Har høstet international anerkendelse: Fynsk gourmetrestaurant solgt
Den fynsk-franske restaurant Lieffroy i Nyborg får nye ejere.
Det meddeler restauranten i en pressemeddelelse offentliggjort på Facebook.
Ægteparret Patrick og Helle Lieffroy har besluttet at sælge Restaurant Lieffroy. Den nye ejer er Carama Family Office, der også har købt Hotel Hesselet.
Parret fortsætter som værtspar.
I 15 år har ægteparret Patrick og Helle Lieffroy ejet Hesselhuset i Nyborg ved Storebælt. Herfra har de drevet Restaurant Lieffroy, som fra begyndelsen har været et hjertebarn og nu er blevet til et fuldvoksent livsværk.
Restauranten er blevet kåret til Årets Restaurant og har flere gange høstet dansk og international anerkendelse for sin evne til at være fynsk, fransk og allerfinest sig selv.
Selv om Patrick og Helle Lieffroy ikke er færdige med at bygge videre på deres livsværk, har de besluttet at sælge restauranten til Carama Family Office.
Det gør de for at få friheden til at udvikle deres drømme om endnu større og vildere smagsoplevelser lavet på fynske råvarer i sæson. Parret forbliver restaurantens køkkenchef, restaurantchef og sommelier.
“Helle og jeg er stolte af det, vi har opnået siden åbningen i 2010.
Vi har holdt fast i traditionerne, men samtidig udviklet os. Carama deler vores ambitioner og kærligheden til Fyn og kan give os den arbejdsro og de ressourcer, der skal til, hvis vi vil have vores drømme gjort til virkelighed,” siger køkkenchef Patrick Lieffroy.
Han drømmer blandt andet om at få anlagt en større køkkenhave, men også om at give Hesselhuset noget mere kærlighed, få udvidet terrassen og få overetagen omdannet til suiter med udsigt over vandet.
“Vi har længe fokuseret på at give vores gæster en oplevelse inde i selve restauranten,” fortæller Patrick Lieffroy og tilføjer:
“Og det er lykkedes os at gøre Lieffroy til et samlingspunkt og et sted, man vender tilbage til.
Folk kommer her ikke bare for at blive mætte, men også for at dele øjeblikke, som knytter dem til hinanden og bliver til varige minder. Nu udvider vi oplevelsen og får restauranten bundet sammen med Hotel Hesselet og med den enestående natur, som hotellet og restauranten er en del af.”
I 2024 købte Carama Family Office naboen, Hotel Hesselet, og Martin Lumbye, der er CEO i familievirksomheden, ser frem til at knytte hotellet og restauranten tættere til hinanden.
Ambitionen er at bevare begge steders særegenhed og gøre Nyborg til en destination for mennesker, som sætter pris på god mad, smuk natur og store oplevelser.
“Jeg har kendt Helle og Patrick i mange år, og hver gang, jeg har været gæst på deres restaurant, har de imponeret og fascineret mig. Det er derfor med stor respekt, at vi overtager Lieffroy med henblik på at løfte restauranten til det næste niveau.
Der ligger et stort potentiale i synergien mellem Hotel Hesselet og Restaurant Lieffroy, og det glæder vi os til at forløse.
Jeg er personligt også glad for, at Helle og Patrick fortsætter som værtspar, og jeg er sikker på, at vi sammen vil kunne skabe nogle helt unikke gæsteoplevelser med udgangspunkt i en fælles kærlighed til gastronomi og natur,” siger Martin Lumbye.
For Patrick Lieffroy er det også vigtigt, at flere gæster får øjnene op for, hvor smuk den fynske kyststrækning er.
Han er selv anden generations-Lieffroy på Fyn, og restauranten er ikke kun et hjertebarn, men ligger også i et hus, der kan føre sin historie over 100 år tilbage. Det er hans håb, at restauranten – under navnet Lieffroy – vil fortsætte med at ligge der længe endnu.
Udover Restaurant Lieffroy og Hotel Hesselet har Carama Family Group også investeret i den to-stjernede Michelin-restaurant AOC, Københavns Bageri og Danmarks ældste fiskerestaurant Krogs Fiskerestaurant.
Carama er et familiekontor som blandt flere formål også ønsker at bidrage til danske arbejdspladser og bevaring af historiske ejendomme.