MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Har fået gennembrud i Odense: Café Kosmos er 100 procent vegansk

I Lottrups Gård i Odense finder du Café Kosmos.

Menukortet byder blandt andet på burgere, wraps, salater og kager. Selv om det lyder genkendeligt, så er der dog en vigtig detalje som gør, at Café Kosmos skiller sig ud fra byens øvrige caféer: Al mad, der serveres her, er nemlig 100 % vegansk og økologisk.

Historien om Café Kosmos begynder i Ungdomshusets Folkekøkken. Her stillede frivillige hver torsdag op for at lave vegansk mad som alle, der havde lyst, kunne købe for en 20’er.

Idéen om at åbne en vegansk café i Odense tog langsomt form. Markedet blev testet af med foodtrucks på festivaler og catering, og det blev hurtigt en stor succes:

”Vi oplevede en stor efterspørgsel, og vi kunne se, at der virkelig var et marked for vegansk og økologisk mad. Folk i Odense manglede virkelig det alternativ. Derfor gik jagten ind på en reel placering i byen, og i februar 2017 slog vi dørene op her i Lottrups Gård” fortæller Jamie Gregson, der er en af de fem medejere af caféen, der har en kollektivstyret firmaform med flad struktur.

Passion er nøgleordet

Passion er et ord, der går igen, når Jamie fortæller om sin café. Det gælder ikke kun i selve caféen men også hos leverandørerne. Alle råvarer er så lokale som muligt.

”Grøntsagerne er dyrket på Fyn hos en ældre mand, der går sindssygt meget op i sine grøntsager. Vinene henter vi hos vores vinmand i Svendborg, som ved alt om veganske og økologiske vine. Kaffen får vi fra “Kaffe-Trine”, som vi kalder hende, som leverer en bæredygtig bønne, der er ristet lokalt på Fyn. Alle, vi arbejder med, er dybt passioneret omkring det, de laver” fortæller Jamie.

Det skal være nemmere at være veganer

Alle er velkomne hos café Kosmos. Alt maden laves fra bunden, og der er også alternativer til dem, der har alleriger og eksempelvis ikke tåler gluten.

Grundtanken er, at ingen skal føle sig til besvær.
”Når man ikke spiser som de fleste, så er det nemt at føle sig til besvær. Vi vil gerne have, at folk ikke føler sig til besvær. I Danmark er det svært at være veganer, men vi vil gerne gøre det nemmere. Når mulighederne for at leve vegansk bliver større og større, så kommer der også flere veganere til” afslutter Jamie.

Få rabat på Kosmos med ClubOdense

Som medlem af vores fordelsklub ClubOdense kan du få eksklusiv rabat på café Kosmos. Du kan spare 15 % på hele menukortet.

Med ClubOdense gør vi det nemmere og billigere for dig at bruge byens mange muligheder.

Vi har samlet en masse eksklusive fordele og rabatter byens bedste steder i en GoodiePack, som du hver måned får sendt til din smartphone. Det bliver ikke nemmere at spare penge!

I denne måned kan du bl.a. få:

  • 25 % rabat på MASH
  • En rigtig billig pris på vin hos Storms Pakhus
  • 70 kr. rabat på ‘spis til pindene knækker’ hos Bar’Sushi
  • Og meget, meget mere

Det koster kun 35 kr. om måneden at være med. Der er ingen binding, og du kan melde dig ind lige her.

Del artikel

Seneste nyt