Har ligget der i 45 år: Legendarisk Odense-restaurant til salg

Skrevet af: Redaktionen

Den har ligget samme sted i mere end 45 år, og er først og fremmest kendt for sine schnitzler.

Nu er den imidlertid sat til salg.

Restaurant Målet midt i Odense er en institution i det odenseanske restaurationsmiljø, som siden 1972 har serveret “god mad i hyggelige omgivelser og i godt selskab,” men nu har ejeren Bent Jørgensen sat ejendommen i fire etager til salg for 8.750.000 kr.

“Ja, det er rigtigt. Til april er det 46 år siden, at jeg etablerede Målet sammen med min kone. Det er vores livsværk, og vi har haft en pragtfuld forretning,” siger Bent Jørgensen med en snert af vemod i stemmen.

Mere fritid til far og datter

Bent Jørgensen åbnede sammen med sin kone Anne Restaurant Målet som sportspub i maj 1972. Lige siden har man kunnet se sport, drikke øl og ikke mindst spise schnitzler på Målet, og langt de fleste odenseanere kender restauranten.

Nogle bare fra placeringen på den trafikerede Jernbanegade, men rigtig mange fordi, Målet er forbundet med traditioner, der er gået i arv igennem generationer.

Restauratøren bor stadig i ejendommen, som han har gjort sammen med sin kone og deres tre børn, siden de købte ejendommen for snart 46 år siden.

Konen Anne døde i 2006, og i dag er det Bent og datteren Winnie, der kører restauranten i stueetagen. Og hensynet til datteren har da også spillet ind på Bent Jørgensens beslutning om at sælge sit arbejdsmæssige livsværk:

“På det sidste har vi ikke kunne skaffe kvalificeret arbejdskraft til køkkenet, så min datter står i køkkenet hele dagen, og det er der ikke meget ved. Så nu må vi lukke forretningen,” siger Bent Jørgensen, der selv vil finde en gammel hobby frem og støve den af:

“Jeg havde regnet med at fortsætte, til Målet havde 50 års jubilæum, men sådan bliver det ikke. Jeg er i forretningen tre til fire timer om dagen, og det kommer jeg til at savne, men forhåbentligt vil jeg i fremtiden få tid til at spille golf, ligesom jeg gjorde, før vi etablerede Målet for 46 år siden.”

Ikke krav om at videreføre “Målet”

Hvis man køber ejendommen, behøver man ikke videreføre den kendte restaurant. Der er ingen klausuler forbundet med salget, men Bent Jørgensen indrømmer gerne, at det vil være lidt mærkeligt, hvis livsværket lukker:

“Måske har nogen lyst til at drive Målet videre, selvom der ikke er noget klausul om det. Jeg ved godt, at der ikke er nogle, som går os i hælene med at sælge schnitzler, men vi har et godt produkt, så der er noget at gå videre med. Hvis nogen har lyst til at åbne en skoforretning i stedet, så er der jo ikke noget at gøre det ved, men det vil være mærkeligt at komme forbi, og det så ikke længere er Målet,” siger han og tilføjer, at restauranten bliver sat til salg med alt inventar inklusiv.

Går du med drømmen om at blive restaurantionsejer, kan du se boligannoncen for Målet her. Og hvis du vil nå at besøge den legendariske restaurant, inden det er for sent, kan du læse mere om Restaurant Målet her.

På førstesalen over Målet er der selskabslokaler med plads til 30 personer.

Fodbold og Øl: Her finder du Odenses fedeste sommerjob

Skrevet af: Jens Erik Møller

Det kan næsten ikke kaldes et job, men ikke desto mindre får du løn for at se fodbold og drikke øl.

Når det danske fodboldlandshold i næste måned tager til VM i Rusland, så vises de indledende gruppekampe mod Peru, Australien og Frankrig på storskærm i Arkaden Food Market.

Det sker hhv. 16., 21. og 26. juni. Og i den forbindelse søger streetfood-markedet tre teknikchefer, som skal holde øje med, at storskærmen i Arkaden Food Market ikke går ud, under Danmarks kampe. Der ansættes en teknikchef pr. kamp.

For at komme i betragtning til jobbet, skal du også være villig til at smage på fadøllen for at sikre, at den har den helt rette temperatur. Jobbet kræver dog ikke tidligere erfaring fra ølsmagninger eller skærmkiggeri, skriver Arkaden Food Market i stillingsopslaget.

Du skal bære klaphat

Derimod er du forpligtet til at være iført en rød-hvid arbejdsuniform, der blandt andet består af en klaphat og matchende halstørklæde. Den stilles til rådighed af arbejdsgiver.

Lønnen er 200 kr. i timen, og man ansættes for en perioden på 2½ time.

Ansøgningsfristen er 4. juni kl. 12, og du kan læse stillingsopslaget her.

Knudepunkt lukker i fire uger: Ny tunnel skal bygges

Skrevet af: Michael Qureshi

Fra mandag 28. maj og cirka fire uger frem vil Niels Bohrs Alle være spærret på den vestlige side af Campusvej-krydset.

Hér bliver en ny, færdigstøbt tunnel, som skal sikre overgangen for fodgængere og cyklister i det trafikerede kryds, sænket ned under vejbanen.

De mange cyklister, der dagligt krydser Niels Bohrs Alle ved Campusvej, får snart en ny tunnel, så de trygt kan krydse vejen.

For at genere trafikken mindst muligt er Odense Letbane og Odense Kommune blevet enige om at få støbt tunnelen på en fabrik i forvejen, så den kan sænkes ned på stedet.

Arbejdet speedes væsentligt op for at generere mindst muligt

Dermed kan arbejdet blive gjort væsentligt hurtigere, end hvis man havde valgt at støbe tunnelen på stedet. Denne proces tager nemlig typisk et halvt års tid, da man støber først den ene side og derefter den anden, så trafikken kan blive ledt forbi under arbejdet.

Tunnelsænkningen kræver dog et større gravearbejde på tværs af Niels Bohrs Alle. Vejen skal brydes op i hele sin bredde, og der skal graves en rende til tunnelen. Det medfører en midlertidig lukning af Niels Bohrs Alle, som bliver iværksat mandag 28. maj.

Projektet med at bygge tunnelen er igennem de seneste måneder blevet detailplanlagt, så lukningen af Niels Bohrs Alle kun forventes at vare i cirka fire uger. Tunnelen og de tilhørende cykelstier er dog først klar til at genåbne for bløde trafikanter til studiestart på SDU i september.

Ny station skal hedde Bilka

Tunnelbyggeriet er et tilkøb til letbaneprojektet, som Odense Kommune har bestilt Odense Letbane P/S til at udføre i forbindelse med anlægsarbejdet.

Letbanen skal køre ad Niels Bohrs Alle og svinge ind ad Campusvej mod universitetet og det nye regionshospital, Nyt OUH. På hjørnet af Campusvej og Niels Bohrs Allé bliver der placeret en letbanestation med navnet ”Cortex Park”. Længere henne ad Niels Bohs Alle, tæt på Ørbækvej, skal ligge endnu en station, som får navnet ”Bilka”.

Så det er om at finde et alternativ den næste måneds tid. Det gælder især de tusindvis af studerende og ansatte, der dagligt passerer Niels Bohrs Allé på vej til og fra SDU ad Campusvej. Et kryds der i dag er meget trafikeret i myldretiden.

Klar i juni: Meyers åbner restaurant i det gamle Albani-bryggeri

Skrevet af: Michael Qureshi
Billede fra Meyers i Frankfurt
Billede fra Meyers i Frankfurt

Det er langt fra kedeligt i restaurationsbranchen i Odense.

Mange nye steder åbner, og niveauet har aldrig været højere på spisestederne her i byen.

Nu er endnu et spændende projekt i fuld gang med at blive realiseret.

Royal Unibrew går nu også selv ind i restaurationsbranchen. Det gør de i samarbejde med den kendte kok Claus Meyer, der blandt andet har fået et internationalt gennembrud i byer som New York og Frankfurt.

Gamle tapperihal omdannes til restaurant og eventsted

Det er den gamle tapperihal på Albani bryggeriet, som skal omdannes til lækker stor restaurant og eventsted. Det bliver med lækre øl som omdrejningspunktet.

Spisestedet får navnet Anarkist. Her skal man nyde de mange forskellige øl, som det lille Royal Unibrew craft beer bryggeri laver. Tanken er, at Meyers skal få øllen og maden til at spille perfekt sammen og blive en attraktion på Fyn, som man er villig til at køre efter både fra København og Jylland.

“Det er en legeplads, hvor vi, Royal Unibrew og Meyers, går sammen om at give vores gæster en komplet oplevelse med øl og mad.

Vi skal få øl og mad til at komplimentere hinanden. Det kan være alt fra en øl-marineret bøf til en is med smagen af ale. Kulinarisk skal det her sted aldrig stå stille, og vi kommer ikke til at have et fast menukort,” siger Paw Hay, driftchef hos Meyers til TV 2 Fyn.

Stort lokale med plads til mange

Det er planen, at man med et food og beer lab også kan facilitere en masse rundvisninger både fra turister, virksomheder og private. Der kan være op til 500 mennesker og lokalet bliver omkring 850 kvadratmeter.

Ud over tyve forskellige ølhaner i baren med øl fra Royal Unibrew bryggeriet, så vil Anarkist have en restaurant, et åbent køkken, en lille butik med deres øl og merchandise, og sidst men ikke mindst en scene.

Det skriver TV 2 Fyn.

Åbningsdatoen er planlagt til den 22. juni.

Kom til kæmpe 30 års fødselsdagsfest – på genbrugsstationen

Skrevet af: Jens Erik Møller

I 1988 åbnede den første genbrugsstation i Odense.

Og det fejrer Odense Renovation i morgen lørdag 26. maj med ikke bare én fødselsdagsfest, men i alt otte fødselsdagsfester – en på hver af byens otte genbrugsstationer.

Dagen indledes med gratis rundstykker og drikkelse til de 200 første fremmødte på flere af pladserne, mens der er gratis pølser og drikkelse andre steder.

Derefter er der forskellige aktiviteter – du kan for eksempel være heldig og vinde fede genbrugspræmier i tombolaer på flere pladser, mens du på Villestofte, Rugårdsvej 275, skal undgå at ramme skraldespandene ved hjælp af en fjernstyret skraldebil.

Der er også god musik flere steder. Ved den allerførste genbrugsstation fra 1988 – Højme på Holkebjergvej – spiller rockbandet Lite Kite, mens Bolbro på Snapindvej får besøg af det gendannede odenseanske kultband The Live Museum.

Der er naturligvis gratis fødselsdagskage alle steder – se det fulde program for de enkelte genbrugspladser her.

Her ses Alice Faber, rådkvinde for magistratens 5. afdeling, og by-og teknikrådmand Edvin Witved ved indvielsen af Odenses første genbrugsstation i 1988 på Holkebjergvej. Foto: Odense Renovation

En af Danmarks højeste genbrugsprocenter

Gennem de sidste 30 år er der sket en stor udvikling med genbrug i Odense. I 1988 blev den første bemandede genbrugsstation indviet, og siden da er der kommet syv nye til.

Men det er ikke kun antallet af genbrugsstationer, der er steget, også den mængde affald, der genbruges, er vokset. I 1988 blev 54 % af det affald, der kom ind på genbrugsstationen genbrugt, mens genbrugsprocenten i dag er helt oppe på 87 %. Det er en af landets højeste genbrugsprocenter.

”Vi holder fødselsdagsfest, fordi vi gerne vil have endnu mere fokus på genbrug. I 1988 startede vi i det små, men i dag har vi 43 forskellige affaldstyper, som skal sorteres,” fortæller genbrugschef ved Odense Renovation, Mette Lorenzen til MigogOdense.

Her i 2018 har de nu otte genbrugsstationer i Odense omkring en million besøgende om året, og lørdag er alle – både stamkunder og nye kunder – velkommen til fødselsdagsfest.

Her finder du byens otte genbrugsstationer:

  • Seden, Bullerupvej 84 B
  • Villestofte, Rugårdsvej 275
  • Næsby, Egestubben 2F
  • Lindved, Energivej 10
  • Odense C, Havnegade 102
  • Bilka, Niels Bohrs Alle 148 B
  • Højme, Holkebjergvej 132
  • Bolbro, Snapindvej 21

Kendt restaurant: Vin og pil-selv rejer ad libitum kører hele sommeren

Skrevet af: Michael Qureshi

Sidste år var det en bragende succes.

Nu gentager den kendte Restaurant Nordatlanten genistregen. De kører med et sommerkoncept, som de kalder rejer og vin ad libitum.

Vi danskere elsker konceptet med, at man må spise lige så meget man vil for en fast pris. Oftest er det fantasien om at spise løs af alskens lækkerier og drikke sig vissen i god vin der er det bedste.

Virkeligheden er langt hyppigere, at man hurtigt er mæt og tilpas.

Pil-selv rejer frisk fra fangst

Men konceptet på Restaurant Nordatlanten er genialt. Det er pil-selv rejer frisk fra fangst.

På deres Facebook-side skriver de følgende;

“Vores populære sommerkoncept med grønlandske pil-selv rejer og vin & bobler ad libitum er på kortet igen!

Det er ægte sommer i Danmark, og det skal nydes til fulde. Vi har opgraderet vores udendørsområde med større terrasse, der er oplagt til kolde drikke og varme sommerdage.

Spis og drik alt hvad hjertet og maven begærer for 269 kr.”

Tilbuddet gælder dog i lidt begrænsede tidsrum. Tirsdage mellem 18-21 og fredag samt lørdag 15-18.

Sommer tilbuddet starter på næste fredag den 1. juni og går hen over sommeren, så der bliver rigeligt tid til at nå at prøve konceptet.