Harry Potter og indisk dans: Foreninger skal hjælpe udlændinge med at falde til

Skrevet af: Jens Erik Møller
Udenlandske arbejdskraft er vigtig, mener Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, der holder åbningstalen på Expat Fair. Pressefoto
Udenlandske arbejdskraft er vigtig, mener Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, der holder åbningstalen på Expat Fair. Pressefoto

Var det noget med en omgang salsa, den indiske dans Bhangra eller Harry Potter-spillet Quidditch?

Det er nogle af de mange muligheder, når International Community Odense sammen med borgmester Peter Rahbæk Juel byder velkommen til  Expat Fair – Welcome to Odense. Det sker på byens rådhus torsdag 31. maj.

Her er 35 fynske foreninger repræsenteret med diverse kulturtilbud for at vise sig selv frem i håbet om at tiltrække nogle af byens mange expats – udlændinge, der kommer til landet for at arbejde.

Det er nemlig godt både for de internationale borgere, der med hjælp fra foreningslivet kan få lettere ved at falde til i Odense, og for foreningerne, der får nyt blod og nye idéer, mener beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro.

”Vi vil gerne gøre det nemmere for lokale virksomheder at tiltrække dygtige internationale medarbejdere til byen – og holde på dem, når de så er her. Det gør vi blandt andet med Expat Fair. Det er med til at give virksomhederne bedre forudsætninger for at vokse og vækste, og på den måde kan vi sammen skabe flere arbejdspladser i byen – også til odenseanerne,” siger Brian Dybro i en pressemeddelelse fra Odense Kommune.

Borgmester: Udenlandsk arbejdskraft er vigtig

Og den udenlandske arbejdskraft er vigtig, mener Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, der holder åbningstalen på Expat Fair torsdag.

”Dygtig international arbejdskraft er en vigtig ressource, der tilfører værdi til Odense på mange forskellige steder lige fra robotvirksomhederne over forskningen på Syddansk Universitet og til Odense Universitetshospital,” siger han.

”Når vi for eksempel har en ambition om at huse verdens førende miljø for udvikling og anvendelse af robotter, så er det også helt afgørende, at virksomhederne kan tiltrække den allerbedste arbejdskraft. Derfor skal vi i Odense konstant gøre os umage for at være en spændende by med gode velfærdstilbud, som det er attraktivt at flytte til,” mener borgmesteren.

Det er her, at foreningslivet ifølge borgmesteren kommer ind i billedet.

”Når vi skal sørge for, at internationale medarbejdere føler sig velkomne i Odense, så kan kommunen dog ikke klare det alene, og derfor er det så vigtigt at præsentere nye odenseanere for de mange klubber og foreninger, som de kan blive en del af.”

Arrangementet er ikke kun for udenlandske borgere, der er kommet til Odense for at arbejde, men også for internationale studerende samt danskere med international interesse.

Læs mere her

Programmet er klar: Juletræet tændes snart på Flakhaven

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Julepynten er så småt begyndt af dukke op i butikker og på stræder, men den helt store udfoldelse af julestemningen har vi stadig til gode.

Traditionen tro skydes julen i Odense i gang, når det store juletræ på Flakhaven og julebelysningen i byens gader tændes lørdag den 16. november.

Borgmesteren får selskab af selveste julemanden, når julelysene tændes kl. 17.00, men byens borgere anbefales allerede at troppe op kl. 16.00 til sjove juleaktiviteter.

Der uddeles bl.a. godteposer til børnene, og Torben Iversen, som er kendt for at spille H. C. Andersen, underholder på Flakhaven.

Kl. 16.30 kører brandbiler gennem gågaden sammen med Odense Skoleorkester. Optaget starter i Kongensgade og køre ad Vestergade mod Flakhaven, hvor brandbilens kran skal løfte borgmesteren og julemanden op til juletræets top.

Programmet for dagen

16.00
Godteposer uddeles til børnene
16.30
Torben Iversen underholder på Flakhaven
16.30
Optog med brandbiler og Odense Skoleorkester starter ved Kongensgade Nord
17.00
Julemanden og borgmesteren tænder juletræet og resten af byens julelys.

Hvad: Juletræet tændes på Flakhaven
Hvor: Flakhaven, 5000 Odense
Hvornår: Lørdag 16. november, 16.00-17.00

Se mere her.

Ny tradition på Odense Havn: Kom til julehygge med flæskestegssandwich og juleøl

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Der findes allerede rigtig mange danske juletraditioner, men nogle gange skal der også noget nyt til.

Hvad med flæskestegs-sandwich, økologiske juleøl, æbleskiver og brændte mandler på Odense Havn?

Restauranten Alfred og Kamilla og Munkebo Brewery er gået sammen om et jule-arrangement lørdag den 26. oktober, hvor netop disse lækre elementer kan nydes på Møllekajen 5, og de to restauratører håber på at skabe en årlig tradition.

Arrangementet foregår fra kl. 11.00 til 24.00 med gratis adgang for alle og gratis fadøl til de første 20 gæster.

Munkebo Brewery flyttede ind i et af de gamle pakhuse ved Odense havn i juni i år, mens Alfred og Kamilla allerede har været på havnen i halvandet år.

Juleøl frigives

De saftige flæskestegs-sandwich fra familierestauranten skal selvfølgelig nydes med noget koldt at drikke, og det står Munkebo Brewery for.

Bryggeriet frigiver årets juleøl, der bliver Noél – belgisk mørk ale med fennikelfrø, appelsinskal med en knivspids nellike – og Maple Winter Ale med ahornsirup, kanel og appelsinskal.

Øllene er skabt i samarbejde Genys Brewing Co. og er de første økologiske øl fra Munkebo Brewery.

Læs mere om jule-arrangementet her.

Hvad: Jul ved Odense Havn
Hvor: Møllekajen 5, 5000 Odense
Hvornår: Lørdag den 26. oktober, 11.00 – 24.00

Mørke afkroge og desperate skrig: Bryggeri bliver til rædselshus

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Arkivfoto
Arkivfoto

Halloween er måske en amerikansk opfindelse, men vi er blevet overordentligt glade for den uhyggelige højtid i Danmark.

Så glade at vi strømmer til diverse horror nights, skrækfester og gyserkavalkader, der ofte melder hurtigt udsolgt.

Albanibryggeriet sprang med på bølgen sidste år med deres rædselshus og i år er ingen undtagelse.

Fredag den 25. oktober og lørdag den 26. oktober samt fredag den 1. november og lørdag den 2. november forvandler bryggeriets lokaler sig igen til et hus fyldt med rædsler – og der er heldigvis stadig billetter.

Undervejs på turen gennem de mørke afkroge af bryggeriet, vil man kunne høre barnegråd, desperate skrig og raslende kæder; rygtet har det nemlig, at bryggeriet er hjemsøgt og for at slippe ud, skal du løse alle opgaverne.

Ikke for de sarte

Turene foregår på engelsk den 25. oktober og på dansk de resterende dage og er ikke for sarte sjæle.

Arrangørerne skriver, at det af sundhedsmæssige årsager ikke er tilladt at deltage, hvis man er under 18 år, er gravid, har epilepsi eller har et dårligt hjerte.

Der vil dermed være gys for alle pengene på Albanigade.

Hvad: Horror Night hos Albani
Hvor: Albanigade 20, 5000 Odense
Hvornår: 25-26 oktober, 1-2 november, 19:00 – 23:30

Billetter koster fra 200 kr og kan købes her.