Har du styr på din smartphones sikkerhed?

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

Virus og datalækage er et usynligt, men voksende smartphone-problem

Efter en god lang tur rundt i midtbyen eller efter shoppeturen i Rosengårdscentret kan det være skønt at sætte sig på en café og få et hvil – og så tjekke smartphonen i ro og mag! De gratis wifi-forbindelser tilbydes på mange caféer, i bus og tog, men desværre kan disse netværk ikke tilbyde tilstrækkelig beskyttelse, hvis cyberkriminelle har udset sig forbindelsen.

Andre hackerangreb og skadelig virus stammer fra uforsigtig brug af smartphonen, fx i forbindelse med download af apps fra tvivlsomme udviklere, ligesom det i de fleste tilfælde frarådes at logge på fx netbank fra smartphone eller tablet.

Vores følsomme persondata, fotos og filer på smartphonen ligger desværre i mange tilfælde helt frit tilgængelige, når det kommer til cyberangreb og datalækager. Det bedste forsvar er at tænke over din brug af mobilen og samtidig forstærke din smartphones sikkerhed. Og bare rolig – du behøver ikke være IT-troldmand for at kunne oppe sikkerheden med et par  nemme tiltag og nye vaner!

En god datapakke holder dig sikker

Som tidligere nævnt ser man flere og flere sager, hvor en ubeskyttet wifi-forbindelse har bidraget til at cyberkriminelle verden over har kunnet hacke brugere af gratis wifi-netværk. Er du ofte på farten, bør du derfor være skeptisk over for at bruge gratis wifi, og i stedet investere i et godt og billigt mobil abonnement med en ordentlig datapakke.

Det såkaldte “network spoofing” er en stor, men meget usynlig trussel: Her opretter cyberkriminelle falske wifi-netværk, som ligner gratis wifi, men som i virkeligheden er en fælde, hvor du ved at oprette en brugerprofil kan få sat din sikkerhed over styr. Derfor bør du kun benytte gratis wifi i fx caféer, lufthavne og hoteller, hvor du får udleveret en kode af personalet til deres wifi-netværk.

Undgå “ondsindede” apps!

Der findes efterhånden en app til hvert et formål, man kan drømme om – og lige så mange udviklere. Mange udviklere stiller deres app frem som et helt gratis produkt, dog mod at få lov til at vise dig annoncer, sende dig tilbud og ikke mindst at modtage brugerdata fra dig. Mange udviklere har dog ikke nødvendigvis rent mel i posen, og du kan risikere at få spyware, virus og andet ondsindet software med i handlen.

Mange apps beder desuden om adgang til mikrofon, kamera og GPS, hvilket også kan skade din sikkerhed. Du sikrer dig bedst ved altid at tjekke hver enkelt apps tilladelser, slette apps, du alligevel ikke bruger samt kun at downloade og benytte apps gennem officielle app-stores såsom Apple og Google Play.

Solid software mod virus

De fleste ved at sikkerhedssoftware til computeren er en god investering, fordi trojanske heste, virus og spyware kan gøre éns daglige computerarbejde til et helvede. Men af én eller anden grund er det de færreste, der stiller spørgsmålstegn ved IT-sikkerheden på smartphones og tablets! Overvej derfor at betale et mindre beløb for én af de professionelle antivirus-apps, så er din smartphone og dit privatliv langt bedre sikret.

Gør din smartphone sikker med antivirussoftware, vær skeptisk over for apps fra “uofficielle” udviklere og vær mistænkelig, når gratis wifi-services byder sig til – det betaler sig i længden!

Vær vor gæst: Kom til kæmpe Disney Karaoke event i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Hvis der er Ingen bånd, der binder dig torsdag den 17. oktober kl. 20.00, og du gerne vil synge En tosset sang, skal du tage dine venner under armen og Føl hvordan dit liv bliver fyldt med glæde til Disney Karaoke på Studenterhus Odense. 

Arrangørerne sørger for Det rent og skært nødvendige; du skal bare komme ned til arrangementet med din sangstemme smurt og Lad det ske.

Karaoke-aftenen er gratis, så Når du ser et stjerneskud behøver du ikke ønske, at du havde råd til at deltage, men du opfordres til at tilkalde den gode fe og tilføje lidt Bibbidi bobbidi boo til dit outfit – de bedste kostumer vinder nemlig præmier.

Så tag det roligt! Karaoke er det bedste på jorden. Vælg en melodi, som gør dig fri, og lev efter mottoet Hakuna matata. 

En del af Magiske Dage

Disney Karaoke er en del af festivalen Magiske Dage, arrangeret af Odense Bibliotekerne, som løber fra torsdag den 17. oktober til og med lørdag d. 19. oktober.

Der vil være massevis af gratis og betalte aktiviteter rundt om i byen hele ugen; bl.a. mini-Quidditch, kosteværksted, escape rooms og en magisk markedsplads for blot at nævne et par eksempler.

Du kan finde programmet for den magiske festival på MigogOdense.

Læs mere om Disney Karaoke her.

Hvad: Disney Karaoke

Hvor: Studenterhus Odense, 5000 Odense

Hvornår: Torsdag d. 17 oktober, fra kl. 20.00

 

 

H.J. Hansen Vin fylder 190 år: Fejres med smagsprøver og gode tilbud

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

En ung forfatterspire var på besøg i hjembyen Odense, da købmandsgården H. J. Hansen for første gang slog dørene op i Vestergade.

Forfatteren hed H. C. Andersen, og H.J. Hansens grundlægger hed Jørgen Jacob Limkilde.

Søndag d. 20. oktober er det 190 år siden.

Det fejres med smagninger, smagsprøver og ikke mindst gode rabatter på bedste købmandsvis.

Det skriver HJ Hansen i en pressemeddelelse.

Smagsprøver i de autentiske rammer

HJ Hansen er en del af 50 Vinspecialisten-butikker over hele landet, og omfanget er mange gange større end dengang.

Derfor inviterer man også hele øen indenfor til denne særlige begivenhed.

“Vi vil give tilbage til de mennesker, der har muliggjort, at vi har kunnet eksistere i så mange år: Kunderne,” fortæller ejer af den gamle familievirksomhed, som i dag også er kendt som genvindingsvirksomhed, Jens Hempel-Hansen.

“Vi slipper aldrig den historik, vi kommer af og de værdier, der ligger heri. Og heldigvis bliver de også delt i Vinspecialisten-butikkerne på Fyn og i resten af landet.”

Hansen Vins jubilæum markeres d. 25. og 26. oktober i butikken på Vestergade 97.

Her vil bl.a. være små Riedelsmagninger, hvor man kan opleve glassenes store betydning for oplevelsen af vinen.

Der vil være smagsprøver og udskænkninger, og så giver butikken ikke mindre end 25% rabat på størstedelen af det store sortiment.

“Vi elsker simpelthen de produkter, vi sælger og synes, det er fascinerende, at der findes så mange små og større producenter, som kaster deres liv og sjæl ind i det, de laver.

Samtidig ser vi også fremad og følger med tiden, ikke mindst når vi tilpasser os klimadebatten. Vi sælger rigtig mange økologiske og biodynamiske produkter i butikkerne, ligesom selve princippet i genvinding, som har været en del af virksomheden siden 1880, jo netop er grønt og klimavenligt.”

Værdierne er vores DNA, og ved vores 100-års jubilæum i 1929 skrev Fyens Stiftstidende, at det var ’med hygge og tryghed’, at H. J. Hansen kunne fejre jubilæum ’i en tid med rastløshed’ og ’hvor traditioner sank i grus’.

Det er altså på ingen måde noget, vi lige har fundet på til lejligheden og jeg synes, at man skylder sig selv også at få sådan en indkøbsoplevelse.”

Hvad: 190 års fødselsdag med smagsprøver og 25 & rabat
Hvor: HJ Hansen, Vestergade 97
Hvornår: d. 25. og 26. oktober

Sker i weekenden: Odense Baby og Børnebazar vender retur med kæmpe marked

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Odenses største baby- og børnebazar vender stærkt tilbage i efteråret.

Søndag den 20. oktober afholdes det store børnemarked i FKS Hallen fra kl. 09.30 til 15.00, og der vil være rig mulighed for at forberede børnenes garderobe til de kolde efterårs- og vintermåneder.

Det er 14. gang, at det populære marked afholdes i Odense, og som altid vil der være både genbrug samt nye varer at vælge mellem.

Billetter koster 25 kr ved indgangen, mens børn under 12 år får indgangen gratis i følgeskab med voksne.

Husk kontanter eller MobilePay

Der vil være mellem 50 til 70 stande til markedet med en blanding af private og erhverv, som sælger ud.

Arrangørerne anbefaler gæster at tage kontanter med, da der ikke er mulighed for kontant udbetaling med Dankort, eller alternativt at installere MobilePay på telefonen.

Baby og Børnebazar afholdes kun to gange om året – i april og oktober – så det er med at komme afsted den 20. oktober, hvis der skal gøres et billigt og godt kup.

Læs mere her.

Hvad: Baby og Børnebazar
Hvor: FKS Hallen, Tranehøj 5, 5250 Odense
Hvornår: 20. oktober, 09.30-15.00