Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Har banken krammet på dig? FairKredit vokser med deres koncept

Af Michael Qureshi

Annonce

Forleden blev den dyreste villa i Odense sat til salg. Den koster i udbudspris 15,9 mio. kr, og man har muligheden for at bo et af de lækreste steder på hele Fyn med adresse på Langelinie i Odense.

Det er nu de færreste odenseanere, der har råd til en hytte af den kaliber. Men lige nu med boligmarkedets himmelflugt med priserne, så drømmer mange om at slå til og købe drømmehuset. Men måske koster det lige en halv eller hel million kroner for meget i forhold til at få grønt lys fra din bank.

Det er der faktisk en løsning på.

Hul i markedet på boligfinansiering

Fem unge mænd fik i 2015 idéen til Fairkredit, da de mente, at de havde fundet et hul i markedet inden for boligfinansiering uden for København og Aarhus.

Forretningsmodellen handler kort sagt om at tilbyde finansiering til boligkøbere, som på trods af en sund økonomi ikke kan få et lån i banken eller hos et realkreditinstitut.

Forretningsmodellen har siden bevist sin fulde berettigelse, og Fairkredit går en meget spændende fremtid i møde.

”Vi arbejder inden for det man engang kalde ’pantebrevsfinansiering’. Vi ved godt, at denne branche er en lidt grå størrelse, som mange er mistroiske overfor. Vores ambition er at være det komplet modsatte, hvor vi ikke skjuler os bag hverken gebyrer eller uigennemskuelige lånevilkår,” forklarer Paw Becker, som er en af grundlæggerne af Fairkredit, til MigogOdense.

Troen på udkantsdanmark

Ligesom Just Eat blev skabt ud fra Jesper Buchs irritation over, at han ikke vidste hvordan han skulle få fat i en pizza i Norge, er Fairkredit skabt ud fra nogle frustrationer, som skaberne bag Fairkredit kunne se blive større og større.

”Det hele startede med, at vi undrede os over, hvordan det kan passe, at unge studerende kan købe ejerlejligheder til hovedstaden til millioner, samtidig med almindelige børnefamilier med en sund økonomi i f.eks. på Fyn har svært ved at blive kreditgodkendt til at købe boliger til under 1 million. Vi syntes, der manglede nogen, som kiggede på den enkelte kunde ud fra en helhedsvurdering, fremfor at lade postnummeret være afgørende,” forklarer Paw Becker.

Realkreditinstitutterne oplevede nogle store tab under finanskrisen, og de er derfor blevet meget påpasselige med at låne til yderområderne i landet.

Det er især på det område, at Fairkredit gerne vil udfordre markedet, så alle kan få råd til deres drømmehus, uanset om det ligger i Middelfart, Kerteminde, Svendborg eller lige uden for Odense.

Konceptet på et minut

MigogOdense gav Fairkredit en udfordring: Forklar konceptet på et minut.

”Jamen den er jeg frisk på. Kunden laver bare en simpel henvendelse på vores hjemmeside, så ringer vi vedkommende op og stiller nogle opklarende spørgsmål, og fortæller hvilke oplysninger, vi har brug for i den videre proces,” forklarer Paw Becker.

Derefter sender Fairkredit sagen videre til deres investorer, som screener sagen og vurderer om de vil give lånetilsagn på den enkelte sag.

”Vi ved hvor kringlet, det kan være at lave sådan en låneansøgning. Vi prøver at udfylde det hele med dem og rådgive dem undervejs. Vi ved jo godt, at mange kunder ikke gider sætte sig ind i alt det lavpraktiske. Det kan vi ordne for dem,” siger Paw.

Der ligger et solidt system bag

Det øgede fokus på den enkelte kunde er netop mulig, på grund af det IT-system, som de har opbygget.

”Vi sparer rigtig mange timer ved at have en meget effektiv og struktureret dataindsamling, som i sidste ende er til fordel for vores kunder. Så kan vi bruge tiden med dem i stedet.”

”Vi lever i høj grad af, at kunderne får en god oplevelse ved os og spreder budskabet om os. De skal ikke kun være glade en uge, de skal være glade resten af livet,” forklarer Paw stolt.

Ny investor giver nye muligheder

Siden lanceringen i 2015 er det gået stærkt for Fairkredit, og i efteråret 2017 fik de en ekstern investor med ombord for at sætte yderligere fart på væksten. Der er tale om ”kloge penge”, da investoren har mange års erfaring i markedet for alternativ boligfinansiering,

”Det er en kæmpe blåstempling, af det vi har skabt. De bidrager med en masse praktisk erfaring fra branchen, som er guld værd for os,”, fortæller Paw.

Foruden de nye medejere, har Fairkredit også fået fornøjelsen af en ny direktør i form af Tina Rose, som har over 20 års brancheerfaring.

”Vi supplerer hinanden rigtig godt, og med Tina som ny direktør får vi en perfekt blanding af nytænkning og en person, der har indgående kendskab til branchen,” siger Paw.

Lys fremtid i vente

Fairkredit tror på en lys fremtid for firmaet, hvor der fortsat vil være behov for alternativ boligfinansiering, da intet tyder på, at bankerne bløder op.

”Markedet er enormt, og vi modtager mange gode låneansøgninger hver dag. Vores største udfordring er at tiltrække nok nye investorer til at investere i vores boliglån.”

Og fra et investeringssynspunkt mener Paw, at Fairkredits forretningsmodel er meget attraktiv.

”Der er tale om en sikker investering, da vi stort set kun laver førsteprioriteter som ligger inden for 0-95 % af boligens værdi. Renten på vores lån varierer mellem 6,5-8,5, så det vil ikke være urealistisk at forvente et langsigtet afkast på 7 % inkl. tab, ” slutter Paw.

Hvis du høre mere om de unikke lånemuligheder med Fairkredit, kan du læse meget mere her.

Del artikel

Andre læser også