MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En glædelig festivalnyhed: H.C. Andersens liv fortolkes i fantastisk show i Munke Mose

Af Stine Kjølby Christensen

H.C. Andersen Festivals 2021 kan nu præsentere et af fyrtårnene på årets festival.

Showet i Munke Mose er en nyfortolkning af eventyrforfatterens selvbiografi, “Mit livs eventyr,” fortalt som visuelt totalteater krydret med Pink Floyds lydunivers.

Bag showet står duoen “Mænd uden slips.”

En moderne fortolkning

Der bliver noget for alle sanser, når årets H.C. Andersen Festivals byder på visuelt totalteater i Munke Mose.

Ballet, skyggeteater, moderne dans, kor- og gospelsang, skuespil, akrobatik, animation og lysdesign.

Det hele krydret med og bundet sammen af elementer fra Pink Floyds lydunivers, som samlet set giver en moderne fortolkning af H.C. Andersens liv.

Bag det visuelle show står den lokale duo “Mænd uden slips,” der består af Michael Lund og Kim Dahl, og de har et klart ønske om, hvad de besøgende i Munke Mose skal have med hjem fra showet.

“Vi vil give fynboerne noget, de ikke har set før, et fedt show og noget at tage med hjem, som de kan snakke videre om,” siger Michael Lund.

Greb udfordringen

Han og kollegaen Kim Dahl var ikke sene til at gribe udfordringen, da de blev opfordret til at lave showet i Munke Mose.

Og de blev også hurtigt enige om, at de gerne ville lave deres egen fortolkning af H.C. Andersens selvbiografi, “Mit livs eventyr.”

“Vi vil gerne komme med vores bud på, hvad der gjorde H.C. Andersen til den, han var, og hvordan hans liv ville have set ud, hvis han havde levet i vor tid.

Derfor læste vi hans selvbiografi og valgte nogle hændelser og perioder ud, der efter vores mening definerede Andersen,” siger Kim Dahl.

Showet går gennem H.C. Andersens fødsel i Odense, mødet med latinskolen, hans store forelskelse i Riborg, dannelsesrejsen til Tyskland, Frankrig og Schweiz og udnævnelsen som æresborger i Odense i 1867, og hver begivenhed bliver visuelt fortalt med forskellige kunstformer, så alle sanserne bliver aktiveret.

Også ørerne, der blandt andet bliver præsenteret for Pink Floyds lydunivers.

“Hvis H.C. Andersen havde levet i vor tid, kunne han godt have lignet Pink fra filmen “Pink Floyd – The Wall,” og samtidig er Pink Floyds musik enormt visuel velegnet.

Derfor har vi taget nogle af Pink Floyds kompositioner, men lavet dem om til andre genre og bruger dem til både skyggeteater, ballet og akrobatik,” siger Michael Lund.

Glæde på festivalkontoret

Det store show i Munke Mose er det første af de store fyrtårne, der bliver præsenteret, og dermed også det første klare bevis på, at årets H.C. Andersen Festivals bliver en realitet trods den usikre tid som store festivaller og events igennem en lang periode har levet i.

På festivalkontoret har man længe arbejdet i den overbevisning, at der ville blive festival i år – i en eller anden form – men derfor er der stadig glæde over endelig at sige det højt.

“Jeg er vildt glad for endelige at kunne præsentere det første af årets store festivaloplevelser.

Også fordi, vi på den måde får fortalt byens borgere og gæster, at de kan begynde at glæde sig til uge 34. Det ser heldigvis ud til, at coronas indflydelse på årets festival bliver mindre og mindre, men vi tager naturligvis alle de nødvendige forholdsregler,” siger festivaldirektør Peter Bøgholm og tilføjer:

“Jeg glæder mig til showet i Munke Mose, og jeg er glad for, at det i år er fynske kunstnere, der står bag et af vores fyrtårne.

Sidst, der var H.C. Andersen Festivals, var også første gang, vi brugte mosen til et af vores store shows, og det blev en kæmpe succes. Også derfor glæder jeg mig til at opleve, hvordan “Mit livs eventyr” udnytter den fantastiske kulisse.”

Showet i Munke Mose foregår hver aften fra søndag 22. august til lørdag 28. august kl. 22.00 og varer cirka 20 minutter.

Del artikel

Andre læser også