alt fra vores topanmeldte – og næsten altid udsolgte – brunch til Eventyrmenuen om aftenen med de velafstemte vine til.

Men 14 år er også længe, at være det samme sted, og jeg kan mærke, at det for mig er tid til at prøve noget nyt, hvorfor jeg pr. 31. maj ikke længere vil drive Restaurant Under Lindetræet,” fortalte han dengang.

Jordbærfestival i næste uge: Hvem laver Odenses bedste jordbærkage?

Skrevet af: Redaktionen

Sommer er også lig med jordbær-sæson.

Det fejrer de hvert år i Tarup Center, hvor der pyntes op hele ugen, og der sker en masse aktiviteter med de lækre jordbær i fokus.

I år er ingen undtagelse, og i næste uge løber Jordbær-festivalen så af stablen i shoppingcenteret.

Som kulmination på ugen afvikles Odenses største jordbærkagedyst. Du kan være med, hvis du selv synes, du laver den vildeste jordbærkage.

Lørdag d. 29. juni kan alle der har mod på bagningens kunst aflevere en kage med jordbær som hovedingrediens samt opskrift mellem kl. 9-9.30.

Bedømmes af eksperter

Kagerne bedømmes af dommerpanelet, som består af konditor Pia Grønnegaard som til dagligt underviser i konditorlinjen på Kold og konditor Charlotte From Sveistrup fra Bæk’s Konditori.

Der vurderes på udseende, konsistens og smag.

Fra Kl. 12.00 kåres tre vindere, der alle kan se frem til flotte præmier.

Førstepræmien er et gavekort på 3000 kr. til Tarup Centers butikker. Hvis man vil deltage, skal man senest på fredag d. 21. juni tilmelde sig på konkurrence@tarupcenter.dk.

Det oplyser Tarup Center.

Hvis man ligefrem vinder har Tarup Center eller måske nogen fra dommerpanelet ret til at sætte vinderkagen i produktion.

Professionelle i konditorbranchen kan ikke deltage.

Du kan læse mere om reglerne her

Blandt Odenses bedste burgere: Vind en aften for 4 personer på Burger Shack

Skrevet af: Redaktionen

Der er efterhånden så mange burgersteder i Odense, at det kan være svært at finde rundt i, hvad der lige passer ind i ens personlige smag.

I april lavede vi så den helt store Burger-tour i samarbejde med vores medejere Gastromand, der har en af Danmarks største madblogs.

Her fik vi kåret Odenses bedste burgere – du kan læse guiden her.

Burger Shack har fået en glimrende start som Odenses nye favorit burgerjoint.

Gode detaljer på burgeren og fritterne

Blandt andet skrev vores anmelder følgende;

Når du træder ind i en af de to restauranter, får du lidt træhyttestemning.

Stolene er slidte, og det samme look går igen på borde og andre ting, men bare rolig – det er meningen.

Menukortet er overskueligt, for der er egentlig ikke synderlig meget at vælge imellem.

Du kan få en burger med oksekød, kylling eller vegetarmulighed. Fritter kan købes til og også som menu med en valgfri drikkevare.

Selve bollen er blød og greasy. Bøffen er lyserød og har en god smag og duft af grill.

Grøntsagerne virker friske og sprøde, og det samme opleves når man vælger bacon til – og det gør man jo! Det skulle også være pickles i burgeren, og det kunne da også ses, men smagen var der ikke.

Vælger du deres fritter, så går du heller ikke helt galt i byen. Sprøde og godt krydret, samt drysset med parmesan – fin detalje.

Dip kan tilkøbes, og de har hver især også en god smag.

Burger og fritter fra Burger Shack.

Web: https://burgershack.dk/

Adresse: Englandsgade 2, 5000 Odense C + Vintapperstræde 6, 5000 Odense C

I anledning af at det er mandag, man skal have noget at se frem til den kommende weekend, så udlodder vi i samarbejde med Burger Shack 4 store burgermenuer til en god aften med venner/veninder/familie.

Sådan vinder du;
Like opslaget lagt på MigogOdenses Facebook mandag d. 17. juni kl. 19.10
Skriv mindst to du vil dele den lækre præmie med

Vi trækker en vinder på fredag d. 21. juni.