MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Har du styr på din smartphones sikkerhed?

Af Redaktionen

Annonce

Virus og datalækage er et usynligt, men voksende smartphone-problem

Efter en god lang tur rundt i midtbyen eller efter shoppeturen i Rosengårdscentret kan det være skønt at sætte sig på en café og få et hvil – og så tjekke smartphonen i ro og mag! De gratis wifi-forbindelser tilbydes på mange caféer, i bus og tog, men desværre kan disse netværk ikke tilbyde tilstrækkelig beskyttelse, hvis cyberkriminelle har udset sig forbindelsen.

Andre hackerangreb og skadelig virus stammer fra uforsigtig brug af smartphonen, fx i forbindelse med download af apps fra tvivlsomme udviklere, ligesom det i de fleste tilfælde frarådes at logge på fx netbank fra smartphone eller tablet.

Vores følsomme persondata, fotos og filer på smartphonen ligger desværre i mange tilfælde helt frit tilgængelige, når det kommer til cyberangreb og datalækager. Det bedste forsvar er at tænke over din brug af mobilen og samtidig forstærke din smartphones sikkerhed. Og bare rolig – du behøver ikke være IT-troldmand for at kunne oppe sikkerheden med et par  nemme tiltag og nye vaner!

En god datapakke holder dig sikker

Som tidligere nævnt ser man flere og flere sager, hvor en ubeskyttet wifi-forbindelse har bidraget til at cyberkriminelle verden over har kunnet hacke brugere af gratis wifi-netværk. Er du ofte på farten, bør du derfor være skeptisk over for at bruge gratis wifi, og i stedet investere i et godt og billigt mobil abonnement med en ordentlig datapakke.

Det såkaldte “network spoofing” er en stor, men meget usynlig trussel: Her opretter cyberkriminelle falske wifi-netværk, som ligner gratis wifi, men som i virkeligheden er en fælde, hvor du ved at oprette en brugerprofil kan få sat din sikkerhed over styr. Derfor bør du kun benytte gratis wifi i fx caféer, lufthavne og hoteller, hvor du får udleveret en kode af personalet til deres wifi-netværk.

Undgå “ondsindede” apps!

Der findes efterhånden en app til hvert et formål, man kan drømme om – og lige så mange udviklere. Mange udviklere stiller deres app frem som et helt gratis produkt, dog mod at få lov til at vise dig annoncer, sende dig tilbud og ikke mindst at modtage brugerdata fra dig. Mange udviklere har dog ikke nødvendigvis rent mel i posen, og du kan risikere at få spyware, virus og andet ondsindet software med i handlen.

Mange apps beder desuden om adgang til mikrofon, kamera og GPS, hvilket også kan skade din sikkerhed. Du sikrer dig bedst ved altid at tjekke hver enkelt apps tilladelser, slette apps, du alligevel ikke bruger samt kun at downloade og benytte apps gennem officielle app-stores såsom Apple og Google Play.

Solid software mod virus

De fleste ved at sikkerhedssoftware til computeren er en god investering, fordi trojanske heste, virus og spyware kan gøre éns daglige computerarbejde til et helvede. Men af én eller anden grund er det de færreste, der stiller spørgsmålstegn ved IT-sikkerheden på smartphones og tablets! Overvej derfor at betale et mindre beløb for én af de professionelle antivirus-apps, så er din smartphone og dit privatliv langt bedre sikret.

Gør din smartphone sikker med antivirussoftware, vær skeptisk over for apps fra “uofficielle” udviklere og vær mistænkelig, når gratis wifi-services byder sig til – det betaler sig i længden!

Del artikel

Andre læser også