Har allerede solgt 28.000 billetter: Glow åbnede i Odense med et brag

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Glow / Rico Feldfoss
Foto: Glow / Rico Feldfoss

Verdens største julefestival Glow havde europæisk debut i Odense med åbningen i går.

Små 2.000 gæster kiggede forbi allerede på åbningsdagen, og forventningerne er store til de kommende seks uger, da der allerede er solgt over 28.000 billetter til det 6.000 kvadratmeter store vinter- og lyslandskab.

Der blev talt ned fra ti, og så forvandlede nogle kedelige lagerhaller i Odense-forstaden Dyrup sig til et magisk og imponerende vintereventyr.

Mere end én million glødende pærer og plads til masser af familiehygge er hovedingredienserne i den 6.000 kvadratmeter store julefestival, der siden etableringen i nærheden af Vancouver i 2017 har tiltrukket mere end 500.000 gæster til Glow Gardens ni lokationer i Canada, USA og nu også Danmark.

Foto: Glow / Rico Feldfoss
Foto: Glow / Rico Feldfoss

Glad og lettet direktør

Gårsdagens åbning af Glow i Odense er samtidig første gang, at verdens største indendørs juleevent kommer til Europa, og det var da også en glad direktør, der gjorde status efter dag ét.

“Det var fantastisk endelig at invitere folk indenfor, og alt er gået virkelig, virkelig godt på vores åbningsdag. Jeg er glad og lettet,” siger Eva Pasgaard, direktør for Glow Odense.

Glæden var også til at spotte hos de mange besøgende på Glows åbningsdag, og allerede inden dørene åbnede, stod forventningsfulde gæster i kø for at komme ind.

“Det var overvældende at se gæsterne stå i kø for at komme ind, da vi åbnede. Og det var et fantastisk syn at se de glade og begejstrede børn lege og kæresteparrene kysse under misteltene,” siger Eva Pasgaard.

Foto: Glow / Rico Feldfoss
Foto: Glow / Rico Feldfoss

En gigantisk tak til alle de frivillige

Siden august er der blevet arbejdet hårdt på at forvandle lagerhallerne i det sydvestlige Odense til et magisk lyseventyr med flotte lys, glitrende eventyrfigurer og leg for hele familien.

Udover lys i massevis, kan man til den store julefestival også opleve et traditionelt julemarked med lokale stadeholdere og plads til familiehygge.

Men intet af det havde været muligt uden hjælp fra de 240 frivillige, der er en uvurderlig del af Glow Odense.

“Det har været en fantastisk oplevelse at åbne op for de besøgende, og jeg skylder en gigantisk tak til alle de frivillige, der de sidste par uger og måneder og knoklet for, at vi i dag gik i luften,” siger Eva Pasgaard.

På åbningsdagen nåede tæt på 2.000 mennesker igennem Glows eventyrlige vinter- og lyslandskab, og forventningen fra folkene bag er, at mellem 10-15.000 har besøgt vinterfestivalen, inden weekenden er gået.

Foreløbig har hele 28.000 mennesker købt billet til Glow, der strækker sig frem til 4. januar 2020. Du kan se mere info om billetter her

Her laver de overdådige donuts: Donut-shop i Odense genåbner på fredag

Skrevet af: Daniel Poulsen

I stuen på Odense Banegård venter Kanita Muminovic sammen med resten af sit hold spændt på, at det bliver fredag.

Hun er butikschef hos butikken Mr. CoDo, der genåbner på fredag den 29. maj, efter Odenses helt nye donut-shop var tvunget til at lukke ned i midten af marts grundet Corona-krisen.

Men nu tager man revanche.

Butikken kommer til at bugne af lækre donuts, og som tilbehør bliver der mulighed for at kombinere en menu med en donut og kaffe til en skarp pris.

Mr. CoDo vil også have kolde drikkevarer klar i køleskabet og byder også på varm kakao til tørstige gæster, fortæller de, da MigogOdense kigger forbi.

En masse variationer af donuts

Kanita Muminovic fortæller begejstret til MigogOdense, at donut-shoppen vil prøve at have så mange forskellige og eksperimenterende donuts som muligt.

“Det er faktisk forskelligt, hvad vi har af udvalg. Vi varierer hver dag. Vi vil satse på at have de største donuts, have fyld i dem og så mange variationer, at folk altid kan prøve noget forskelligt, når de kommer forbi,” fortæller butikschefen.

Teamet bag Mr. CoDo vil rigtig gerne vise en masse odenseanere, at de stadig laver donuts med masser af smag, flot pynt  og fyld.

Fra fredag den 29. maj og 14 dage frem får man en donut til kun 15 kroner, så der er masser af muligheder for at få smagt et pragteksemplar af en donut – eller en hel kasse hvis man er virkelig lækkersulten.

Butikken vil desuden have berlinere med fyld og frugt med chokolade til de gæster, der har lyst til at snacke noget andet end donuts, når de er forbi i den genåbnede butik.

Der er faktisk mere at glæde sig over. For i løbet af kort tid vil Mr. CoDo udvide med en ekstra afdeling, hvor de vil lange velsmagende donuts over disken.

Vind donuts fra Mr. CoDo

Er du hurtig, kan du nå at vinde fire donuts fra butikken. I en konkurrence i forbindelse med genåbningen udlodder stedet 4 x 4 valgfrie donuts.

Du kan deltage her og måske være heldig, hvis du deltager inden torsdag aften.

Er heldet ikke med dig i denne omgang, skal du ikke fortvivle.

Ejeren forsikrer, at der kommer masser af konkurrencer, da teamet hver uge vil afholde en minikonkurrence på deres Facebook-side. Manager hos Mr. CoDo, Kanita Muminovic, uddyber konceptet til MigogOdense.

“Nogle gange bliver det til børn, andre gange til mødre, til studerende eller til fodboldhold. Vi kan komme ud til en masse forskellige mennesker, og det er netop, hvad vi gerne vil med disse konkurrencer.

Som en ekstra ting vil donutshoppen desuden levere gratis til erhverv ved bestillinger over 20 donuts, så festligheder af enhver art kan have velsmagende kager.

Den gratis service vil allerede gælde fra genåbningen fredag, så alle kan nyde en solid donut, hvis en reception, fødselsdag eller weekenden skal fejres lidt ekstra.

Hvad: Genåbning af Mr. CoDo d. 29. maj klokken 10.

Hvor: Østre Stationsvej 27, 5000 Odense C

Åbningstider: mandag til søndag fra 10:00-19:00

Facebook: https://www.facebook.com/Mr-CoDo

24 grader venter i Odense: Det fantastiske vejr starter i pinsen

Skrevet af: Redaktionen

Den netop overståede weekend bød på masser af regn og blæst.

Så det er i den grad opløftende med udsigt til masser af sol og sommerlige temperaturer i pinsen. Det starter allerede på torsdag d. 28. maj, hvor DMI lover masser af sol og op til 20 grader.

Fredag bliver der masser af sol i Odense og temperaturer, som holder sig i omegnen af de 20 grader.

Det er et højtryk, som lægger sig over Danmark, som udløser de høje temperaturer.

Der bliver rig lejlighed til at nyde weekenden og den ekstra fridag med 2. pinsedag på mandag d. 1 juni, hvor det ser ud til at ligge meget stabilt omkring de 18 skønne grader.

Selv om de fleste skal tilbage til hverdagen efter pinsen, så kan man i hvert fald godt nyde, at man lover hele 24 grader i Odense-området onsdag d. 3. juni.

Vejrudsigten for den kommende uge i Odense – Kilde: DMI

Juni starter sommerligt

Det betragtes som en sommerdag, når temperaturen runder 25 grader, så juni starter sommerligt.

“Der venter sommerligt vejr i pinsen, som er perfekt til at være uden for og til at grille. Især på Fyn og i Jylland kan man komme helt op omkring de 23-24 grader,” forklarer Frank Nielsen, vagthavende ved DMI.

Så man kan godt finde solcremen frem og gør grillen klar til nogle hyggelige dage.

Klar til popcorn og slik: Nu åbner biograferne i Odense igen

Skrevet af: Michael Qureshi

I mere end to måneder har Nordisk Film Biografer Odense været lukket, men nu er biografchef John Philipsen klar til at åbne igen.

Allerede på fredag den 29. maj slår han dørene op til biografen og byder gæsterne velkommen. Biografen har været lukket ned siden 12. marts på grund af covid-19-krisen.

Det skriver Nordisk Film Biografer i Odense Banegård Center i en pressemeddelelse.

“Vi glæder os helt vildt til at åbne igen og give vores gæster en masse gode filmoplevelser.

Vi har virkelig lagt os i selen, så vi igen kan være trygt sammen i biografen – på afstand. Vi overholder naturligvis alle retningslinjer fra myndighederne,” siger biografchef John Philipsen.

Mindst et tomt sæde mellem hver gruppe

Biografen i Odense vil i første omgang holde åbent torsdag til søndag samt på helligdage.

Der vil være mindst ét tomt sæde mellem hver gruppe af biografgæster, ligesom filmene programlægges således, at der aldrig vil være for mange mennesker på én gang i biograflobbyen, og så der er god tid til rengøring af salene mellem forestillingerne.

Gæsterne vil blive mødt af en vært, som vil byde velkommen, informere om retningslinjer, sikre god hygiejne og i det hele taget hjælpe med at skabe en god oplevelse.

“Der er skilte, afstandsmarkører, håndsprit – og selvfølgelig også både slik, kaffe, kolde sodavand og varme popcorn, så biografturen kan blive – næsten – som den plejer, uden at vi går på kompromis med hygiejnen og trygheden,” siger John Philipsen.

Flere film på plakaten

Når biografen i Odense åbner, vil det bl.a. være med animationsfilmen ”Fremad”, den danske debutfilm ”Kød og Blod” med Sidse Babett Knudsen på rollelisten og ”Bombshell” med Charlize Theron.

Det fulde program vil løbende blive opdateret og kan ses på nfbio.dk eller i Nordisk Films bioapp, hvor man fra tirsdag 26. maj også kan købe billetter.

John Philipsen opfordrer til, at man køber sine billetter online på forhånd for at undgå kødannelse og ventetid i biografen.

Nordisk Film Biografer er landets største biografkæde med 23 biografer over hele landet. De første elleve af kædens biografer – og herunder biografen i Odense – åbner fredag 29. maj. I ugerne herefter åbner resten.

CineMaxx i Odense har endnu ikke meldt noget ud.