MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

H.C. Andersen fylder 217 år: Kom til kæmpe fejring i weekenden

Af Stine Kjølby Christensen

I weekenden den 2. og 3. april 2022 fejrer Odense by H.C. Andersens 217-års fødselsdag.

Forfatterens fødselsdag er den 2. april, hvor der vil foregå en række aktiviteter rundt om i byen, som alle vil hylde både Andersen selv og hans kunstneriske virke med eventyr, digte og papirklip efter lang tids corona-nedlukning med meget begrænset adgang til kulturlivet.

Weekenden byder på en række aktiviteter fra åbning af Ville Vau med sang, ballet og kage til de første 200 gæster i det nye H.C. Andersen Hus over byvandring for børn i H.C. Andersen Haven til det store H.C. Andersen Show i Odense Koncerthus lørdag eftermiddag med blandt andre Habengoods og indslag fra Odense Teaters forestilling “Buster”.

Stolte over digterens hjemby

Desuden byder de to dage på uddeling af H.C. Andersen Prisen 2022 på Odense Teater, byvandring i Andersens religiøse fodspor, overrækkelse af digterens eget indstiftede legat “H.C. Andersens Hjælp” i Mindehallen i H.C. Andersens Hus samt den traditionsrige kransenedlæggelse med morgensang i Eventyrhaven, som blev aflyst i 2020 og streamet online i 2021.

“I Odense er vi selvfølgelig utroligt stolte over at være H.C. Andersens hjemby, og det er en tilbagevendende tradition at fejre hans fødselsdag.

Det glæder mig rigtig meget, at så mange og stærke aktører er med til at vise, at vi fejrer dagen i fællesskab.

Andersen er vores alle sammens kulturarv, og ved at styrke fællesskabet omkring det, er vi alle i Odense med til at gøre arven levende,” siger by- og kulturrådmand Søren Windell (C).

Aktørerne omkring fejringen er H.C. Andersens Hus, H.C Andersen Priskomitéen, de tre citykirker: Skt. Hans, Vor Frue og Odense Domkirke foruden Det Store H.C. Andersen Fødselsdagsshow og Odense Kommune.

I anledning af fødselsdagen er der blevet lavet et fælles program for den 2. og 3. april, hvor man kan se de mange forskellige aktiviteter og arrangementer, som kommer til at foregå rundt omkring i byen.

De fleste er med enkelte undtagelser gratis at deltage, og der er oplevelser for både børn og voksne. Programmet kan findes her.

Foruden de mange aktiviteter og arrangementer vil der lørdag også være åbningsfest af den nyrenoverede Nørregade med blandt andet Tiny the Band og H.C. Andersen Paraden.

Del artikel

Andre læser også