MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Harry Potter og indisk dans: Foreninger skal hjælpe udlændinge med at falde til

Af Jens Erik Møller
Pressefoto
Pressefoto

Var det noget med en omgang salsa, den indiske dans Bhangra eller Harry Potter-spillet Quidditch?

Det er nogle af de mange muligheder, når International Community Odense sammen med borgmester Peter Rahbæk Juel byder velkommen til  Expat Fair – Welcome to Odense. Det sker på byens rådhus torsdag 31. maj.

Her er 35 fynske foreninger repræsenteret med diverse kulturtilbud for at vise sig selv frem i håbet om at tiltrække nogle af byens mange expats – udlændinge, der kommer til landet for at arbejde.

Det er nemlig godt både for de internationale borgere, der med hjælp fra foreningslivet kan få lettere ved at falde til i Odense, og for foreningerne, der får nyt blod og nye idéer, mener beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro.

”Vi vil gerne gøre det nemmere for lokale virksomheder at tiltrække dygtige internationale medarbejdere til byen – og holde på dem, når de så er her. Det gør vi blandt andet med Expat Fair. Det er med til at give virksomhederne bedre forudsætninger for at vokse og vækste, og på den måde kan vi sammen skabe flere arbejdspladser i byen – også til odenseanerne,” siger Brian Dybro i en pressemeddelelse fra Odense Kommune.

Borgmester: Udenlandsk arbejdskraft er vigtig

Og den udenlandske arbejdskraft er vigtig, mener Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, der holder åbningstalen på Expat Fair torsdag.

”Dygtig international arbejdskraft er en vigtig ressource, der tilfører værdi til Odense på mange forskellige steder lige fra robotvirksomhederne over forskningen på Syddansk Universitet og til Odense Universitetshospital,” siger han.

”Når vi for eksempel har en ambition om at huse verdens førende miljø for udvikling og anvendelse af robotter, så er det også helt afgørende, at virksomhederne kan tiltrække den allerbedste arbejdskraft. Derfor skal vi i Odense konstant gøre os umage for at være en spændende by med gode velfærdstilbud, som det er attraktivt at flytte til,” mener borgmesteren.

Det er her, at foreningslivet ifølge borgmesteren kommer ind i billedet.

”Når vi skal sørge for, at internationale medarbejdere føler sig velkomne i Odense, så kan kommunen dog ikke klare det alene, og derfor er det så vigtigt at præsentere nye odenseanere for de mange klubber og foreninger, som de kan blive en del af.”

Arrangementet er ikke kun for udenlandske borgere, der er kommet til Odense for at arbejde, men også for internationale studerende samt danskere med international interesse.

Læs mere her

Del artikel